Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria | recenze

Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria
Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria

Než začnete uznale mručet a virtuálně mě popleskávat po zádech, jaká že jsem odvaha, když se pouštím do podobného testování, musím se k něčemu přiznat. Náš Tykuška totiž patří mezi to mizivé procento zviřátek, které kočičí koupání zvládají v pohodě. A dokonce i vypadá, že si ho užívá! Koupeme ho tak třikrát do roka. A výjimečně ještě v případech, když uznáme za vhodné, že kočka nevoní. Což by mi bylo putna, kdyby chrupkal jen venku. Ale on s námi spí v posteli. A tak jsem pro něj vybrala tuhý přírodní šampon pro kočky Soaphoria. Pak už stačilo jen vyčíhnout chvíli, kdy bude venku hnusně, aby to kočičáka nelákalo ven a mohl doma v pohodě uschnout.

Potřebné rekvizity pro koupání

Nemáme doma vanu, tedy kočku “koupeme” ve sprchovém koutě. Což není tak hrozné, jak se může zdát. Vanička ve sprcháči je totiž nízká, kočič na nás dobře vidí a evidentně ho to uklidňuje. Další věc je, že i když se otřepe, všechno je kryté a já nemusím pucovat půl dne koupelnu až po strop. Prostě jen octem vystříkám sprchový kout, když je po všem. Raz dva odrhnu kachlíky a sklo a nazdar. Stačí si nachystat šampon a pár ručníků, které má mazlíček vyhrazené pro sebe. A nezapomenout zavřít dveře od koupelny, aby ho to nelákalo ven. A může se začít.

Jak nejlépe vykoupat kocourka Tykoška

Podotýkám, že odjakživa kočku koupe chlap. Má u zviřátka větší respekt (já jsem vždycky ten hodný polda) a Tykuška si na něj tak nedovoluje. Co bych zdůraznila jako pravidlo nejdůležitější, aby se celá koupací seance setkala s úspěchem, tak rozhodně na koupání nepoužívejte studenou, ani vlažnou vodu. Představte si, jak byste reagovali vy, kdyby vás někdo zavřel do sprchy a pustil na vás ledárnu. Budete šplhat po kachlíkách a řvát u toho jak na lesy. Tedy radím – vždycky teplou. Ne horkou, samozřejmě. Ale příjemně teplou. Jak na miminko. Náš kočiček si teplé omývání užívá, normálně stojí na všech čtyřech, nehýbe se a nechá se oplachovat a škrabkat.

Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria

Potom chlap vodu zastaví, vezme šampon, zviřátko napění – jen pozor, aby se voda ani mydlinky nedostaly do ušek a očí! A u toho kočičovi neustále klidným hlasem tvrdí, jak je šikovný, nejkrásnější a nejúžasnější. Pak přijde na řadu opláchnutí. Z toho je kočičák trošku nesvůj, protože ho chlap vezme za přední packy a on stojí jen na zadních. To proto, aby mu mohl důkladně opláchnout i bříško a nezůstaly na něm bublinky z šamponu.

Nakonec je třeba kočiče vyždímat. A to tak, že jej obejmete dlaněmi u hlavy a “stáhnete” z něj vodu směrem k ocásku. Jemně! Chcete vyždímat vodu, ne ho sedřít z kůže. Stejný postup použijete na packy a ocásek. A pak už se může sušit. Tykušku předěláme na ručník a lehce ho vydrbeme, aby z něj necrčela voda po baráku.

Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria
Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria

Poslední etapa zabere minimálně 2 hodiny. Spíš ale celý večer. Já si sednu na gauč (nejlépe v oblečení, které může přijít k újmě), kočka vyskočí na mě a začne se olizovat. Až uzná za vhodné, že je dostatečně opucovaný, odpadne a spí. Dělá to tak vždycky. Chlap ho pere, já jsem sušák. Povětšinou u toho stihnu přečíst i kus knížky :-D

Ideální šampon pro kočky – bez vůně a zápachu

Vzhledově bych ho přirovnala ke kostce másla. Tvrdostí by ji šampon ale předčil a při troše snahy a dobré mušce by asi nebyl problém s tím uzemnit běžícího zloděje. Nebo sousedovic kočku, která nám čas od času značkuje okno v koupelně. Kdyžtak vyzkouším a dám vědět, zdalipak má Soaphoria širší okruh využití.

Tuhý šampon má oproti tekutému gelovému jednu nespornou výhodu. Super je, že si nemusíte nic dávkovat z flašky, pouštět mokrého kočiče z rukou a přestat ho škrabkat. Prostě jen popadnete kostku do ruky a během chválení s ní kočičáka mydlíte. A ten drží, jak hluchý dveře.

Soaphoria šampon pění středně – není ani úplně bez bublin, ani nevytvoří čepici jak na Mikuláše. Je akurátní. Vymýval se dobře a nebylo nutné kočičku přehnaně dlouho držet pod vodou a oplachovat.

Šampon, který jsme na kocourka používali předtím, měl jednu “drobnou” nevýhodu. Dost voněl. Což nikterak nevadilo mně, jakožto majitelce voňavého Tykušky. Tuším to ale dost komplikovalo život kočičovi samotnému. Zkuste si ulovit myš, když kolem sebe v okruhu dvaceti metrů šíříte aroma, jak ošatka roztomile barevných hotelových mýdel :-D Tenhle šampon je do vůně spíš neutrální. Jako to nejjemnější mýdlo na mimča.

Přírodní šampon pro kočky s antiparazitním účinkem od Soaphoria

Složení šamponu

Abych nezapomněla – šampon má přírodní složení. Základ tvoří bambucké máslo a oleje. A jako bonus obsahuje kombinaci esenciálních vonných olejů (levandule, rozmarýn, eukalypt, citronová tráva), jejichž vůně by měla mazlíčka zbavit nejen případného puchu ze srsti, ale i odpuzovat breberky. To ale moc posoudit nemůžu, protože na kočiče používáme buď obojek proti klíšťatům, nebo takovou tu kapku za krk.

Podrobné složení: voda, kokosový olej, olivový olej, slunečnicový olej, ricinový olej, bambucké máslo, konopný olej, brutnákový olej, zederachový olej, extrakt z květů levandule, rozmarýnový extrakt, eukalyptový extrakt, extrakt z citronové trávy, hydroxid sodný, kaolin, laktát sodný, mořská sůl, panthenol, vitamin E.

Soaphoria vyplnila díru na trhu pro kočkaře!

Shrnula bych to tak, že kočič vypadal po vykoupání dost spokojeně. A co nás zarazilo, tak že za celou dobu jen jednou mňoukl. Jinak bylo absolutně ticho. Jestli mu byl příjemnější zviřátkový šampon, nebo si prostě zvykl, že nemá cenu se snažit do koupání kecat… Těžko říct. Každopádně Soaphoria si u mě tímto kočičkovým počinem dost šplhla! ;-)

Komentáře: 11

  1. Zuz Zuz 8 července, 2017

    Náš kocour nechodí ven, takže nekoupeme, ale pochybuju, že by to bylo v klidu. Vas je borec.

    • Bebe Bebe Autor | 10 července, 2017

      To o tom borcovi jsem kočičovi právě vyřídila – akorát z polospánku pohnul ouškem a pod fousky se spokojeně usmál :-D

      Bebe

  2. Alica Alica 9 července, 2017

    Uau, pochybujem, žeby sa vôbec nejaká mačka dala okúpať. O našom kocúrovi Edgarovi ani nehovorím. Na druhej strane mi nesmrdí, asi tým, že sa neustále líže a čistí.n Máte krásneho kocúra, tie fotky ma absolútne dostali, je to pre mňa niečo neuveriteľné.

    • Bebe Bebe Autor | 10 července, 2017

      Je jich podle mě naprosto mizivé procento, ale pár jedinců, kteří se dobrovolně nechají vykoupat, přece jen existuje :-D

      A Edgarovi posílám pac a mňau :-)

      Bebe

  3. Darina Darina 9 července, 2017

    U kocoura, co jsme měli jen v bytě, mě koupání ani nenapadlo. Když nikam nechodil, stačilo samočištění, nesmrděl. Jen teda jednou slítl do vany, když jsem si dopřávala koupel já – rychlejší ten tlusťoch snad nikdy nebyl :-D.
    U venkovních koťat jsem to zkusila jen jednou. Kocourek držel, ale zoufale mňoukal, což mi trhalo srdce, a kočička mě rovnou sama málem roztrhala a koupelna byla jak po povodních :-/.

    No a snad byl váš model-kočičak náležitě odměneň za účinkování v článku :-).

    • Bebe Bebe Autor | 10 července, 2017

      Ale chuďato malučké! :-D Tak aspoň zjistil, že neopatrnost v případě vany se nevyplácí! :-D

      Taky by mi asi přišlo zbytečné kočičáka koupat, kdyby byl jen v bytě. To souhlasím. U polovenkovního zviřátka, které se mi peleší v posteli je to ale jednou za čas potřeba. Naštěstí je dost čistotný a pokud zrovna neproletí nějakým smrdutým křovím, kdy ten smrádek ze sebe nedokáže vylízat, tak není nutné ho šamponovat a umývat :-)

      Se ví, že kočičí nádhera dostala odměnu! Šetřila jsem mu speciálně pro tuhle příležitost kočičí křupkové mlsky :-D

      Bebe

  4. Betty G Betty G 10 července, 2017

    Tvůj muž i kocourek jsou šikovní. My jsme naši kočičku už taky párkrát koupali. Nebyla to ale taková pohoda :-) Manžel se svlékl do trenek a zavřel se s nebohým stvořením do sprchového koutu. Nevím, co se dělo, ale slyšela jsem občas takové zoufalé mňouknutí. Je pravda, ze muž byl mokrý a podrápaný jen trochu. Příště možná zkusíme tenhle šampon.

    • Bebe Bebe Autor | 10 července, 2017

      Ani jsem u čtení komentáře nedýchala a byla zvědavá, jak to dopadlo, Betty! :-D Tuším máme obě štěstí na šikovné kočičí koupače :-D
      Bebe

  5. Lili Lili 11 července, 2017

    Tykuška hrdina :-)

    Po těch všech článcích kde kočič vystupuje jako hlavní zákeřňák a zvířátko, co si neodpustí vás vždy pozlobit, se divím, že zrovna u koupání je takový kliďas. Zas na druhou stranu, mít takový 100% servis, tak si nestěžuju, ani co by se za drápek vešlo.

  6. ByGabra ByGabra 14 července, 2017

    No to je miláček, já měla vždy krvavý ruce:DDD. O výrobku slyším poprvé a vypadá lákavě.

    Měj se krásně!

    papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/

  7. Marcela Marcela 1 srpna, 2017

    Ahoj, já mám výborné zkušenosti s touto pěnou Výhoda je, že se neoplachuje a je vhodná i na psy/kočky s alergickou reakcí- Určitě doporučuji vyzkoušet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *