Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Pleťová kosmetika Evergetikon (5 recenzí)

Kosmetika z Kréty

Kosmetika Evergetikon se na blogu pár nadšených doporučení v komentářích dočkala a okrajově jsem ji měla v kosmetickém hledáčku. Ale teprve až mi přišel email s nabídkou spolupráce z obchůdku Bio & Aroma (mrkněte i na mé recenze značky BioAroma ze stejného eshopu), jsem značku prozkoumala blíž. A došla jsem k jasnému závěru – chci od Evergetikon všechno!

Evergetikon je krétská kosmetika, která využívá ty nejúžasnější ingredience, jaké si umíte představit! Je to kosmetika od A do Z přírodní a bezvodá – namísto vody totiž obsahuje šťávu z aloe vera. Receptury obsahují základ z olivového oleje, což ilustrují i obrázky olivových větviček a oliv všude na obalech. To je něco tak povedeného a krásného! Kdybych si měla vybrat svůj strom, se kterým vnitřně rezonuju a miluju ho, vybrala bych si právě olivu, protože toulky olivovým hájem na můj mozek působí stejně, jako škrabkání na zádech na našeho kočička, který u toho nahodí motor tak, že přehluší i televizi :-)

Produkty
Kosmetika

Zajímavostí je, že olivy se sklízí právě v tomto čase a těžko byste ve Středomoří narazili na větší koncentraci lidí, než je momentálně v olivových sadech. To mi připomíná, jak mě před pár lety šokovalo, že olivy nemůžete jíst rovnou ze stromu. Jasně, že jsem to zkusila, ale něco tak šíleně hořkotrpkého jste ještě nejedli! Čerstvě utržená oliva je prostě nepoživatelná. Musí se naložit do solného nálevu a teprve po nějaké době si na ní můžete pochutnat… Není holt nad praktický test pro lepší zapamatování :o)

Evergetikon je láska na první vyzkoušení

Zpátky ke kosmetice Evergetikon! Mé první dojmy ihned po ovonění a letmém vyzkoušení? Středomoří jak vyšité! Jestli cítíte, že vaše srdce tluče v rytmu mořských vln, v olivovém oleji byste se nejraději i koupali a vůně jako neroli, jasmín, levandule, rozmarýn a bergamot jsou vašimi celoživotními láskami, pak jste našli značku, která vaši kosmetickou péči doplní jako poslední dílek puzzle do skládačky. Ve vteřině si ji zamilujete a nebudete ji chtít dát z ruky!

Já si k otestování vybrala průřez sortimentem, abych si udělala hrubou představu, co můžu od kosmetiky čekat. Nalákalo mě vyzkoušet – pleťový peeling s meruňkou a pomeranči, oční krém proti vráskám s aloe a okurkou, revitalizační krém proti vráskám s aloe vera a dva esenciální oleje (neroli a jasmín).

Jestli tedy nemáte nic proti, začala bych svou oslavnou ódu na Evergetikon… :-)

Evergetikon – Pleťový peeling s meruňkou a pomeranči

Otevřít, přivonět, vzít lžičku a celé to sníst! Jsem přesvědčená, že kdyby moje babička dělala pomerančovou marmeládu, voněla by takto. Jako kdybyste do té malé skleničky nacpali čerstvě pokrájený pomeranč a přidali k němu kandovanou pomerančovou kůru. Výsledek je opravdický, sladký, ovocný a totálně boží! Jde o jednu z nejkrásnějších pomerančových vůní, které jsem kdy u kosmetiky cítila. Nádhera!

Další šok se konal u samotné konzistence peelingu. Věřte, že mi rukama prošlo už hodně peelingů nejrůznější hrubosti. Ale takhle jemný a droboučký peeling vidím poprvé. Jako kde to míchali? V laboratoři na rozbíjení atomů? :-D Když si maličko peelingu rozetřu na ruku, musím se sakra soustředit, abych vůbec nějaká drobouličká zrníčka viděla. A přitom když po pomerančové hmotě přejedu prstem, zřetelně je cítím.

Pleťový peeling s meruňkou a pomeranči
Pleťový peeling s meruňkou a pomeranči
Pleťový peeling s meruňkou a pomeranči
Pleťový peeling s meruňkou a pomeranči

Peeling namísto vody obsahuje kvalitní oleje a másla: olej ze sladké mandle, olivový olej, včelí vosk, kakaové máslo, arganový olej, kokosový “monoi” olej, měsíčkový olej, extrakt z myrty, meruňkové stonky, extrakt z listů rozmarýnu, vitamin E, pomerančový olej, mandarinkový olej, olej z růže damašské. Recept na dokonalost zní silně podobně.

Peeling se používá tak, že nanesete malé množství na odlíčenou a vyčištěnou pleť. [slyšela jsem dokonce otázku, jestli peeling není spíš vhodný na samotné odličování a neušetříte tím jeden kosmetický krok a produkty. Na to zapomeňte. Je to stejná blbost, jako kdybyste se šli sprchovat v oblečení. Peeling se vždy a za všech okolností používá na ČISTOU pleť] Díky tomu, jak je konzistence peelingu jemná a drobná, vám sklenička nejspíš vydrží do konce života, protože jej stačí opravdu málo. Peeling jemnými krouživými pohyby (netřeba tlačit) roztíráte po pleti 1-2 minutky a poté smyjete pomocí houbičky nebo ručníčku namočeného v teplé vodě.

Výsledek?

Úžasně hebká, měkká a rozzářená pleť, kterou pak nemusíte ničím mazat. Díky olejům bude totiž ošetřená podobně, jako kdybyste na vlhkou pleť rozetřeli kapku pomerančového oleje. Dokonalost na druhou!

Ještě mě napadá – není radno to s množstvím peelingu přehánět a je určitě dobrý nápad k jeho smytí použít teplou vodu a buď konjak houbičku, nebo ručník. Nepokoušejte se opláchnout peeling pouze vodou, protože vám to nepůjde. Peeling je olejový. Zkoušeli jste někdy umýt olej vodou? A jak to dopadlo? Tak vidíte… :-)

Evergetikon – Oční krém proti vráskám s aloe a okurkou

Oční krémy mám ve své kosmetické péči už sto let a neumím si představit, že by mi je někdo sebral! Neexistuje pro viditelně pěstěné oční okolí a oddálení stárnutí lepší recept, než svatá trojice – spánek, voda a oční krém. Když budete málo spát, budete mít kruhy pod očima. V případě, že začnete prdět na pitný režim, vás velmi rychle čeká zašedlá “vrapatá” pleť bez života (to tak prostě je). A pokud nepoužíváte oční krém? Asi se nic katastrofálního nestane. Ale proč nevyužít toho, že taková vychytávka existuje, když vám navíc VIDITELNĚ a VÝRAZNĚ zkrásní a opečuje vaše “okna do duše”?

Oční krém proti vráskám s aloe a okurkou
Oční krém proti vráskám s aloe a okurkou
Oční krém proti vráskám s aloe a okurkou
Oční krém proti vráskám s aloe a okurkou

A konkrétně tenhle kousek od Evergetikon? Nejenže má praktické balení s krytou pumpičkou, u kterého na první pohled vidíte, kolik krému ještě zbývá. Ale ono je balení i na pohled velice hezké! Ostatně, mám ho na pracovním stole, což samo o sobě o něčem svědčí.

Krém je lehký, ale přitom dostatečně výživný. Nestahuje oční okolí, ani jej nemastí. Můžu oční krém použít a vzápětí se jít namalovat. Jeho vůně je tak jemná, že bych krém označila bez rozmýšlení za neparfémovaný. Ani náznakem nedráždí oči a můžete jej používat i na oční víčka. I během dne. Jestli funguje proti hlubším vráskám, to s ohledem na svůj věk dostatečně neposoudím. Ale logicky – když nějakou část pokožky pravidelně ošetřuju směsí šťávy z aloe vera a kombinací olejů (olivový, avokádový, mandlový, jojobový, okurkový, růžový, heřmánkový), MUSÍ to mít pozitivní odezvu.

Celkový dojem z očičkového krému

Co používám Evergetikon oční krém, tak nevím, co je to vysušené oční okolí a nesetkávám se s pocitem papírové a napnuté pleti, ani nepozoruju žádné mikrovrásky. Samozřejmě nepočítám mini vějířky kolem očí, když se zrovna směju, ale tyhle vrásečky považuju za pěkné a na obličeji je naopak CHCI mít :-)

Také jsem se přistihla, že největší pochvala od mé maličkosti pro kosmetiku je, když se netěším, až ji spotřebuju a snažím se s ní spíše šetřit, aby mi vydržela co nejdéle. Což u tohoto očního krému platí na 1000000% (slovy “milion procent”).

Evergetikon – Revitalizační krém proti vráskám s aloe vera

Jestli mě něco u Evergetikon zoufale baví, je to pročítání složení. To je jak balzám na nervy samo o sobě! A čím dál méně dokážu pochopit, proč si někdo vybere drahý značkový krém na bázi parafínu, namísto aby sáhnul po takových chuťovkách, jaké do skleniček šlape třeba Evergetikon! Však mrkněte: šťáva z aloe vera, hroznový olej, olej ze sladké mandle, olivový olej, arganový olej, včelí vosk, šípkový olej, kokosový olej, květ gardénie, myrtový olej, avokádový olej, extrakt z listů rozmarýnu, vitamin E, olej z hořkého pomeranče, extrakt z růže damašské, labdanum, růžový olej. Otázky? :-)

Evergetikon - Revitalizační krém proti vráskám s aloe vera
Evergetikon - Revitalizační krém proti vráskám s aloe vera
Evergetikon - Revitalizační krém proti vráskám s aloe vera
Evergetikon - Revitalizační krém proti vráskám s aloe vera

Vůni bych popsala jako jemnou kakaovou s kousky pomeranče, se sametově nasládlým základem. Krém má obláčkovou texturu a je našlehaný jako ten nejvybranější zákusek. Někdy jsem se přesvědčovala na vlastní oči, jestli krém na prstě vůbec mám. Na kůži krém okamžitě taje a mění se na vodnatou emulzi, kterou vaše pokožka vdechne jak živou vodu. Už pár vteřin po rozetření je kůže na dotek hladká a viditelně projasněná, přitom ale nenese nejmenší stopy mastnoty.

Kamarádí se se všemi!

Krém jsem testovala i s ostatní kosmetikou (abych vyzkoušela, jestli se nedrolí, nebo nedělá jinou neplechu) a můžu s klidným srdcem prohlásit, že je to snad nejvíc kamarádský krém, jaký znám. Přidejte k němu cokoli a funguje. Vodnaté nebo olejové sérum, kapku oleje, kousek masti nebo másla, podkladovou bázi, korektor, cokoli. Prostě je přijme za své a splyne s nimi v jedno. Něco tak bezproblémového se jen tak nevidí!

Přestože si myslím, že by mi krém stačil i samotný (hlavně v teplejší dny), používám pod něj sérum (na podzim a zvlášť v zimě automaticky) a je to super kombinace. Navíc už jsem si na vrstvení péče tak zvykla, že ho vynechávám jen ve dny, kdy je venku tak horko, že se vám pomalu potí i zuby.

Celkové dojmy z pleťového krému

Za sebe nemám krému co vytknout a budu ho vynášet do nebe – voní mi, na pleti je extrémně příjemný, můžu pod/na něj dát cokoli, pleť hydratuje a vyživuje a nemám s ním sebemenší problém. A má obrázky olivových větviček a oliv na obale. To je obrovské plus, abyste věděli! :-)

Bonusové info – Evergetikon nabízí ještě další 4 pleťové krémy. Kromě mnou testovaného revitalizačního protivráskového s aloe vera najdete v nabídce ještě obnovující krém proti vráskám s včelím voskem, růží a myrtou, krém pro mastnou a aknózní pleť, hydratační pleťový krém s aloe vera a krém pro všechny typy pleti s jojobovým olejem, růží a ylang-ylang.

Esenciální olej Neroli

Teta pěstuje citrony a kdykoli jedeme na návštěvu a rostlinky mají zrovna květy, vypadám jak včelí konkurence a běhám od květu ke květu, jako kdybych je chtěla opylovat sama :-D Já si ale musím ke všem přivonět, protože tak nádhernou vůni bych dokázala ňufat od rána do večera! Je to omamné aroma, které když vám sedne, jste navždy ztraceni a stanete se na něm závislí. Bez legrace. Já sáhla u Evergetikon po olejíčku Neroli, což je pomerančový květ a mám pocit, že kdyby mě občas někdo pozoroval, jak během práce z ničeho nic vezmu lahvičku, přivoním k ní a zase ji zavřu, tak by si musel ťukat na čelo.

Evergetikon - Esenciální olej Neroli

Esenciální olejíček Neroli není v lahvičce sám o sobě (to byste se asi nedoplatili – i v případě jasmínu), ale je v nosném oleji, v tomto případě v jojobovém, a to v 10% koncentraci. Při síle vůně, která je i při těch 10% ohromná, si dost dobře neumím představit, jak voní čistá 100% esence. To nejspíš otevřete lahvičku a ví o tom sousedi o tři ulice dál!

Neroli pro každý den

Já neroli olejíček používám nejen do aromalampy (nebo do difuzéru), ale s oblibou ho přimíchávám i k neparfémované kosmetice – třeba k zinkové masti, když ji potřebuju na větší plochu kůže, do tělového mléka, do vlasového olejíčku, nebo klidně jen tak do koupele. Nebo často používám kapku namísto parfému. Ťupnu prstem za uši, do vlasů a na předloktí a hurá ven! Tohle byste ale nemohli udělat, kdyby byl éteráček čistý, protože by vám mohl kůži podráždit. Neředěné olejíčky se mohou přímo na kůži nanášet pouze dva – levandulový a tea tree. Ten první je úžasný na hojení mokvajících ran a spálenin (vyzkoušeno!), ten druhý vás spolehlivě zbaví třeba bradavic, nebo vám vydezinfikuje a ošetří škrábance od kočičáka, aby nezahnisaly :o)

Esenciální olej Jasmín

Jasmín pro mě patří do stejné kategorie, jako vůně Neroli. Je to specifická omamná vůně, kterou si nemůžete splést s čímkoli jiným. Jasmín je svůdný a vábivý a snadno si vás omotá kolem prstu, když mu to dovolíte. Ostatně, jde o vůni, která prý funguje jako afrodiziakum, tak nějak se k této své pověsti dostat musel :-)

Evergetikon - Esenciální olej Neroli

Jestli mám s něčím spojen jasmín, jsou to procházky městem. Už jste někdy zažili, že vás na ulici z ničeho nic uzemnila vůně tak intenzivní, že jste se zastavili, zavřeli oči a zhluboka se nadechli, abyste zjistili, odkud na vás kvítky zavolaly? Třeba v Benátkách o takové zastávky není nouze. V jednom kroku nic a u druhého vás jasmínová vůně obejme tak pevně, až vám to vyrazí dech! Není výjimkou, že je právě kvetoucím jasmínem porostlá celá zeď domu, a to je panečku taková síla, že se vám z toho až zatočí hlava!

Kdy je Jasmín nejlepší?

Jasmínek si šetřím na chvíle před spaním. Přidám si jej buď do koupele, nebo v dlani rozetřu jedinou kapku a přejedu s ní celou postel. Anebo jej stejně jako neroli přidávám do kosmetiky. Chce to ale velmi lehkou ruku a dávkovat opravdu po kapce, abyste to nepřehnali a nerozbolela vás hlava. Nic se nemá přehánět a u vůní to platí několikanásobně!

Abych nezapomněla – jasmín je také v nosném jojobovém oleji, ale tentokrát v 3% koncentraci. Což je s ohledem na jeho cenu víc než pochopitelné. Věděli jste, že jasmínový olej je jeden z nejdražších na světě a na 1 kg oleje je třeba RUČNĚ natrhat přibližně 8 milionů květů tak, aby se nepoškodily? Tomu říkám piplačka! Ale výsledek rozhodně stojí za to :-)

Shrnutí dojmů

Někdy se mi dostane do rukou kosmetika, která je sice maximálně funkční a skvělá a opravdu dělá, co má, ale… Příště už si ji pořizovat nepotřebuju, přestože byla bez chybičky. Já tomu říkám, že byla technicky dokonalá, ale chybělo jí něco [lusknutí prsty], čím by mě chytila za srdce. Evergetikonu se ale podařilo obojí – je to jedna z nejpříjemnějších a nejvíce funkčních kosmetických značek, která se mi kdy do rukou dostala.

Cítím z ní dýchat slunečnou mořskou atmosféru, v duchu se s ní procházím mezi olivovníky a nechávám se okouzlit živými vůněmi, které ve mně vzbuzují takřka hmatatelné vzpomínky. Kdybych měla svůj dojem ze značky shrnout do jedné věty, řekla bych to takto: kosmetika Evergetikon je sázka na jistotu, se kterou dokonale souzníte, pokud vám v krvi koluje byť jen ždibek středomořské DNA.

Evergetikon - Esenciální olej Neroli

Jestli přemýšlíte nad tím, jakou novou značku do svého kosmetického pečování přizvat a čím si udělat radost, určitě doporučuju se na značku Evergetikon mrknout, protože stojí za to a v sortimentu najdete kompletní péči od hlavy k patě.

Zkoušeli jste něco už od tého značky? Dejte mi prosím kdyžtak další tipy do komentářů! ;-)

Komentáře: 3

  1. Denisa Denisa 4 listopadu, 2020

    Jé, to mám radost, že ti to tak sedlo! ;) Jinak ze zkušenosti ještě můžu doporučit čistící gely na obličej – jak ten hydratační (naprosto ohromující vůně rakytníku a skvělé čistící účinky, aniž by sloupal úsměv z obličeje), tak ten na smíšenou pleť (to je zas klasický tea tree, hodí se, když se kůže víc mastí a potřebuje uklidnit). A ten 24h krém na všechny typy pleti je taky parádní, nebyl to pro mě takový ten wow efekt jako u Bioaromy (kdy přes noc vždy zmizely všechny nedokonalosti, které jsem předchozí den nasbírala) ale po vychytání dávkování je to podobně super krém s tou nejpříjemnější vůní jasmínu!
    A já zase na oplátku děkuju! Věděla jsem o meruňkovém peelingu, ale až dnes jsem zjistila, že ho taky musím vyzkoušet?! :D
    Ať se daří, i když nestíhám pravidelně komentovat, tak s potěšením čtu! ;)

    • Bebe Bebe Autor | 13 listopadu, 2020

      Milá Deni, moc děkuju za milý komentář, udělal mi velkou radost! :-)
      Rakytník ve vůni mám tuze ráda! Baví mě, jak je kyselkavý a mám vždycky pocit, že nic vitaminovějšího už si na obličej dát nemůžu :-D
      U těch krémů je pro mě hlavní rozdíl v tom, že Evergetikon je opravdu krém, kdežto BioAroma byl bezvodý balzám (jako Inlight, nebo Akamuti třeba). Jestli se něco nezměnilo teda :o) Zas je ale Evergetikon díky tomu lehčí a pro mě zrovna teď uživatelsky příjemnější, řekla bych.
      Meruňkovo pomerančový peeling doporučuju všemi dvaceti a 4 kočičími tlapičkami k tomu! Je super jemný a voňavý tak, že ho má člověk nutkání sníst! :o)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít