Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Růžová oční péče Alteya Organics (3 recenze)

Růžová oční péče Alteya Organics
Růžová oční péče Alteya Organics (3 recenze)

Nejvíc ošemetná vonná ingredience v kosmetice? Podle mě růže. Kytka, na kterou má každý nějaký názor. Buď ji milujete, nebo nenávidíte. Ale málokdy něco mezi tím a ještě méně se setkáte s neutrálním hodnocením. Třeba kamarádka se z růže obrací naruby, to samé můj chlap. Nebudu je přesvědčovat s klackem v ruce a argumentem, že možná jen nepotkali tu pravou růži a zatím se setkali jen s pronikavými napodobeninami. Mně se v rámci spolupráce s e-shopem BioRůže.cz dostala do rukou hned celá růžová oční péče Alteya Organics – oční krém proti stárnutí Bio Damascena, oční obnovující sérum Bio Damascena a růžová voda z bulharské růže. Od Alteya Organics jsem na blogu ještě nic nezkoušela, takže je to pro mě velká premiéra!

Alteya Organics

Co je bulharská Alteya Organics zač? Asi nejdůležitější info je, že značka vlastní certifikát USDA. Smyslem existence federální organizace, která certifikát uděluje, je kontrola ekologického zemědělství. USDA zaručuje v produktu minimální obsah 95% složek z eko zemědělství a kontroluje dodržování podmínek daných certifikátem několikrát ročně. Takže žádné takové, že se jednou udělí líbivé logo a deset let se o vás nikdo nezajímá.

Mimo složení je pro získání certifikátu důležité i zákaz používání GMO (geneticky modifikovaných surovin), umělých hnojiv, pesticidů a dalších látek, které negativně ovlivňují zdraví. USDA Organic také podporuje ekologickou výrobu a venkovské komunity, ochranu životního prostředí, nebo také reguluje volný sběr divokých plodin. Některé z vás by také mohlo zajímat, že Alteya Organics je značka veganská (neobsahuje žádné složky živočišného původu, a to ani med, nebo včelí vosk) a je také Gluten-free (čili bezlepková).

Růžová oční péče Alteya Organics

Původ surovin máme tedy v cajku a dušička může klidně spát. Určitě vás ale zajímá, jaká kosmetika vlastně je, jak se osvědčila v praxi a co obsahuje tak úžasného, že je to posvěceno i přísným certifikátem? Všechno si ukážeme ;-)

Oční obnovující sérum Bio Damascena

Dojmy hned na úvod? Alteya je ta nejrůžovější růžová kosmetika z růží, kterou jsem kdy vyzkoušela! Vůně je neuvěřitelně silná a věrná své květinové předloze! Já při každém ovonění cítím, jak se mi nos boří do sametových plátků stolisté růže – takové té rudě sametové, kterou byste nejraději šňupli celou, aby voňavý zážitek nikdy neskončil! Jestli jsem měla do dneška na růži názor spíše pozitivní, ale nikterak jsem ji v kosmetice neprožívala, sérum mě v cuku letu přetáhlo na stranu Bratrstva růžového plátku a hodlám se za něj bít do poslední voňavé kapky! Překrásná vůně… PŘEKRÁSNÁ! Kdyby mělo mít celé ženské pokolení jednu charakteristickou voňavou stopu, byla by to TAHLE Alteya růže z očního séra. Totálně mě dostala.

Růžová oční péče Alteya Organics

Balení je pro tento typ výrobku dokonalé a cokoli jiného by pozbývalo smysl. Poněvadž je sérum olejové, bavíme se tu o dávkování 1-2 kapky na jedno ošetření ráno a/nebo večer. Víc není třeba. To je i důvod, proč jsem na Instagramu psala, že sérum ještě odkážu budoucím generacím – spotřebovávat 10 ml po dvou kapkách denně? Tomu říkám výzva!

Jo a co je zajímavé, tak že skleněný obal je ze stejně černo-fialového skla, jaké má pro své produkty i česká značka Nobilis Tilia. Fialové sklo se používá proto, že kombinuje ochranu před průnikem viditelného spektra světla a prostupnost pro UV, fialové a infračervené záření. Jo a prý sklo také ochraňuje bioinformaci a podporuje tak účinky olejů. [jsem si nevycucala z prstu, ani ze školních skript – psali to na Nobilisce u infa o obalech]

Růžová oční péče Alteya Organics
Růžová oční péče Alteya Organics
Růžová oční péče Alteya Organics

Složení

Čtěte a kochejte se se mnou: makadamiový olej*, meruňkový olej*, olej ze sladké mandle*, jojobový olej*, konopný olej*, extrakt z měsíčku lékařského*, šípkový olej*, lecitin*, olej z růže damašské*, pupalkový olej*, arganový olej*, olej z Pracaxi*, pšeničný olej*, brutnákový olej*, extrakt z listů rozmarýnu*, olej z heřmánku pravého*, olej z révy vinné*, vitamin E, linalool**, geraniol**, citronellol**, eugenol**
*certifikované složky ekologického zemědělství
**složky přirozeně se vyskytující v esenciálních olejích

Dojmy z testování séra

Sérum používám každý večer jako první krok po kompletním odlíčení a vyčištění pleti. Jednu, nebo dvě kapky (jak to vyjde) jemně vetřu do celého okolí očí – jako kdybyste kopírovali místa, která normálně zakrývají sluneční brýle. Předpokládejme, že nemáte ty, co schovají půl hlavy :-D Sérum používám i na víčka. Dřív jsem to nedělala, ale jednou mi v komentářích kdosi psal, že vynechávat víčka nemá logiku – taky je to součást očí a je třeba je ošetřit. A já souhlasím a od té doby mažu i víčka.

Růžová oční péče Alteya Organics
Růžová oční péče Alteya Organics

Proč používám sérum jen večer? Poněvadž ne každý korektor se snese s mastnějším podkladem. Třeba tuhý 100% Pure korektor mastné krémy vůbec nedává a sleje se do linek. Na noc mi logicky mastná pleť nevadí a s radostí vrstvím cokoli – přes den zůstávám jen u krému. Jo a vsuvka jen tak mezi řečí – ať už používáte na pleť cokoliv, nezapomeňte si často měnit povlak na polštář! Já ho převlékám 1-2x do týdne. Mám tendenci tak divně spát, že si obtiskuju obličej do polštáře (jsem asi odkoukala od kocůrka), tak proto.

A co účinky séra? Poslední dobou odpadávám do postele čím dál častěji až k 3 hodině ráno, takže si asi umíte představit, jak můžu další den vypadat :-D Řekla bych, že navzdory šílenému režimu oční okolí vypadá VELMI dobře a lépe, než s jakýmkoli jinou péčí předtím. [slyšeli jste ten zvuk? To si nad poslední větou znechuceně odfrkl kofeinový 100% Pure oční krém a Dulcia kofeinový noční krém a oba teď přemýšlí, jak se mi pomstít]

Růžové sérum vám můžu doporučit všemi dvaceti a klidně bych přidala i všechny čtyři kočičí ťapičky na důkaz toho, jak vážně to myslím. Tohle je dokonalost. D-O-K-O-N-A-L-O-S-T. A vy víte, že tohle neříkám často :-)

Bio růžová voda

Určitě jste si všimli, že sérum je až na pár rostlinných výtažků čistě olejová záležitost. A co vždycky tvrdím u všech olejů? Aaano – je třeba je nanášet na jemně navlhčenou pleť. Jak to řeším u očí? Buď si celý obličej přestříkám některou z květinových vod s jemným rozprašovačem a teprve potom nanáším olejové sérum. Anebo si do dlaně jednou stříknu růžovou vodu ze vzorečku, který mi přišel s kosmetikou. Prstem těch pár kapek vetřu kolem očí a vzápětí nanáším sérum.

Sérum na oči

Růžová voda voní jako odlehčená verze séra. Když přivoníte k lahvičce, je to rozpoznatelná růžička, ale už ne tak výrazná. Při nanesení na pleť pak vůně nejde cítit vůbec.

Co mi přijde velmi šikovné, tak vzorečkové sprejové balení. Je skleněné, šroubovací rozprašovač je plastový a má na sobě i krytku. Jen co růžovou vodu vypotřebuju, doplním si skleničku další vodou, protože je moc šikovná – zvlášť, když potřebujete šetřit místo v kosmetické taštičce. Navíc rozprašovač vám navzdory miniaturním rozměrům na dvě zmáčknutí rozpráší jemnou mlhu po celém obličeji.

Oční krém proti stárnutí Bio Damascena

Miniaturní kelímek z černo-fialového skla o obsahu 15 ml perfektně doplňuje růžové oční sérum. Krém se používá ráno a večer, přičemž já ho večer používám jako druhý krok. První je sérum, které nechám dostatečně vstřebat – díky postupnému půlhodinovému nanášení Biofáze (3 pleťová séra) přichází na řadu až s nočním krémem. Takže cca půl hoďky, když mám čas. Pokud nestíhám, snažím se o odstup alespoň 10 minut.

Sérum na oči

Dojmy z testování krému

Krém voní méně výrazně, než růžové sérum. Růže je v něm samozřejmě také poznat, ale je více krémová, jemnější a ne tak sladká a silná. Do výsledného aroma se více promítá kyselkavý šípkový olej a tóny pelargonie. Vůně se na pokožce drží několik minut, poté beze zbytku vyprchá.

Oční krém vypadá na první pohled tužší, ale nenechte se mýlit. Je obláčkově našlehaný a po kontaktu s teplem pokožky doslova taje a snadno se do pleti vpíjí.

Používám ho ráno, protože mi po vstřebání (do 5 minut) dokonale vyhovuje jako podklad pod korektor, který dávám kolem očí, když jdu mezi lidi – to abych po pozdní večerce ráno nevypadala, že jsem zrovna na heroinové odvykačce :-) Se všemi korektory, které jsem zkoušela (minerální, krémové i tekuté) mi krém vyhovoval a nezaznamenala jsem žádnou neplechu v podobě drolení, nebo slévání do linek. Jen pod něj prostě ráno nemůžu použít olejové sérum, pokud se plánuju malovat.

Sérum na oči
Růžová oční péče Alteya Organics
Sérum na oči

Růžová oční péče Alteya Organics – složení

Šťáva z aloe vera*, destilovaná termální voda, bambucké máslo*, glycerin*, olej ze Pracaxi*, glyceryl stearát, kokosový olej*, olivový emulgátor & čisticí komplex (sorbitan olivate), karnaubský vosk*, olej z růže damašské*, lecitin*, guma guar*, glyceryl kaprylát, esterem glycerinu a kyseliny undecylenové, extrakt z růže damašské, olej z granátového jablka*, šípkový olej*, avokádový olej*, olej z révy vinné*, pelargoniový olej*, vitamin E, linalool**, geraniol**, citronellol**, eugenol**
*certifikované složky ekologického zemědělství
**složky přirozeně se vyskytující v esenciálních olejích

Moje dojmy? Krém je na použití velmi příjemný, oční okolí znatelně pěstí a ošetřuje a umím si představit, že by se stál mým očním krémem klidně i na stálo. Což je jedno z nejvyšších ocenění, kterého jsem u kosmetiky schopná :-)

Máte růžovou kosmetiku rádi? A jestli ano, co nejvoňavějšího kosmetického s růží jste kdy vyzkoušeli vy?

Komentáře: 6

  1. BaruT BaruT 19 listopadu, 2018

    Ahoj Bebe :-) zrovna uvažuji o očním krému… až ten můj dopotřebuji, chci nějakou pecku! Asi už se dostávám do věku, kdy péče baví víc než dekorativka… Co to?!
    A ty mi tady vystavíš takhle super oční krém. Ale co ta cenovka?:-/ a to jsem si říkala, že jsem ochotná dát za krém na oči do osmi stovek. Asi budu muset přehodnotit…

    • BaruT BaruT 19 listopadu, 2018

      Samozřejmě až po napsání komentáře jsem rozklikla proklik na stránku ke krému a séru… A ony jsou se slevou!! WOW

      • Bebe Bebe Autor | 19 listopadu, 2018

        Moje konexe jsou sice mocné, ale přísahám, že s touhle slevou nemám nic společného :-D Ale potěší to! :-)
        Bebe

        PS: tak jsem ceny upravila i v článku – musím pak číhat, jestli jsou slevy dočasné a změní se :-)

        • BaruT BaruT 23 listopadu, 2018

          Ale to je strašný! Já nemám nakupovat dárky pro sebe, ale pro ostatní :-D

          • Bebe Bebe Autor | 27 listopadu, 2018

            Ale pro sebe je to větší zábava! ;-) :-D Bebe

  2. Janka Bianka Janka Bianka 29 listopadu, 2018

    Ružová kozmetika je moja doména. Šla som za ňou až priamo do Bulharska, tam je fakt najkvalitnejšia a aj krajšie vonia. TOP produktmi čo sa týka účinku a vône sú pre mňa telový olej Rose Vital a ružová voda Leganza. Olej sa neviem či dá zohnať v SR/ČR. Ja ho mám priamo z Bulhraska no možno nejako cez e-shopy sa bue dať. Ružová voda je dostupná bez problémov. Z dnešných produktov sa mi páči hlavne krém, no kelímkové balenia nemám v láske.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít