Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus (recenze)

Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus
Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus

Ač bych si nejradši k obchůdku Botanicus nechala přistavit kamion a odvezla si půl sortimentu, přesto jsem zůstala při zemi a dobře si vědoma rozměrů své kabelky, sáhla jsem jen po jednom jediném kousku. Nejvíc mi do oka padnul zklidňující Lotion s heřmánkem Botanicus. Jednak mě na něm uchvátilo balení – víte, že já dost můžu tyhle hliníkové tuby, co vypadají jak temperky. A také mě nenechala chladnou vůně. Je totiž heřmánkově bylinková s růžovým pozadím. Nevzpomínám si, že bych někde něco podobného cítila. A to mě na tom baví!

No a k čemu je vlastně lotion dobrý a kde jej využít? Inu, je to vlastně takový univerzální zvlhčující krém, který vám poslouží hned v několika oblastech.

1. jako krém na ruce

Znáte ten pocit, kdy vám po mytí nádobí zkřehne pokožka rukou a připomíná vrásčitý papír? A vy si můžete ručky naložit klidně do kádě s olejem a ony budou přesto vysušené jak zapomenutá křížala ve spíži? Mně povětšinou na takový stav vůbec nezabírají mastné olejové balzámy, ale musím naopak sáhnout po něčem krémovém a hydratačním. Tenhle lotion je na to geniální. On totiž nemastí, ale ZVLHČUJE a kůži okamžitě změkčí. Máte-li přesušené ruce až příliš často a nechce se vám třeba v práci dělat pětiminutové pauzy jen kvůli natírání a čekání, až krém milostivě zaschne, zkuste tohle. Trvá přesně deset vteřin a šest máznutí, než se heřmánkový lotion vstřebá bez jakékoli zbytkové mastnoty.

2. namísto odličovacího mléka

Lotion/krém je poměrně řídký. Jako ne tolik, aby vám z tuby vytekl jak špatně zavřené Pikao. Ale přesto dost, abyste jej mohli pohodlně aplikovat na vatový tamponek a odlíčit s ním třeba make-up i řasenku. Opravdu stačí jen přiložit tampony na oči, počkat pět vteřin a barvy stáhnout dolů. Pokud si s krémem v bohaté vrstvě neošetříte přímo duhovku, pak oči vůbec nedráždí a po odlíčení nikde nic neštípe.

Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus
Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus
Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus
Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus
Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus

3. jako pleťový krém

Dost možná by se to dalo spojit s předchozím bodem. Po odlíčení jsem totiž neměla pocit, že bych se potřebovala natírat ještě další kosmetikou. Pleť nepnula a byla na dotek vláčná a hydratovaná. Na “dovlhčení” pleti během dne třeba při pobytu v klimatizované nebo přetopené místnosti je to taky geniální.

4. nahradí tělový krém

Uznávám, že by bylo díky malé tubě krému škoda – ale v případě potřeby po něm můžete směle sáhnout i v tomto případě. Zvlášť v létě by to nemuselo být špatné vzhledem k tomu, jak je Botanicus krém lehoučký.

Zklidňující lotion s heřmánkem Botanicus: závěrem

Matně si vzpomínám, že výrobků tohoto typu (ale s jinou vůní) bylo v regálu víc. Jelikož jsem ale nakupovala někdy koncem října, už si přesně nevybavuju, co to bylo za kombinace. A bojím se jít podívat osobně :-D

Komentáře: 31

  1. Dana Dana 9 února, 2017

    Dobrý večer, máte moc zajímavé stránky, krásné počtení, sleduji ráda. Jen by mne zajímal Váš názor na prodej výrobků firmy Botanicus do Číny, kde mají i své obchody , neboť Čína ještě stále požaduje testy na zvířatech. Jinak by mne jejich výrobky také velmi lákaly, obchod v Ungeltu byl po revoluci taková krásná oáza vůně příslibu :-)
    A děkuju za Váš blog! Dana

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Moc děkuji za milý komentář, Dani! Těší mě, že se Vám na blogu líbí! :-)

      K té Číně – popravdě si nejsem vůbec jistá, co si o tom myslet. Vím o tom, že ze stejného důvodu (tedy vyvážení kosmetiky do Číny) vyškrtli ze seznamu Leaping Bunny LUSH nebo L’Occitane. Leaping Bunny je označení certifikátu, který zaručuje, že kosmetika ani její ingredience testovány na zvířatech nejsou. Nicméně kosmetika, která vstupuje na čínský trh prý musí testy projít. Leaping Bunny to přísně kontroluje a pokud podle jejich slov firma neprokáže, že je od testů osvobozena, certifikát/logo jí odeberou. Podle vyjádření Dr. Palmera z Cruelty Free International se konkrétně L’Occitane zasazuje o to, aby se netestovalo ani v Číně. Dokonce by snad měla být přijata už nějaká alternativa. Víc o tom ale netuším. No bylo by to hezké…

      Krásný víkend a ještě jednou moc děkuju za komentář! :-)

      Bebe

      • Lucie Schreder Gondorčínová Lucie Schreder Gondorčínová 11 února, 2017

        Ahoj Bebe, popravdě mně to zaskočilo! Lush bude testovat na zvířatech? A L´Occitane? Jsem zklamaná. Hlavně z toho Lushe, vždyť si na tom tak zakládali! U kosmetiky mně to mrzí, protože si myslím, že to v dnešní době není nutné a spousta složek v kosmetice již podobně otestována byla….

        Jinak ten krém/lotion mně nezaujal, preferuji většinou krémy hutné :)

        • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

          Luci, aby to nevyznělo jinak, než to bylo myšleno – LUSH prý na zvířatech netestuje a je striktně proti tomu. Jsem ale na vážkách, jestli jsem je dřív v tom seznamu Leaping Bunny neviděla. Řekla bych, že tam i s L’Occitane byli. A pak zmizeli.

          Podle vyjádření přímo LUSH nejsou v programu Leaping Bunny, protože ten by snad měl dovolovat, aby dodavatelé používali ingredience otestované na zvířatech, ačkoli konečná kosmetika tak označená už není. Nebo tak něco. Dost dobře to z toho vyjádření nechápu. Tedy že v seznamu nejsou, protože jejich pravidla jsou přísnější, než ty od Leaping Bunny…?

          Bebe

        • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

          Tak jsem právě našla info :-)

          Vyjádření L’Occitane k alternativám testování na zvířatech v Číně (v češtině): Postoj L’OCCITANE k testování na zvířatech

          Info z ledna 2016 z webu svobodazvirat.cz: seznam značek, které jsou dostupné pod logem Leaping Bunny v ČR. LUSH je tam uvedený taky, ale s poznámkou, že “Tato značka certifikát HCS nemá, ale jako jediná výjimka je na základě své přísné firemní politiky ohledně netestování na zvířatech zařazena na tento seznam.”

          Tož tak :-D

          Bebe

      • Lucie Schreder Gondorčínová Lucie Schreder Gondorčínová 15 února, 2017

        Děkuji moc Bebe!

    • Dana Dana 14 února, 2017

      Děkuju za odověď :-) Leaping Bunny a jejich seznamy (Cruelty Free) sleduju a taky jsem se mrkla právě na čínské eshopy, co tam přesně prodávaj a někdy je to člověku líto, třeba právě L’Occitane…
      Kopíruju tady odpověď Botanicus na můj dotaz ohledně testování a prodeje v Číně:
      “Botanicus: Dobrý den, testování na zvířatech u našich produktů neprovádíme. Pro lokality mimo ČR máme vždy exkluzivního partnera, který je zodpovědný za dovoz a prodej kosmetických přípravků, dle legislativy dané země.”
      Hmmm :-)

  2. Daniela Daniela 9 února, 2017

    O tejto značke som nepočula, no vyzerá zaujímavo. Kedysi som mala harmančekový krém na ruky a bol skvelý (už neviem, aká značka to bola).

    Flung out of space

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Jen škoda, že se mimo několika kamenných prodejen ke kosmetice nedá dostat… A heřmánek mám taky moc ráda! Nikdy mi doma nechybí krabka s tímhle čajem :-)
      Bebe

  3. Petra Petra 9 února, 2017

    Botanicus jsem kupovala už před 20ti lety.To jsem ráda,že vydrželi a že se Ti,Bebe,zalíbili :)

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Fíha, to už je pěkná doba, Peti! :-) Pořád ještě vzpomínám na jejich oční krém, který jsem tu někde na blogu taky popisovala. Právě mi bude docházet sedmikrásková Dulcia, tak nad ním uvažuju :-)
      Bebe

  4. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 9 února, 2017

    Zajímavý produkt. Líbí se mi multifunkční použití i “retro” balení :-) asi bych ho nosila v kabelce nebo na nějaký výlet, kdy se mi většinou nechce táhnout zbytečně moc produktů a tento by mi je nahradil :-)

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Retro balení mě taky moc baví, Pavli! I kdyby byl obsah jakýkoli, obal tomu dává punc důvěryhodnosti. Jak mastička od babičky :-D
      Bebe

  5. Majda Majda 9 února, 2017

    Ahoj Bebe, biooo znám jen z webu (btw. právě odtud jsem měla své první bio věcičky), v Brně jej “naštěstí” nemáme. ?
    Značku botanicus neznám. Do Prahy jezdím, tak třeba někdy… Recenze je milá. ?

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Děkuju za komentář, Majdi! BIOOO je asi největší kamenná prodejna s bio kosmetikou, co znám. A možná i z e-shopů. Ačkoli to je sporné – další obchody nabízí zase jiné značky, které BIOOO nemá… Ideální je to kombinovat :-D
      A někdy se v Botanicus zastav – ale dívej se kolem sebe radši jen tak na půl oka! Jinak si budeš chtít taky odtáhnout celý regál! :-D
      Bebe

  6. Jana Jana 9 února, 2017

    Tak ti tedy pěkně děkuji Bebe …Já už fakt nevím co dřív koupit…můj wishlist je dlouhý jak seznam Santa Clausovi od toho nejrozmazlenějšího děcka! :)) A tohle tam tedy taky připisuji, heřmánek s kapkou růžové vůně?? No to by se mi mohlo hooooodně líbit :) Já vždy kolem obchodu radši rychle projdu a dovnitř nejdu protože se bojím , že se neudržím a všechno odnesu domů a pak budu jíst rohlíky a pít leda vodu :/

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Rádo se stalo, Jani! :-D A nemysli si, já když k tobě na blog nakukuju, mám taky co dělat, abych se nerozběhla hned do obchodu! U Alverde balzámků jsem ještě odolala. Ale ta lipová Soaphoria vodička… Ta mi asi neunikne :-D
      Hele a když to budou domácí rohlíčky, tak to nebude až tak marná dietka! Tu bych i brala! :-D
      Bebe

  7. Alica Alica 9 února, 2017

    Našla som jeden fujtbal v zložení: Propylene Glycol, ktorý dosť výrazne zhoršuje môj dojem z tejto kozmetiky, inak OK. Obchod Kotva v Prahe je aj pre mňa veľkým pokušením. Niekedy tam strávim aj 2 hodiny, ovoniavam, skúšam testery a samozrejme kúpim aj to, čo nepotrebujem.

    • Majda Majda 9 února, 2017

      Pravda s tím propylenem, ani jsem si složení neprocházela… :-/

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      To jsme na tom stejně, Ali :-) jdu pro jednu věc, kterou potřebuju a došla mi – třeba odličovací mléko. A vrátím se se stopadesátým mýdlem, barvou na vlasy, balzámem na rty a Bachovkama :-D

      V chemii bohužel až tak kovaná nejsem, ač se složení snažím rozumět. Ráda třeba pročítám informace o složkách na webu slozenikosmetiky.cz, který má tuším na svědomí Magda Síbková z e-shopu cestaprirody.cz (to ale nevím jistě, tak abych nekecala). A tam právě tuhle složku oznámkovala (jak ve škole) číslem 2. V databázi složek EWG’s Skin Deep zase hodnotili za 3. A v Paula’s choice složku označili jako GOOD. Pak si má laik vybrat :-)

      Bebe

      • Majda Majda 12 února, 2017

        Tak to já jsem chemik a dost mě to složení baví. ☺
        Ale taky všemu tak samozřejmě nerozumím, protože kosmetiku jsem nestudovala, tak nemám takové znalosti z této oblasti. Ale ráda se stále učím a být ve výrobně přírodní kosmetiky je můj malý sen. ?

  8. Katka Katka 10 února, 2017

    ak tento krém vyzerá veľmi dobre. Hermánek mám v kozmetike celkom rada. Inak veľmi sa mi páči fotka

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      Moc děkuju za pochvalu, Kati :-) Heřmánek se u mě taky těší veliké oblibě – jak v kosmetice, tak v hrnečku :-)
      Bebe

  9. Lenka Lenka 11 února, 2017

    Škoda, že nemají e-shop :( Nebo prodejnu v Ostravě :(

    • Bebe Bebe Autor | 11 února, 2017

      To jo. E-shop by byl moc fajn! :-)
      Bebe

  10. Eliška Eliška 11 února, 2017

    Jééé, Ty jsi mě tedy navnadila.. ehm, kde že to je? Té oblasti Prahy se musím vyhnout, abych si neodvezla celý obchod a nenarvala ho k sobě do pokoje i s těmi zahradami.
    Uff.
    Teď jsem si všimla, že jsi zabloudila na můj blog. Proč to děláš? Však je to hrůza, nechápu, jak takový boží autor božího blogu může zabloudit.. no, do kanálu :D
    Ale jsem za to moc vděčná, jsem moc ráda, že jsi se tam šla podívat. Mám chuť Ti dát ten balzámek zadarmo :) :D (ne, žádná korupce, dáreček za vděčnost :D)
    Měj se pěkně a už teď slintám nad monitorem a klepu se na další článek!

    • Bebe Bebe Autor | 12 února, 2017

      Je to přímo v centru, Eliško, tak bacha na něj! :-D

      Hrůza? Šmarjajozéf, nač taková kritika? Tvůj blog je moc hezký a mě se tuze dobře čte! A jako doufám, že hodláš v psaní pokračovat! Budu tě chodit pravidelně kontrolovat a běda ti, jak se na to vyprdneš! :-D

      Měj se moc pěkňučko a díky za milý komentář! :-* :-)

      Bebe

  11. RomanaS. RomanaS. 18 března, 2017

    Bebe, lotion vypadá moc hezky. Já mám z kosmetiky dost osypky (psychické), protože když vidím složení na některých produktech, tak jdu někdy do kolen… Ale někdy už kůže potřebuje pomoc třeba s hydratací, tak jsem přemýšlela o domácí kosmetice. Že bych si koupila jen základ (třeba u a zbytek dodělala doma bez chemie, vždy jen na chvilku, aby se to nemuselo ničím konzervovat… Jsou s tím nějaké obecnější zkušenosti?

    • Bebe Bebe Autor | 27 července, 2017

      Romi, taky někdy nad složením kroutím hlavou. A je pravda, že než kývnu třeba na spolupráci, tak si složení hledám na netu, nebo (když ho najít nemůžu), tak si říkám o vyfocení konkrétních výrobků. A teprve pak se rozhoduju, jestli budu nebo nebudu věc zkoušet. Přeci jen – člověk toho testuje dost a bere to poctivě – tak nemám potřebu na sebe mazat kdeco :-)
      S výrobou domácí kosmetiky koketuju od doby, kdy se mi zázračně podařilo vyrobit domácí slaměnkovou pleťovou vodu :-D Ale mám z toho pořád respekt a jsem momentálně ve fázi výmluv, proč se mi do toho zatím nechce :-D
      Kdybych ale k vlastní výrobě přeci jen přistoupila, asi bych jako první e-shop otevřela Ekokozu. Přijde mi, že mají mraky věcí a celý ten obchod vypadá sympaticky :-)
      Bebe

  12. Heluš Heluš 22 července, 2017

    Ahoj Bebe, krásný článek, jako vždy:-). I když píšu opožděně, tak se chci také ,,pochlubit” jaké mám zkušenosti s firmou Botanicus. Psala jsem jim a i vyptávala jsem se na testování a bylo mě řečeno, že firma netestuje na zvířatech a ani ingredience. Vše si pěstují sami. Proto i výlet do jejich zahrad je naprostá fantazie a to nesmí chybět i návštěva jejich obchůdku. Mám od nich krémy na obličej a ty jsou naprosto úžasné, žádné jiné krémy už nechci a to že jsem jich zkusila nespočet…..na tvoji suchou pleť by to byla oáza….výborné mají také balzámy na rty a tělové krémy….na čištění lotion je super….určitě zkus, alespoň jejich balzám a krém na obličej, určitě budeš spokojená….krásný den….

    • Bebe Bebe Autor | 27 července, 2017

      Děkuju za milunký komentář, Heli :-) Jooo, ty jejich zahrady bych chtěla vidět! Musím si hodit do výletní mapy špendlík, ať na to nezapomenu! Za chvilku zas bude zima a já budu nadávat, že jsem to OPĚT nestihla. Stejný případ jak čejkovické bylinkové slavnosti. Chystám se tam “hubou” už tolik let, že je mi až hanba to počítat :-)
      Hodně jsi mě nalákala na další Botanicus testování. Už vím, kudy naplánovat procházkování po matičce Praze… :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít