Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Recenze Khadí barvy na vlasy – Oříškově hnědá

Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá
Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá

V posledním článku jsem “brečela”, že ztroskotal můj plán, kterak si nechám odrůst vlasy na svou původní barvu. Vylámala jsem si zuby na tom, že jsem šedivá mnohem víc, než jsem předpokládala. Což se ukázalo s delším odrostem. Zjistila jsem, že moje původní barva vlasů už neexistuje. Namísto hnědé mi rostou vlásky šedé, nebo tmavěšedé. V 35 letech dost na prd. Plány se změnily a odrůstání se nekoná. A moje současné řešení? Pokorně se vracím k henně. Chci hnědé vlasy, které budou vypadat tak přirozeně, jak jen to je možné. A tak jsem sáhla po krabičce s odstínem oříškově hnědé (natural hazel). Trefa? Si pište! Barva na vlasy Khadí nikdy nezklame!

O henně jsem tu na blogu popsala stohy virtuálního papíru a jestli chcete podrobnosti, jak se směs míchá a co se k ní přidává, mrkněte do rubriky Barvy na vlasy a henna. Je tam informací habakuk, tak ať se neopakuju.

Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá
Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá
Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá

Oříškově hnědá henna – jaká je?

Jde o studenou hnědou, která dokonale kryje šediny. Napoprvé. Není třeba dvoufázového barvení (= nejdříve čistou hennu a pak ten samý den vybraný odstín).

Abyste studené hnědé opravdu dosáhli a nestalo se vám, že budete mít na sluníčku odlesky do červena, nesmíte barvu zalít vodou, která by byla příliš horká. Doporučuje se teplota 50°C. Také si vlasy po smytí henny nefénujte horkým vzduchem ze stejného důvodu – aby nevylezla červená barva.

Jak hennu míchat

Henna se bezvadně míchá a nemusíte k ní přidávat vůbec nic. Já zelený prášek zalila horkou vodou (teplotu jsem odhadla podle tohoto článku) a míchala do hladka barvicím štětcem. Ani jsem nemazala uši a linii vlasů bambuckým máslem. Hlavně proto, že jsem zapomněla. Ale žádná zabarvená kůže se nekonala.

Hennu je nejlepší vymíchat do konzistence jogurtu. Nesmí být ani příliš hustá, ani tekutá. Něco mezi. Když bude kaše moc hutná, nepůjde vám roztírat ve vlasech. Když moc tekutá, poteče vám barva kolem uší a po krku. Obojí je na prd. Takže na to myslete – jako jogurt!

Doporučení v návodu

U Khadí henny je podrobný český návod. A to tak skvěle napsaný, že jsem z něj zjistila, jak to udělat, aby mi s každou další aplikací netmavly délky až do černé. Ideální je dobarvovat jen odrosty a délky barvit tak 2-3x do roka. Víc není třeba.

V návodu se také píše, že máte hennu po 30-120 minutách (já nechala dobu působení na 120 min) vypláchnout jen vodou. Žádný šampon, ani kondicionér. Dalších 24-48 hodin se máte také vyhnout všem stylingovým přípravkům. Já sáhla jen po arganovém oleji, protože jinak bych se neučesala.

Přestože jsem se bála, že když k hennové kaši nepřidám olej, tak mi vysuší vlásky ještě víc, všechno bylo ok. Vlasy jsou v pohodě (i díky arganovému olejíčku až po barvení).

Rostlinná barvy na vlasy – jak rychle se vymývá

Dala jsem si hodně záležet na pořádném vymytí henny čistou vodou. Když jsem dřív při hennování tento krok ošidila, hlava mě svědila, mohla jsem se uškrábat a nakonec jsem stejně utíkala hlavu opláchnout šamponem. Tady mi oplach jen vodou vůbec nevadil.

Vlasy po vymytí henny jen vodou nijak nesmrdí. Pokud přivoním úplně k nim, cítím velmi lehký hennový odér. Ale to musím čichnout opravdu až k vlasům. Jinak není cítit vůbec nic.

Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá
Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá
Khadí rostlinná barva na vlasy Oříškově hnědá

Khadí rostlinná barva na vlasy – moje dojmy

Barva je moc krásná, přirozená a 100% kryje šedivé vlasy. Omládla jsem a mám radost :-) Barvila jsem hlavně odrosty a to, co zbylo, jsem rozetřela do délek. Spotřebovala jsem polovinu krabičky. Až budu dobarvovat, dám hennu jen na odrosty.

Jo a vzhledem k tomu, že henna vlasům nijak neškodí (spíš naopak!), můžu po ní díky extra rychlému růstu vlasů (ať žije Revalid a olejové zábaly a masky!) sáhnout každých 14 dní. Což je super. A vyjde levněji, než Maria Nila, no… :-D

Komentáře: 12

  1. Baruš Baruš 30 března, 2021

    Ahoj vypadá perfektně, hlavně bych netipla že tento odstín půjde skutečně do studena!
    Já se hennou bavila 3y a horko těžko se jí následně zbavovala (vyřešily až nůžky)
    Chtěla jsem z fialově-hnědé henny světle hnědou. :D to byl nápad!
    Je naprd, že časem díky nabalování tmavne a tmavne. Když se ale zpětně dívám na foto, nikdy jsem neměla tak lesklé a krásné vlasy jako po Henně. Hodně štěstí i nadále :)

    • Bebe Bebe Autor | 4 dubna, 2021

      Ahojky Baruš,
      no taky mám s hennou zkušenosti spíš takové, že tmavne čím dál víc. To jsem nechtěla, tak jsem vyzkoušela kdejaké harakiri, jak se tomu vyhnout. Leda se fakt striktně pokoušet dobarvovat jen ty odrosty. Tak uvidíme, jak se bude dařit :-)
      A ta studenohnědá mě taky šokovala. Jsem myslela, že na slunku to bude extra zrzavé v každém případě, ale ne-e. Tak snad to vydrží! :-)
      Bebe

  2. Lenka Lenka 30 března, 2021

    Tak to je super ze uz mas klid 🙂 Barvicka vypada opravdu krasne prirozene! Parada 🙂🙂

    • Bebe Bebe Autor | 4 dubna, 2021

      Na tomhle stavu bych to nejradši udržela :-) A jestli mi rupne v bedně a zas budu mít nutkání experimentovat, vyrobím červenou obálku, kterou pověsím na zeď na místo hasičáku a napíšu na ni “otevřít v krajní nouzi”. A tam bude PIN k mé kartě, abych si nemohla koupit odbarvovač :-DD
      Bebe

  3. Zora Želechovská Zora Želechovská 20 dubna, 2023

    Ahoj holky,
    koukám, že diskuze je už trochu starší, ale nevadí, zkusím štěstí.
    Oříšková barvička je nádherná, já vlásky hennou barvené zatím nemám, uvažuji o měděné, líbí se mi jejich měděná barva, jsem přírodní blondýnka, tak by mohla hezky chytnout.
    Co mě ale zajímá je spíše to, jestli máte nějaké zkušenosti i s jejich produkty na vlasy – šampony, oleje a taky tělovou kosmetikou? Uvažuji, že ji vyzkouším.
    Díky za tipy.
    Zorka

    • Bebe Bebe Autor | 24 dubna, 2023

      Ahojky Zorko,
      o té měděné teď uvažuju i já, protože jsem přešla na zrz. Nemůžu si ale uvědomit, jestli jsem někdy zrzavou Khadi už zkoušela, nebo ne. Včera jsem barvila měděnou Sante (je v Chorvatsku běžně k sehnání v Müller drogerii) a zdá se mi jako super. Khadi si nemůžu uvědomit, jestli jsem tu někde potkala. Musím se mrknout.
      Jo a k té zkušenosti s ostatními produkty. Myslím, že jsem kdysi zkoušela růžový šampon Khadi. Vím, že byl docela řídký, ale to je asi všechno, co mi utkvělo v paměti. Což jako nikomu moc nepomůže jako poznatek, že jo… :-D
      Bebe

      • Zorka Želechovská Zorka Želechovská 18 května, 2023

        Ahojky Bebe,
        tak ona ta přírodní kosmetika je jiná, některá může být i řidší, protože neobsahuje parabeny a sulfáty a ty chemický složky, který tomu dávají tu echt pěnivou strukturu. Z vlasů se občas i hůře vymývá, trvá to, než si na ni vlas zvykne, ale v zásadě to není nic tak hroznýho a ty vlasy to opravdu ocení. Projeví se to zejména na tý kvalitě a vitalitě, protože rostlinná kosmetika a henna je šetrnější. Já běžně kupuji na jejich eshopu, jestli prodávají i někde v drogerii, to si nejsem jistá, ale tak na tom eshopu seženeš vše. Já používám ty oleje na vlasy i na tělo :)

        • Bebe Bebe Autor | 28 května, 2023

          Milá Zorko, je pravda, že řidší šampony mě vždycky zarazí. Kor když to nečekám a šikovně si chrstnu do dlaně půl lahvičky (true story). To by člověka kleplo. A přestože většina kadeřnic to nerada vidí i slyší (nebo má na křesle), tak já momentálně používám na barvení vlasů jenom hennu. Hlavně proto, že můžu dobarvovat, kdykoli si zamanu, aniž bych riskovala, že si vlasy zničím. A taky mě baví ten pokaždé trošku jiný výsledek. Taková alchymie to je :o) A olejíčky na vlasy i tělo jsem poslední týdny zase zařadila do péče. Jednu dobu mi přestaly úplně vyhovovat. A teď je zase s oblibou používám :o) Bebe

  4. Klára Laubeová Klára Laubeová 21 dubna, 2023

    Ahoj Zorko,
    Já své vlasy barvím hennou, měděnou a pokud jsi nebarvená přírodní blondýnka, tak ti chytne krásně. Ona obecně by se henna měla aplikovat na nebarvené vlásky, pak docílíš toho výsledného efektu jako na obale. Barvím se hennou od Khadi a používám taky jejich šampony, konkrétně tenhle https://www.khadi.cz/khadi-elixir-sampon-shikakai-lesk-200-ml a také masku ze stejné řady. Vlasy hydratuje a nezatěžuje a udržuje hezkou barvičku. Vlásky umývám jednou, max. dvakrát týdně. Mají těch šamponů více druhů na různé typy vlasů.

    • Bebe Bebe Autor | 24 dubna, 2023

      Ahojky Klárko, děkuju za poznatky a za komentář! Dívala jsem se na odkaz a evidentně jsem si už dlooooouho neprohlížela Khadí kosmetiku! Ani jsem nezaznamenala, že změnili obaly šamponů z lahviček na tuby. Podle mě hodně praktická změna :-)
      A dívám se, že i olejíčky prošly barevnou inovací! Vyloženě mě zaujal tenhle https://www.khadi.cz/khadi-elixir-olej-pro-pokozku-a-dusi-spicy-cell-lite—proti-celulitide-50-ml- a tuším ho nutně potřebuju. Zázvor, pepř, skořice, rozmarýn, citron, pomeranč… Eeeeej! Musí vonět nádherně! :-)
      Bebe

  5. Adriana Pavlovič Adriana Pavlovič 22 dubna, 2023

    Ahoj,
    Khadi má obecně velmi kvalitní produkty jak na vlasy, tak na tělo. Já osobně používám jejich přírodní mýdla, které se mi hodně osvědčili v boji s citlivou a suchou pokožkou, protože jsem jak šupináček a chemie mi nedělá dobře, tohle mě zachránilo. Postupem času jsem přešla i na jejich šampony, tam jsem byla trochu skeptická, přeci jen ta chemie umí divy a na vlasy, které jsou celý život zatěžovány jen chemickými šampony, no a nemůžu si stěžovat. Chtělo to čas, než si vlasy přivykly, ale po zhruba dvou měsících naprostá bomba. Kvalita vlasů výrazně lepší a pokožka není tak suchá a citlivá. Navíc se vlásky tolik nemastí.

    • Bebe Bebe Autor | 24 dubna, 2023

      Moc děkuju za zkušenosti a poznatky Adriano! Takovéhle komentáře jsou nejlepší, protože nalákají na kosmetiku i mě :-D
      Už jsem zjistila, že se dá koupit i tady v Chorvatsku… Aaaaa sakra… to bude drahé :-DD
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít