Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Termální micelární voda Uriage pro citlivou pleť – recenze

Termální micelární voda Uriage pro citlivou pleť - recenze
Termální micelární voda Uriage pro citlivou pleť – recenze

Oč jsem se ale dnes chtěla podělit? O kosmetické dojmy z Uriage micelární vody, která se konce dovolenky s největší pravděpodobností nedožije a potřebuju si poznačit na blog, co si o ní myslím a jaká byla. Jinak takovéhle věci rychle zapomínám. A to by byla škoda, tahat pak dojmy z paty a snažit se upamatovat, co byla vůbec zač. Vlastním červenou variantu bez parfemace, která je pro přecitlivělou alergickou pleť.

Rozdíly mezi jednotlivými micelárními vodami Uriage

Dívala jsem se teď zpětně na Uriage rubriku tady na blogu a kdybych měla porovnat micelární vodu tuhle a tu pro citlivou pleť (taky červený obal), vlastně si nejsem jistá, jestli bych napsala něco jinak a jestli bych byla schopná poznat mezi nimi rozdíl. Snad jen ve složení, které je tentokrát kratší a chudší o dodanou parfemaci a nějaký ten ovocný extrakt (tedy pro někoho potenciální alergen).

Ostatní micelární vody, které Uriage ve svém sortimentu nabízí, se ještě dělí na typ pro normální pleť (modrá řada) a pro mastnou a problematickou pleť (zelená řada). Stejně to má značeno vlastně i Bioderma.

Jak se termální micelární voda Uriage osvědčila v akci?

Jsem s Uriage micelárkou maximálně spokojená, protože odličuje na první dobrou přesně tak, jak od ní čekám. Neštípe, pleť po ní nepne, je bez jakékoli vůně, nedrhne, nedráždí… Vsadím se, že byste si s ní v pohodě odlíčili i duhovku a ještě byste se u toho cítili komfortně. Je to zkrátka jako odličovat se čistou vodou. Jenže na rozdíl od vody, tady veškerá líčidla okamžitě pouští a na sundání celého maskovacího arzenálu mi vystačí dva vatové tamponky.

Termální micelární voda Uriage pro citlivou pleť - recenze
Termální micelární voda Uriage pro citlivou pleť - recenze

Srovnání s přírodní micelární vodou SO’BIO s měsíčkem

Co mě třeba oproti SO’BIO baví, tak že nemám potřebu si obličej po použití Uriage micelární vody oplachovat vodou. Pokožka nelepí, je na dotek suchá, ale ne vysušená a nepne. Jak říkám. Je to jako odlíčit se vodou. Barvičky i nečistoty zmizí a vám zůstane jen čistá pleť, na které vás nic neruší.

Některé micelární vody mi občas umí udělat neplechu v tom smyslu, že jakmile spotřebuju cca polovinu obsahu, pleť křehne, tvoří se na ní malinkaté zarudlé pupínky a vůbec je taková tenká a šustivá jak papír. Toho jsem si tady nevšimla. A to mi zbývá micelárky tak na pár dní, tedy celé balení je skoro v tahu.

Moje hodnocení

Své doporučení k nákupu tedy uděluji ráda, protože tohle je funkční, příjemná a blesková záležitost, jak si každý den poradit s odličováním. A to i v případě, kdy únavou doslova padáte na nos, což jsem si tak nějak ověřila včera.

Tak… A já potřebuju další kafe… :-D

Komentáře: 2

  1. eLBeautyBlog eLBeautyBlog 11 září, 2016

    Krásné fotky z dovolené na IG! :) Určitě sis to tam užila/úžíváš.. ;-)

    Uriage micelárky mám také moc ráda, ačkoliv já mám raději tu modrou variantu. Ačkoliv brečím úplně po všem, zrovna ta modrá varianta (a stejně tak Bioderma modrá), mi sedí ze všech nejlépe. :)

    Přesně to co píšeš o křehnutí, respektive o lehkém vysušování, mi přesně dělá Bioderma Sensibio a navíc mě pálí v očích. ..

    • Bebe Bebe Autor | 13 září, 2016

      Moc děkuju, Luci! Ještě nějakou dobu budu IG spamovat obrázkama :-D

      Když jsem kdysi psala o H2O Biodermě Sensibio, tak se právě několik lidí zmiňovalo, že je ta micelárka vcelku agresivní a nesedí jim. Měla jsem svou první láhev a byla z ní totálně odvařená, takže mi to přišlo neuvěřitelné, že někdo nemůže být spokojený. Ale ejhle! Teď poslední lahvička už mi taky přišla jako “jiný kalibr” a agresivnější. Na občasné super rychlé odlíčení bomba. Ale na pravidelné používání právě kvůli tomu křehnutí a pálení to už u mě taky není :-)
      Tu modrou Uriage jsem dostala loni od mamky a ze začátku pecka a nadšení veliké. Pak jsem ji ale taky začala raději prostřídávat s olejem, aby se nekonala “papírová pleť” :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *