Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

birta Lift and Glow – protivráskový krém 35+ od Sóley Organics – recenze

Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow - recenze
Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow

Dneska vám povím o velice zajímavém hydratačním krému, určenému pro pleť se známkami stárnutí. Konkrétně jde o birta Lift & Glow – anti-age hydratační krém od islandské značky Sóley Organics. Jestli si vzpomínáte, v květnu proběhl blogem narozeninový článek o anti-age séru ze stejné řady. Tak nějak jsem si myslela, že se oba výrobky budou voňavě doplňovat a budou podobné, ale byla jsem rychle vyvedana z omylu!

Rozdíly ve vůni séra a krému birta Lift and Glow

Sérum vonělo jako svazeček polévkového koření, kdežto krém jde výrazně do pomerančové kůry (olej z ní najdete i ve složení!) a rakytníkového oleje (i ten tam je). Nutno podotknout, že kombinace je to přímo fantastická. Přiznám se, že první dny jsem si kolikrát jen tak pro radost během dne přemázla nos, abych tu vůni cítila. Tak moc je mi příjemná! :-D

Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow - recenze
Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow – recenze

Skvělá konzistence pro pohodlné použití

Konzistence je mléčně gelová a trošičku “táhavá”. Takové to, když naberete krém z ruky a on za sebou nechá maličký ocásek, nebo jak tomu říkat. Jinak je ale balení bytelné skleněné, se šroubovací plastovou pumpičkou, která dávkuje akorát po troškách. Tedy žádné “ježišmarja, musím myslet na to, abych pumpičku nedomáčkla úplně, jinak mi to nadávkuje půl obsahu”. Nene. Dvakrát naplno zmáčknete a máte ideální množství na celý obličej, krk i dekolt. A když občas přemáznete rukama i přes oči, jestli nevedete zvlášť oční krém, bude to taky na pohodu. Nikde nic neštípe, ani když se vám podaří frknout krém přímo do oka. Neptejte se… Prostě budeme předstírat, že z čiré obětavosti pro vás zkouším i tyhle věci… :-D

Moje dojmy z testování

Účinky jsou přesně takové, jaké očekáváte od hydratačního krému, potažmo ještě z řady anti-age. Stejně jako jsem psala u tělového mléka od Weledy, že je to ideální výrobek tohoto typu, pak u Sóley hydratačního krému platí to samé, jen v jiné kategorii. Krém je na pleti velmi příjemný, vstřebává se bez mastného zbytku, citelně hydratuje a vyživuje pokožku (to snad můžu po dvou měsících používání posoudit) a je geniální třeba i pro kombo sérum/krém. I když pod něj totiž něco navrstvíte, tak se krém nedrolí, ale s podkladem splyne a nevíte o něm.

A vonííííí… Ale nad tím už jsem se tuším rozplývala o odstavec výš. Taktéž se můžete těšit na okamžité rozjasnění a takový ten zdravý (ale nemastný!) lesk pleti. Jako když se dobře vychrupkáte a budík vás neotravuje před polednem :-)

Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow - recenze

Kvalitní organické složení je u Sóley Organics samozřejmostí

Co do složení je to velice příjemné čtení bez záludností a ingrediencí, po kterých by vám nedejbože slezly nehty. Sóley si totiž zakládá na přírodním složení a organické kosmetice (tedy té, která byla vypěstována a zpracována pomocí metod eko zemědělství, které recykluje zdroje a podporuje biodiverzitu – čili biologickou rozmanitost).

Značka používá do svých výrobků výtažky z divokých bylin sbíraných v čisté islandské přírodě a tahle kosmetika neobsahuje parabeny, konzervanty, umělá barviva a vůně, ftaláty, propylen glykol, minerální oleje, vazelínu, PABA, parafín, nebo jiné chemické látky, u kterých je jasně prokázaná škodlivost, nebo se o její škodlivosti byť jen diskutuje. A takže jak zní vlastně recepis na super hydratační krém, který zvrátí zub času ve váš prospěch? Takhle!

Složení: pramenitá islandská voda, meruňkový olej, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, kokosový olej, rostlinný glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, rakytníkový olej, Saccharide Isomerate, extrakt z větviček břízy, extrakt z řebříčku obecného, Xanthan Gum, Propanediol, olej z pomerančové kůry, Limonene, Tocopherol, Pseudoalteromonas Exopolysaccharides, olej z listu a větviček pomerančovníku, Disodium Phosphate, Sodium Salicylate, Sodium Phosphate, Linalool, Glyceryl Caprylate

Protivráskový krém s islandskými bylinkami 35+ | Sóley Organics birta Lift and Glow - recenze

Jak protivráskový krém používat

Na použití není nic speciálního, jako že byste museli zázrak mazat jen za prvního zakokrhání sousedovic drůbeže, nebo aplikovat přesné množství pouze během úplňku. Zkrátka podle potřeby 1-2x zmáčknete pumpičku, rozetřete krém v dlaních a prsty jemně vmasírujete na obličej a dekolt. Ráno a večer. Nebo jen ráno. Záleží na vás.

Čistě teoreticky – já mám pleť suchou, ale myslím si, že by s krémem neměli mít problém ani majitelé mastnější pokožky. Což jsou jen moje domněnky a soudím podle toho, jak je krém lehký, ale zároveň dokáže dodat příjemnou vláhu. Tedy – znatelně hydratuje, ale na kůži “nesedí”, nedusí ji a netvoří dojem neprodyšné masky, pod kterou byste se potili (i takové krémy bohužel jsou). Jo a neucpává ani póry! To je taky dost důležitý poznatek.

Co se spotřebovaného množství týče, já krém používám hlavně jako denní (výjimečně dávám na noc) a zatím mám spotřebovanou necelou třetinu lahvičky. A to bych řekla, že s mazáním fakt nešetřím.

Komentáře: 12

  1. Věrka Věrka 13 prosince, 2016

    Ahoj Bebe, moc ráda zavítám na tvůj blok. Pomohla jsi mi tak ke kosmetice Antonie Burell. Prosím Tě, lze porovnat jejich produkty?
    Jinak .. Pupínky .. Doporučuji tradiční čínskou medicínu .. Dr Zheng Chotoviny u Tábora nebo Most ke zdraví MUDr Zuzka Vančuříková.
    Pa ?

    • Bebe Bebe Autor | 13 prosince, 2016

      Ahojky Věrko,

      moc děkuju za milý vzkaz! :-)
      Porovnání s Antonií mě kupodivu vůbec nenapadlo, ač se to samo nabízí! Sóley krém je oproti AB o malinko hutnější. Antonia Burrell je o něco lehčí. Na výsledek to podle mě ale nemá vůbec vliv. Oba se vstřebávají velmi dobře a snadno a pleť na počkání výrazně hydratují, s tím koncovým zdravým a nemastným leskem. Což se mi moc líbí. Rozdíl je určitě ve vůni – Sóley jde do pomerančové kůry, Antonia Burrell pak spíš do skořice s medem. Tak mě teď napadá, že vánočně asi voní oba :-D

      Obsah balení mají oba krémy stejný – 50 ml. Rozdíl je v ceně. Sóley stojí 1653 Kč, Antonia pak 2630 Kč (dívala jsem se teď, že AB slevňovali, tak jsem upravila ceny i v původním článku).

      A čistě subjektivně, do kterého bych šla já? Nevím, jak na to odpovědět. Oba jsou boží a kdybych řekla A nebo B, připadala bych si, jak v Sophiině volbě. Jako kdybych měla odvrhnout jedno z děcek :-D Antonii Burrell jsem měla 14 dní a totálně mě nadchla. Sóley používám skoro 2 měsíce a nadšení taktéž. Tedy asi takhle – AB funguje okamžitě, Sóley potřebuje pár dní, aby ukázala, co v ní je. Otázka, jak bych mluvila, kdybych AB používala taky tak dlouho, jako Sóley.
      Moc to “srovnání” nepomohlo, co…? :-D

      Bebe

      • Věrka Věrka 8 ledna, 2017

        Ahoj Bebe, děkuji za snahu ☺mě to stačilo k tomu, abych opět koupila AB. Opravdu mi moc pomáhá v hydrataci a moc ráda bych od ní ještě zkusila tolik vychvalovanou masku 7-in-1. A víš co si přeju? Abys mohla otestovat novinku, oční krém! ?

      • Bebe Bebe Autor | 11 ledna, 2017

        Věrko, sleduju AB i na Instagramu a novinkový oční krém jsem zahlédla. Má dost zajímavý aplikátor :-) Máš ho ozkoušený?
        Bebe

  2. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 13 prosince, 2016

    Koukala jsem na e-shop a nabízí opravdu zajímavé a lákavé produkty, jen ty ceny jsou vyšší. Ale to u přírodních produktů není nic neobvyklého :-) já si občas za kvalitu ráda připlatím.

    • Bebe Bebe Autor | 13 prosince, 2016

      Říká se “nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci”. Ale! Je kosmetika, která je podle mě finančně nadhodnocená a přestřelená. Sem počítám “hydratační” krémy, které mají vazelínový či parafínový základ a stojí dva litry – podle mě kravina a reklamní kec.
      A pak jsou produkty, kde už z logiky věci (a soupisky ingrediencí) vyplývá, že složky nejsou laciná záležitost, tedy výsledek tu cenu opravdu má.
      Tedy jak říkáš, Pavli – pokud je něco kvalitní, proč to neocenit prásknutím se přes kapsu. Přece jen to kolikrát není výrobek, který se kupuje na dva dny, ale třeba na půl roku i víc. Jen je asi fajn u kosmetiky jít nejdřív do vzorečků, pokud je značka nabízí. Aspoň tak to řeším já, když už teda investuju :-) Konkrétně u zdravizislandu.cz vzorky vedou snad ke všemu. Tak by to mělo být u dražší kosmetiky všude :-)

      Bebe

  3. Martina - Můj bio svět Martina - Můj bio svět 13 prosince, 2016

    Tak tenhle krém vidím poprvé :) Je pravda, že cena je vyšší, ale zase to složení je poměrně kvalitní. Jinak držím palce s cukrovím a už vyhlížím tu slíbenou fotku na IG (a doufám, že to bude ta první možnost) :D

    Soutěž o Regenerační set Granátové jablko Weleda

    • Bebe Bebe Autor | 11 ledna, 2017

      Tak perníčky se nakonec více než vydařily a taky jsem se s tím musela samozřejmě zatepla pochlubit, že jo :-D akorát o tom lineckém už jsem se moc nerozepisovala… Vyšlo z toho něco jako malé moučné hamburgříky… Takže příští rok asi tenhle linecký pokus vynechám :-D
      Bebe

  4. Evka Limetka Evka Limetka 13 prosince, 2016

    Ahoj Bebe, ozaj krasne zlozenie. So znackou nemam skusenost, ale poslednu dobu vyhladavam prave seversku bio kozmetiku :), a podobne ingrediencie. Je lahucka a tie bylinky mi robia akosi dobre :). Krem vyzera fajn, ale ten Skin roller, ach.. ten asi POTREBUJEM k zivotu! Po vianociach objednavam :D

    • Bebe Bebe Autor | 11 ledna, 2017

      Skin Roller doporučuju všema dvaceti. A možná i čtyři kočičí pacičky bych přidala kvůli zdůraznění toho, jak je ten bazmek super :-D
      Z té severské kosmetiky mě napadá mimo Sóley a Purity Herbs ještě Urtekram. Ti jsou tuším z Dánska :-)
      Bebe

  5. Primadonna Girl Primadonna Girl 29 prosince, 2016

    To má tak hezkou pumpičku! Od Soley jsem zkoušela tělový krém a měl přesně takovou tu tahavou konzistenci. Taky jsme měli letos perníčky bez mléka a bylo to dobré :)

    • Bebe Bebe Autor | 11 ledna, 2017

      Tělový krém jsem měla ve vzorečku a byl ohromně fajn! A konzistenčně si s tím pleťovým vážně nezadají – bez popisku bych měla problém je rozeznat. Snad jen podle vůně :-)
      Ať žijou perníčky! Ty se vždycky podaří :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít