Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bylinné kapky Cévy-Žíly Dr. Popov (recenze)

Dr. Popov - bylinné kapky Cévy-žíly
Bylinné kapky Cévy-Žíly Dr. Popov

Co se doplňků stravy týče, nikdy jsem si neoblíbila tabletky. Když je to nutné, tak je do sebe samozřejmě dostanu. Pokud mám ale na výběr a potřebuju něco koncentrovaného, co barevný jídelníček nepojme, dávám přednost sirupům, čajům, nebo bylinným tinkturám. Nevím proč, ale budí ve mně větší důvěru než pilulky. Třeba teď zrovna dodělávám lahvičku od Dr. Popov – bylinné kapky Cévy-žíly. K čemu je obsah flaštičky dobrý? Primárně pro normální stav a činnost cévní soustavy a odstranění pocitu těžkých nohou.

Abych zbytečně neplašila své blízké – nemám žádné zdravotní problémy, ani neběhám po doktorech. Klid. Bylinné kapky “Cévy a žíly” mě zaujaly hlavně proto, že jsem v nich objevila extrakt z pohanky, která funguje jako přírodní zdroj rutinu. A rutin je v kombinaci s vitaminem C věc, která vám pomůže v případě, že řešíte mimo jiné i problémy s křečovými žílami.

No a pak mě taky navnadil obsah ginkgo a gotu kola. Obojí by mělo pomoci, pokud trpíte na studené nohy a ruce. Přesně můj případ. Venku se ochladí, mně zledovatí hnáty a končím. Rozmrzám až na jaře. Chlap by o tom mohl psát romány. A každá kapitola by začínala slovy “ještě že mám v posteli vyhřívanou dečku – aspoň mě netrefí šlak, když mi moje milá vsune mrtvé nohy pod deku”.

Trochu všechny ty poznatky učešeme do přehledu. Takže…

Jaké bylinky tinktura obsahuje?

Přeslička nať – příznivě ovlivňuje pevnost a pružnost cévních stěn. Udržuje dobrý stav nehtů, vlasů a kůže. Tlumí záněty, působí příznivě na funkci ledvin a je vhodná k léčbě močových kamenů. Zajišťuje normální činnost kardiovaskulárního systému. Podporuje vylučování zplodin z těla.

Pohanka nať – má schopnost zvyšovat pevnost a především pružnost cévních stěn. Hlavně při křečových žílách, hemoroidech a bércových vředech. Podporuje normální činnost kardiovaskulárního systému.

Jírovec list – kaštan se používá zejména na cévní problémy – hemoroidy, křečové žíly, bércové vředy, záněty žil, křehké cévy, otoky lymfatických cév a uzlin, aj. Anebo i na prokrvení orgánů a končetin.

Ginkgo list – podporuje kognitivní funkce (používá se i jako součást doplňků stravy pro zlepšení paměti). Udržuje kardiovaskulární systém, podporuje mikrocirkulaci krevního systému, udržuje duševní rovnováhu.

Gotu kola list – neboli “pupečník asijský”. Působí na mozek – zlepšuje paměť a soustředění, pomáhá s učením a pozorností. Zlepšuje prokrvení periferií a tím by měl pomoci jedincům, kteří trpí na ledové ruce a nohy.

Dr. Popov - bylinné kapky Cévy-žíly
Bylinné kapky Cévy-žíly Dr. Popov
Dr. Popov - bylinné kapky Cévy-žíly

Jak se bylinné kapky užívají

Kapky se užívají 2x denně po 20 kapkách. Můžete je rozmíchat v pití (čaj, voda, šťáva), nebo hardcore papat přímo na lžičce. Nejsem žádná třasořitka – já mám tyhle věci chuťově ráda, tedy je lžičkuju a jím rovnou. Chuťově kapky nejsou špatné. Jsou drobet nahořklé, malinko trpké, lehce štiplavé. Já si na ně zvykla rychle a nevadí mi. Právě naopak :-)

Jestli něco ovlivnily v mých útrobách, to asi moc neposoudím. Snad jen, že mi před spaním tak netrnou nohy, i když mám za sebou pracovní den u stolu s bušením do klávesnice. To ale dost dobře může být i tím, že se snažím večer neflákat cvičení a aspoň chvíli se protahuju.

Hodnocení kapek

Zlepšení v případě studených rukou a nohou jsem nezaznamenala. To řeším stále parazitováním na tělesném teple mé drahé polovičky. Případně se vybavuju teplými fuseklemi a rukavicemi. Jak tedy kapičky zhodnotit? Asi to necháme dneska na informativním článku, že vůbec něco takového existuje. Pokud řešíte akutně třeba křečové žíly, nebo hemoroidy – kapky zkuste. Hlavně ve druhém případě se dá léčba doplnit i dvěma šikovnými mastmi – řebříčkovou a žindavovou.

Komentáře: 13

  1. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 21 listopadu, 2017

    Malé žilky mám na stehně také, nezvětšují se, nevystupují, jen si prostě jsou. Asi o nic ani neví nikdo jiný, než já, a tak nemám ani tendenci se jich zbavovat. Ale máme to v rodině předurčené, mamka, babička i tety byli s křečáky na operaci, takže mě to asi také někdy čeká. Ale zase na druhou stranu se jako jediná s geny našemu pokolení docela vyhýbám a odlišuji. Vždycky musím být v něčem extra, tak třeba mě to nepotká :-) jinak od Popova se teď dopuji kapkami na čištění a pak začnu s imunitou a nachlazením. ne že bych pociťovala nějaké závratné účinky, ale pro ten můj osobní klid a vnitřní uspokojení jsou jistě fajn :-)

    • Bebe Bebe Autor | 22 listopadu, 2017

      Laicky mám za to, že hodně věcí je sice v genech, ale to neznamená, že se některým nedá ve výsledku předejít :-) A v vždycky v něčem extra…? Eh… To je mi povědomé… :-D

      Mě se od Popova nejvíc líbí ty třezalkové, na žaludek a trávení a kozlíkové kapky. Ze všech, které jsem kdy zkoušela je tohle svatá trojice, kterou jsem ochotná si klidně vystavit na piedestala a uctívat ji :-D

      Bebe

  2. Péťa Péťa 21 listopadu, 2017

    Mě pohanka taky moc nejede, ale trochu jí snesu do zeleninové polévky nebo trochu zamíchat do rýže a ochutit kurkumou. Nebo možná do mletého masa na špagety…? Podobně to řeším, když mi nejede další zdravá věc – quinoa. Já teď používám od této značky čistící kapky (na bubáky na obličeji) a mám pocit, že to je lepší -a na podzim se prý čistit má.

    • Bebe Bebe Autor | 22 listopadu, 2017

      Zamíchat do rýže? To není vůbec špatný nápad, Péti! A do mletého masa u mě asi ne, ale třeba by se takhle pod špagety dala vymyslet kombinace lilek (jako strukturová náhrada masa) + pohanka… No sakryš, ještě že jsem se zeptala na tipy! Musím si to někde napsat a hned jak budu dělat špagety, tak to vyzkouším! Děkuju! :-* ;-)

      Namísto čisticích kapek jsem teď pila 14 dní kopřivový čaj a mám pauzu. Spíš ale vynucenou pauzu. Čaj mi chuťově velice šmakuje a klidně bych ho mohla slopkat pořád. Tuším by nebylo od věci si na jaro nasušit vlastní kopřivy :-)

      Bebe

  3. Katka Katka 21 listopadu, 2017

    AHOJ Bebe, pohanka se dá přidat do zeleninových karbanátků nebo sekané a nebo ji uvařit jako sladkou kaši s čokoládou :-). Taky jsem několikrát přidala hrst uvařené pohanky do domácího chleba a baget. Díky za článek Katka

    • Bebe Bebe Autor | 22 listopadu, 2017

      Ahojky Kati, děkuju za chytré tipy! :-) Na sladko bych ji mohla vyzkoušet hlavně po ránu. Poslední dobou snídám zase na sladko, tak to zní dobře! ;-)
      A domácí chleba a bagety? Cha! To u nás peče drahá polovička, tak mu zkusím pohanku pod ruky propašovat! ;-)
      Bebe

  4. Amaring Amaring 21 listopadu, 2017

    Kapičky takovéhohle rázu nepotřebuju, ale ze svého okolí musím říct, že jestli je v tom kaštan tak to se žílami bude něco dělat. Přípravky jako jsou Detralex, Detravenol, Diosminol – všechny na žíly a hemoroidy, ho pokud vím obsahují, respektive obsahují látku z něj, a to Aescin. A ten právě posiluje žilní stěnu a pomáhá proti otokům. :) takže věřila bych tomu, že budou něco dělat.

    K pohance… já si jí máčím přes noc v mandlovém, nebo kešu mléce, s trochou oříšků, spoustou skořice, sušeným ovocem (nejčastěji rozinky nebo brusinky) a medem nebo datlovým sirupem. Na tenhle způsob se dají máčet i ovesné vločky, je to skvělá přes-noc-kaše :)

    Jinak s jídelníčkem a “proč nejíš tohle a tamto, vždyť to je nezdravé a chybí ti živiny…” a podobným průpovídkám, já se ještě stále rozčiluju. Ne kvůli sobě, ale kvůli ignorantství ostatních. Já jim svůj jídelníček taky nenutím, tak prosím, aby mi nenutili svůj. Místo toho se snažím vysvětlovat a podkládat studiemi a výzkumy, proč si myslím, že je/není ta a ta potravina dobrá. Do té doby než chytnu tik v oku a bouchne mi můj nervový papiňák :D

    • Bebe Bebe Autor | 22 listopadu, 2017

      Ty názvy mi sice nic neříkají, ale aspoň jsem zase o něco chytřejší! ;-) Navíc jsem netušila, že kaštan je AŽ TAK geniální na cévy. Vždycky jsem měla za to, že pohanka hraje prim. No prosím, co se člověk všechno nedozví :-)

      Píšu si! Takhle přes noc jsem testovala zatím jen chia semínka a bylo to velice šikovné, že jsem ráno nemusela nic kuchtit! :-)

      A nerozčiluj se, Amaring. Budeš tahat nohu a cukat hlavou :-D Já si taky frčím to svoje “každý si jezte, co chcete – hlavně mi nic nenuťte”, jak píšeš. Já taky nad nikým nestojím s klackem a nesnažím se mu vnucovat něco, co mu nechutná. Je ale pravda, že pokud už narazím na člověka, který se se mnou chce za každou cenu pohádat, tak ho posílám do p**ele. Pokud to není babička, samozřejmě. Tam to přejdu úsměvem a tikem v oku :-DD

      Bebe

      • Tamurile Tamurile 28 listopadu, 2017

        Já taky pohanku hlavně snídám jako kaši, akorát mě otravuje se s ní vařit…fakt stačí namočit přes noc? To musím vyzkoušet :-) Jinak v létě s ní klidně posypu zeleninový salát (zima a zeleninový salát, to už je na mě moc chladu najednou :-D). Taky holky, jestli jíte věci typu rýžový nákyp, tak místo rýže dávám pohanku a to teda můžu :-) Nebo pohankové rizoto. Prostě kamkoli se používá rýže, dá se za mě strčit pohanka :-) (zkusila jsem ji dát i hafanum a kupodivu se nebránili :-):-))
        Jinak tématem křečových žil jste mě zas vydeptaly (taky mám v rodině – pro jistotu z obou stran – dědičné žilní problémy a na nohou už od puberty viditelné žilky), tak já se na to jdu aktivně hýbat :-|

  5. AlexBB AlexBB 6 prosince, 2017

    Ja som si kúpila pohankové vločky a primiešavam si ich k ovseným, tak nejak sa tam stratia a pohanku do seba dostanem skoro každý deň. Ale ja s ňou problém nemám, mám ju rada a nevadí mi jej chuť. Najradšej ju mám na sladko, len tak s medom.

    • Bebe Bebe Autor | 10 prosince, 2017

      Pohankové vločky? To existuje!? No toto! Skvělý nápad a děkuju za tip! :-)
      Bebe

  6. Anna Vonášková Anna Vonášková 1 září, 2023

    dobrý den chtěla jsem se zeptat jaká tynktůra by mě pomohla na žíly na nohou mam diabetes 2 a špatná průchodnost od kolen dolu. Za radu moc děkuji mějte se pěkně

    • Bebe Bebe Autor | 8 září, 2023

      Poradila bych tinkturu Cévy a žíly a “doping” rutinem. Buď jako doplněk stravy, nebo zařadit do jídelníčku pohanku, která obsahuje rutinu nejvíc ze všech potravin. Rutin je ostatně to nejúčinnější na žíly, co může být :-) Pěkný den přeju! Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít