Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Weleda rakytníkový olej a sprchový krém (2 recenze)

Weleda rakytníkový pěsticí olej pro vysušenou pokožku a povzbuzující sprchový krém
Weleda rakytníkový pěsticí olej pro vysušenou pokožku a povzbuzující sprchový krém

Dnes vám povím o rakytníkové dvojici ze švýcarské “stáje” Weleda, kterážto značka se u mě zabydlela nastálo a já ji beru jako rovnocenného parťáka, který prostě nezklame. Mám pro vás recenzi rakytníkového tělového oleje a sprchového krému stejné řady. Přiznám se, že jsem rakytníkový olej Weleda otevírala trochu v obavách. Mám ještě v živé paměti čistokrevný rakytníkový kousek od Dr. Popova a Saloos…

Rakytníkový pěsticí olej

Pokud jste se s rakytníkovým olejem zatím nesetkali, pak vězte, že jde o oranžádu jako prase! Nevím, k čemu ho přirovnat. Barví jak blázen, je SYTĚ oranžový a voní ovocně nakysle. Čistý rakytníkový olej jsem využívala hlavně na vlasy, když jsem jim chtěla dopřát extra zábal (jsem na podobné věci trochu ujetá :-)

Olejový tělový kousek od Weledy je ale naštěstí mix více ingrediencí, nejen čistý rakytník. Tudíž barva je hodně světlounce oranžová, NEBARVÍ a díky obsahu esenciálních olejů voní naprosto fantasticky po mandarinkách, pomeranči a grepu! Rakytník v tom samozřejmě taky objevíte – ten celou citrusovou nálož jako kdyby “uzemňuje” a výsledek není jak pomerančový džus, ale je takový… hladivý? Sametový? Nevím, jak přesně to popsat.

Složení oleje

Weleda rakytníkový pěsticí olej pro vysušenou pokožku a povzbuzující sprchový krém
Rakytníkový pěsticí olej, Zdroj: Weleda CZ

Seznam ingrediencí není nijak složitý. Základ tvoří sezamový olej, u něhož mě zaujal fakt, že dokáže pokožku účinně čistit a pomáhá předcházet třeba akné. A má přirozené antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky. Proč se ale do kosmetiky přidává hlavně, tak pro své vysoce regenerační schopnosti.

Hned za ním je v seznamu rakytníkový olej, který se dá klidně překřtít na “malý velký zázrak” a těžko byste našli kožní problém, se kterým by vám olej nepomohl. Léčí popáleniny, omrzliny, ekzémy, různá poranění, škrábance, proleženiny, nebo mykózy. Kůži ozdravuje, hydratuje, omlazuje a zlepšuje její texturu. Složení pak uzavírá seznam složek z přírodních éterických olejů, které dohromady kouzlí úžasnou vůni, kterou opěvuju o odstavec výš.

Kdy rakytníkový pěsticí olej používat

Ideálně po koupeli, dokud je pokožka ještě vlhká a rozehřátá. Olej se pak skvěle vstřebává, pleť je krásně měkká a hebká. A díky nanášení na vlhkou kůži nezůstane po oleji ani náznak zbytkové mastnoty. Kouzlo, no :-)

Povzbuzující sprchový krém Weleda

A když jsme u té koupele – proč k ní nepřizvat kamaráda taktéž z rakytníkové čtvrti? Weleda nabízí celkem 9 druhů sprchových krémů, které jsou jedny z těch nejlepších přírodních, které si můžete pořídit. Stejně jako ostatní weledí bratříčci, i tento rakytníkový má vzhled a hustotu tělového mléka. Balení je naprosto klasické – tuba s klapacím víčkem, na které pak pikslu ve sprše nebo ve vaně postavíte.

Weleda rakytníkový pěsticí olej pro vysušenou pokožku a povzbuzující sprchový krém
Rakytníkové bobulky, Zdroj: weleda.co.nz

Vůně je velmi podobná, jako u tělového oleje. Akorát u sprcháče bych řekla, že je více pomerančová a ovocná. Rozhodně věc, která vás po ránu probudí a příjemně naladí na nadcházející den!

Složení je bez sulfátů, syntetických konzervačních látek, barviv, parfemací, ropných látek, apod. Tudíž žádné strachy, že ze sprchy vylezete vysušení jak treska :-)

Co na rakytníkový olej Weleda a sprcháček říkáte?

Komentáře: 37

  1. Fairychain Fairychain 3 února, 2016

    Mám ten Sprchový krém a to přesně v této verzi a totálně ho miluju! Rakytníkový olej jsem měla myslím od Dr. Popova a byl super, já ho teda hlavně jedla, ale občas jsem jím pomazala jizvičky po akné nebo strupy a bylo to bezva. :-)

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Taktéž jsem zkoušela rakytníkový olej pokoštovat, ale vzpomínám si, že mi strašně, ale strašně nechutnal… :-D Ale třeba rakytníkový sirup a šťáva od Weledy mi naopak přijde moc dobručká na chuť! Článek o nich odkládám už nějakou tu dobu… :-D
      Bebe

  2. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 3 února, 2016

    Fabulous review. Loved your detailed post.

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Thank youuuu! :-) :-*
      Bebe

  3. Lili Lili 3 února, 2016

    Teda Bebe, ty chrlíš články neuvěřitelnou rychlostí. Jinak s těmi tělovými mlíky souhlasím, léta jsem si kupovala jedno z Avonu, protože bylo za dobrou cenu, hezky vonělo a přišlo mi i fajn. Ale teď když vím, jak se můžu rozmazlit tělovým suflé, tak bych ho hodnotila jako velkou ulepenou patlanici :-D. Jinak toto vypadá moc dobře, asi udělám kompromis a pořídím si jednoho Weleďáka a k tomu jeden chemický koktejl od Dermacolu O:-).

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Sakryš Lili a já si říkala, že se pro jistotu budu ještě ovládat a nebudu psát denně :-D
      Máme to stejně s tím Avonem… Já od nich třeba milovala řady Planet Spa a Naturals. Ale jak říkáš – jakmile si zvykneš na jinou ligu (a tím neříkám, že je Avon špatný!), která ti vyhovuje víc, tak konec, no :-D
      Bebe

  4. Bára Bára 3 února, 2016

    Mám z téhle řady krém na ruce a je skvělý!

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Ten krém na ruce je myslím pořád k dostání v DMku a můžu potvrdit – je vážně suprový! :-)
      Bebe

  5. Bilberry Day Bilberry Day 3 února, 2016

    Ja milujem Weledu ale čo od nich nemôžem je práve rakytníková rada kvôli tej parfemácii :D.

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Jáááááj, fakticky? A já si právě říkala, že tahle ovocná vůně bude sedět většině lidí :-) Zas a znova se potvrzuje, že co čumáček, to jiné preference :-)
      Bebe

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Děkuju za info, Aivy! :-)
      Nový blog vypadá tuze pěkně! Článek o Guerlain perlách mě utvrdil v tom, že je nutně potřebuju, povídání o antikvariátu mi připomnělo spousty hodin po knihovnách ve škole a představovací článeček mi vyloudil úsměv na tváři u té odrážky o šnecích! Taky je vždycky seberu z cesty a dám na trávu, aby je nezajelo auto… :-D
      Bebe

      • ufuf ufuf 3 února, 2016

        A mě teda ten poslední bod z článku o antikvariátu ” Protože si přijdu ve chvíli prodeje kolikrát inteligentnější, než půl Našeho národa” přišel neuvěřitelně arogantní a hloupý. Pracuju ve službách a vím, že rozdělovat lidi na ty horší a lepší je cesta do pekel. Doufám, že jim to dáš taky pořádně najevo, jak jsi chytrá! Šmarjá.

        • Eivy Eivy 3 března, 2016

          Měla jsem tím na mysli, že jsem ráda, že mám práci, která mě baví a zvyšuje mi sebevědomí. A také jsem chtěla poukázat na to, že je škoda, že někteří lidé nečtou. Ale chápu, že jsem se mohla vyjádřit špatně a tak jsem článek trochu upravila. Snad jsem své myšlenky tentokrát vyjádřila lépe, děkuji za upozornění. Vážím si i negativních reakcí, protože vždy je co zlepšovat. :-)

      • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

        Elis, nemyslím, že by to Aivy myslela zle nebo namyšleně. Na mě tahle část jejího článku dělala spíš dojem, že jí nad dotazy některých lidí zůstává rozum stát. Což chápu. Taky si můžu občas hlavu ukroutit… :-D
        A stejně jako Ty, ani já si nemyslím, že je možné o někom říct, že je horší nebo lepší, než ten druhý. Zvlášť pokud o tom člověku nic nevíš a soudíš na základě dotazu v obchodě, nebo jedné věty v článku na blogu… ;-)
        Bebe

      • Aivy Aivy 3 února, 2016

        Ahoj Bebe,
        moc ti děkuji za milý komentář. Jsem moc ráda, že se ti líbí nový vzhled blogu, dávám si na něm záležet, ale je to celkem fuška. Ještě to kódování trochu potrvá. :-)
        Jinak já si zase všimla, že máš ráda Bottegu, ta vůně je božská. :-) Také jsem jí měla.

        • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

          Milá Aivy,
          nový vzhled je moc povedený a naprosto soucítím s tím kódováním! Já to vždycky řeším metodou pokus/omyl… Faktem je, že se mi takhle sice několikrát podařilo komplet složit stránky a byla jsem ráda za starou zálohu vzhledu ? ale zase jsem se aspoň něco přiučila… ? Tedy jediné, co bych fakt radila – vždycky zálohovat, zálohovat, zálohovat…
          Jednou se mi taky podařilo si omylem vymazat obrázky snad u třičtvrtě článků na blogu. A tak jsem za stálého vzteklého vrčení a nadávání šla udělat velkou konvici kafe a týden trávila u obnovování… To bylo něco, fakt :-)
          Jop, Bottega Veneta je srdcovka… Mooooc veliká! :-)
          Bebe

        • Eivy Eivy 3 března, 2016

          Ahoj bebe,
          tak do třetice všeho dobrého a doufám, že NAPOSLEDY! :D Musela jsem opět změnit doménu. Blogger nebyl absolutně kompatibilní s tím, co jsem graficky chtěla a tak jsem si zaplatila hosting na Endoře a nakodovala si web úplně od znova na základě WordPressu. Slibuju, že už se nikam stěhovat nebudu :D … Tohle je má konečná adresa: http://www.eivy.mablog.eu :-)

  6. Fellien Fellien 3 února, 2016

    Určitě zkusím ten sprcháč, měla jsem už rakytníkové tělové mléko a byla to bomba! Za sprcháč se mi nechce tolik dávat, na druhou stranu já sprcháče spotřebovávám velmi pomalu a teď mám třetí balení oleje od Saloos a už víc než rok jsem nic jiného než olej nepoužila, takže toto by mohla být příjemná změna :). A vyhrála jsem v soutěži na facebooku od Weledy rakytníkový krém na ruce, tak už se na něj moc těším :).

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      No vidíš Fellien – k těm sprchovým Saloos olejům jsem se pořád jaksi nedostala :-) A moc gratuluju k výhře! Zrovna rakytníkový krém na tlapky je věc, kterou si může Weleda zapsat mezi TOP výrobky :-)
      Bebe

      • Fellien Fellien 6 února, 2016

        Jojo, už jsem ho vyzkoušela a je to naprostá bomba, nej nej krém na ruce co jsem kdy měla! Na mém blogu bude v pondělí recenze. A ty sprchové oleje – rozhodně si nekupuj Erotiku, to páchne :D. Měla jsem Celulinii a ta vůně se mi časem jaksi přejedla. Ale teď mám Intimiu a to je vhodné i na intimní hygienu a ten si teda nemůžu vynachválit, mně totiž přesně takovéto vůně hrozně moc voní, je tam myslím kombinace tea tree, manuky a ještě něčeho. A já ho používám i na obličej, už ani nepotřebuju žádný jiný “dršťkočistek”, protože je to super na kdejaký beďar i suchou kůži :).

  7. Lenka Lenka 3 února, 2016

    Já si zrovna pořídila čistý rakytníkový olej (slyšela jsem, že je dobrý na nehty) a rakytníkové mýdlíčko z rodinné mýdlárny a říkala jsem si, že rakytník ve mě spíš evokuje podzim, tak se mi do recenzování toho mýdla (ač krásně voní) ani moc nechtělo, když už máme skoro to jaro, ale když jsi tu vybafla na mě s touhle zajímavou rakytníkovou náloží, tak asi neodolám a taky se nakonec přidám :D Rakytníku zdar :D

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Myslím Leni, že rakytníkový olej je dobrý snad na všechno :-) Kde jsi mýdlíčko pořizovala? Já z těch rodinných mýdláren znám myslím jen Mýdlárnu U Tří lilií :-)
      Hele a klidně piš a pak mi pošli odkaz! ;-)
      Bebe

  8. Teress Teress 3 února, 2016

    Já měla jen ten sprchový krém a docela mi vadila ta tuba, vždy z ní vyteklo až moc krému, takže jsem ho měla rychle pryč, ale voněl fantasticky to se musí nechat.

    • Teress Teress 3 února, 2016

      Mimochodem co to tady máš za násobilku v těch komentářích, na to koukám jak z jara, co po mě, tak na večer, kdo chce :-D

      • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

        To je pravda – některé sprcháče jsou řidší a je potřeba dávat bacha, ať si to na sebe člověk nefrkne celé :-D
        Já vííííím, ta násobilka mě kolikrát přechytračí, potvora… Ale pssst, ať mi to nezkazí pověst matematického génia… :-D No díky tomuhle ne zrovna příjemnému mezikroku v přidávání komentáře mám vcelku pokoj se spamem. Tak proto… :-)
        Bebe

    • Mařenka Mařenka 17 května, 2016

      Hihi :-D Mně ty tuby zase přijdou super – nečekám půl hodiny na kapku sprcháče :-D

      • Bebe Bebe Autor | 18 května, 2016

        Zrovna dnes jsem se k poslední kapce modlila u kondicionéru Urtekram. Nakonec mi střelily nervy a natvrdo jsem tubu vypláchla sprchou :-D Takže jo, někdy (!) řidší obsah v tubě stavěné na víčko není na škodu… :-D
        Bebe

  9. Marcela Lišková Marcela Lišková 3 února, 2016

    Taky musím používat přírodní kosmetiku,protože mám citlivou pleť.Oleje používám od Saloosu a velká spokojenost.

    • Bebe Bebe Autor | 3 února, 2016

      Marci, kterou značku kosmetiky máš nejradši? Nebo které věci úplně nejoblíbenější? Vždycky hrozně ráda vyzvídám tipy! :-)
      Bebe

  10. Jméno*Ester Jméno*Ester 3 února, 2016

    Hola, paso a comentarte que mañana en mi blog te doy la bienvenida, es una tradición para con todos los nuevos seguidores. Saltos y brincos

    • Bebe Bebe Autor | 5 února, 2016

      Thank you for welcome words! :-)
      xoxo
      Bebe

  11. Aknelka Aknelka 5 února, 2016

    Od Weledy by som časom chcela vyskúšať snáď všetky sprchovacie krémy, lebo sú mi príjemné už na pohľad. Začnem však mandľovou verziou (vlastne už som začala krémom na ruky) :) Rakytník som zatiaľ skúšala len vo forme džúsu, no až tak ma neoslovil. Nebol zlý, ale trocha ma prekvapila jeho chuť. Na druhej strane som mierne nakyslastú chuť čakala.
    Pokožku tela nemám citlivú, ale aj ja som si všimla rozdiel, keď použijem konvenčnú telovku alebo prírodnú. Preto dúfam, že sa mi tento rok podarí prejsť na maximum prírodnej starostlivosti (no áno, aj ja radšej zbieram kozmetiku ako “boty”) :D

    • Bebe Bebe Autor | 5 února, 2016

      A hlavně jsou jejich sprchové krémy taaaaak jemnéé! :-)
      Rakytníkovou Weleda šťávu jsem poprvé ochutnala u Denisky v Greenwave obchůdku. Ani nevím, k čemu chuť přirovnat… Jak píšeš, Aknelko – je to cosi nakyslého, možná i ovocného. Rozhodně je to chuť nezvyklá, ale mě chutná. Lepší než šťáva je ale podle mě ten rakytníkový sirup :-)
      A s tím sbíráním… Naprosto tě chápu… :-D :-D
      Bebe

  12. Mařenka Mařenka 17 května, 2016

    :-D Tak to byl opět moc hezký článek! :-D Ten začátek mě fakt pobavil, měla jsem to dost podobný a taky jsem nakonec skončila u Bio kosmetiky, teda hlavně u Weledy. Všechny Dove, Garnier, Nivea, Dermacol, atd. jsem nakonec vyházela :-D A zase už mám plný poličky, tentokrát ale Weledy :-D Jo a to srovnání s jídlem je perfektní :-D :-D :-D

    Čistý rakytníkový olej jsem ještě neměla, ale rakytníkové výrobky od Weledy používám pravidelně – sprchový krém, tělové mléko, sirup i parfém. Souhlasím, celá řada hrozně hezky voní po mandarinkách, pomeranči a grepu (kromě sirupu :-D ten mi moc nevoní, ale chutná dobře a na imunitu se osvědčil;) ) Po přečtení určitě rozšířím o olejíček :)

    Díky za hezkou recenzi :-)

    • Bebe Bebe Autor | 18 května, 2016

      Děkuju moc, Mařenko! :-) Úplně tě chápu – jak tě jednou dostane dobrá bio kosmetika do spárů, tak není úniku. Něco málo o tom vím… :-D

      O rakytníkovém Weleda sirupu tu mám rozepsané poznámky už několik měsíců a ne a ne se dokopnout k dokončení článku! Hanba mě už fackuje… :-) Jdu se na to vrhnout, když už o něm tak hezky píšeš :-)

      Měj se krásně a ještě jednou díky za postřehy! :-)

      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít