Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní deodorant se smyslnou vůní jasmínu a vanilky | Žena od Soaphoria (recenze)

Přírodní krémový deodorant Žena Soaphoria
Přírodní deodorant se smyslnou vůní jasmínu a vanilky | Žena od Soaphoria (recenze)

Dnešní článková volba padla na přírodní krémový deodorant Žena Soaphoria. O tomto typu deodorantu už jsem na blogu psala, akorát se jednalo o jinou verzi. Kupovala jsem si Benátskou noc, kterou jsem si zamilovala a považuji ji za nejvíce funkční deodorant, který jsem kdy měla. A vlastně když jsem byla kupovat nášup koncem roku, původně jsem měla BN i vybranou. Až pak jsem si to rozmyslela a variantu vyměnila za Soapgasm Žena.

Ne, že by mi voněla o tolik více, ale napadlo mě, že psát postřehy o několikerém balení stejné vůně by nebylo zajímavé ani pro mě, ani pro vás. Občas si říkám, u jakých nejoblíbenějších výrobků bych skončila, kdybych nebrala v potaz recenze na blog. Někdy popřemýšlím a sepíšu to.

Přírodní krémový deodorant Žena Soaphoria
Krémový deodorant Žena Soaphoria

Pokud krémové deodoranty od Soaphoria neznáte, pak budete možná v šoku ze způsobu použití. Nefunguje to tak, že vysunete tyčinku, dvakrát máznete v podpaží a nazdar. Deodorant je v kelímku, z něhož si hmotu nabíráte prsty a tu pak roztíráte do podpaží. Uznávám, že se to může zdát trochu nepraktické pro použití “v terénu”, ale když se chce, všechno jde. Hlavně ve městě, kde o WC (a tedy i umyvadlo) není nouze. Přinejhorším se dá “omytí” rukou řešit vlhčenými ubrousky. A když tak nad tím přemýšlím, i kdybych potřebovala k nanášení deodorantu speciální sadu na manikúru, stejně bych si ho pořídila a chválila ho až do nebe. Už jen kvůli tomu, jak perfektně funguje.

Přírodní deodorant Žena vs Benátská noc

Od Benátské noci se Soapgasm Žena nikterak neliší co do konzistence ani funkčnosti. Oba mají strukturu jako hrubší burákové máslo, skvěle se roztírají, nelepí, nedrolí se, nemastí. Jsou boží! Ale pokud by se vám přece jen zdálo, že se vám hmota z kelímku špatně nabírá a krapet se drolí, pak ji prstem trochu zamíchejte. Stačí jen horní vrstva. Já vím, zní to blbě, ale věřte mi. Deodorant ještě více zkrémovatí a bude se vám s ním dobře mnohem lépe.

Pro dávku na jedno podpaží je ideální velikost hrášku. Stačí nabrat, párkrát “máznout” a je to. Nemusíte čekat na zasychání a poletovat po baráku s rukama vzhůru. Je to stejné, jako kdybyste se natřeli obyčejným krémem.

Přírodní krémový deodorant Žena Soaphoria
Přírodní krémový deodorant

Smyslná vůně jasmínu a vanilky

V popisu vůně na e-shopu padají slovní spojení jako “něžný jasmín“, “hřejivá vanilka” či “nevinný kosatec“. Jako na rovinu – dovedete si byť jen vzdáleně představit takovou kombinaci? Já si u vůně vybavila jedno konkrétní cukrátko z bonboniéry. Je v čokoládové krustě, vnitřek má tmavěžlutou hrubou strukturu a chutná jako marcipán. Kdybyste si odmysleli výraznou sladkost, k tomu přimíchali trošku mentolu a doprostřed zapíchli rozkvetlý kosatec, přišlo by mi takové přirovnání trefnější :-)

Deodorant s nadprůměrnou výdrží

Jak už jsem nastínila výš, tento typ deodorantů od Soaphoria má u mě neuvěřitelnou výdrž. Pokud se celý den jen poflakuju u notebooku a nedělám nic pohybově náročného, nemusím vrstvu obnovovat vůbec. Když pobíhám po městě, nebo mě čeká echt vystreslý den, stačí mi deodorant obnovit jednou. Oblečení i večer krásně voní a nenašli byste na něm ani náznak odéru potu! Ostatně, tento deo je už můj třetí nebo čtvrtý kousek a to o něčem vypovídá!

Směle prohlašuju, že tento typ Soaphoria krémových deodorantů hravě strčí do kapsy i drogerkové bratříčky toho nejtěžšího kalibru (a hnusného složení).

Deodorant Žena se dá používat dokonce i na podrážděnou nebo čerstvě oholenou pokožku. Díky obsahu ochranných a vyživujících olejů by to mělo být bez problémů. Aspoň já jsem se nikdy ani s náznakem podráždění v tomto případě nesetkala. Použít by se měl dát třeba i na dlaně nebo chodidla, pokud se vám extrémně potí.

Komentáře: 23

  1. Káťa Káťa 12 února, 2018

    Ahojky, miluji Tve recenze! Je z nich citit nadseni pro produkt a ja mam vzdy chut si vec hned objednat :D … Od Soaphorie jsem mela deodorant nevinnost, bohuzel pro me jeho vune mi pot snad zdvojnásobila a bylo to tak příšerné, ze jsem ho zkousela jenom doma a na verejnost si s nim netroufla vyjit :D Nakonec ho dostal pritel a ten si ho vychvaluje do nebes a rika ze antiperspiranty z drogerky uz nikdy :).. A ted diky Tobe se snad stesti usmeje i na me, protoze spojeni vuni marcipanu kosatce a doufam ze i toho jasminu je uuuuuzasneeeee!! :D :) U nas jinak vládnou i deoše od Ponia, ty fungují taky na jedničku.

    • Bebe Bebe Autor | 12 února, 2018

      Káti moc děkuju za tak pěkný komentář! :-* :-)
      A to je přesně jak u nás doma! :-D Pokaždé, když se chystám nějakou kosmetiku fakt pohanit a proklít do dvacátého kolena, tak ji dám ještě před recenzí vyzkoušet chlapovi. Nezřídka se totiž stane, že jemu to sedne. A platí to i obráceně :-D
      Akorát jsi mě přivedla ještě na jedno doplnění do článku. Přidala jsem na začátek věty u toho marcipánu “kdybyste si odmysleli výraznou sladkost”, aby nebyli kdyžtak milovníci marcipánu zklamaní! :-) Já si na to cukrátko vzpomněla hlavně co do struktury a takové skoro až pronikavé vůně. Ta charakteristická hořko/mandlová vůně se tam nevyskytuje v míře, jak by člověk čekal při zmínce o marcipánu. Ono se to fakt blbě popisuje :-D
      Bebe

  2. Lucie Lucie 12 února, 2018

    Kdybych si tu kdysi nečetla recenzi na Benátskou noc, tak si tento deodorant asi ani nekoupím. Vyzkoušela jsem hromady přírodních a vždycky to byl průšvih. Už jsem ztrácela naději a nechtělo se mi zkoušet další. Soaphoria je ale zázrak. Už nepoužívám nic jiného. Jen střídám vůně. Takže díky moc ????

    • Bebe Bebe Autor | 12 února, 2018

      Jsou to neuvěřitelně povedené deodoranty. U ostatních značek mi stejné krémové věci takhle nefungovaly. Jo a Benátská noc u mě vede oproti Soapgasm čistě jen proto, že se tak jmenuje :-D Vždycky říkám, že jestli chce výrobce přidat pár plusových bodů kosmetice, tak ať na ni nalepí nějaký obrázek z Benátek, než mi to pošle na vyzkoušení :-D
      Bebe

  3. Katka Katka 12 února, 2018

    Ahoj Bebe, musím se také přidat se svými postřehy. První deodorant od Soaphorie jsem si koupila na základě Tvé recence. Byla jsem trochu skeptická, přece jen to nanášení je zvláštní. Ale…..konal se zázrak a já už mám třetí nebo čtvrté balení. Už jsem měla Ženu, Nevinnost i Benátskou noc a nevím, která je nejlepší. Voní mi všechny, teď momentálně asi vede Benátská noc. Jeden mám doma a jeden pořád v kabelce. Je to super třeba po cvičení ve fitku a po sprše, namažu a jdu :). Je fakt, že když člověk vyloženě nedělá psí kusy, tak mi vydrží jedna aplikace celý den a večer pořád cítím z prádla tu vůni. Takže super, už jsem na to naučila i kamarádku a myslím, že hodně dlouho se nebudu pokoušet o nějaké noviny, toto vidím na lásku natrvalo :). Takže díky.

    • Bebe Bebe Autor | 13 února, 2018

      Ahojky Kati,
      moc děkuju za postřehy! :-*
      Nemůžu si teď honem vybavit, jak mi voněla Nevinnost. Zkoušela jsem ji jen v obchodě. Je možné, že to bylo víc květinové, až skoro do konvalinek? Nebo si to s něčím pletu?
      Kdybych průběžně netestovala deodoranty i od jiných značek a měla bych si vybrat jednoho oblíbence, zůstala bych taky u krémové Soaphorie :-)
      Bebe

      • Šárka Šárka 17 července, 2019

        Pro mě je nevinnost naprosto neodolatelná vůně. Je spíš svěžejší, s citrusovými podtóny. Používám ji hlavně do fitka a trenérka je z ní taky úplně unešená. Pořád kolem mě “čuchá” :) Pro mě je to vůně číslo jedna, pokud očekávám extrémní výkon, pot, letní horké dny.

  4. Amaring Amaring 12 února, 2018

    Milá Bebe,
    popravdě, deodoranty od Soaphorie jsem nezkoušela. Mám a miluju a dám za ně ruku do ohně velmi podobné, krémové deodoranty od RaE. Stejný princip nanášení velmi podobná, jen jemnější struktura a úžásná dřevěná krabička s doplňovací náplní. Navíc mají malá a velká balení a já mám doma už dvě velká. Vlastním vůně Santalové dřevo a Vanilka+orchidej. Zkoušela jsem ještě Kašmír, taky nádherně nasládle voněl a na mě měl nejslabší výdrž (3/4 dne). Výše zmíněné dávají s přehledem celý den. Vůní mají taky dost. Z hlavy si vybavím Třešeň, Jasmín, Grep, Modrý lotos a ještě jednu nebo dvě. Mimochodem verze Vanilka a orchidej mi hrozně připomínají jeden drogérkový deodorant… lady speed stick myslím. Takové ty fialové. :) RaE mají mimochodem i ručně malované nádherné dřevěné krabičky. Jestli tě kosmetika utáhne na obal tak se k nim radši nedívej ;) zajímalo by mě jestli by ti taky vyhovovaly nebo ne.

    • Bebe Bebe Autor | 13 února, 2018

      Ahojky Amaring,
      vzpomínám si, že jsi mi o RaE psala! Stejně jsem se ale pořád nedostala k vyzkoušení a úplně jsem to zazdila, abych pravdu řekla. Prodává tyhle deo nějaký z těch známějších e-shopů? Santalové dřevo by mě hodně zajímalo. Jakmile někdo zmíní tuhle vůni, okamžitě mi naskakuje tuhý šampon Navia. Nechávala jsem ho klidně jen tak na pračce, protože voněl tak nádherně a silně, že posloužil líp jak vonná svíčka :-D
      Lady Speed stick (tuhý) si koupím, když vyrazím na cesty a uvědomím si, že jsem deo zapomněla doma. Je to jistota, kterou člověk sežene snad v každé drogerii a je skvělý. Jestli RaE voní podobně, mohla by to pro mě být voňavá trefa :-)
      Bebe

  5. Primadonna Girl Primadonna Girl 12 února, 2018

    Tyjo, zajímavé! Zkoušela jsem kdysi jejich deoš Nevinnost a byla jsem z něj hrozně zmatená, protože jsem furt nemohla pochopit, co vlastně dělá :D Tak dobře, že ty jejich deodoranty miluješ, aby nezůstaly chudinky bez páníčků :D

    • Bebe Bebe Autor | 13 února, 2018

      Podle mě hodně záleží na tom, jestli ti vůně deodorantu sedne. Až teď jsem četla tvou recenzi deodorantu Nevinnost a nasadila jsi mi brouka do hlavy s vůní. Musím ji ještě jednou “oňufnout” :-D
      Ale adoptuji je klidně všechny! :-D
      Bebe

  6. Lili Lili 14 února, 2018

    Já jsem po Benátské noci skočila hned, jak si vypustila recenzi ;-). Akorát pořád nemůžu říct, že u mě je to 100% náhrada klasického deodorantu :-(. Ze začátku jsem byla nadšená a je pravda, že pokud člověk před sebou nemá extra náročný den, tak stačí bohatě. Já tedy musím přetírat určitě alespoň jednou. Ale bohužel patřím do té skupiny, která se potí více a i když nelítám celý den jak hadr na koštěti, tak i tak se prostě zapotim dost (i když už je to mnohem lepší, než za dob puberty – zdravím mé středoškolské já). Takže jakmile nastal takový náročnější den, tak mi přišlo, že sem ze sebe cítila víc pot, než Benátskou noc, i když to možná nebyl takový extrém, ale já se to snažim opravdu hlídat, jsem na to naučená. Každopádně nic nevzdávám, a střídavě mažu můj oblíbený Old spice a Noc a doufám, že jednou tu chemii odhodím úplně. Je to vlastně asi poslední věc, u které nemám 100% přírodní náhradu.

    • Bebe Bebe Autor | 19 února, 2018

      To recenze motivují až tak, jo? :-D
      A tak přetřít během dne se člověk může vždycky. Když je to nějak v normě. Jednou, dvakrát. Ale mám tu teď deo, který mi pomalu nedá ani dvě hoďky. A to už je dost blbé… :-/
      Hele a sice používám nejčastěji přírodní deodoranty, ale nebráním se ani těm z drogerie. Hlavně proto, že je mám různě “poschovávané” po kabelkách kvůli cestovním nákupům, kdy jsem si oblíbený deo zapomněla přibalit z domu :-D Přírodní vedou, ale že bych to hrotila za každou cenu vždy a všude, to ne :-)
      Bebe

  7. Jana Goldbricht Jana Goldbricht 14 února, 2018

    Já tyhle jejich deodoranty miluju a taky mi přijdou vůbec nejlepší z přírodních a krásně voní. Tenhle si chci taky pořídit.

    • Bebe Bebe Autor | 19 února, 2018

      Na tom se shodnem, Jani! Taky mi z těch přírodních přijdou nejlepší! :-)
      Ještě příště musím přivonět k In White, o kterém jsi nedávno psala recenzi! “…kombinace kosatce, jasmínu, šeříku a konvalinek”, sakryš to taky nezní marně! :-)
      Bebe

  8. Katka Katka 17 února, 2018

    Ahoj Bebe, jojo, Nevinnost je taková květinová, možná i trošku šeřík tam cítím. Jsou fakt super všechny :). A je pravda, že běžně používám i hned po holení a není s tím vůbec žádný problém. Ještě plánuji vyzkoušet v létě na ruce a nohy, protože se mi bohužel dost potí. A myslím, že by to celkem mohlo fungovat, tak uvidíme. Hezký víkend a pozdravuj kočiče, taky mám jednoho doma, vždycky se nasměju, když čtu tvoje zážitky s ním. Akorát ti hrozně závidím, že se nechá v klidu vykoupat. To u nás nehrozí ani omylem. Jednou, když byl malý, tak šlápl omylem v bedničce do hovínka, takže jsem ho normálně chytla, vzala do koupelny a nožku strčila v umyvadle pod kohoutek, že mu ji jako umyju. Nooooo, to byla tedy zkušenost. Ho chytl amok, chtěl mi utéct, já ho stiskla v náručí, aby mi s tou mokrou nohou nelítal po celém bytě a to jsem neměla dělat. Podařilo se mu začít šplhat mi po rameni pryč, ovšem dopadlo to tak, že já ho pořád držela, tak on mi na oplátku zasekl všechny drápy z obou předních noh do zad, ale jako fakt hodně a to už jsem ho i chtěla nechat, ať si dělá třeba stojky, jenže on se těma drápama nechtěl pustit. Takže to nešlo ani nahoru, ani dolů, takovou bolest jsi nezažila :D. No nakonec se nějak odhákl a vystřelil do neznáma. Já měla pocit, že mám na zádech asi kráter. Takže to byla naše první a poslední zkušenost s vodou a “koupáním”. Pak už mě nikdy ani nenapadlo to zkusit :D. Tak používáme suchý šampon nebo pěnový, každopádně BEZOPLACHOVÝ :):):).

    • Bebe Bebe Autor | 19 února, 2018

      Ahojky Kati,
      mám dost, úplně jsem si to představila! :-)))))) Doufám, že už se ti to stihlo zahojit! Mě se jednou ztrácel hluboký škrábanec od kočky skoro rok. ROK jizva! Psycho. Mi tu někdo dokonce psal, že kvůli kočičovi zůstal na neschopence doma, což je šílené! Ať žije koupání :-D Po čtení takových příhod si ochoty Tykoše k nacpání do sprchové vaničky vážím čím dál víc :-D
      Voní trošku jak šeřík, říkáš? Ajajaj, zatím to vypadá, že příští nákup bude jak Sophiina volba :-D
      Bebe

      • Katka Katka 22 února, 2018

        Ahojky Bebe, naštěstí zahojeno, je to celkem dlouho, kocourek bude mít už letos 8 let, takže to nějaký rok zpátky je. Ale averze k vodě trvá pořád :)))). Ještě mě napadlo, když vidím, jaké super produkty nám představuješ a já z tvých recenzí celkem dost čerpám, jestli bych ti mohla dát jeden tip na produkt, který miluju já. Mám ho zatím podruhé, ale je super na zimu i léto, podle mě by se ti mohl dost líbit. Pokud ho už neznáš, což je samozřejmě možné. Jedná se o Energizer z pomerančových květů od značky Annemarie Börlind (https://www.annemarieborlind.cz/prirodna-kozmetika/detail/397/specialna-starostlivost-energizer-z-pomarancovych-kvetov-50ml). Nádherně voní a já mám dost suchou pleť, která je po něm úplně skvělá, rozjasněná, hydratovaná…no fakt doporučuji :). Tak hezký den.

  9. Martina Martina 8 března, 2018

    Holky, dovolím si zasáhnout do konverzace a prosím o radu. (Dobře Bebe, nachytalas mě už podruhé, viz naše konverzace u článku s pracím vajíčkem, ale pičifuk (jak veškerým deodorantům a antiperspirantům díky tetičce, která používala klasický fáčko, od mala říkám) mám taky drogerkový a tápu.)
    Na jednu stranu jde o zápach, jasně, ten je na houby a nikdo ho nechce. Chápu, že přírodní deodoranty, o kterých tu mluvíte, to zvládnou. Ale co ty mokrý fleky na triku? Proti tomu asi deodorant účinný nebude, ne? Upřímně, to mi přijde stejně nechutný, jako když člověk smrdí. A představa, jak si to nakráčím v šatičkách nebo halence ke klientovi, podám mu ruku a ukážu tak koláče v podpaží, mě tak děsí, že mi to nedovoluje vzdát se antiperspirantu (i když mám blízkou kamarádku, která díky prodělanýmu rakovi a chemce ve svých 32 letech straší a brojí proti antip. kudy chodí).

    • Bebe Bebe Autor | 16 března, 2018

      Ahojky Marti,
      s těmi mokrými fleky ti neporadím :-( Já to řeším tak, že když už mám jednou za sto let nějaké oblečení, kde by fleky být vidět mohly a iritovalo by mě to, tak použiju antiperspirant. Když si ale tak v duchu probírám svůj šatník – našla bych minimum takových kousků. Asi i proto v žádné recenzi nezmiňuju právě kritérium ohledně mokrých skvrn, protože je takřka vůbec neřeším :-)
      Kdyžtak to zkus nakombinovat – třeba v práci mezi klienty použij běžný antiperspirant, který ti funguje i proti flekům a na volný čas sáhni po něčem přírodním :-)
      Bebe

  10. Žluté fleky Žluté fleky 23 října, 2020

    Ahoj, nedělá žluté fleky na světlém oblečení? Já byla totálně nadšená z deodorantu od Biorythme (citronová meduňka), ale po chvíli jsem zjistila, že dělá fakt hnusný žlutý fleky na oblečení.. konečně jsem našla deo, který mi vydrží i na jedno natření celý den, hezky voní a pak tohle :( Teď přemýšlím nad Soaphporií, ale nechci dopadnout stejně jako u Biorythme. Pokud také dělá fleky, dala by jsi mi tip na deo, který fleky nedělá? :) Děkuji Ti moc J.

    • Bebe Bebe Autor | 13 listopadu, 2020

      Jaj, to si nejsem vědomá, že by mi dělal. Mám doma teď na střídačku zase Benátskou noc (resp. Smyslnost, jak ho v Soaphoria přejmenovali) a fleky mi nedělá. Si myslim. Spíš jsem z toho podezírala krémový Borotalco, protože stejný problém měl na tričku i chlap a Borotalco (a Niveu) používá.
      A co se týče tipu, tak buď Borotalco v kuličce (ten můžu funkčně odpřísáhnout na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí), nebo Šalvějový deošek ve spreji od Weledy, pak značka Honestly pHresh byla super, nebo tuhý deošek od Eco Cosmetics. Ty mi neflekatěly ani jeden ani malilililinko :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít