Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní micelární voda Neobio (recenze)

Neobio - Micelární voda 3v1 (bio máta & mořská sůl)

Na blogu se s oblibou věnuju čisticí kosmetice, která vám ranní či večerní rituál usnadní a zpříjemní. Dneska si povíme, jaká je přírodní micelární voda Neobio (bio máta & mořská sůl). Mám ji z obchůdku Stibio.cz a testuju ji s přestávkami poslední čtyři měsíce. Za chvíli z lahvičky vyždímu zbylých pár kapek, tedy je nejvyšší čas na velké hodnocení.

Oficiální popisek: “Vyvážené složení bez alkoholu nedráždí pokožku a díky obsahu aloe vera a máty zanechává pokožku jemnou, hydratovanou a svěží. Díky inovativní technologii jemně odstraní z obličeje veškeré nečistoty a make-up. Mořská sůl účinně čistí pokožku, aloe vera ji hydratuje a regeneruje, máta zanechá svěží pocit. Neobsahuje: parabeny, SLS, PEG látky, umělá barviva, chemické parfemace ani konzervanty. Certifikace: NaTrue – certifikát vysokého standardu přírodní kosmetiky, zaručuje netestování na zvířatech, šetrné zpracování a výrobu vůči přírodě, přírodní suroviny a dohledatelnost původu, správné značení složení.” Jo a micelárka je vhodná pro každý typ pleti.

Balení

Balení je extrémně praktické a já mám nutkání ho po vypotřebování obsahu vymýt a uložit do šuplíčku “chytré piksly na cestování”. Má na výšku velikost chytrého telefonu a naprosto DOKONALÉ klapací víčko. Jednou rukou flašku vezmete, palcem kliknete, vylijete micelárku na vatový tampon a zase jedním pohybem zavřete. Boží! Já vím, že normální smrtelník kus plastu neřeší, ale i tohle je důležité v recenzi zmiňovat.

Vůně

Vůně je vodnatě bylinková. Je ohromně jemná a takřka neznatelná. Do půllitrové sklenice s vodou vhoďte lístek máty, kapku citronu, pár zrnek cukru a špetku soli. Zamíchejte, přičichněte. Přesně tak voní Neobio. Během použití lehkou vůni vnímám, ale nikterak mým čichovým buňkám nepřekáží, protože rychle mizí.

Neobio - Micelární voda 3v1 (bio máta & mořská sůl)
Přírodní micelární voda Neobio
Neobio - Micelární voda 3v1 (bio máta & mořská sůl)

Moje dojmy z testování

Micelárních vod už mi rukama pár prošlo. I přírodních. Některé byly fajn, jiné horší, další lepší… Neobio je pro mě ale suverénně NEJLEPŠÍ a daleko před ostatními. Nečistoty a líčidla dostane z pleti během několika vteřin. Navlhčíte tamponek, přiložíte, setřete. Hotovo. Pokud máte jó vrstvu řasenky, doporučuju nechat tampon “působit” na inkriminovaném místě třeba 2 sekundy. Víc není třeba. Bojujete-li po návratu z práce/školy s nechutí se jít odlíčit, tady vás to přejde. Odlíčení celého obličeje vám nezabere víc, než pořádné umytí rukou.

Taktéž mám potřebu do nebe vyzdvihnout, že micelární voda neštípe v očích. Věřím, že i kdybych si s obsahem lahvičky vypláchla oko, tak jen dvakrát mrknu a ani slzička neukápne! Můžete pucovat očka i těsně kolem řas, pokud si malujete linky a nehrozí žádné pálení, štípání, slzení, nic! To skoro svádí k testu na zarudlé bělmo po ránu… :-D [jestli to někdo nepobral jako vtip a fakt šel do testu, prosím si video do mailu…]

Micelárku chápu jako první čisticí krok. Ne finální. Používám ji na stáhnutí a odlíčení všech “hrubých nečistot” – veškeré líčení a špína. Až když je vatový tamponek úplně čistý, přecházím na lahvičku s tonikem, nebo květovou vodou na dočištění. Micelární voda totiž nechává na pleti malinko lepkavou vrstvu. Ne tak citelně jako třeba u měsíčkové SO’BIO, ale já to stejně vnímám a neumím si představit, že bych na pleť hned dávala krémy. Pokud krok mezi odlíčením a péčí nepoužíváte, stačí pleť po čištění opláchnout vodou.

Neobio - Micelární voda 3v1 (bio máta & mořská sůl)

Složení

Složení: Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Propanediol, Glycerin, Coco-Glucoside, Betaine, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Maris Sal (Sea Salt), Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Citric Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Fragrance)**
*z kontrolovaného ekologického zemědělství
**přírodní esenciální oleje

Závěrem

Ještě bych chtěla dodat, že po použití Neobio micelárky necítím na pleti takřka žádný pocit vysušení nebo napětí. Na stupnici 1-10, kdy 1 je příliš utažený culík a 10 odrhnutí obličeje odmašťovačem na mikrovlnky, bych to viděla tak na 1,1 bodů. A ani při dlouhodobém použití jsem si nevšimla žádné krupičky, vysušených míst, ani nic podobného. Jo a nepění! :-) Za mou maličkost tedy doporučuju všemi dvaceti!

Komentáře: 23

  1. zuzana zuzana 12 října, 2017

    Vdaka za vycerpavajuce info.????.Miceralky nepouzivam, ale na tejto ma zaujali min. tri veci. Vyborne balenie – velmi prakticky vrchnak. Aloe v zlozeni hned na druhom mieste. A sol s matou. Hned som si to predstavila v kvalitnej cokolade. Cokolada slana mata????. Som prekvapena ze nestipe ani na tvari ani v ociach. Rozhodne zaujimave.

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      A já děkuju za milý komentář, Zuzi :-* Mě micelárka dostala natolik, že jsem ji bez váhání prohlásila za nejlepší.
      Slaná máta jako příchuť čokolády? To by nemuselo být vůbec špatné! Už jsem zkoušela i pralinku s příchutí slaný karamel od Lucie Glaister a byla to tak nezvykle skvělá chuť, že si začínám slintat na klávesnici, jen na to pomyslím! :-)
      Bebe

  2. Lucia Lucia 13 října, 2017

    No tiež som už stará, presne takto sa cítim a to stačí, že idem spať okolo jednej, vravím si, že to azda ani nie je možné. A keď náhodou idem pretancovať noc (raz za tri roky) nevypijem ani kvapku alkoholu aj tak sa cítim ako po najväčšej opici :D, je to tak, asi starneme, tiež si tak vravím, čo budem robiť o pár rokov neskôr???
    Inak micerálka ma zaujala, prírodnú som ešte neskúšala, ale odličovanie nimi mám celkom v obľube :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      A to je možná i důvod, proč se každý rok hrozím Silvestra víc a víc! Prvního vždycky vypadám jak po opici, i když jsem měla akorát skleničku nealko bublinek! :-DD
      Kterou micelárku máš nejradši, Luci? Já donedávna nedala dopustit na Biodermu ABCDerm (ta modrá s pumpičkou) – přišla mi suprová. Tahle je ale lepčejší :-)
      Bebe

  3. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 13 října, 2017

    Já jsem si uvědomila, že stárnu, když jsme doma v televizi skoukli Kameňák 4 a hodně jsme se u toho nasmáli :-D obvykle se na české filmy a komedie nedíváme a když to vždycky vidím puštěné u babičky, měla jsem to jako něco z jiného světa…
    Micelárky používám docela často (a to klidně i ty z drogerie), ale jen na řasenku, protože si dávám dvě vrstvy. Na zbytek obličeje se s čištěním ale docela vyřádím a jinou než přírodní péči nepoužívám. Od Neobio jsem dříve měla šampon a kondicionér na vlasy a nebyly špatné :-)

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      Jak já vás s těmi českými filmy chápu… Nebýt chlapa, tak jsem doteď políbená jen trilogií “Slunce, seno” a možná tím Kameňákem :-D
      Taky si šetřím micelárku nejvíc na řasenku a okolí očí. Občas s nimi “přetáhnu” i zbytek obličeje, ale to většinou v případě, že jsme na cestách a zapomněla jsem si odličovací mléko nebo tak :-)
      Mě od Neobio nejvíc bavily asi šampony a sprchový gel. A lesk na rty, ten je super!
      Bebe

  4. Nada Nada 13 října, 2017

    Micelárne vody používam veľmi rada. Túto značku nepoznám, ale vyzerá veľmi dobre :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      Mě micelárky baví kvůli řasence – je s nimi strašně jednoduché barvu dostat dolů, aniž by si člověk vydřel oko :-D
      Bebe

  5. Adela Adela 13 října, 2017

    Micelární vodu mám od Biodermy, se kterou jsem spokojená, ale hodně jsem slyšela, že micelární vody nejsou všeobecně na problematickou pleť dobré.. lepší jsou prý pleťové, tak nevím, co je na tom pravdy :)

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      A kterou variantu od Biodermy používáš, Adel? Já začala s červenou a nejlíp mi sedla ta dětská s pumpičkou :-) S kombinací problematická pleť vs micelární voda zkušenosti zatím nemám, tak nemůžu posoudit. Pleťovou myslíš květinovku nebo tonikum? Ty já mám zažité jako druhý krok a neumím si bez nich představit existenci :-)
      Bebe

  6. Zuzanka Zuzanka 13 října, 2017

    Neobio mám už nejaký čas vo výhľade, zatiaľ som nevyskúšala. Prírodná micelárka by sa mi ale určite hodila, mala som len Alverde ovocnú a tá v očiach veľmi štípala :)

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2017

      Alverde micelárku jsem zatím nezkoušela, ač kolem jejich kosmetiky chodím vždycky jak mlsný pes :-D Ale nakonec si to vždycky rozmyslím s tím, že nejdřív dopotřebuju věci, co mám doma, protože testovat mraky kosmetiky najednou prostě nejde. Tady jsem si ale aspoň ušetřila štípací zklamání, jak tak čtu :-)
      Bebe

  7. klára klára 16 října, 2017

    Já taky babkovatím. Pro změnu chodím spát čím dál dřív. Naposledy mě zmohlo brzké vstávání, takže další noc jsem prospala 12 hodin vkuse.
    A Babs. Nebyl by nějaký článeček s tipy na vánoční dárky? Přeci jen už se to blíží.
    Díky

    • Bebe Bebe Autor | 20 října, 2017

      A to mě docela štve! Že pokud nejsem vyloženě nemocná, nebo polomrtvá z ponocování, tak dřív jak o půlnoci nějak neusnu.
      Tipy na vánoční dárky? Chmmmm, to mě nenapadlo. Popřemýšlím! :-) No já vždycky vánoční dárečky vybírám na míru, ale třeba mě napadne i něco obecnějšího :-)
      Bebe

  8. Siren Siren 18 října, 2017

    Micelární vodu používám a mám ráda vše v čem je mořská sůl. A takhle vypadá vážně dobře.
    Dříve jsem je nepoužívala a byla jsem s nervama v kýblu než jsem dala dolů i blbou řasenku. A to jsem ještě vypadala mnohdy jak panda a fakt to nešlo dolů, no skoro jsem brečela :D…

    • Bebe Bebe Autor | 20 října, 2017

      U mě byla první zkušenost s micelárkama myslím fakt až ta Bioderma. A pak jsem pár “chemkových” a přírodních vyzkoušela. Tahle za mě ale žebříček suverénně vede.
      Jinak řasenka jde podle mě suprově odlíčit i obyčejným kokosákem – bohužel daň za tuhle jednoduchost je, že člověk další 2 hodiny vidí rozmazaně :-D
      Bebe

  9. Linda Linda 18 října, 2017

    Tuhle značku neznám a vidím ji poprvé, ale moc se mi líbí. Já teda používám svoji osvědčenou micelárku, ale nebránila bych se vyzkoušet. A ta cena je opravdu přijatelná. Moc dobrý tip! :)

    • Bebe Bebe Autor | 20 října, 2017

      V IT se říká, že jestli to funguje, tak se do toho nemá rýpat a zkoušet něco vylepšovat… No u kosmetiky to myslím tak úplně neplatí a risk se někdy mnohonásobně vyplatí! :-) Jo a klidně přihoď tip i na oblíbenou micelárku! ;-)
      Bebe

  10. L. L. 20 října, 2017

    Úplně souhlasím s tím ,,ať se děje, co se děje pravidelně odličujte” ! :)
    Tuto značku neobio vůbec, ale vůbec neznám :) . Já micelární vodu používám od biodermy sébium, která mi hodně vyhovuje :)

    • Bebe Bebe Autor | 20 října, 2017

      Tesat do šutru by se to mělo :-))
      Bioderma je co do micelárek suprová (hlavně ta modrá ABCDerm). Skvělé mají ale i v Uriage. Ta červená mi taky sedla jak ulitá a tuším si ani nepamatuju, že bych jí něco vytýkala.
      Bebe

  11. Mišel Mišel 20 října, 2017

    No ja ti neviem, my sme asi mali kazda ine balenie :D Ja som to vo stvrtine balenia vzdala a posunula to dalej. Bola to vobec prva micelarka co som skusala a odvtedy sa aj bojim skusit dalsiu. Za prve na pleti neskutocne penila a lepila, neviem si predstavit, ue by som sa odlicovala len tym aj keby sa mi fakt nechcelo, ten oplach vodou po aplikovani bolo naozaj potrebne minimum. Za druhe cistila vazne uboho, spotrebovala som aj 4-5 vatove tampony, kym bola plet od tej najvacsej spiny, pricom teraz pouzivam na odlicenie Pramen krasy od Havlikovej Apoteky a tam mi s prehladom stacia 2 tamponiky, niekedy aj 1. Neviem no, neobio mam celkom rada ale bb krem a tato micelarka je za mna velky fail.

    • Bebe Bebe Autor | 20 října, 2017

      Tak buď jsem vychytala obsah určený pro novináře, nebo to byla fakt jiná micelárka! :-D Ne, vážně – za mě je tohle top záležitost a dala bych za ni ruku do ohně. Pak by až následovaly věci jako Bioderma nebo Uriage. A až pak někde SO’BIO. Jinak oplach určitě jo, za ten hlasuju taky. Já buď splachuju vodou, nebo stříkám termální a květinovou vodou. Tak jako tak je na konci čistý a nelepivý obličej :-)
      Ještě mě napadá – moje spotřeba vatových tamponků při čištění končí na čísle 2 (u micelárky). Dost možná s tím ale souvisí fakt, že si maluju jen obočí, řasy a občas sáhnu po korektoru a rtěnce. Víc toho málokdy přidávám. Proto mám to sundání barev jednodušší a rychlejší.
      Docela mi to leží v hlavě a fakt mě nenapadá, co by se mohlo pokazit. S typem pleti to podle mě nesouvisí. Suchá nebo mastná – to přeci nemůže mít na pěnivost nebo lepivost micelárky vliv. Tak asi prostě jen nesedla, což je veliká škoda. Ale tak stane se…
      Pramen krásy od Havlíka vůbec neznám a tuším jsem nezkoušela ani ze vzorku. Zkusím očíhnout při příští cestě do Liberce – viděla jsem tam přímo jejich obchůdek :-)
      Bebe

      • Mišel Mišel 20 října, 2017

        Tak moze byt, ze som mala nejaky vadny kus alebo holt kazdemu sedi nieco ine :)) sobio ma vzdy lakala, ale je dost velka a keby mi nesadla neviem co s nou, asi zase jedine posunut dalej :D Ja pouzivam makeup, aj tiene alebo cierne linky, takze to je jasne, ze spotrebujem viac, ale snazim sa to redukovat, preto som taka spokojna s tym Pramenom krasy, ze stiahne vsetko naraz. Je to novsi produkt od Havlika, tento je urceny na problemovu plet, ale podla mna kludne aj na suchu podla zlozenia nevidim problem, ale su v ponuke dalsie dve vodicky podla typu pleti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít