Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Čisticí pěna a růžový balzám MuLondon (2 recenze)

MuLondon - čisticí pěna a růžový hydratační balzám
Čisticí pěna a růžový balzám MuLondon

Dnešní článek bude rovnou dvojrecenze. Konkrétně na čisticí pěnu na obličej a růžový balzám MuLondon. Obojí mi přišlo koncem února, tedy jsem si testování užila do sytosti a teď vám mileráda zprostředkuju dojmy a postřehy, které z novinek mám.

Klasicky to rozdělím na dvě části, ať nepřebíhám od jedné ke druhé a info se mi nepomíchá:

Čisticí pěna pro citlivou pleť

Jde o variantu bez parfemace, která by měla být vhodná i pro tu nejcitlivější pleť. Využití má pěna hned několik! A to na obličej, ruce, nebo klidně i na holení. Velmi všestranná záležitost, řekla bych!

Vůně

Vůně je neutrální. Jako to nejjemnější mýdlo pro miminka. Lehká, příjemná, čistá a takřka neznatelná. Představte si, že byste vzali mýdlo, napěnili ho, pár bublinek z jeho povrchu setřeli, rozmíchali je ve skleničce s vodou a přivoněli. Tak nějak voní tahle pěna.

Balení je praktické, účelné a bez zbytečných kudrlinek a nesmyslů. Přesto ale hezké a velmi líbivé. Jako kdyby hlášku “v jednoduchosti je krása” vymysleli v MuLondon.

Použití

Prostě zmáčknete pumpičku, pěnu rozetřete mezi dlaněmi a aplikujete na vlhkou pokožku. Pěna je poměrně krémová, nestéká z rukou ani obličeje a dobře se s ní pracuje. Na co ale upozorňuju předem, tak chraň vás ruka Páně, abyste si s pěnovým čističem protřeli oči. Pamatujete ještě na tu poznámku o mýdle, ne? Vyštípalo by vám to duhovku :-) A vlastně drobné štipkání můžete cítit i v případě, že máte na obličeji nějakou ranku – roznípaný pupínek, škrábanec, nebo něco na ten způsob.

Moje dojmy z testování

Jelikož vlastním suchou pleť, které se hned tak nějaké čistítko nezavděčí, byla jsem zvědavá, jestli se po použití scvrknu do sušené křížaly, nebo mi bude pěna vyhovovat. Naštěstí nastal druhý případ. Pěnu používám tím stylem, že si večer odlíčím oči micelárkou nebo mlékem a pokud se mi nechce stejným způsobem “sundávat” i zbytek obličeje, umyju ho ve sprše pěnou.

Stačí 1-2x stisknout pumpičku, pěnu nanést na pleť, lehce krouživými pohyby rozetřít a opláchnout vodou. Po tomhle kroku vám garantuju, že na kontrolním vatovém tamponku nenajdete ani mikrosmítko nečistot. Ačkoli po omytí cítím, že pokožka je malinko napnutá, nejde o nic, z čeho bych se hroutila a co by stálo za řeč. Jako kdybyste si pleť osprchovali vodou a nechali uschnout na vzduchu. Žádné svědění, štípání, nic.

Hodnocení

Za sebe hodnotím pěnu jako vysoce povedenou záležitost, nad kterou budou jásat všechny líné duše, které nesnáší půlhodinové odličování před zrcadlem a nejraději vše spláchnou ve sprše nebo vaně během několika málo vteřin.

Hydratační balzám – růže, šípek & rozmarýn

Podle popisku má jít o univerzální kousek, který využijete k mazání obličeje, rukou, nohou či těla. A v případě nouze klidně i na rty. Pro koho je vhodný? Zajásají majitelé a majitelky suché, dehydrované, podrážděné a citlivé pleti. Podrážděná jsem jen v případě, že mi někdo sežere MOU čokoládu, jinak bych ale řekla, že se Boris s výběrem balzámku trefil na jedničku, poněvadž charakteristiku cílové skupiny splňuju do puntíku :-D

Vůně

Vůně je to tak luxusní, jak jen si ji ve spojení s růží umíte představit. Je plná, výrazná, sametová, lehounce do kyselkava a bohovsky omamná. Kdyby mi někdo řekl, abych vybrala vůni, která bude reprezentovat celé ženské pokolení, vyhrkla bych bez váhání “růžový balzám od MuLondon“. Je to ten typ parfemace, které nemáte co vytknout. Je dokonalá sama o sobě. A přitom za ní nestojí žádné umělé nesmysly. Naopak! Aroma je tvořeno šípkovým extraktem, rozmarýnovým extraktem a hlavně éterickým olejem Růže Otto, což je prý jeden z nejluxusnějších éterických olejů na světě a bývá i pekelně drahý (pro představu – BIOOO.cz prodává 1 ml za 564 Kč).

Na jednu kapku pravého růžového oleje je třeba posbírat kolem šedesáti růžových květů. A abych nezapomněla, růžový olej má prý výrazně ženskou polaritu a pomáhá na kdejaké obtíže něžné poloviny lidstva – nepravidelnou či bolestivou menstruaci, přechodové problémy, úzkosti, deprese, podporuje hladký průběh porodu, působí jako afrodiziakum a ulevuje třeba i při bolestech hlavy. Takže houby sůl, ale růžový olej nad zlato! :-)

Balení

Balení odráží svůj obsah a namísto laciného plastového kelímku vás čeká pěkně těžká sklenička se stylovou etiketkou v růžové barvě. Moc pěkné!

Konzistence

Obsah je našlehaný jak obláček, ale přesto neztrácí nic ze své hutnosti. Vždycky u krémových balzámů tohoto typu zmiňuju, že když přiblížíte ucho až ke sklence a zkusíte trošku nabrat na prst, uslyšíte tiché praskání, jako kdybyste bořili lžičku do dezertu. Aneb kochání se všemi smysly v praxi :-)

Růžový balzám MuLondon: moje dojmy z testování

Růžový balzám MuLondon nejčastěji využívám na pleť místo nočního krému, nebo na tělo, když chci večer relaxovat u hrnečku čaje s fajn knížkou (zcela výjimečně žádné krváky). Na pleti neucpává póry, ale upozorňuju, že ho stačí opravdu maličko – je dost výživný a mastný – proto ho budou milovat hlavně suchaři. Jo a jelikož jde o bezvodý balzám, pamatujte opět na to, že je třeba pleť před mazáním navlhčit. Obyčejná voda, termální voda, květová voda. Je to na vás. Osobně ale doporučuju si pro tyhle vzácné příležitosti šetřit aspoň jednu malou lahvičku růžové vody. Ať je to stylové ;-)

Komentáře: 9

  1. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 20 května, 2017

    Jo tak to vypadá neskutečně dobře. Čistící pěny používám ráda, jsou takové jemné… úplné pohlazení. Ten balzámek mi hodně konzistencí připomíná od Myla, co teď používám jako noční krém. Na tělo mi přijdou krémy hodně hutné, to bych se pak přilepila večer k pyžamu :-) asi bych šla do té bílé čokoládky, růže a levandule. Jen škoda, že se neprodá u nás :-( nebo jo?

    • Bebe Bebe Autor | 21 května, 2017

      A to zrovna tahle pěna je – hebce krémová, jestli se tak něco dá vůbec nazvat :-)
      To je právě důvod, proč si užívám chladnější počasí – můžu se pak impregnovat od hlavy k patě všemi těmi hutnými a olejovými balzámy v takové vrstvě, že kdybych venku zmokla, voda po mě steče dolů jak po čerstvě navoskovaném autě :-D :-D V létě se co do vrstvy krémů přeci jen víc ovládám :-D
      Nevím o tom, že by se MuLondon kosmetika dala pořídit v ČR. Nebo jsem to aspoň nikde nenašla. Je třeba objednávat přes internet.
      Bebe

  2. Amaring Amaring 20 května, 2017

    Zrovna dodélávám čistící pěnu od Logony s mátou a vilínem. Je dost chladivá, někomu ujela ruka s mátou (rozuměj pálí) a navíc je z ní hrozně cítit alkohol, dost stahuje a vysušuje. Nemůžu si pomoct, prostě mám radši gely nebo krémy. Třeba krémovou pěnu od Mossa s ovocnými kyselinami. :)
    Bezvodý balzám používám na noc. BioAroma s bergamotem, tea tree a geraniem. Mimichodem přišel mi domů jejich šampon pro všechny typy vlasů. Na internetu je napsané úplně jiné složení než na lahvičce. Lahvička totiž má na etiketě Butylphenyl Methylpropinal. Což by měla být syntetická vonná látka. Nedám na BioAromu dopustit, ale tohle je takové zarážející. Co si o tom myslíš Bebe?

    • Bebe Bebe Autor | 21 května, 2017

      Uvědomila jsem si, že s Logonou mám vlastně minimální zkušenosti a snad krom vzorečku nějakého krému a barvy na vlasy jsem od téhle značky vůbec nic nezkoušela. Je něco, co by od nich stálo za výraznou pozornost a nemělo by mi to uniknout? :-)
      Mossa nějak minula mou pozornost úplně. A přitom značku prodává BIOOO i ve vzorečkách a dokonce jsem mezi nimi našla i tu čisticí pěnu! Nevidím ale cenu, tak asi to jde ve vzorku pořídit jen za body.

      Jiné složení na lahvičce než na netu? To by mě docela nakrklo v případě, že na té flašce by byl horší výsledek, než podle kterého bych se rozhodovala v e-shopu… I když… Ne. Naštvalo by mě to vždycky. Rozhodně by to tak nemělo být. Určitě do obchodu napiš, že to mají špatně, Amaring!
      O té složce “Butylphenyl Methylpropional” jsem našla odkazy v BIOOO.cz (hodnotí ji jako ‘Chemické látky potenciálně zdraví škodlivé’), nebo v EWG Skin Deep databázi (hodnocení 7 z 10 – 10 je nejhorší). Třeba ale na slozeni-kosmetiky.cz sice dávají hodnocení 7 z 10 (10 je nejhorší), ale zároveň píší, že “Vysoké hodnocení je jen z důvodu možné alergické reakce – jinak je látka bezpečná.” Což si myslím, že může být takto hodnocen teoreticky i jakýkoli esenciální olej nebo přírodní extrakt, pokud na něj má člověk alergii.
      Na stejné stránce je zajímavý i článek Vonné látky, kde mluví o 26 potenciálně alergenních chemikáliích deklarovaných EU kosmetickou direktivou. Prý “jsou to látky, které mohou způsobovat alergii. To by mohlo být buď proto, že jsou vysoce alergenní, nebo proto, že s nimi přicházíme často do styku. Tyto látky musí být uvedeny v seznamu složek, pokud jejich koncentrace překročí 0,001% v přípravcích, které se neoplachují a 0,01% v přípravcích, které se oplachují.”
      Zkus se zeptat přímo v BioAroma, ale osobně mi ze zmiňovaného seznamu a informací v článku vyplývá, že jde o vonnou látku, která má zároveň hlášeno velké množství případů kontaktní alergie. Proto ji všude hodnotí negativně. Nejsem ale chemik, tenhle názor jsem si právě vytvořila na základě přečteného info :-)
      Bebe

      • Amaring Amaring 21 května, 2017

        Já nic jiného od Logony nezkoušela, takže Ti bohužel neporadím :( ani mě ta první zkušenost nějak nenadchla.

        Mně paní v Biooo říkala, že Mossa je údajně odnož Mádary. Pěnu jsem kupovala plné balení (za 299 Kč) a opravdu spokojenost. I kolem očí jsem jí zkusila (i když by se to nemělo) a nedráždila. A vzorek asi opravdu bude za body. U některých to tak je.

        Do BioAroma určitě napíšu. Akorát jsem teď šampon poprvé použila a žádná alergie se nekoná. Krásně voní i myje. Jen jsem zvědavá za jak dlouho se mi vlasy umastí a podle toho se rozhodnu. Protože se mi ten šampon fakt líbí. Ale zároveň mě to tak strašně štve!

  3. Alica Alica 20 května, 2017

    Zbožnujem ružu v kozmetike. Tá omamná vôňa, myslím, že nič ideálnejšie pre ženu si neviem predstaviť. Žiadne šperky či drahé parfemy sa ružovému oleju nevyrovnajú. Používať by ho mali predovšetkým ženy trpiace pocitom menejcennosti, ženy nemilované a osamelé, ktorým chýba láska a ženy, ktoré si chcú posilniť príjemnú ženskú energiu, ktorá sa zo súčasného uponáhľaného sveta vytráca.

    • Bebe Bebe Autor | 21 května, 2017

      Taky mě růžová kosmetika baví, ale musí jít právě o snadno rozpoznatelnou vůni, žádný umělotinový fujtajbl. To samé v případě levandule. Obě jsou to kytičky, které samy o sobě voní nádherně, jen někteří výrobci to dokážou bohužel podělat už v samotném základu a namísto autentické vůně stvoří stařinově pudrový nesmysl. Naštěstí to není případ tohohle balzámu :-) A čím víc se o aromaterapii zajímám a čtu o ní, tím víc si uvědomuju, jak neuvěřitelné mocné vůně jsou.

      Souhlasím s tím uspěchaným současným světem a dovolím si lehkou odbočku od kouzla růžové vůně :-) Nechci znít jak zasloužilá vykopávka, která mudruje nad zkaženou dobou, přesto si myslím, že svět má jeden výrazný problém. Chybí mu vyzdvihování žen, které právě oplývají tou ženskou energií, kterou zmiňuješ, mají charisma, ducha a to “něco”, co z nich dělá idoly doby. Namísto toho jsou na piedestal a výsluní vystavovány pipiny, rádoby celebrity a rychlokvašky, které vzbuzují spíše smutné pousmání, než obdiv. To mě napadlo jen tak mimo řečí :-)

      Bebe

  4. Soňa Soňa 21 května, 2017

    Čistiace peny milujem a táto vyzerá super, vďaka za tip. :)

    • Bebe Bebe Autor | 21 května, 2017

      Klidně ji doporučím všemi dvaceti, Soni. Je moc fajn :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít