Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí – recenze

Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí - recenze
Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí – recenze

Takové to, kdy vám při placení u pokladny sjede pohled na regál za paní prodavačku a vám se do zorného pole dostane kosmetická novinka vaší oblíbené značky… Je to ošemetná situace. Máte rychle zařvat, že částka není konečná a že bez kosmetiky neodejdete, nebo se snažit tvářit jako hrdina a statečně odolat, protože těch serepetiček máte doma tolik…? Anebo odejít z obchodu, zajít za rožek, tam si nalepit falešný knírek a vrátit se do obchodu s východoněmeckým přízvukem? Vsadím se, že prodavačka by byla tak v šoku, že by se nezmohla na slovo a dost možná by ignorovala i pokladnu a moje zběsilé mávání platební kartou :-D

Hele, jsem jenom člověk. Nekouřím, nepiju, nesázím na dostihy. Takže aspoň tuhle kosmetickou slabost si hýčkám, co hrdlo ráčí. A nevidím na tom lautr nic špatného…

Pleťové sérum Saloos pro tu nejvíc hydratovanou pleť na světě

A tak se stalo, že se u mě jednoho krásného dna zabydlelo hyaluronové sérum Saloos. Celkově jsem na “saloosáckou” vlnu naladěná už děsně dlouho a miluju jejich bioKarité balzámy, masážní oleje, tonika, obličejové olejíky… Je toho tolik! Navíc jde o cenově přijatelnou kosmetiku, která by co do kvality mohla stát klidně jednou tolik a nikdo by se tomu nedivil. Do karet jim hraje i dostupnost v každé druhé drogerii, mega výběr vůní a celkové sympatie. Nebylo nad čím váhat.

Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí - recenze
Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí – recenze

Nenápadné pumpičkové balení

Sérum má úplně obyčejný plastový obal s pumpičkou (která se dá rozebrat a stejně i pak funguje – všechno musím ozkoušet!) v šedobílé barvě. Já bych se třeba přimlouvala za skleněný obal. Šedá pumpička je kryta plastovým vrškem, se kterým jsem při používání pokaždé drobet bojovala. Docvakávání má vcelku pevné a člověk se bojí, aby nezabral příliš a víčko mu nekřuplo. I to už se mi u čehosi stalo. Šikulka, no.

Dávkování pumpičky je dostačující – cca o velikosti hrášku. Možná bych řekla, že vám bude stačit “pumpnout” na obličej snad jen půlku. Sérum je bez parfemace a vypadá jako průhledný gel. Konzistence je nelepivá, vodnatá a velmi dobře se roztírá, skoro po obličeji až klouže.

Konzistence a uživatelské dojmy

Co se vstřebatelnosti týče, tam je to také v pořádku. Je to otázka minutky. Co už je ale příjemnější méně, tak pocit hned po tom, co sérum na pleti zaschne. Připadá mi, že mi obličej jako kdyby stáhne, vytvoří na něm lesklou krustu a ta nepříjemně pne. Nevím, co by to dělalo na mastné nebo smíšené pleti, ale s mou suchou jsem nezaznamenala nic, co bych nazvala “komfortním pocitem”. Ale budiž. Řekla jsem si, že se to třeba srovná, až na sérum navrstvím denní krém nebo kapku oleje.

Už bych takovou blbost nikdy neudělala…

Pleťové sérum Saloos se 2 druhy kyseliny hyaluronové | chrání pleť před vysušením i známkami stárnutí - recenze

Hyaluronové sérum Saloos není nic pro mě

Saloos sérum se začalo už během nanášení krému drolit a já vypadala jako had, který se rozhodl, že vrchní vrstva je mu na prd a nahodí nový obleček. Bylo to dost nepříjemné. A tato situace se bohužel opakovala v každé myslitelné variaci použití – málo séra, více séra, minuta zaschnutí, čtvrthodina pauzy mezi nanášením séra a krému… A to ani nemluvím o tom, že jsem jednou zkoušela vynechat další péči a nahodila na hyaluronové sérum Saloos ještě i BB krém… Vzpomínáte někdo na Michaela Jacksona a jeho rozpadající se obličej…? Já si paměť oživila přímo v zrcadle.

Ode mě se tedy doporučení tohoto séra určitě nedočkáte. Aspoň ne pro suchou pleť. Jestli máte opačné zkušenosti, budu za ně moc ráda v komentářích. Přeci jen – tisíc ksichtíků, tisíc zkušeností.

Komentáře: 44

  1. Charmedka Charmedka 30 srpna, 2016

    Jsem rada, ze nejsem jedina, komu serum nesedlo. Plet mam suchou, sice se nedrolilo, ale vstrebalo se tak, ze jsem o nem vubec nevedela a vysledky zadne. Naopak mamce se prave drolilo, takze ani jedna z nas neni nadsena.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Sice dvě rozdílné reakce, ale obě na prd :-/ Za ty dvě stovky vyjde tuším líp zajít do cukrárny :-D
      Bebe

  2. Fairychain Fairychain 30 srpna, 2016

    Ty jo a mně sérum zase moc vyhovuje a úplně jsem se divila, když jsem četla, co ti to dělalo na pleti. :-) Je to škoda, podle mě je vážně fajn a zrovna nedávno jsem ho celé spotřebovala.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Tak přece jen někdo existuje! Proto se vždycky ke konci u ne zrovna jásavých recenzí ptám, jestli má někdo opačnou zkušenost. A vlastně mám i radost, že jo :-D
      Bebe

  3. Svět podle Kyrkys Svět podle Kyrkys 30 srpna, 2016

    Na to, že mě lákalo, tak teď nevím … asi si raději vyrobím svoje :D

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Zase Fairychain o komentář výš píše, že je sérum super… Tak si vyber, Kyrkys :-D ;-)
      Bebe

      • Svět podle Kyrkys Svět podle Kyrkys 30 srpna, 2016

        Raději ne :D

  4. Alica Alica 30 srpna, 2016

    Značku saloos tiež milujem a považujem za nakvalitnejšiu v rámci prírodnej kozmetiky. Nemá na ňu ani Karel Hadek či Nobiliska. S hyaluronovým sérom mám avšak podobné negatívne, počiatočné skúsenosti: drobilo a nič s pleťou nerobilo. Svoj názor som avšak zmenila v letných mesiacoch. Kôli svojej práci musím tráviť väčšinu času vonku. Po horúcom sparnom dni moju pleť neupokojil dostatočne aloe vera gel, ani kyslá smotana. Pleť sa uspokojila až po použití tohto séra.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Mě přijde Saloos taky sympatičtější, než dvě zmiňované značky. Všechny jsou sice české, ale ten Saloos… Ten má navíc ještě to “něco”, co nedokážu popsat a co mě nutí hmátnout po něm spíš, než po Hádkovi nebo Nobilis Tilia :-)
      A moc děkuju za postřehy a zkušenosti, Ali! Je zajímavé, jak diametrálně se můžou u kosmetiky rozcházet. Aspoň vím, že je to obličejem a ne sérem :-D
      Bebe

  5. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 30 srpna, 2016

    Great post! xx

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Thank you! ;-)
      Bebe

  6. Jana Jana 30 srpna, 2016

    Pěkná recenze, já si říkala, že to se asi trochu Saloos přecenil, spíš jim jdou balzámy,ale kvalitní pleťovku jako je sérum bych od nich moc nečekala a jsem ráda, že jsem odolala a sérum nekoupila.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Děkuju, Jani! :-)
      Balzámy, ty umí Saloos fantastické. Momentálně mám doma na léto limetu a lemongrass a je to jedna z nejuniverzálnějších kosmetických věcí na světě!
      Jen to sérum se nějak nevyvedlo, no… Nebo aspoň můj ksichtík s ním není kompatibilní :-D
      Bebe

  7. Veronika H. ^^ Veronika H. ^^ 30 srpna, 2016

    Ahoj Bebe, dekuji za recenzi, po seru jsem pokukovala – nastesti jsem objednala dalsi od znacky Delibutus, tentokrat Matcha tea a je uzasne :) predtim jsem mela Smooth a to byla lahoda, ale to Matcha mi prijde jeste o kus lepsi :) mej se pekne, V. ^^

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Veru, od Delibutus mám doma už drahně měsíců konopný olejíček na vlasy! Připomněla jsi mi, že jsem lehce zazdila jeho recenzi :-) Netušila jsem ale, že dělají i séra! Dobré vědět :-)
      Bebe

  8. Lucie Lucie 30 srpna, 2016

    Hyaluronové sérum jsem měla od Nobilisu, ale nějak se mnou nic nedělalo. Četla jsem nějaké studie, že kyselina hyaluronová aplikovaná zevně stejně nemůže proniknout hluboko do kůže, takže spíš se začínám s počínajícíma vráskama zajímat o to, jak se dá dostat do těla zevnitř :D
    Pokukuju ale teď na podzim po nějakém séru. Nemáš zkušenosti s lipio séry od Hádka, Bebe?

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Od Nobilis Tilia jsem hyaluronové sérum okukovala v Kotvě v BIOOO. A matně si vybavuju, že se snad dělá ve dvou velikostech. Ohledně toho pronikání do kůže – tam se povětšinou omezím na opatrné mlčení, nebo hledání info na netu, protože nechci působit jako rádoby profík v oblasti, ve které našlapuju jak v minovém poli :-) Ale třeba na eshop-sativa.cz píšou, že: “Nízkomolekulární kyselina hyaluronová (HA) v molekulovém rozmezí 10 až 20 kDA. Nejnižší možná molekulární váha zajišťuje maximální průnik do pokožky. Svojí řídkou konzistencí se během okamžiku vstřebá do pokožky obličeje, krku či dekoltu.”

      S lipio sérem mám zkušenost jednu jedinou, a to s růžovým. Vzpomínám si, že ta vůně byla taková… Velmi intenzivní, až brutální, řekla bych :-D Skvělou recenzi na heřmánkové sérum psaly Verunky na svém blogu. A na to růžové najdeš článek na chroustíkovi :-)
      Bebe

  9. Alica Alica 30 srpna, 2016

    Ja som skúsila Lipio sérum Ruža (od Karla Hadka) tento rok, bola som naň veľmi zvedavá. Krásne vonia a na pleti je veľmi príjemný, rýchlo vsiakne. Konzistencia je zvláštna, ako našľahaná smotana alebo krém, možno skôr mi to ešte pripomína vyšľahané vajce, ktoré používam ako pleťovú masku najmä v lete. Všimla som si, že večer som už nemusela použiť nič, kedže moja pleť bola po sére dostatočne naducaná. Samozrejme vrásky po ňom nezmiznú, ani s pigmentovými škvrnami si neporadí. A neuveriteľne rýchlo sa míňa, nakoniec som ani neverila, že to bolo 35 mm. Pravdupovediac, už by som si toto sérum nekúpila, možno skôr neutrálne, ktoré vyjde lacnejšie.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Docela by mě zajímalo, jestli Hádek nepozměnil vůně… Protože co si tak vzpomínám, tak mě aroma růžového séra v první chvíli skoro omráčila :-)
      Nad tím neutrálním jsem dřív taky přemýšlela, ale nikdy jsem ho do koupelny nepřestěhovala. Asi s tím má co dělat i moje silně povrchní “já”, které ne a ne překousnout ty ošklivé Hádkovy obaly kosmetiky… :-D
      Bebe

    • Lucie Lucie 1 září, 2016

      Tak takovou konzistenci bych nečekala, vzhledem ke složení jsem myslela, že to bude jako olej :-) Mno asi to stejně prubnu. Jak často jsi ho používala, že tak rychle zmizelo?

      Bebe, s těmi obaly chápu, ozdobu ti to v koupelně neudělá, ale zas poměr cena-výkon u většiny Hadkových výrobků za to stojí :D

  10. Majda Majda 30 srpna, 2016

    Ahoj Bebe,

    po delší době se tu zase ukazuji. Jako bych na tuto recenzi snad čekala. :-)
    Rozhodovala jsem se nedávno mezi sérem Saloos a Nobillis a zvítězil druhý jmenovaný. Snad jsem i udělala dobře. :-)
    Jinak já mám Nobillis ráda, zkusila jsem zatím jen pár výrobků, ale se všemi jsem spokojená.

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Vítej tedy po delší době, Majdi! Dáš si kafíčko, nebo čajík? c\_/ Zrovna vařím, tak to budu mít při jednom :-)

      Vybavuju si, že mi konkrétně od Nobilis Tilia moc voněl vanilkový olej. Až jsem měla chuť kolikrát pokoštovat! :-D A přeju, ať to byla při volbě “nobiliskového” séra šťastná ruka. Neumím si představit, co by mohlo být horšího, než tohle Saloos. Aspoň podle mojí zkušenosti :-)

      Bebe

  11. Lucie Lucie 30 srpna, 2016

    Já toto sérum používám už asi dva měsíce. Mám smíšenou pleť a pnutí cítím po nanesení pouze lehké. Večer si ještě navrch dávám měsíčkovou Laveru a v pohodě. Ale věřím, že na suchou pleť to není nic extra. Nezkoušela si třeba míchnout kapku séra do krému a nanést? Ale jak se říká: ,,Kosmetika o které se nemluví a nejsou na ní reakce, nestojí za nic” :-D

    • Bebe Bebe Autor | 30 srpna, 2016

      Luci, moc děkuju za sdílení zkušeností séra se smíšenou pletí! Jsem si jistá, že se někomu tahle informace určitě bude hodit :-)

      A máš recht. Nejen v životě, ale i v kosmetice platí, že není nic horšího, než když se nekoná ani nadšení, ani averze… Ale absolutní nezájem a nuda :-)

      Bebe

  12. Marcela Lišková Marcela Lišková 31 srpna, 2016

    Saloos používám denně.Je to jediná kosmetika,která mi na pleti nedělá paseku.Sérum jsem ještě nezkoušela a teď jsem v rozpacích,jestli si ho mám koupit.

    • Bebe Bebe Autor | 2 září, 2016

      Marcelko, já mám Saloos taky moc ráda a na některých vůních jsem si vytvořila vyloženě závislost :-) hlavně vanilkový olej je na dlouhé zimní večery neuvěřitelná věc! :-)
      Osobně ti tohle sérum doporučit nemůžu, ale když mrkneš na ostatní komentáře, najdou se tu i spokojení uživatelé, takže – hop nebo trop :-)
      Bebe

  13. Thespia Thespia 9 září, 2016

    Sérum jsem si taky pořídila. Na můj vkus se vypotřebovalo extrémně rychle, asi jsem ho dávala moc :D Ale žádné problémy jsem s ním neměla. Na pleť krásně sedlo. V pohodě jsem na něj nanesla olej a pak make-up. Jen jsem nějak nepřišla na to, jestli s pletí něco udělalo nebo ne :D Prostě mně nijak neoslovilo a znovu ho pořizovat nebudu, zkusím zabloudit zase do jiných vod :)

    • Bebe Bebe Autor | 16 září, 2016

      Tak ono je ho vlastně jen 15 ml. Tedy obsah jak oční krém, který dává člověk akorát okolo oček. Toto je na celý obličej. Takže ubývá fakt bleskurychle :-)
      A taky se mi občas stává, že narazím na kosmetiku, která nejenže neurazí, ani nenadchne… Ona prostě nedělá NIC :-D
      Bebe

  14. Doo Doo 12 října, 2016

    A kde je kompletní seznam ingrediencí? Děláš recenzi aniž bys rozuměla tomu, co v séru je? Co když je tam alkohol nebo nějaká iritující složka? Nepřijde mi, že bys nějak extra kosmetice rozuměla, to nejdůležitější jsme se z článku stejně nedozvěděli…

    • Bebe Bebe Autor | 31 ledna, 2017

      Milá Doo,
      než příště plivneš zbytečnou jedovou slinu mým směrem, buď tak hodná a rozklikni si poslední růžový odkaz v článku do e-shopu BIOOO. Nedala jsem ho tam z dlouhé chvíle, ani abych zaplácla místo, ale právě proto, že tam složení najdeš v celé jeho kráse. A nerozčiluj se příště. Rupne ti cévka a budeš škubat hlavou…
      Bebe

  15. Jitule Jitule 28 února, 2017

    Marně se na séru snažím najít, kolik procent je v něm kyseliny hyaluronové. Nevíte někdo? To mi přijde docela podstatné. Asi to zase moc velká sláva nebude. Teď ho používám na čerstvou jizvu. Také mi tvoří film. Zkusila jsem ještě pod oči a drolí se.

    • Bebe Bebe Autor | 21 dubna, 2017

      Jitulko, s těma procentama nepomůžu, taky nevím, kde bych to mohla najít :-/ Jestli se někdo znalejší najde, třeba sem hodí info.
      Bebe

  16. Slavka Slavka 4 března, 2017

    Ahoj, mám stejnou zkušenost. Pokud na sérum nanesu olej, začne se hned drolit a jsem celá šupinatá :( Pokud však nanesu krém je to OK. testuji pár dní, tak nemohu zhodnotit dlouhodobý účinek. Ale během těch pár dní je pleť rozhodně lepší.

    • Bebe Bebe Autor | 21 dubna, 2017

      To mě mrzí, Slavko. Radši bych si přečetla opačnou zkušenost a byla s tou negativní výjimkou. Ale jestli se ti během pár dní pleť i tak zlepšila, tak to ještě nezní marně :-)
      Bebe

  17. Martina Martina 21 dubna, 2017

    Já si sérum koupila asi dva měsíce zpátky a jsem spokojená. Mám citlivou a smíšenou pleť. Po nanesení počkám, než se sérum vstřebám, až potom dávám hydratační krém. Na drolení pomáhá pravidelný peeling. Na pleti cítím zlepšení, co se týká jemných vrásek na čele, jsou vyhlazenější,první měsíc mi nevyrašilo akné na mém ložisku. Takže za mě super :)

    • Bebe Bebe Autor | 21 dubna, 2017

      Tak to je super, Marti! I mamce sérum vyhovuje a kupuje si ho do zásoby. Prostě každé pleti (ne)sedí něco jiného. Mě ani ten peeling nepomohl. Sérum se zkrátka rozhodlo, že mu nejsem sympatická a kámoši z nás nebudou :-D
      Bebe

  18. Anuszka Anuszka 18 července, 2017

    Mamka má e-shop s právě zmíněnou Saloos kosmetikou, takže jsem sérum měla tak nějak z první ruky. A musím říct, že to drolení je teda neskutečný. Jinak jsem s naprostou většinou věcí fakt spokojená (většinu produktů jsem zkoušela a ke spoustě z nich se vracím a nemám potřebu kupovat cokoli jiného). Mám za to, že má spíš mastnější pleť s docela širokými póry a sklony k akné, ale začínají se mi objevovat už první vrásky a já se snažím na pleť neprdět tak, jako jsem to dělala dřív (mázla jsem se občas něčím, chodila spát nalíčená, nečistila nijak extra, no peklo) a tak jsem si říkala, že si jako dopřeju něco “luxusního”. No ale když už ho mám doma, tak ho vypotřebuju. Dnes jsem to udělala tak, že jsem si napařila obličej klasicky nad hrncem s horkou vodou (plus pár kapek tea tree), pak jsem si udělala masku ze zeleného jílu (radši mám od Saloosu ten bílý, míň vysušuje, používám ho občas i na vlasy, ale ten zelený prostě potřebuju vyplácat). Po umytí masky z jílu jsem nanesla na celý obličej sérum a to jsem nechala cca 15 minut působit. Zaschlo tak blbě, jak se píše v recenzi, ale doufám, že se z něj nějaká ta účinná látka do pleti dostala. Stáhla jsem ho tedy mokrým tamponkem a nanesla jsem Squalane, což je momentálně můj nejoblíbenější pleťový olej na den (používám i pod make-up). Tak snad za tu cenu sérum udělá nějakou službu alespoň tímhle způsobem, ale už si ho nekoupím. Jinak doufám, že nevadí odkaz na mámin e-shop, má na něm kompletní Saloosáckou nabídku, na rozdíl od drogérií a obchůdků, kde je většinou jen pár vybraných kousků http://www.prirodatozaridi.cz/

    • Bebe Bebe Autor | 31 ledna, 2018

      Ahojky Anuszko,
      teď se dívám, že jsem úplně zazdila odpověď, tak se dodatečně omlouvám za půlroční zpoždění :-D
      Mě je fakt záhadou, jak je možné, že sérum na jedné pleti dělá takovou paseku a jiné sedne, jako kdyby ho někdo vyrobil na míru. Mamka si pořídila už další do zásoby a velice si ho pochvaluje :-) Squalane jsem zatím nezkoušela, ač ho mám v hledáčku už jakou dobu. A jinak od Saloos nejčastěji kupuju květové vody a karité másla. Obojí je super! :-)
      Bebe

  19. Marie Marie 27 ledna, 2018

    Ahoj. Taky ho mám a taky se mi po nanešení další péče drolí… Jinak nic extra.
    Zkoušely jste také ten nový olej Squalane nebo Squalane s kamelií? :-)

    • Bebe Bebe Autor | 31 ledna, 2018

      Jaj, mrzí mě, že ti sérum taky nesedlo :-/ Se Squalane nemám zkušenost a zatím se mi do rukou nedostalo. Mám ho sice na seznamu “ráda bych otestovala”, ale popravdě se mi do toho po zkušenosti s tímhle sérem ještě nechtělo. Ale zase Anuszka o komentář výš Squalane chválí… Tak pak si má člověk vybrat :-D
      Bebe

      • Marie Marie 31 ledna, 2018

        Díky za reakci. :-) Jojo, ten Squalane by měl být suchý olej, nikoliv gel, tak by to mělo být snad lepší. Taky uvažuji, že ho vyzkouším. Ještě bych se zeptala, máš suchou pleť, používáš hydrofilní odličovací oleje? Pokud ano, který je nejlepší? Děkuju.

        • Bebe Bebe Autor | 31 ledna, 2018

          Hydrofilní odličovací oleje jsem kdysi zkoušela od Saloos a byly moc fajn. Akorát (stejně jako všechny ostatní olejové odličovače) se nesmí dostat do oka, protože pak člověk vidí hodinu rozmazaně :-D
          Bebe

  20. Zdeňka Zdeňka 12 ledna, 2019

    Ahoj, objevila jsem Váš krásný blog a nedá mi napsat zkušenosti. Když jsem zkusila toto sérum nanést jako první, přišlo také zklamání. Jak píšete, (moje citlivá sušší pleť) byla nepříjemně napnutá. Pak jsem ale zjistila, že nejprve musím na pleť nanést vodu, pak přidám olej rozetřu po obličeji, chvilku počkám a poté nanesu sérum. Pak je pleť krásně hladká a hydratovaná. Je to tedy asi také o tom, jaký způsob nanesení zvolíme – tedy dle typu pleti. Přijde mi, že toto sérum by se nemělo nanášet samotné na pleť (pokud asi tedy nemáte spíše mastnější) a určitě ne jako první. Já objevila způsob, s kterým jsem spokojená :-). Jinak jsem teď objevila od Atoku luxusní kolekci, tak by mne někdy zajímala Vaše recenze na některý produkt. Díky a děkuji za krásný blog, budu Vás sledovat. Zdenka

    • Bebe Bebe Autor | 13 ledna, 2019

      Milá Zdeni,
      moc děkuju za milý komentář a tipy! Nenapadlo mě, že bych pod sérum měla dávat ještě olejík – naopak jak vidím slovo “sérum”, automaticky mi naskakuje, že to má být první pečující krok. Ale zajímavé to je! :-)
      Mějte se moc krásně a doufám, že se Vám bude na blogu líbit i dál! ;-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít