Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)

Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)

Nejvyšší ocenění, jaké se ode mě může kosmetice dostat? Zařadím ji do své každodenní rutiny! Když uvážíte, kolik mi toho rukama projde… V dnešním článku vám ukážu hned několik lákadel, které si mou maximální oblibu získaly a já po nich sahám denně automaticky. A to přesto, že konkurence ve výběru sestává jen z toho nejlepšího, co si ve svých zásobách hýčkám. Což vybrané poklady povyšuje ještě o pomyslnou příčku výš. Dnešní sestava zarhnuje kompletní sadu produktů, které můžete při zkrášlování zevnějšku potřebovat. Vše jsem vybírala z parfumerie Elnino a poskládala jsem sestavu pro luxusní líčení s Guerlain, YSL, Christian Dior a Benefit.

Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)
Luxusní líčení s Guerlain

Tužka na obočí Benefit

Začnu rovnou kouskem, který si získal mé srdce na celé čáře, a totiž tužkou na obočí Benefit. Nemůžu si uvědomit, jestli to dokonce není má první benefití zkušenost!

Úplně první dojmy? Safra, to je ale prapodivný obal! Nejsou ty konce zbytečně velké? Vždyť to mohlo být celé kompaktnější… Ne, nemohlo! Je to dokonalé tak, jak to je! Na jednom konci máte pročesávací kartáček, na druhém vysouvací automatickou tužku.

Na kartáčku není co k řešení, ten je akurátně veliký a perfektní a obočí s ním pročešete na jedničku. Co si ale zaslouží pozornosti mnohem víc, je samotná tužka! Má tmavěhnědou barvu se studeným podtónem (odst. 05 Deep), který nejde do červena. Víte, jak některé hnědé tužky vám udělají nazrzlý odstín obočí? Tahle ne. Je boží! Tmavěhnědá hořká čokoláda, nejideálnější barva z ideálních! Používá se strašně dobře, ačkoli chce lehčí ruku, pokud netoužíte po extra výrazném obočí, ale není to nic, na co byste si museli zvykat. Jednou vyzkoušíte, podruhé už víte a malujete suverénně přesně tak, jak potřebujete.

Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)
Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)
Luxusní líčení s Guerlain, YSL, Dior a Benefit (velká recenze)

Nekonečná výdrž – tužky, i líčení

K té nekonečné spotřebě – tipuju, že já si s tužkou vystačím ještě půl roku minimálně. Zkoušela jsem ji teď vysunovat, abych zjistila, kolik jí ještě zbývá a objevily se mi 2 cm. Dál jsem tužku vysouvat nechtěla, ač by to ještě šlo, protože kdyby se mi zlomila, strašně bych to obrečela.

Co se trvanlivosti namalování týče – mně na obočí bez problémů vydrží celý den (večer při odličování mám na tamponku normálně barvu), a to kreslím velmi lehce. Samozřejmě, že kdybyste si obočí vydrhli poplivaným hřbetem ruky, asi se vám přestěhuje o deset čísel dál, než je žádoucí. Ale při normálním fungování (a to nosím čepici naraženou hodně do čela), se barva ani nehne. Za mě je tohle nejlepší tužka na obočí, co jsem kdy měla! A nemusí se strouhat! A vydrží věčnost!

Voděodolná řasenka Christian Dior

Neméně veliké nadšení se konalo u voděodolné řasenky Christian Dior Diorshow Blackout v odstínu 099 Khol Black. Je úúúžasnááá! O to víc s podivem, že to říkám zrovna já, která se voděodolným řasenkám vyhýbá jak čert kříži. Obecně je totiž nemám ráda za dvě věci – 100% z nich se strašně těžko odličuje a pak mě z toho pálí oči, jako kdybych si dala u televize maraton Tak jde čas bez přestávky na spaní. A druhá – z těch, co jsem zatím zkoušela, mi voděodolné řasenky obecně malovaly slabé chcípáčkové řasy, které ve výsledku připomínaly vypelichaného krtka za 3,50 Kč. A to mám své řasy fakt pěkné, řekla bych! Nicméně! Když jsem balíček z Elnino otevřela a našla tam voděodolnou variantu očního malovátka, nasucho jsem polkla a má první myšlenka byla, jestli jsem se v objednávce nesekla a jestli to nebude průšvih… Nebyl! A první pokus mě o tom přesvědčil!

Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

Jsi jak peklo černý, služebník můj věrný /baba Jaga na kočku/

Řasenka má barvu černější než samo peklo, když se všude pozhasíná a čerti jdou spát! Maluje se s ní úplně fantasticky, řasy prodlužuje snad jednou tolik, než doopravdy jsou a zahušťuje je, aniž by je navzájem slepila. Přitom vám ale neudělá nepřirozený dojem mrkací panny, které se na očích usídlila celá pavoučí rodinka. Určitě bude poznat, že máte namalované řasy – ale bude to ta nejúžasnější verze vašich vlastních brv, které jste kdy viděli! A nejlepší na tom je, že to celé bude držet na očích celý den jak přibité, ať bude venku mlžit, pršet, sněžit, nebo budete slzet smíchy. Žádné rozmazané šmouhy pod očima, žádné pordráždění, nic.

Co teda uznávám, tak že jinak než dvoufázovým odličovačem, nebo troškou kokosáku na navlhčeném vatovém tamponku, řasenku dolů nedostanete. Na tohle je micelární voda krátká. Chce to trošku praxe, naučit se odlíčit tak, aby vám olej “neplknul” do oka a vy neviděli svět další dvě hodiny rozmazaně, ale když se vám to podaří, to je panečku radosti!

Ačkoli jsem původně řasenku chtěla dát na testování maměnce, která má zase voděodolné kousky nejraději, po prvním vyzkoušení jsem si diorku nechala pro sebe, protože je fantastická!

Oční linky ve fixu Guerlain

A když už jsme u těch očí, určitě nebude od věci to spojit s očními linkami ve fixu Guerlain v odstínu 01 Ultra Black. Ačkoli ve svých linkovacích začátcích jsem žila v tom, že není nic jednoduššího, než si namalovat linky tužkou na oči a tekutým a fixám se raději vyhýbat, poněvadž je to vyšší dívčí… Časem jsem změnila názor. Teď už vidím tužku jako složitější záležitost. Ne, že by se s ní hůř malovalo. Ale musíte ji udržovat ostrou v případě strouhací varianty, nebo se smířit s “kopálkem” u automatické vysouvací tužky. Já vím, že ta druhá se dá taky ořezávat, ale když se mi ji při téhle bohulibé činnosti podařilo několikrát zlomit, vzdala jsem to, nechala ji ve stavu “tupý klacíček” a sahala po ní čím dál výjimečněji.

Naproti tomu linky ve fixu jsou bomba! Údržba není potřeba žádná, nemusíte hrot nikam namáčet, jako u linek tekutých a nehrozí ani strouhání. Prostě je otevřete a malujete do aleluja!

Dekorativní kosmetika
Luxusní líčení s Guerlain
Dekorativní kosmetika
Luxusní líčení s Guerlain

Fantastické linky i pro začátečníky!

Jo a výhodou taky je, že se s nimi líp učí, i když ze začátku nemáte jistou ruku. Prostě začnete u tenoučké minilinky, která kopíruje řasy a budí zdání, že je máte hustější, než opravdu jsou. A pokud vám to nestačí, linku rozšíříte podle potřeby po celé délce, nebo jen od poloviny, domalujete jí ocásek, nebo necháte krátkou. Je asi milion způsobů, jak si najít svou nejoblíbenější linku. Co vám budu vykládat, vždyť to určitě znáte :o)

Přímo téhle Guerlain lince není co vytknout. Maluje bez vynechávání, kryje na 100%, drží celý den a skvěle se dá odlíčit i obyčejnou micelárkou. Co víc si přát, ne?

Pleťový korektor Yves Saint Laurent

Možná tak vymizíkovat kruhy pod očima, když už jsme si řekli, jak si vymalovat očka a obočí k dokonalosti! K tomu jsem do testu zahrnula krycí pleťový korektor Yves Saint Laurent v odstínu 1, čili nejsvětlejším. V 99% případů s ultra světlou variantou nic nepokazím (zvlášť ne na zimu) a nejinak tomu je v tomto případě. Korektor je hodně světlý, mně vyhovuje a neměnila bych na odstínu vůbec nic.

Krytí je dostatečné, abyste mohli úspěšně fingovat, že včerejší probdělá noc se nestala. Ale korektor podle mě kryje slaběji, než legendární Catrice Camouflage, který by nechal vyzmizíkovat i černý inkoust na bílé zdi.

Bez krémového podkladu ani ťuk

Na co si dejte veliký pozor, tak že YSL korektor neodpouští sebemenší pleťové neplechy. Zapomněli jste použít oční, nebo hydratační krém? Chyba! Korektor vám to dá “vyžrat” a zvýrazní suché šupinky. Máte hodně znatelné póry? Maskovací malovátko by vám mohlo domnělý neduh z obličeje opticky “vytáhnout”. Řešením je použití podkladové báze (mám zrovna od 100% Pure), která problém řeší vždy. Vyzkoušeno.

Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

Ohledně trvanlivosti – korektor drží dobře a kryje, seč mu síly stačí. Na celodenní výdrž to ale nebude. Počítejte tak půl dne, nebo běžnou pracovní dobu, přičemž na podvečerní skleničku už to bude chtít opravu, jestli vážně potřebujete maskovat temně fialové kruhy pod očima a bez jejich zakrytí se necítíte nejlíp.

A ještě k obalu mě napadá jedna poznámka! Je na pohled nádherný a zlatá budí dojem super luxusu, to bezesporu! No zároveň je takové balení splněným snem každého nadšence do daktyloskopie (otisky prstů), poněvadž stačí, abyste korektor “rozťupkali” pod očkem prstem, pak sáhli na obal a… máte ho tam, jak z policejního spisu! :-D

Paletka Guerlain Kiss Kiss from Paris

Jako poslední jsem si nechala roztomilou paletku Guerlain Kiss Kiss from Paris v odstínu 002 Romantic Kiss. A ještě než se pustím do rozplývání se nad ťuťu barvami a balením a tak vůbec, dovolím si jednu velmi důležitou odbočku! Pamatujete si mou recenzi značky Physicians Formula (taky z Elnino) ze srpna? Psala jsem v ní mimo jiné i o peelingu na rty s šípkovým olejem, který voní a chutná jako sojový suk s kouskem mléčné čokolády a mimo primitivní a bleskové použití se dá jako bonus i sníst. Dokonalá věc to je, DOKONALÁ!

Vřele vám doporučuju si peeling pořídit a hned vám vysvětlím, proč! Já totiž ať dělám, co dělám, mám často na rtech šupinky. Stačí mi chvilku nepít, venku promrznout, nebo pobýt v přetopené místnosti, kde se vzduch skoro práší, jak je suchý a neštěstí je na světě. Takže denně. Jenže když chcete nosit barevné rtěnky, nemůžete si jako podklad šupiny dovolit, protože to vypadá příšerně.

Peeling na rty je nejlepší kámoš

Řešením je právě peeling. Funguje to tak, že si olíznete rty, nanesete na ně maličko peelingu, jemně je “pošudlíte” bříškem prstu a pak je mezi sebou promnete. A zbytek sladkého cukrového peelingu buď slíznete, nebo otřete tamponkem. A můžete pusu směle namalovat čímkoli! Budou krásně hladké, hydratované a bez šupinek.

Dekorativní kosmetika
Luxusní líčení s Guerlain
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Luxusní líčení s Guerlain

Jedna paletka na všechno!

Tak a teď se teprve můžu pustit do paletky, když máme pěkně nachystanou pusu! Kiss Kiss paletka má v sobě čtyři barevná políčka, přičemž to úplně levé nejsvětlejší slouží jako podkladová báze a zbylé tři jsou rtěnky. Zkrátím to – pochybuju, že v některém z paralelních vesmírů (stejně jako v tom našem) je báze pro někoho použitelná. Na rtech zvýrazní všechno nehezké, o čem jste dosud neměli tucha, že tam je (sebemenší vrásečka, šupinka, prasklina) a vypadá to šíleně. Takže ji nepoužívám.

Zbylé tři barvy jsou super a hraní si s nimi mě doteď neomrzelo! Každá má trošku jiný odstín, přičemž se barvy dají mezi sebou libovolně kombinovat (čehož bohatě využívám) a tvořit tak odstíny úplně nové. Akorát jsem zjistila, že jsem s paletkou snad nikdy neměla namalovanou pusu stejně – pokaždé zkombinuju něco, co je ve výsledku úplně boží a umíním si, že si postup musím zapamatovat a stejně na to vždycky zapomenu :-)

Štětečky nezmiňuju, poněvadž rtěnky nanáším prstem a je to podle mě nejlepší a nejrychlejší způsob, jak barvičky na rty přenést. Někomu to může připadat nepraktické a nehygienické, ale vzhledem k tomu, že paletku nikomu nepůjčuju a v hygieně bych mohla přednášet na univerzitě vlastní předmět, se tím nikterak neznepokojuju.

Výdrž barviček z paletky

Ještě zmíním výdrž, která je překvapivě trvanlivá. A ačkoli třeba na skleničce od vody, nebo na hrnečku od kafe zůstane drobný otisk rtů, pořád je to menší “flek”, než po balzámu. Po jídle chce barva opravit, aby byla zase tip ťop, ale že by se vám třeba pusa rozmazala, nebo jste se museli bát otisků na zubech, tak to vůbec a nestalo se mi to za celou dobu, co paletku používám. Na co je ale fakt potřeba dát si pozor, tak abyste rtěnky nanášeli na rty bez šupinek a ideálně ošetřené balzámkem, nebo právě zmiňovaným peelingem. Pak to celé nemá chybu! :-)

A jaká malovátka dělají v poslední době radost vám? :-)

Komentáře: 2

  1. Discoveringglam Discoveringglam 10 prosince, 2019

    Tú ceruzku na obočie chcem už hrozne dlho. Ako čítala som samé chváli aj moje obľúbené zahraničné youtuberky a blogerky ju používajú tak by som chcela skúsiť.

    PRVÉ FOTENIE S FOTOGRAFKOU A NAŠTVANÝM CHLAPOM

    • Bebe Bebe Autor | 31 ledna, 2020

      Tužku na obočí můžu všemi dvaceti doporučit! Používám ji s nadšením pořád a fakt z ní vůbec nic neubývá! A odstínově je suprová! :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít