Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Legendární přírodní deodorant Benátská noc od Soaphoria (recenze)

soaphoria
Benátská noc Soaphoria – nejlepší přírodní deodorant, Zdroj: Facebook Soaphoria.eu

Když píšu recenzi, mám už zažitý takový malý rituál, kdy s dotyčnou věcí oběhnu lidi, které mám po ruce a loudím z nich popis vůně či názor na tu kterou kosmetickou věc. Ne vždy se shodneme (v tom případě se zmiňuju v článku, že jsem se domákla dalšího názoru), ale často jsou postřehy mých blízkých natolik užitečné a zajímavé, že jen tak tak stihnu otevřít poznámkový blok, abych si poznatky urychleně zapsala a nezapomněla je. Jako třeba u krémového deodorantu Benátská noc od značky Soaphoria (nejlepší přírodní deodorant na světě, mimochodem!).

Přišla jsem za chlapem s otevřeným kelímkem a prosbou, jestli mi může říct, co si myslí o vůni “Benátská noc“, kterou jsem si pro dnešní článek vybrala. I vzal si ode mě chlap kalíšek, důležitě k němu přivoněl a namísto odpovědi o dvou větách se rozpomněl na jednu historku z práce…

Když dostanete v práci nezáviděníhodný úkol

Jelikož nebudu nikoho jmenovat, myslím, že vám můžu tuhle záležitost v pohodě převyprávět. Drahý dřív pracoval jako ředitel novin a mimo jiné měl na starosti vedení lidí a organizaci celého toho kolotoče, než se noviny ještě zatepla dostanou ke svým čtenářům. V týmu takových novin je spousta lidí – od redaktorů, grafiků, korektorů, aj. … Až po obchodní zástupce, kteří chodí osobně ke klientům (inzerentům) a nabízí v novinách reklamní prostor. A není asi nutné zmiňovat, že hlavně ti poslední musí být ohromně reprezentativní, přesvědčivé a šikovné osoby, protože bez reklamy si na sebe noviny (nebo časopis) prostě nevydělá. Čímž neznevažuju práci ostatních zaměstnanců, samozřejmě!

Smradlavý kolega? To nechcete!

Ale co se jednou nestalo… Na místo obchodní zástupkyně se dostala paní, která byla po pracovní stránce tuze šikovná a schopná, ale… Jak to říct slušně… Nevoněla. Nebo tedy naplno – smrděla potem tak šíleně, že tchoř byl proti ní navoněný frajer. A víte, co bylo nejhorší? Že paní o sebe přitom velice dbala! Oblékaná chodila naprosto bezchybně, načesaná, namalovaná, od pohledu seriózní osoba, které byste nevytknuli snad ani rozcuchaný vlas! Jenže… Kámen úrazu byl právě v onom zpoceném odéru, který kolem sebe dáma intenzivně šířila. A poněvadž si na nevoňavý “detail” brzo stěžovali všichni kolegové, dostal můj drahý od majitele novin vskutku nezáviděníhodný úkol. Sdělit této paní, že smrdí a ať s tím něco dělá…

Nejlepší přírodní deodorant - Benátská noc Soaphoria
Benátská noc Soaphoria – nejlepší přírodní deodorant

Umíte si představit, že za někým přijdete a z oka do oka na něj vybalíte, že páchne jak uleželé tvarůžky a ať se jde umýt? Asi těžko, co? A tak chlap přemýšlel, jak to udělat, aby paní neurazil a nedotknul se jí, ale zároveň učinil stížnostem zadost a ovzduší na pracovišti zase připomínalo konvalinky… Nápad na sebe nenechal dlouho čekat.

Finta fň

Na příští pondělní poradě pozdržel v zasedačce VŠECHNY obchodní zástupce s tím, že si všiml, kterak se mezi obchoďáky vyskytuje poměrně hodně kuřáků a že by jim rád připomenul, aby si dali pozor na to, že když půjdou jednat s klienty, tak aby z nich nebyl cigaretový kouř cítit. Ať používají klidně žvýkačky, ústní spreje, nebo si před jednáním rovnou vyčistí zuby, či si cigarety odpustí úplně, ale že si prostě nepřeje, aby se nedejbože nějaký klient zmínil, že u něj byl cigaretami “načichlý” obchodní zástupce.

A ať si také dají hlídají, aby používali parfémy a deodoranty – a to nejen v letním období, kdy je riziko nepříjemného odéru mnohem vyšší. Jde o to, že potřebují udělat na klienty co nejlepší první dojem a ti jim následně dali zakázku na reklamu. Pak drahý poradu ukončil jako každý jiný týden a považoval věc za uzavřenou. Všichni kromě oné paní sice věděli, komu je info určeno, ale celá ta věc vyzněla jako naprosto normální připomínka ke kolektivu… Ne k jedinci, který by se musel následně hanbou propadat.

A víte co? Problém byl vyřešen! Vážně! Jestli to bylo tím, že paní deodorant či parfém opravdu nepoužívala a najednou začala, protože se dřív necítila a nikdo něměl tu odvahu jí o tom říct… Těžko říci. Hlavní věc, že od té doby už si na ni nikdo potajmu nestěžoval…

Našla jsem nejlepší přírodní deodorant na světě!

A v dnešní recenzi bude o tomhle tématu tělesného odéru také řeč. Jak jsem zmiňovala na začátku, představím vám přírodní krémový deodorant od Soaphoria s vůní Benátská noc (Venetian night). A ano, uznávám, že název hrál při výběru zásadní roli… :-D

Testování přírodních deodorantů nepovažuji za buhvíjak oblíbenou činnost. Je totiž velký problém najít nějaký deo, který funguje. Čest výjimkám jako Honestly pHresh. V 99% případů mě ale přírodní deodorant vždycky zklamal a já jej akorát tak naštvaně švihla do koše. Co si vzpomínám, tak asi nejhorší zkušenost jsem měla s deodorantem Santé, který nejenže nepřekryl pach potu, ale navíc ho zvýraznil asi tak milionkrát (a to si přijdu, že se nijak extra nepotím!) a já měla ještě ten den jakési umělotinové tričko… Fůůůůůj… Celou cestu domů v MHD jsem si v živých barvách malovala, co strašného té skleničce s deo provedu, hned co ji dostanu do ruky!

A tak jsem trochu s obavami zahájila testování Soaphoria. Co mě překvapilo hned na úvod, tak že deodorant je v podobě krému a do podpaží se vtírá rukou! Ano, čtete dobře. Tento deodorant totiž bydlí v obyčejném plastovém kelímku s hliníkovým šroubovacím vrškem a má strukturu krémového balzámu.

Neobvyklá, návyková vůně

Voní velmi zvláštně, ale moc příjemně. Připomíná mi něco mezí čerstvě omítnutou stěnou, vypraným prádlem a tea tree olejem. Jestli brali výrobci inspiraci opravdu v benátských uličkách, těžko říci :-D

Jak přírodní deodorant Benátská noc používat

Deodorant se používá tak, že si trochu krému naberete na bříško prstu (stačí ploché množství o velikosti nehtu na ukazováčku – pokud teda nemáte půlmetrové falešné drápy – v tom případě šetřete :-D a deo vetřete do podpaží. Jde to velmi lehce, stačí pár tahů a krémový deodorant se beze zbytku vstřebá. To samé provedete s druhou rukou a druhým podpažím. Není třeba deo nechávat zasychat. Na závěr si nezapomeňte ruce opláchnout mýdlem.

Moje dojmy z testování

Používám deodorant každé ráno a během dne vrstvu NEOBNOVUJU. A jelikož je můj běžný den poslední týdny všechno na světě, jen ne sedavého způsobu, musím účinky hodnotit zatraceně vysoko! Když si vezmu, že mi tričko nesmrdí potem ani večer, kdy se vrátím z hodinové sprintovací “procházky” s kutínkem Čendou, tak klobouk dolů! Je tedy fakt, že mám tričko promáchané skrz naskrz a můžu ho ždímat, ale oblečení prostě nesmrdí. Ani náznakem! Jen z něj slabě voní aroma deodorantu. Ale fakt jemně.

Jsem z toho nadšená tak moc, že hodlám dělat pořádek v kosmetických zásobách a ač jsem si myslela, že se někdy vrátím třeba k Borotalcu, tak… Ne. Dokonce se nebojím říct, že Soaphoria deodorant je ještě x-krát lepší, než zmiňovaná značka Honestly pHresh, kterou jsem doteď považovala za TOP přírodní variantu proti zápachu potu!

Složení deodorantu

A přitom složení je tak jednoduché a funkční, až nad tím zůstává rozum stát. Posuďte sami: kořen tropické rostliny Maranty třtinovité, jedlá soda, bentonit (ano, ta sypací věc, kterou dáváte kočičovi do bedýnky), kokosový olej, bambucké máslo, kakaové máslo, včelí vosk, vitamin E, olej z listů kajeputu střídavolistého (čajovníkový strom), oxid zinečnatý, aroma. Toť vše. A funguje to geniálně!

Závěrem

Osobně jsem vyzkoušela bezpočet přírodních deodorantů. Některé lepší, jiné horší, některé fantastické. Benátská noc patří k těm legendárním, za které bych dala ruku do ohně. Ta vůně, suprové účinky! Ojojoj! Nemám, co bych deošku vytkla – je božííí! Prostě nejlepší přírodní deodorant na světě!

Aktualizace 21.11.2023

Nelekejte se toho, že Benátská noc zmizela z pultů obchodů. Je to finta – nezmizela, jen se přejmenovala. Momentálně Benátská noc = Smyslnost. A co je ještě lepší – teď existuje celá řada s touto vůní. Takže nejen deodorant, ale i tělový olej, přírodní parfém (jupííí!), tělový krém a další. Určitě mrkněte!

Komentáře: 45

  1. Mačka Mačka 17 února, 2016

    Ja si tak nejak myslim, ze tekute deodoranty nefunguju celkovo a skusat ich uz ani nebudem. Tieto tuhe su o inom. Od Soaphorie mam deodorant Nevinnost a presne ako pises, nie je nic citit. Este lepsie su vsak tuhe deodoranty od Ponio a Dulcie, lebo tie aj pohlcuju vlhkost. Posobia ako nieco medzi deodorantom a antiperspirantom.

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Varianta Nevinnost by mě taky zajímala! Prozatím ale spoléhám na tohohle benátského drobečka, zkusím odolat a nebudu křečkovat zásoby. I když… Známe své lidi, že jo :-D
      Značku Dulcia mám tuze moc ráda a teď jak čtu tvůj komentář, Mačičko, uvědomila jsem si, že o Dulcii mluvila Luc v článku o BIO kosmetice. Chválila tam právě účinek té pánské verze deo.
      Bebe

      • Mačka Mačka 19 února, 2016

        Presne s panskou radou som bola spokojna aj ja. Vonia podobne ako panska rada od Alverde – cierna verzia, takze nieco velmi podobne sa da ovonat v DM.

        • Bebe Bebe Autor | 27 února, 2016

          Jakmile budu v DMku, zkusím tu pánskou černou řadu oňufat. Díky za tip! :-)
          Bebe

  2. Betty G. Betty G. 17 února, 2016

    Já momentálně zkouším přírodní deodoranty dva – od Dulcie a Ponia. Dulcia se mnou byla i na dovolené v teplých krajích s téměř 100% vlhkostí a musím říct, že obstála na jedničku. Člověk se sice potí, ale není cítit. A i v teplotách přes 30°C se nemusí behem dne obnovovat. Jediné, co mi trochu vadilo je způsob aplikace. Je stejný jako u Soaphorie, takže člověk musí mít po ruce vodu, aby si pak umyl ruce. Jo a taky ta výdrž je super – zhruba 4 měsíce. Minulý týden jsem dopotřebovala první balení. Teď zkouším Ponio, které už je papírové tubě, takže se s ním pracuje mnohem líp. Jinak mám ale pocit, že Dulcia je o fous účinější (a to jsem si vzala variantu s Tea Tree, která měla v popisu, že patří k silnějším verzím Ponia). Občas ho večer musím obnovit. Zatím ho mám jen týden, tak uvidíme. Rozhodně ale tenhle typ deodorantů beru můj osobní za kosmetický objev loňského roku.

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Vážně přemýšlím o tom, že si po ruce nebudu nechávat tužku a papír, zatímco odpovídám na komentáře… Ještě před 10ti minutami jsem byla odhodlaná, že Soaphorii si vystavím na piedestal a budu ji chodit uctívat a nebudu pořizovat na test nic dalšího… A teď už tu po několikáté čtu Dulcia a Ponio! Sakryš, sakryš… Předsevzetí dostává pěkně na zadek… :-D
      Bebe

  3. M. M. 17 února, 2016

    Dovolím si oponovat, že deodoranty jsou nejvíc potřeba v létě, podle mě to není pravda. Když je venku třicet stupňů, většina lidí se přiměřeně málo obleče a dost často i jinak zaryté odpůrce jakékoli vůně napadne, že tentokrát by teda jako mohli. Podle mě, je zima a brzké jaro mnohem kritičtější, protože člověk se často vyskytuje ve vytopených prostorách v teplém oblečení, případně se po zimě nemůže odhodlat odložit teplou bundu. Nastoupit začátkem března do příměstského autobusu, ve kterém někteří cestující sedí už klidně půl hodiny, bývá docela zážitek.
    Jinak podle tvého popisu to zní jako výborný deodorant. Já si v deodorantech na přírodní kosmetiku moc nepotrpím, už mám doma několikáté balení růžového Garnier Minerals Invisible. Nikdy bych neřekla, že mi bude vyhovovat kuličkový deodorant, ale je to tak. Voní velmi nenápadně a nikdy jsem s ním neměla vážnější problém.

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Souhlasím s tebou, M. Podle mě jsou taky třeba celoročně, ale pochopila jsem to tak, že drahý to musel nějak zaonačit a uvést ono “vonící téma” :-)
      A pokud ti vyhovuje zmiňovaný Garnier, pak to není nic proti ničemu a být na tvém místě, neměnila bych ho. Já ale za těmahle značkama udělala fakt tlustou čáru, poněvadž moje kůže se s nima vždycky přestane po nějaké době kamarádit :-)
      Bebe

  4. Namasteen Namasteen 17 února, 2016

    Tohle je profláklé :) Domácí deodorant z jedlé sody, škrobu, kokosového oleje a nějakého olejíčku, a člověk NESMRDÍ za celý dlouhý den. Už 3/4 roku nepoužívám nic jiného a jsem spokojená tak na 1000% :D Posledně jsem si kuchtila deoš i doma a výsledek funguje skvěle. Docela jsem si oddychla, protože mě z každýho deodorantu hrozně bolely žlázy v podpaždí a nehodlám si uhnat rakovinu kvůli velký míře intoxikace. A ono upřímně, s jakýmkoliv drogérkovým deošem člověk po pár hodinách stejně smrdí a je úplně jedno, jaká značka to je a za kolik. Takže naprosto chápu tvoje nadšení :) Uvařila jsem i kamarádce a taky řvala nadšením :D

    • maro maro 17 února, 2016

      Hezké. Měla byste, prosím, nějaký odkaz na funkční recept? Míchání těchhle věcí s děckama milujeme. A deodorant nás teda fakt ještě nenapadl. Zvlášť nějaký už dobře otestovaný.

      • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

        Maro, objevila jsem recepis na “Jarem provoněný deo, jemný jako peříčko” na webu ekokoza.cz. A na stejných stránkách se dají nakoupit všechny potřebné suroviny pro domácí výrobu kosmetiky :-)
        Bebe

        • maro maro 23 února, 2016

          Děkuji. Vypadá to dobře. Ani žádné “vaření”, jak psala NAMASTEEN. To musíme testnout.

        • Namasteen Namasteen 2 března, 2016

          Vaření byl jen slovní obrat ;) Měla jsem na mysli, že to všechno vyklopíte do mističky a promícháte do patřičné konzistence. Hezký recept v aj najdete například zde: Slečna dělá čest tomu, co hlásá :) Jinak někde se doporučuje, že můžete pro lepší zacházení kokosový olej nejdříve rozehřát, a až potom to všechno smíchat. Z vlastní zkušenosti vím, že to není dobrý nápad, protože pak neodhadnete množství jednotlivých ingrediencí a výsledek, když zatuhne, nemusí být ideální. Takže jsem to přestala řešit, do mističky si dáte pár lžic tuhého kokosového oleje, do toho nasypete dle libosti škrob a hlavně jedlou sodu, a až se vám výsledná konzistence bude líbit, tak k tomu jen dokápnete oblíbený vonný olejíček a máte hotovo :) Ještě k tomu existují vychytávky jako přidat včelí vosk apod, aby se to v létě neroztékalo, ale cokoliv barevného v tom deodorantu pak pochopitelně barví i bílé oblečení, ale nemám vyzkoušeno, tak abych nekecala :)

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Já vím, objevuju Ameriku 524 let po Kolumbovi… :-D
      Nikdy bych nevěřila, že taková “blbost” jako smíchání sody, bentonitu, kokosáku a pár vonných ingrediencí může AŽ TAKHLE skvěle fungovat! Jsem z toho nadšená jak malé děcko z nového vláčku k Vánocům :-D

      A rozhodně souhlasím, že po těch drogerkových deodorantech a antiperspirantech stejně člověk smrdí… Přijde mi, že tak jak všechny elektronické serepetičky mají nastavané kurvítko, které spustí destrukci za 2 roky a 1 den, tak deodoranty alá Rexona vždycky fungují pár týdnů a pak začnou záhadně zasmrádat… A je po legraci :-)

      Hele a kamarádku fakt chápu. Já u psaní recenze řvala taky – nedočkavostí, až se o tenhle objev podělím s co nejvíc lidma :-D :-D :-D

      Bebe

  5. Alea Alea 17 února, 2016

    Zajímavé… Já se potím doslova jako prase a bojuji s tím roky. Od jara jedu na tu nejsilnější Rexonu a střídám to s krémovým Garnierem, ale poslední dobou mám v podpaží hrozně podrážděnou kůži. Že bych dala šanci přírodě? Poslední pokus s Alverde dopadl dost smrdutě :D

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Víš co, Aleo? Myslím, že právě tenhle jednoduchý recepis by ti mohl pomoct. Mě totiž přijde, že když jsem používala Rexonu, Garnier, Dove, nebo cokoli dalšího podobného (stejně je to všechno na jedno brdo), tak první týden, dva to bylo v pohodě. Ale po nějaké době antiperspiranty přestaly fungovat, oblečení navečer smrdělo, kůže byla docela nepříjemně hrubá (viz ten drobný “detail”, že mi Rexona nešla vůbec vydrhnout z pokožky pryč!) a stejně jsem se potila. A musela zase vystřídat značku.
      Ač jsem na Alverde slyšela dojmy tak 50 na 50, testovat se mi teda vůbec nechce. Hodlám v téhle deo oblasti už zůstat u jednoduchosti (ať žije Soaphoria!) a jsem ochotná testovat maximálně jiné vůně téhle značky :-D
      Bebe
      PS: jo a možná bych prubla značku Ponio, o které zaznívá teď na internetu tuze chvály. Ale už nikdy žádný antiperspirant z drogerky. Jsou to vyhozené prachy, fakt :-)

  6. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 17 února, 2016

    So precise and detailed thanks!

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Thank you, Amira! Btw I like your review with photo of INCI! Not every blogger publish this info. Good job! :-)
      Bebe

  7. Monis Monis 18 února, 2016

    Koukám, že nejsem jediná, kdo zkoušení přírodních deodorantů nepovažuje za bůhvíjakou zábavu :-) Já konečně našla svůj vysněný deodorant od 100% Pure – voní mi i po x-tém použití (což jsem nezažila ani u chemických) a hlavně funguje, no a oni ho přestali vyrábět (je to fakt k vzteku, jakmile si něco skutečně oblíbím, tak to stáhnou, změní složení, nebo přestanou vyrábět). A vzhledem k tomu, že už mi pomalu, ale jistě dochází, tak holt budu muset znovu začít hledat a proč nezačít zrovna značkou Sopahoria, že? :-)

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Ano, ano… Taky mě nebavilo, že fakt ooobr procento z těch přírodních prostě nefunguje. A riskovat, že zrovna dneska mě deo zklame a já udělám na druhého dojem, že jsem se týden nesprchovala? Neeee, díky :-D
      Značka 100% Pure je mi hrozně sympatická! Ale netušila jsem, že dělají i deodoranty! :-)
      Bebe

  8. klár klár 18 února, 2016

    Zajímavé, ráda bych vyzkoušela něco přírodního. Já teď používám krémovou Rexonu (nejvíc mi voní růžová), a nemůžu si ji vynachválit, ale je to chemie no. Jenže když si chce člověk objednat jen jednu věc a ještě platí poštovný a dobírku, tak je cena hned téměř dvojnásobná :-(

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2016

      Taky jsem měla dřív v oblibě Rexonu, ale začalo mi hrozně vadit, že ji pak večer nemůžu z podpaží umýt a pořád jsem cítila, jak kůže nepříjemně drhne :-/ Pak se mi zalíbil deo Borotalco, ale pořád to nebylo na 100% a Honestly pHresh se mi nechtělo objednávat právě kvůli poštovnému, že jsem nepotřebovala víc věcí a pořád jsem odkládala nákup, až se mi sejde víc položek… A nakonec dobře, že jsem neobjednala a objevila tenhle od Soaphoria. Odmítám ho dát z ruky :-D

      Jo a ještě k tomu poštovnému Klár – nedívala ses na e-shop folly.cz? Zaujalo mě, že si můžeš zvolit poštovné zdarma podle svého uvážení. Mě to přijde děsně milé! :-)

      Bebe

      • klár klár 19 února, 2016

        No už to studuju. Popravdě jsem o tom vůbec nikdy neslyšela. Moc díky za tip, Bebe

  9. Plešatá Zpěvačka Plešatá Zpěvačka 18 února, 2016

    já taky pobíhám po lidech a ptám se, jak jim to voní, jednou mi mamka na parfém řekla, že podle ní to voní asi jako voňavka…:D
    http://www.plesatazpevacka.cz

  10. Irena Irena 19 února, 2016

    Co mi vadí u téhle značky je to, že neuvádí, co je to za vůně :). Takže si přes net prostě nevyberu.
    Já mám teď krémový Manna a je taky výborný, ale zbytečně drahý.
    Dělá ho ještě Libebit za pár korun.
    Příště se chystám na Dulcia.
    I.

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2016

      To je nevýhoda, souhlasím Iri. Naštěstí se většinou najde aspoň jedna osoba na internetu, která danou věc zrecenzovala přede mnou, takže se můžu rozhodnout, jestli do vůně jít. Konkrétně u tohoto deodorantu se ale přiznám, že jsem šla jen podle názvu. V tomhle jsem jak malé děcko. Vem kolečko tlačenky (kterou bych nepožila ani pod pohrůžkou fyzického násilí), nazvi ji “Benátská pochoutka” a já budu minimálně uvažovat nad tím, že k té věci přivoním :-D
      Dulcii chci taky vyzkoušet! A Manna neznám. Jdu googlovat :-)
      Bebe

  11. Primadonna Girl Primadonna Girl 20 února, 2016

    Taky mám jeden, Nevinnost, a na podzim, kdy jsem ho začala testovat, jsem z něj byla docela otrávená, protože mi vadí ty malé hrubé částečky, které se nijak zvlášť dobře nevstřebávají na zůstávají v podpaží. Odložila jsem ho a mazala s ním několik měsíců nohy. Teď se mi dostal pod ruku na testování tuhý deodorant Ponio, který je konzistencí docela podobný (ač tuháček, tak má taky ty hrubé částečky) a ten naopak miluju, tak jsem vzala i Soaphorii na milost a přijde mi docela fajn. Ale jako top deodorant bych ho nehodnotila, to ne. Ale je fajn, že ti vyhovuje :)

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2016

      Hrubých částeček jsem se bála i v tomto případě, při prvním použití. Roztírají se ale velice dobře a jsou spíš krémové, takže mi v podpaží naštěstí nic nedrobí :-)
      Jak tak čtu všechny dojmy okolo deodorantů a antiperspirantů, bude to podle mě stejné, jako u parfémů. Na každé kůži se bude chovat konkrétní deodorant jinak. Vzpomněla jsem si teď na příklad s parfémem od R&R Lamillia, který jsem recenzovala v srpnu. Na mě byla vůně vysloveně ošklivá a neseděla mi ani omylem. Ale na tetě voní zase parfém luxusně a nechtělo se mi věřit, že jde o stejnou lahvičku! :-)
      Bebe

  12. Ivka Ivka 20 února, 2016

    Ja mám vyskúšanú dulciu aj soaphoriu a musím povedať, že obe sú skvelé. Ale soaphoria má, narozdiel od Dulcie, aj menší antiperspiračný účinok. Pre mňa je pre to top. A nevinnosť je dokonalá.

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2016

      Na Nevinnost už je to několikerá chvála – proto už je na seznamu “potřebuju ozkoušet” a je to otázka času :-D
      Bebe

  13. Majda Majda 22 února, 2016

    Ahoj BeBe, jsi mi velkou inspirací (objevila jsem Tě nedávno, když jsem se rozhodla skoncovat s drogerkovou kosmetikou, začala jsem u šamponů) a moc si užívám Tvých rad a hodnocení. Postupně zkouším všechno BIO a tento deodorant mě láká moc. :-)
    Děkuji a držím palce, aby Tě to nepřestalo bavit! ;-)

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2016

      Majdi, děkuju hrozně moc za tak pěkňučký komentář a vynasnažím se, abys tu i v budoucnu našla užitečné info! :-) :-*
      Bebe

      • Majda Majda 8 března, 2016

        Ahoj Bebe, abych se pochlubila – koupila jsem vůni Innocence a zatím testuju. :-)
        Voní moc hezky, asi musím ale ještě najít správné množství, které používat. Po prvním použití jsem úplně 100 % spokojená nebyla, podruhé to už bylo lepší. Tak snad si k sobě najdeme cestu, abych se už nevracela k těm rakovinotvorným hnuskům, které jsem donedávna používala…

        Mám třeba deodorant ve spreji od Sebamedu, bez hliníku, příjemná vůně, výdrž už trochu horší. Máš vyzkoušeny nějaké jejich produkty, případně co si o nich myslíš? Jejich mycí přípravky jsou docela příjemné.

      • Bebe Bebe Autor | 8 března, 2016

        Abych tě trochu uklidnila, Majdi, tak to množství jsem taky první dny vychytávala. Buď jsem dala moc malučko, nebo se mi podařila nanést vrstva, jako kdybych plánovala průchod Saharou :-D
        Tak uvidíš, jestli se nakonec skamarádíte, nebo ne-e :-)

        Se značkou Sebamed nemám vůbec zkušenost. Nebo si to aspoň nepamatuju :-)

        Bebe

  14. Marcela Val. Marcela Val. 23 února, 2016

    Zapsáno :D Prosím Bebe, ještě by to chtělo “něco” na zápach z úst. Že tím trpí chlapi, to jsem nějak “překousla”, ale v poslední době mám pocit, že tím trpí dost žen. Je to hrozné, když potkám známou a ráda bych dala řeč, ale ono se to fakt nedá…..

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2016

      To mi připomnělo… Je to pár týdnů, kdy jsem využila služeb MHD a dala vydělat autobusové dopravě. Ovšem to, co se dělo po cestě zpátky, to byl očistec v pravém slova smyslu. Vedle mě si přisedla paní (a naproti ní její kamarádka) a obě měly největší pilno si sdělit snad všechny novinky za posledních 20 let. Což by nebylo tak hrozné. Ale… Oběma “tahlo z huby jak z kanálu” a pani byly navíc dost dýchavičné… Málem jsem hodila šavli na protější sedadlo… Ufff… Tak ti jsem si na to teď vzpomněla, jak čtu Tvůj komentář, no… :-D

      Problém je, že hodně lidí to ze sebe buď vůbec necítí, nebo možná i cítí, ale doufá, že se ty molekuly smradu nedostanou k ostatním… No marně, že jo :-D Balíček žvýkaček, případně pohotovostní jablko nebo kartáček na zuby by měly být v kabelce automaticky, když vím, že mám podobný problém. Podle mě už je to otázka slušnosti k okolí… :-)

      Bebe

  15. Elis Elis 20 září, 2016

    Chtěla bych se zeptat, došlo i na testování deodorantu Dulcie a nebo zůstala top Benátská noc? Zrovna přemýšlím, který objednat a Soaphoria je žhavý kandidát :-)

    • Bebe Bebe Autor | 22 září, 2016

      Elis, na Dulcii zatím nedošlo, potřebovala bych tak patero podpaží, abych to stíhala pořádně ozkoušet :-D nejnovější poznatky jsou na blogu o Mylo deodorantu Čistá pazuška a testuju ještě Uriage (na ten bude článek čoskoro :-)
      Bebe

  16. Alena Alena 19 října, 2016

    Čaute Holky, máte nějaké zkušenosti s tímto krémovým antiperspirantem?

    Nechala jsem se inspirovat Vámi a objednala deodorant Soaphorie – Nevinnost, zatím čekám na dodání zboží, ale v minulosti jsem přemýšlela i o antiperspirantu v odkaze. Díky.

  17. Ginger Ginger 15 listopadu, 2016

    Milá Bebe, už nějakou dobu si na tvůj blog chodím pro inspiraci, recenze a i pro milé počtení, protože styl tvého psaní mě baví. Měla jsem to štestí, že když jsem intenzivně sháněla přírodní deodorant, našla jsem tenhle článek a inspirovala se jím. Měla jsem největší obavy z toho, že vyberu na internetu nějakou vůni, která se mi nebude líbit, a bude zle.
    Dneska ale mohu prohlásit, že u deodorantů Soaphoria by nebylo zle nikdy, protože jsem včera všechny čtyři dámské vůne očichala v nové pražské podnikové prodejně a dočkala jsem se ohromného překvapení, protože můj problém vůněmi obecně byl, že si v obchodech nemůžu vybrat, protože mi nic nevoní. Tady si nemůžu vybrat, protože mi voní všechno :-D
    Doma dodělávám mističku In White, která voní jako šeříky a po dlouhém přebírání jsem ji doplnila právě Benátskou nocí, o které jsem si podle internetu myslela, že to pro mě určitě nebude.

    A můžu říct, že je na tenhle deodorant mnohonásobně větší spoleh, než na antiperspiranty ve spreji, kterým ještě pořád nemůžu přijít na jméno poté, co mě jeden před pár měsíci vypekl právě u syntetické halenky. Já vylezu ze sprchy, nastříkám, obleču, nastříkám zas, vyrazím do společnosti, za hodinku sundám svetr, ale nejsem nijak zpocená a není mi vedro, a mám chuť se sesunout pod stůl a tam se potupně zadusit vlastním puchem… No co to má být?
    Soaphoria tu halenku zvládá na jedničku, dokonce i celý den v práci. A po měsíci používání jsem se opravdu začala o dost míň potit obecně.
    Tímto tedy děkuji za tvou opravdu užitečnou recenzi. Jdu si čuchnout k Benátské noci :-D

    • Bebe Bebe Autor | 11 ledna, 2017

      Milá Ginger, ani nevíš, jak dobře se mi takové chválení čte! Jen víc, jen houšť, snesu hodně :-D Ale vážně – moc děkuju, ohromně to potěší :-*

      Soaphoria vůně umí. Taky jsem měla z deodorantu obavu, ale jednak u mě zafungovalo podvědomé “hele, jmenuje se to po Benátkách, to prostě nemůže být špatné” a také mi ta výsledná kompozice neuvěřitelně sedla. Ostatně, asi jako všechno od téhle značky.

      A přesně jak píšeš – také jsem si myslela, že když jde o přírodní deo, tak bude maximálně na pár hodin doma, a to ještě v době, kdy člověk nedělá nic náročného. A ono ne. Soaphoria vydrží s přehledem a strčí do kapsy kdejaký antiperspirant :-) Nemít zrovna “roztestované” další deodoranty, z fleku Benátskou noc objednávám. I když… stejně myslím, že minimálně na léto to bude jistota v kabelce :-D

      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít