Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain (recenze)

Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain

Ten moment, když u vás zazvoní pošťák a předá vám velikánskou krabici od Elnino, na kterou jste se třepali víc, jak závislák na kafi, kterému jste ze srandy vyměnili jeho životabudič za bezkofmeinovou variantu. Nadšený tik v oku mi způsobily perly Guerlain Météorites v odstínu 2 Clair/Light, hydratační matná rtěnka Guerlain KissKiss v barvě M377 Wild Plum (překl.: divoká švestka) a tužka na obočí Chanel v odstínu 60 Noir Cendré (překl.: černý popel). Zkusím přeskočit tu část, kdy jsem vypadala jako prcek, kterému právě rodiče k narozeninám koupili vysněnou sadu vláčků a soustředím se na kosmetické dojmy, které by vám mohly být třeba i užitečné :-)

Guerlain Météorites pudr

Až si budete příště pobrukovat písničku “Diamonds” od Rihanny, u věty Shine bright like a diamond (překl.: září jako diamant) si vzpomeňte na pudrové perly od Guerlain. Protože nic tyto krásky v duhových barvách nevystihuje víc, než právě Rihannin popěvek.

Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain

Stačí chundelatým štětcem pohladit perličky ve stříbrné krabce, nabrat z nich pár paprsků diamantového světla a přenést je na pleť. S vrstvou to nemůžete přehnat – na pleti vám vždy zůstane jen tolik mikrodroboučkých třpytek, které dohromady stvoří úžasně lichotivý efekt. Je to jako teleportovat se v čase do budoucnosti a moci instagramový filtr aplikovat nejen na fotku, ale i na svůj odraz v zrcadle. Silně návyková záležitost, kterou jednou vyzkoušíte a už se jí nebudete chtít nikdy vzdát. Nikdy!

Pudr můžete využít buď na nahou pleť, kdy jí dodáte trochu jasu a lehoučkého závoje. Anebo ještě lépe – udělat z něj třešničku na dortu a pozvednout make-up či BB krém do hvězdných výšin. Zmatněnou pleť probudit, rozzářit a dodat jí doslova a do písmene zář roje meteoritů.

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain

První perly Guerlain Météorites spatřily světlo světa v roce 1987. A jen tak mimo řečí – Adobe Photoshop vznikl o tři roky později – 1990. Náhoda? Nemyslím si. Mám konspirační teorii. Kdybyste se hrabali hluboko v historii Photoshopu a šli po prvotní myšlence, stojící za jeho vznikem, dostali byste se k chlapovi, který čekal na svou ženu, až se zkrášlí při odchodu na večeři. A jak ji tak pozoroval, když si na pleť nanášela pudr od Guerlain, blesklo mu hlavou, že by chtěl takový efekt umět zpracovat pomocí počítačové grafiky. A nápad za miliardy dolarů byl na světě! Tuším začnu chlapa motivovat, aby mi asistoval u zkrášlování se zápisníčkem v ruce :-)

Legenda od Guerlain

Guerlain Météorites perly jsem chtěla strašně dlouho. Pořád jsem si ale říkala, že je to zbytečnost, když mám doma dva lisované meteorití pudry a že je určitě nestihnu vypoužívat a kdesi cosi… A přitom v jednom z nich už je uprostřed slušná díra od štětce, jak často po něm sahám! A zatím to vypadá, že perličky potká stejný osud. Co je mám doma, otevírám plechovou krabičku denně! Stačí v ní zakroužit štětcem, se zavřenýma očima přepudrovat celý obličej a užít si voňavý obláček, který se kolem vás vznese.

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain
Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka

Víte, že existuje dokonce i vůně, která je meteority inspirovaná? Jmenuje se Guerlain Meteorites Le Parfum a má tuze zajímavé složení! Hlava: bergamot, jablko, zelené tóny; Srdce: růže, fialka; Základ: bílé pižmo, dřevité tóny. A vůbec. Zkoušeli jste se někdy začíst do recenzí a složení parfémů Guerlain? Moje silně konzervativní parfémová dušička na mě začala zvědavě pomrkávat, jestli nechci udělat krok do neznáma a s nějakým novým flakonkem si nepotykat…? Až tak mě to zaujalo!

Guerlain KissKiss Matte rtěnka – M377 Wild Plum

Rtěnka je jako zlatý poklad, který bude první věc, po které sáhne holčička mamince na toaletní stolek. Obal vás přitáhne jako magnet! Je překrásný, nezvykle těžký, má na sobě vyryté logo Guerlain a celý působí, jako kdybyste na sebe vyskládali tři ledové kostky. Nádherná práce, která v případě potřeby poslouží i jako slušné antistresové těžítko. I teď při psaní mě baví si s obalem hrát a obracet ho v ruce a zkoumat ho… Si nemůžu pomoct :o)

Odstín jsem si vybrala ze své oblíbené švestkové palety barev, se kterou v mém případě nemůžu šlápnout vedle. S každým dalším zimním dnem blednu víc a víc (a není to závistí :-) a co pár týdnů obnovuju černou barvu ve vlasech. Taková kombinace si prostě o studený podtón sama říká!

Dvě možnosti nošení

Syté rtěnky tohoto druhu používám dvojím způsobem, stejně jako asi hodně z vás. Buď je nanesu v plné barevné síle, protože odstín je zkrátka úchvatný a neuvěřitelně se k mé pleti hodí. Jo a taky zdůrazňuje bělejší zuby, řekla bych. Druhý způsob používám v případě, že se cítím ten den silně požvýkaně, mám náladu se akorát tak zababušit do velikého svetru a šály a dělat, že neexistuju. Tehdy rtěnku jen vklepu bříškem prstu do rtů, abych jim dodala barvu. Konturovací tužku na rty nepoužívám ani v jednom případě. K tomu jsem ještě nedospěla a vlastně ani nevím, jestli ji nutně potřebuju? Jak jste na tom s používáním kontury vy?

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka
Météorites a rtěnka KissKiss Guerlain
Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka

Moje dojmy z testování

Rtěnka má matný efekt, při pití ani jídle se mi nerozmazává kolem rtů (ač na hrnek, nebo skleničku se obtiskuje tuze ráda). Vůbec rty nevysušuje, je příjemná a nosí se mi tak perfektně, že o ní vůbec nevím. Občas kvůli tomu i zapomínám, že jsem si vůbec rty malovala. Což už párkrát vyústilo v trapas, jakmile jsem si mimoděk otřela pusu a málem mě kleplo, když jsem na kapesníku nebo hřbetu ruky objevila brutální fialovo-rudou stopu. Naštěstí jsem si toho všimla hned, jinak bych taky mohla zaskakovat za Jokera v novém Batmanovi.

Ještě mě napadá tip – pokud chcete takto výrazné rtěnky nosit, určitě je dobré do své kosmetické rutiny propašovat peeling na rty. Buď si ho můžete umíchat doma sami (cukr, med, kokosový olej), nebo si koupit už hotový. Peeling používejte podle potřeby, ale vždycky po něm dopřejte rtům pořádnou vrstvu balzámu! Stejně jako večer před spaním. A taky nezapomínejte hodně pít (brčko to jistí, pokud se bojíte umatlaných skleniček), aby se vám nestalo, že budete mít pusu vysušenou a šupinkatou a namísto oslňování novou rtěnkou budete spíš udivovat zvýrazněnými, olupujícími se rty.

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka
Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka

Výdrž

Záleží na tom, jak moc mluvíte, nebo pijete. A také CO jíte. U menu, kdy vám mastnota teče po prstech (ať žije včerejší mega bramborák na Staromáku), to logicky se stálostí barvy není nic extra a je třeba rtěnku zkontrolovat a obnovit. Rohlíkovou svačinku, nebo uzobávání cukroví ale bez problémů dá a není třeba se nijak stresovat s opravami.

A ještě pár užitečných tipů mě napadá! Určitě počítejte s tím, že když dáte na rty těsně před použitím rtěnky balzám, výdrž se sníží, protože po něm bude rtěnka klouzat. Balzámujte do zásoby hlavně před spaním, po odlíčení a po peelingu. A jak jsem psala výš – hodně pijte, protože rty jsou první ukazatel dehydratace – začnou pálit a loupat se. A také doporučuji po namalování plné barvy rty obemknout prst a pomalu ho z pusy vytáhnout.

Zbavíte se přesně toho přebytku barvy, který by vám ulpěl na zubech. Což je mimochodem nebezpečné hlavně v případě, že jste absolvovali bělení, nebo pískování na dentální hygieně! Věděli jste, že v takových případech byste barevnou rtěnku několik dní neměli používat vůbec? Jop, taky jsem se to dozvěděla až před pár dny v rámci bílé diety.

Chanel tužka na obočí – 60 Noir Cendré

Doteď jsem vždy orodovala za tužku na obočí od Catrice, kterou jsem kupovala pořád dokola a měla ji doma dokonce v zásobě. Ovšem po vyzkoušení Chanel a konkrétně odstínu 60 Noir Cendré, mám rozporuplné pocity. Tohle je sakra nejlepší tužka na obočí, kterou jsem kdy měla v ruce! Žádná barva na světě mi dosud neseděla tak, jako černý popel od Chanel. To je prostě ono s velkým O!

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka

Nejlepší tužka na obočí? Ta měkká!

Vždycky jsem si myslela, že s měkkou tužkou na obočí bude kříž, protože bude malovat moc výrazně a já budu připomínat Brežněvovu vnučku. A jednou jsem za to tuším sepsula i tužku na obočí od Avril. V tomto případě to ale neplatí. Tužka kreslí měkce a za předpokladu, že na ni extra netlačíte, je výsledek úžasně přirozený a nikdo vám nebude věřit, že tohle není vaše obočí a máte ho nějak vylepšené. Jakkoli nadneseně takové tvrzení může znít. Navíc tužka skvěle drží a pokud nemá mastný podklad, můžete po ní klidně přejíždět prstem a museli byste hodně tlačit, abyste ji sundali. Taktéž se dá využít i namísto linek na oči – tak dobře maluje!

Hardware vsuvkaořezávátko, které je v balení, dokáže tužku obrousit přesně do té podoby, jak vypadají všechny tužky, když je právě koupíte. Tedy hrot tak akorát, aby se nelámal, ale zároveň měl na konci miniaturní tupou špičku. Jo a ořezávátko má i speciální pacičku, kterou odepnete a pohodlně s ní vyčistíte kovovou ořezávací část, kam se nikdy nejde dostat nehtem.

Guerlain Météorites, Chanel tužka na obočí, Guerlain KissKiss rtěnka

Cena tužky

A co ten rozporuplný pocit? Se týká ceny. Tužka totiž stojí 590 Kč. A teď mi řekněte, jestli to máte stejně, jako já. Není mi líto jebnout z okna větší částku za parfém, rtěnku, pudr, nebo make-up. Ale! U řasenky už jsem na vážkách. A u laku na nehty by to musela být hodně šílená láska na první pohled a extra třída při výdrži. Co se týká tužek na oči, nebo na obočí, evidentně jsem měla v hlavě jakýsi pomyslný strop, že tolik za tužku přeci nemůžu dát. Jenže… Čím víc tužku používám, tím víc jsem přesvědčená, že až mi dojde, bude to tragédie roku a já ji budu potřebovat znovu. Už se vám někdy takové posunutí hranic přihodilo? :o)

Co říkáte na tenhle holčičí výběr hraček? A co z dekorativky byste chtěli od Ježíška vy? ;-)

Komentáře: 4

  1. BaruT BaruT 18 prosince, 2018

    Ahoj Bebe:-) tak slisované Meteoritky jsem měla na wishlistu od tvého prvního článku s nimi… Leželi mi tam asi rok? Pořídila jsem si je minulý rok, připletla se mi do cesty sleva na Alze:-) Zprvu jsem nebyla nadšená, ale člověk musí takové produkty nejdříve pochopit a pak se je naučí i používat, což si myslím, že o sobě už mohu tvrdit, že umím. A moc si je šetřím, až dojdou nevím, co budu dělat. V létě se dařilo v práci a Lucka z Beauty by El chválila bronzer od Guerlain. Noo, tak mám doma i ten:-D na to, jak mi to vždy přišlo drahé, se mi kosmetická sbírka rozrostla, ani nevím jak. Děkuji tedy, Bebe:-D Tvá Barča

    • Bebe Bebe Autor | 20 prosince, 2018

      Milá Barčo,
      nemáš zač! :-DD Jo a konkrétně Alza je zlo! Jsem si teď aktivovala na měsíc nějakou tu jejich dopravu gratis a auto k nám nestačilo jezdit :-DD Ale že tam prodávají i meteority, to mi ušlo! I když… Dobře i tak, aspoň nebudeme po Vánocích na suché rýži a rohlíkách :-D
      A asi máš pravdu s tím pochopením. Taky jsem byla ze začátku nějak opatrná a nevěděla jsem, jak je použít. Zkoušela jsem namísto tvářenky, občas jsem nějakou jednu barvu zkusila separé namísto stínu. Ale nejlepší je prostě trefit odstín, který sedne pleti a využít meteority namísto pudru. Si myslim teda :-)
      A bronzer od Guerlain je to samé. Taky jsme kolem sebe tajtrlíkovali se štětcem v ruce a netušili, jak se k sobě chovat. A prásk – pak jsem podle videa u Lucky z GTL pochopila, na co je vlastně bronzer dobrý a jupijej, je to na léto boží věc :-)
      Bebe

      • BaruT BaruT 21 prosince, 2018

        Tak to milá Bebe také nemáš zač! :-D Jsem velice rozumné děvče, tak se raději na Alzu moc nedívám a nehledám ceny takovýchto výrobků :-D I když… Nějaká dražší rtěnečka by neuškodila, nějak jsem jim přes léto přišla na chuť…
        Vánoce na suché rýži a rohlíkách by nebyla dobrá ;-)
        Přesně jak říkáš, ač rozmýšlení na koupi meteoritek netvrvalo tak dlouho, cesta byla mnohem delší. A moc nesmím koukat na recenze dražší dekorativky, protože jinak budu mít místo baráku, který bysme mohli mít v budoucnu, akorát tak šminky :-D a to nechceme!:-D

        • Bebe Bebe Autor | 29 prosince, 2018

          Ale zas na druhou stranu – taková chalúpka ze rtěnek a pudrů taky nezní špatně! :-DD
          Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít