Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)

Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)

Při spisování tohoto článku za mnou přišel chlap, že prý co dělám. Říkám, že zrovna dávám dohromady poznámky, protože nový článek bude na téma “nejlepší červené rtěnky“. Se ho ze srandy ptám, jestli je chce vyzkoušet. Jemu ve vteřině blýsklo v očích, mně jedna rtěnka zmizla z ruky a než jsem stihla cokoli říct, už si s ďábelským “muhehehe” vykresloval pusu. A to takovým stylem, že bych ho nepustila ani na hodně podnapilou travesti párty!

Akorát kdyby se zeptal dřív, než začal malovat, řekla bych mu, že jde o dlouhotrvající záležitost, která drží jak přibitá a odličuje se ideálně olejovým odličovačem a to nejlépe na 2x… Takže si mohl ušetřit zběsilé pobíhání mezi zrcadly v předsíni a koupelně a možná i hysterák z toho, že to nejde sundat. Ale stejně… Měli jste vidět ten výraz, když jsem mu řekla, že tohle stopro nedá tak týden dolů, protože s vrstvou nešetřil… Ta fotka by byla klenotem rodinného alba!

Estée Lauder Pure Color Envy 270 Jealous

Ano, začínám své dnešní poznámky chlapem otestovanou rtěnkou :-) A na rovinu říkám, že v případě Estée Lauder se klidně může ucházet o titul nejlepší červené rtěnky, kterou jsem si kdy malovala pusu! Nanáší se bezvadně, nemapuje, nevysušuje, nerozpíjí se. Krásně klouže po rtech a je úžasně sytá a šťavnatá. Vyloženě k nakousnutí! Působí dojmem, jako kdybych ji přelízla leskem na rty, akorát chybí ta klasická ulepená vrstva. Což je samozřejmě plus. I když rtěnku použiju na rty neošetřené balzámem, mám s ní příjemný pocit a často úplně zapomínám, že ji mám na sobě. Zpravidla si to uvědomím až v momentě, kdy se napiju a utřu si pusu hřbetem ruky… :o)

Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)
Nejlepší červené rtěnky
Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)

Paradoxně přirozenější barva, než tělový odstín

Barvu bych popsala jako fuchsiově zářivou s červeným podkladem, bez Barbie růžové. Odstín je studeného ražení, bez sebemenšího náznaku teplých podtónů a řekla bych, že ke mně perfektně sedí! Bez váhání rtěnku pasuju na jednu z nejpohodlnějších a nejlepších, které ve sbírce mám. Když ji nanesu, vůbec o ní nevím a ta barva je úžasná! Co mě ale pobavilo nejvíc, tak zjištění, že ač jde o velmi křiklavý odstín, přijdu si v něm přirozeně. Paradoxně mnohem víc, než v tzv. “nude” (tělových) barvách. Zvláštní, co? Jo a taky mi ji chlap pochválil! Na mně, ne na sobě :-)

Během dne ji kontroluju, kdykoli si to uvědomím, ale i kdybych si na rtěnku vzpomněla jen 2-3x, bude úplně v pohodě. A to navzdory tomu, jak moc krémová je. Samozřejmě, že když jím a piju, výdrž se zkracuje a je třeba s tím počítat. Odličování doporučuju na dvakrát. Olejíčkem, balzámkem, nebo dvoufázovým odličovačem. Nejdřív sundejte jednu vrstvu, poté nechte půl minutky působit druhou.

Ještě poznámka – cvakací obal na magnetku je návyková věc! Musím rtěnku vždycky uklidit, abych ji neměla po ruce, jinak bych s tou věcí cvakala do bezvědomí snad i ve spánku!

Guerlain Kiss Kiss Matte M375 Flaming Rose

Mám za to, že Guerlain do veškeré své kosmetiky na tajňačku rozprašuje charakteristickou vůni, která je nejintenzivnější v pudrových Meteoritech. Velice příjemné a pro Guerlain charakteristické, řekla bych. Jejich pudry, rtěnky, make-upy, bronzery a cokoli bych poznala i poslepu! Rtěnka Kiss Kiss je při nanášení malinko sušší, ale na rtech se mění na příjemně krémovou texturu. Rty mi nevysušuje a když je mezi sebou promnu, mám zajímavě hedvábný pocit.

Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)
Nejlepší červené rtěnky (velké srovnání)

Nad čím je třeba v tomto případě obdivně áchnout a radostí zatleskat, je obal. To je něco tak krásného na pohled! Kus zlatého materiálu, co vypadá jako tři ledové kostky naskládané na sobě. Jéééé!

Co se týče samotného odstínu Flaming Rose, doporučila bych ho těm z vás, kteří se necítíte na výrazné zářivé barvy, ale přesto chcete rty namalovat a do nějaké barvy obléct. A ne mít nutně jen bezbarvý lesk. Flaming Rose je sametová luxusní barva, která rty krásně zvýrazní a dodá jim přirozený šmrnc.

Rtěnka je na nošení VELMI pohodlná a spolu s Estée Lauder jsou ve skupince mých nejoblíbenějších kousků! Obě mají podobnou výdrž, kdy začnou postupně mizet od prostředka, ale neflekatí a rty nevysušují. Guerlain se dá na rozdíl od EL snadno odlíčit micelární vodou.

Physicians Formula Dose of Rose

Ve snu by mě nenapadlo, že zrovna já budu cílová skupina tekutých rtěnek! Pokaždé jsem měla za to, že tento typ malovátek pro mě vhodný nebude, poněvadž si u něj nemůžu korigovat intenzitu barvy. Přeci jen… ne každý den máte náladu na sytě vymalované rty. Jenže! Když trefíte odstín tak parádně, že se budete vyloženě třepat na to, až rtěnku vezmete do ruky, to je panečku jiná písnička! Na mě odstín Dose of Rose od Physicians Formula přesně takto funguje. Boží je! BOŽÍ! Strašně moc!

Líčení rtů
Líčení rtů
Líčení rtů

Nevím, jestli jste někdy měli s tekutou rtěnkou tu čest, ale pro mě je to teprve druhá zkušenost. Chce to trošku pevnější ruku, než u klasické rtěnky, ale není to nic, co byste nezvládli. Prostě se jen o facku víc soustředíte při nanášení. Pak už stačí jen 2-3 minutky počkat, až vrstva zaschne do matna a můžete razit do ulic.

Oproti krémové rtěnce se tekutá rtěnka obtiskává asi o 95% míň a během dne je skoro nezničitelná! Jasně, že pořádně mastný oběd s ní hne a bude to chtít opravu. Ale mně přežila třeba i sváču v podobě housky a pití za pochodu městem. Beze změny. Ale! Na rozdíl od Estée Lauder o Physicians Formula vím, na rtech ji cítím a malinko mě vysušuje. A mám tendenci si rty častěji olizovat a občas je mezi sebou stisknout. Je to ale rtěnka, co zasychá do matna, tak možná proto. K odlíčení doporučuju spíš dvoufázový odličovač, nebo něco olejového. A trošku trpělivosti. S Estée Lauder jsou to držáci!

Collistar Twist 203 Legno di Rosa

Nepřijdete si jako typ na klasickou rtěnku? Chcete něco mezi leskem, rtěnkou a balzámkem? Suprová volba by mohla být pastelka Collistar! Barví víc, než tónovaný balzámek, ale zároveň nemaluje tak sytě, jako rtěnka. Nelepí jako lesk, ale dodá rtům blýskavý vzhled. Prostě kombinace všeho.

Barvu bych popsala jako směs starorůžové s ťupkou hnědé, s lesklým šmrncem a náznakem zlatého poprašku. Jestli mě něco napadlo okamžitě při prvním testu, tak že collistarka bude fantastická pro letní opálenou pleť. Snad všechny (pod)tóny odstínu Legno di Rosa (v překl. “růžové dřevo“) hrají létu do karet. S Collistar Twist budete vypadat upraveně, ale ne tak, že jste se moc snažili. Spíš jako kdybyste ráno vstali a šli. Prostě nenuceně. Také mi přijde, že rtěnka rty jemně vyhlazuje a kdyby to neznělo v mém věku blbě, tak i omlazuje, či co. Collistar opticky mizíkuje drobné vrásečky na rtech a tím je dělá hladší.

Líčení rtů
Líčení rtů
Nejlepší červené rtěnky

Nositelná je rtěnka velmi dobře! Akorát mi přijde, že když mezi sebou rty stisknu, barevná vrstva malililinko lepká. Kdyby 100% bylo Herkules lepidlo a 1% normálně mastný balzámek na rty, Collistar by měla 5-10%. Přišlo mi důležité to zmínit.

Výdrž není buhvíjaká a je jen o trošku lepší, než tónovaný balzám na rty. Ale zase se snadno odličuje. V krizi nejvyšší byste to zvládli i hřbetem ruky, ale micelárkou stačí jediný tah tamponkem a vše ze rtů je fuč.

L’Oréal Color Riche Matte 640 Erotique

Řekla bych, že mi nesluší rtěnky do hněda, cihlova a v hodně teplé paletce. Proto jsem nejdříve zmateně zamrkala, když jsem odstín Erotique od L’Oréal otevřela. Rtěnka totiž vypadala, že všechny výše uvedené vlastnosti má a že to bude krok vedle. Ale nene!

Je to zajímavě hraniční barva, která není ani růžová, ani červená, ani oranžová, ani starorůžová, ani cihlová, ani hnědá. Je to ten typ, kterým si namalujete pusu, on vám z vašeho vlastního odstínu vytáhne ty nejhezčí barvy a zvýrazní je. Zní to moc ideálně, než aby to byla pravda? Ale já to přesně takto vnímám! Po Erotique rtěnce bych sáhla kdykoli a na jakoukoli příležitost. Hodí se i k tomu nejjemnějšímu líčení. I k “nahé” tváři, protože z obličeje nevytahuje nedokonalosti. Víte, co myslím – někdy si nanesete rtěnku a jako signální body vám z pleti vystoupí všechny pupínky a jako bonus se zvýrazní kruhy pod očima, takže vypadáte jako vyfetlo po 20 letech na ulici. Tak L’Oréal Erotique tohle nedělá!

Líčení rtů
Líčení rtů

Ukrutně pohodlná rtěnka!

Co se pohodlnosti nošení týče, můžu rtěnku nanést klidně na suché rty, které by už snesly i balzámek. Rtěnka je zvládne zavlažit, aniž by je vysušovala, nebo nedejbože vyrobila na rtech šupinky. Když jí rty namaluju, okamžitě zapomenu, že ji na sobě mám. Jediné, co bych jí vytkla, tak že výdrž je spíš nižší a jakmile si potykáte s hrnečkem čaje, bude potřeba rtěnku nanést znovu. To samé jídlo. Na druhou stranu je sympatické, že neflekatí, ale mizne nenápadně a rovnoměrně od prostředka. Poté stačí rty 1-2x rtěnkou přejet. A vše je zase v pořádku. Při vrstvení se nedrolí a nemapuje.

Jo a co mě na ní extra fascinuje, tak že chutná jako Meteority od Guerlain! Ne, že bych pudrové kuličky někdy zkoušela křupnout mezi zuby, ale jakmile se s L’Oréal Erotique namaluju, připadá mi, že se meteorití vůně zhmotnila do chuti a já ji cítím. Rtěnka se odličuje snadno, stačí ji jedenkrát setřít micelárkou a je fuč.

Shrnutí a swatche

Čili abych to dnes shrnula do závěrečného moudra – pokud zrovna hledáte, čím si udělat radost a rtěnka se jeví jako fakt dobrý nápad, vřele doporučuju prozkoumat kousky z dnešní recenze! Kromě Collistar (po které jsem sahala nejméně) jsem objevila tak fajnové hračky, že mám při každé cestě ven problém si vybrat jen jednu a často se mi stává, že s sebou beru rtěnky dvě. Kdybych si to jako během dne rozmyslela. Máte to někdo taky tak? :o)

Ještě pro srovnání přidávám pár fotek, jak rtěnky kreslí a jaké mají odstíny – protože to je nejdůležitější info! Zkoušela jsem je ťupnout i na bílý papírový kapesníček, aby to fotka na kůži nezkreslila.

Líčení rtů
Nejlepší červené rtěnky – která z nich to je?
Líčení rtů
Nejlepší červené rtěnky
Líčení rtů
Líčení rtů

Tak co vy na to? Jaké jsou podle vás nejlepší červené rtěnky? ;-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít