Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana (recenze)

Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana

Na dnešek jsem si připravila revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana, o kterém na blogu zatím řeč nebyla. Přitom jde o chuťovku, která si zaslouží vaši pozornost! Za touto toskánskou značkou stojí dvě ženy, které chtěly uskutečnit vizi o vytvoření 100% přírodní kosmetiky. Která bude šetrná k životnímu prostředí a bude obsahovat i lokální suroviny místních zemědělců. V produktech se kombinují nejlepší toskánské ingredience (rakytníkový olej, extra panenský olivový olej, nebo med) s nejkvalitnějšími účinnými látkami a patentovanými přírodními výtažky. A to zní velice slibně!

HODNĚ zajímavá kosmetika

Produkty Biofficina Toscana už má nějaký ten pátek v nabídce Míša z e-shopu Krásná Každý Den. BT má séra celkem čtyři – antioxidační, vyrovnávající, čisticí a revitalizační. Mně se nejvíc zalíbilo poslední jmenované. Je vhodné pro všechny typy pleti, zvláště pro zralou a extrémně citlivou. Sérum by také mělo pleť chránit, dodávat jí hydrataci a zlepšovat úroveň její vlhkosti.

Složení

Taky mě tuze zaujalo složení. Posuďte sami: Olej ze semen vinné révy*, Skvalen, Olej z rýže seté, Olej ze sezamu indického*, Olej ze slunečnice rolní*, Ethylhexyl-stearát, Dicaprylyl ether, Bisabolol, Olej ze šalvěje lékařské, Linalyl acetát
*Produkt ekologického zemědělství

Oproti svým bratříčkům má revitalizační sérum jako jediné bezvodé složení. Co to pro vás znamená? Inu, jednoduše si namočíte ruce a přejedete s nimi po obličeji. Nebo obličej přestříkněte termální vodou ve spreji. A vzápětí nanesete sérum a vetřete jej do pokožky. Toť vše. Dělá se to tak u veškeré olejové/balzámové kosmetiky, která v sobě neobsahuje vodu. Vlhkost je nutné dodat z toho důvodu, aby olej “neseděl” na kůži. Aby bylo možné jej rozetřít bez zbytkové povrchové mastnoty.

Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana

Balení

Balení mi přijde geniální a velmi praktické! A nepřestalo mě bavit ani po těch dvou měsících, co sérum denně používám. Z průhledné skleničky dostáváte obsah ven kapátkem. Ale ne tak ledajakým. Tlačítkovým! Stačí celý uzávěr uchopit palcem a prostředníčkem a ukazováčkem zmáčknout vrchní část. A kapátko se nabere. Boží :-)

Použití

Množství na jednu aplikaci bych odhadovala tak na čtvrtinu, možná třetinu viditelné části kapátka, což může být tak 7-10 kapek. Plus mínus. To vám bohatě vystačí jak na celý obličej, tak na krk a dekolt. A nesnažte se to šidit a roztírat sérum jen po obličeji! Onehdá mi na Instagramu vyběhla fotka jedné známé paní. Ta měla sice pleť bez jediné vrásečky, ale stačilo sjet očima na hranici krku a dekoltu. A ten kontrast byl šílený! Z čehož samozřejmě nemá vyplynout, že vrásky jsou zlo. To ani náhodou. Jen jsem chtěla poukázat na to, že starat se jen o jednu část obličeje není dobrý nápad. Obličejová péče končí hluboko ve výstřihu. Myslete na to.

Moje dojmy z testování

Sérum jsem používala každé ráno a večer pod krém. Na vyčištěný a navlhčený obličej, krk a dekolt jsem nanesla BT sérum a rozetřela jej. Pak jsem si vyčistila zuby, což mi zabralo několik minut, během nichž se vrstva stihla vstřebat. Až poté jsem nanesla oční krém a denní nebo noční krém. V posledních měsících jsem testovala sérum s kosatcovými krémy od Weledy a řekla bych, že to byl pro můj typ pleti velice dobrý nápad! Kombinace mi sedla na jedničku!

Pleť byla/je v jedné ze svých nejlepších kondicí, řekla bych. Jakkoli samolibě to zní (pro jistotu jsem tvrzení “zaklepala” do stolu!). Žádná vysušená místa, pnutí, vyprahlé a dehydrované vrásky, nic takového! Měkká a vláčná pokožka, na které krom kruhů pod očima nemám potřebu nic maskovat. Někdy tedy využiju poprášení pár tahy 100% Pure pudru, kterému důvěrně přezdívám “100% Photoshop“. Ale většinou jen když to s vrstvou mazání přeženu a hážu prasátka :-)

Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana
Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana

Revitalizační pleťové sérum Biofficina Toscana – chytré tipy

  • pokud se vám nechce vlhčit celý obličej, použijte fígl. Do dlaně nadávkujte sérum a “zastříkněte” množství třeba růžovou vodou (nebo termální). Stačí dvakrát šplíchnout. Emulzi v dlani promíchněte prstem a nanášejte na pleť.
  • pokud nemáte rádi krémové či sérové vrstvení, ale přesto byste chtěli vaši běžnou péči “upgradovat” o level výš, můžete sérum přidat přímo k dennímu či nočnímu krému. Odměřte běžné množství krému, které byste použili na obličej, krk a dekolt a přikápněte sérum. Zase prstem promíchejte a můžete nanést.

Vůně

A málem bych zapomněla na vůni! Tu jsem čekala podle soupisky složení trochu víc do šalvěje. Aroma je ale velmi nenápadné, skoro až neutrální. Jako kdybyste si přivoněli k lahvi slunečnicového oleje, ve které se vznáší jedna malá snítka šalvěje.

Zkoušeli jste někdo sérum od Biofficina Toscana? Ať už tohle revitalizační, nebo jiné? Pokud ano, co na něj říkáte?

Komentáře: 13

  1. Anna S. Anna S. 20 prosince, 2017

    na to ma hneď napadla Dominique Sachse z YT, má pred 50 ale vyzerá úžasne, vrátane krku a dekoltu. Ale musím nesúhlasiť s tou tvárovou péči až do dekoltu, aj keď teba to asi nenapadlo keďže máš suchú pleť a poväčšinou používaš anti age alebo vypínacie proukty, ale pre citlivú alebo problematickú pleť niektoré rady absolútne nebudú platiť. Akákoľvek iná má totiž úplne iné nároky, a napríklad zbytočne si budem mazať antiakné sérum až po pupok keď okrem tváre nemám inde problém, alebo tonikum na sťahovanie pórov tam kde účinky netreba. Takisto rôzne časti tela môžu byť úplne odlišné, kľudne dekolt mastný, tvár
    a nohy suché, ruky normálne (ako príklad), alebo mastná tvár a zvyšok tela suchý, rovnaká kozmetika nebude vyhovovať.
    Napríklad moja super reaktívna pokoža sa skoro po všetkej kozmetike práve na krku a dekolte osype peknými podkožákmi ako je citlivá a vadí jej prílišná výživa/hydratácia/… ale nemá rada keď jej to chýba (a to je úžasné uprostred leta so samými výstrihmi). Kozmetiku áno, ale s ohľadom na práve to čo ktorá časť tela potrebuje. Momentálne mi ako jedno z mála vyhovuje čistý šípkový olej, pár kvapiek vmasírovaných do vlhkej kože hneď po sprche. O niečo viac a osypem sa, niekedy sa nemusím mazať ani pár dní, pretože koža si povie sama. A síce mám momentálne po tele veľa exému (každý rok cez zimu, nesúvisí s kozmetikou) ale prekvapivo akurát tieto miesta mažem každý deň a pomáha to iba minimálne. Nejak si k tomu ešte navyše neviem predstaviť že by som krk a dekolt mazala v rovnaký čas ako tvár (2xdenne v izbe), kedy som oblečená a naozaj sa nehodí aby som sa kvôli mazaniu vyzliekala (susedia vidia do okna cez ulicu + nebývam sama) a potom prípadne zamastila oblečenie, pyžamo atď.
    Som síce mladší ročník ale osobne si myslím že na krku a dekolte je treba nejakú starostlivosť, ale bez prehánania, to už skôr časté automasáže a SPF krémy každý deň sú prospešnejšie ale rozhodne to neber ako kritiku, len iný názor.

    • Bebe Bebe Autor | 21 prosince, 2017

      Ahojky Anni,

      moc děkuju za komentář! Abych to vzala nějak postupně, ať se v odpovědi úplně neztratím… :-)

      Dominique Sachse jsem neznala, ale prohnala jsem jméno Googlem a já ti nevím, ale ta paní na mě dělá dojem, že má permanentku k plastickému chirurgovi… Třeba ne a křivdím jí. Je to prostě můj dojem. Z videí se mi ale nelíbí a okamžitě jsem si vzpomněla na otce/máti od Kardashianek. Hodně mi ho/ji připomíná.

      Nemám problematickou pleť (klep klep do dřeva), mám suchou pleť. Proto jsou veškeré testování a rady odvozeny od tohoto faktu. Opravdu v jednom článku nemůžu obsáhnout všechny myslitelné kombinace typů pletí a dostupných produktů :-) Pokud má někdo akné jen na obličeji a má suchý dekolt, logicky tomu přizpůsobí péči, to dá přece rozum.

      Já se mažu komplet denně a mojí pokožce to tak velmi vyhovuje. Dokonce mi přestaly pupínkovatět paže a stehna. Což je věc, které jsem se dlouho předlouho nedokázala zbavit. Teď jsem takřka bez problémů.

      A to svlékání a striptýz před sousedy… Hele já se mažu v koupelně a beru to jako součást každodenní hygieny. Stejně jako čištění zubů, sprchu, WC. A neumím si představit, že bych u těchto úkonů řešila, jestli mě vidí sousedi. Si zatáhnu žaluzii, ne? :-D

      Prosimtě vůbec neměj pocit, že bys musela nějak ospravdlňovat jiný názor! Tu se rozebírá kosmetika a na tu má přece každý nějaký názor. Když si budem jen navzájem souhlasně přikyvovat, tak se nic nového nedozvím! Třeba z tvého komentáře je velice chytrá ta poznámka, že na každou část těla je třeba myslet separé podle toho, co zrovna potřebuje. To si kolikrát někdo neuvědomí. Takže máš za tohle zdůraznění veliké plus :-) Jo a ještě mě napadlo – nedávno jsem v recenzi (teď si honem nevzpomenu u koho) četla o multimaskingu. Znáš? Že jako na každou část obličeje použiješ jinou masku. Třeba na nos čisticí, na tváře hydratační, a tak. Přijde mi to zajímavé, ale zatím jsem nezkoušela :-)

      Bebe

      • Anna S. Anna S. 25 prosince, 2017

        Plastiku nemá ale botox áno (aj keď podľa mňa len je to tak akurát, stále má viditeľnú mimiku) čo už je asi nutnosť pokiaľ sa niekto živí tvárou, to či ho má aj na krku a dekolte neviem. Kardashianky a ich rodinu nesledujem ale čo mi vyhodil google fotky mi ich mama veľmi sympaticky tiež neprišla :D

        Žalúzie máme vertikálne, staré (podnájom) a pri každom zaťahovaní sa modlím aby niektorá nespadla. Kúpeľňa je strašne maličká, kozmetiku na tvár mám v izbe kvôli hygiene + čočkám, najskôr nasadím čočky a potom mažem tvár (vlhkosť a teplo v kúpeľni nerobí kozmetickým prípravkom dobre a skracuje ich dobu použiteľnosti, super prostredie pre plesne a množenie baktérií), šmíraka suseda sme objavili len náhodou keď som sa raz v zhone prezliekala do bežeckých vecí večer so zapnutým svetlom a nezatiahnutými žalúziami -.- a pravidelne ešte očumuje kočky keď sú v otvorenom okne, takže nikto nie je v bezpečí :D

        O multimaskingu som už počula, ale veľmi málo, z môjho pohľadu je to dosť zbytočnosť, pretože jednotlivé masky majú inú dobu pôsobenia a jednotlivé časti by sa umývali strašne zle. Keď tak je lepšie naniesť najskôr čistiacu masku napr. na nos, počkať, umyť a potom dať ďalšiu na celú tvár (tam kde bola ílová bude pokožka suchšia a poteší sa hydratácii). Ale zas, ílová maska pomôže každej pleti, len ju nenechať zaschnút.
        Teraz som mala rozodratý nos a radšej som vynechala kyselinovú masku úplne, pretože sa mi ju neoplatí nanášať len na časť tváre a na ošúchaných miestach neskutočne páli a je ešte niekoľko dní precitlivená (spýtaj sa ma ako to viem :D ).
        Možná výnimka z tohto by boli gelové masky pod oči ktoré sa dajú na tú chvíľu kým si zmyješ inú masku dať dole a zas späť, ale zas tieto chceš mať čo najdlhšie …rozhodne sa tým nedá čo pokaziť ale zas na nejaké extra kombinovanie som príliš lenivá – keď už maskujem tak vrstvím 2-3 na seba a to už je kľudne aj hodina, ešte špekulovať pri umývaní a môžem si na to vyhradiť rovno celý večer

  2. Lucie Lucie 21 prosince, 2017

    Jaj, to muselo bolet – ale promiň Bebe, zase jsem se pobavila :-)))…ale soucítím s Tebou…jinak sérum vypadá dobře, na zimu asi bude výborné, na tu moji sůšu by to asi pasovalo…a jinak odebírání článků funguje výborně :-)

    • Bebe Bebe Autor | 21 prosince, 2017

      No… taky mám na čele rýhu doteď! :-D Ale zas se uklidňuju – ještě že mě u toho aspoň nikdo neviděl… :-D

      Odebírání funguje? Tak to je super! Odebírání jsem nakonec vyřešila přes Feedburner a Google. A bála jsem se, aby to nebylo moc složité klikání pro přihlášení. Hlavní věc, že to jede. Moc děkuju za echo! :-*

      Mě sérum velmi příjemně překvapilo. Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli mastných vrstev nebude už moc, ale sedlo mi parádně :-)

      Bebe

  3. Péťa Péťa 21 prosince, 2017

    taky se chystám na sérum od této značky, ale ještě musím promyslet které, protože mám pleť mastnou. Zajímavé mi přijdou i další jejich produkty.

    • Bebe Bebe Autor | 21 prosince, 2017

      Péti, tak to by ti mohlo sednout to čisticí sérum! Je u něj přímo psané, že je vhodné pro mastnou pleť. A ještě by mělo fungovat i na různé nedokonalosti :-)

      Mě by od Biofficina Toscana ještě hodně zajímaly hydroláty. Rozmarýnový, levandulový, šalvějový… Sakryš, to zní velice voňavě! Používají se u nich jak na ředění šamponových koncentrátů, tak se dají i zvlášť využít na pleť. Tak popřemýšlím zas příště :-)

      Bebe

  4. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 21 prosince, 2017

    Já měla přesně toto sérum. Jen jsem přesně ten typ se suchou pletí a bylo nutné použít i pleťový krém. Samotné mi obličej docela stáhlo, takže se bylo potřeba ještě trochu namazat :-) nebo jen jako podklad a báze pod make-up v jednom. Dá se s ním kouzlit všelijak. Od značky už jsem vyzkoušela pár kousků a nejlepší bylo asi půllitrové všestranné mýdlo, které se dalo použít i jako mycí gel. Vonělo jako pendrek :-DDD
    Abych se přiznala, tak se věnuji péči obličeje tak na 400%, ale to většinou končí u brady. Dekolt a krk jak tak koukám mám zatím výstavní, ale asi budu muset protahovat u péči níž a níž. Když se ale tak zamyslím, já se na Instagram vlastně ani nefotím :-DDD

    • Bebe Bebe Autor | 21 prosince, 2017

      Mýdlo, co voní jak pendrek?! Chci! Potřebuju! Musím mít! :-D Největší zlo je, když nám taťka doveze kilový sáček s kousky pendreku. To si k tomu pak s chlapem sednem a mlsky mizí před očima. Zbožňuju tu chuť! :-D

      Tak trochu si říkám, jestli to neberu až moc z gruntu, tu péči. Ale když já se v tom opravdu vyžívám a krémů relaxuju a neberu to jako povinnost, nebo tak něco. Sebrat mi moje mastičky, lahvičky, tělová mléka a balzámy? To bych velice plakala! :-D

      Bebe

  5. Primadonna Girl Primadonna Girl 21 prosince, 2017

    Nebyla ta známá paní Helenka? Protože tu vždycky vidím v obličeji mladou a na dekoltu věkovitou… :D

    Nejdřív jsem se v úvodním vyprávění vyděsila, že jsi dostala pecku od vysavače a letěla jsi pozadu jak v akčním firmu nějaký superhrdina. Pak jsem si vzpomněla, že jsi nedávno někde psala, že jsi vysoká, takže… au! Snad boule nebude a modřina brzy zmízí!

    Sérum vypadá božsky! Ale mám problém, že tady u tebe vypadá božsky všechno. I v obchůdku KKD je všechno tak boží! Jsem zvědavá na další produkty od BT :)

    • Bebe Bebe Autor | 22 prosince, 2017

      Helenka? Která, to mě zajímá! :-D Ale ne, nebyla.

      Heeeej, ještě tak vysavač aby mě napadnul! To už by byl úplně konec. Dost na tom, že na mě zaútočily futra :-DD

      Taky se snažím vybírat intuitivně to nejlepčejší, Primadonnko! A tuším se mi to podle hodnocení i dost daří a vyloženě kosmetických průšvihů je v poslední době velmi poskrovnu. Skoro si až nemůžu na žádný výrazný vzpomenout, což je dobře :-) Jo a teď to vypadá, že budu docela často prudit s JOIK – už jsem skoro vylupkala adventní kalendář, tak je na co se těšit! :-D No máš naprostou pravdu, že v KKD je boží fakticky všechno! A dívala jsem se na Instagramu, že se mám na co těšit i u tebe! Tolika kosmetických lahůdek! Jupííí! :-D

      Bebe

      • Primadonna Girl Primadonna Girl 22 prosince, 2017

        No přece Helenka Vondráčková! :D

        Radši se drž uklízení stranou, ať se ve zdraví dožiješ toho Ježíška :D Anebo to šůrovat jen tak polehoučku. Já už si jdu připravit ten ocet, jak radíš, a za chvíli se vrhnu na koupelnu. Až mi slehnou chlebíčky :D

        JOIK se mi v poslední době tuze zalíbil, tak se těším na celý tvůj kalendář! :)

      • Bebe Bebe Autor | 22 prosince, 2017

        Jéééé, sakryš ta mě nenapadla! Jsem kulturní barbar :-D

        Chlebíček bych si dala s chutí! Ale ještě si musím počkat na víkend. Pak je vezmu útokem! Ňam! :-D

        Je to hodně zajímavá značka! ;-)

        Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít