Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Tuhá bambucká másla Bebutter (recenze)

Bebutter - tuhá bambucká másla (natural, levandule, rakytník s pomerančem, grep a citronová tráva)

Slíbila jsem vám pokračování seriálu o Bebutter, tak se rovnou vrhneme na další díl. Posledně jsem vám ukazovala tři univerzální krémy, dneska naopak omrkneme tuhá bambucká másla Bebutter v aplikátoru. Takového předskokana současné verze si můžete pamatovat z loňského březnového článku. Tehdy se daly pořídit tři varianty másel – čisté, rakytník & pomeranč a levandule. Teď k nim přibyly ještě dva druhy – grep a citronová tráva. Obal se od té doby nikterak nezměnil, až na design. Ten působí moderněji a je příjemně čistý.

Balení

Co se balení týče – myslím, že na českém trhu jde o revoluční záležitost. Nejde totiž o klasický kelímek s tuhým obsahem, ale o vysouvací tyčinku na principu tuhého deodorantu. Odšroubujete vršek, zatočíte spodní částí a vyjede vám tvarovaný váleček bambuckého másla. Na použití neuvěřitelně jednoduché a rychlé. Dokonce natolik, že si pro sebe jeden kousek ukořistil i můj chlap a celou dobu, co tu spisuju článek a dělám fotky, tak mi za zády držkuje, ať mu pak JEHO máslo nezapomenu vrátit do koupelny :-D

Každé máslo má obsah 75 ml a co jsem zkoušela, tak zabírá opravdu celou tubu – plýtvání místem se nekoná.

Konzistence

Všechny druhy jsou na tom co do konzistence stejně. Žádné není výrazně měkčí, nebo tvrdší, řekla bych. Liší se od sebe vlastně jen barvou, vůní a obsahem účinných látek a extraktů.

Použití

Použití je primitivní a mě hrozně baví. Vzpomenu zase na analogii s deodorantem, protože funguje stejně. Zkrátka jen máslem přejedete po kůži. Hmota začne okamžitě měknout a tát a vám na pokožce zůstane tenká mastná vrstvička, kterou pak rozmažete rukou.

Prestože jsou másla bez obsahu vody, kupodivu není nutné před jejich aplikací kůži zvlhčovat, jak vám vždycky kladu na srdce u veškeré bezvodé a olejové kosmetiky. Velmi dobře se vstřebávájí bez pocitu zbytkové mastnoty a jsou tak díky tomu použitelná nejen doma po koupeli, ale vlastně kdykoli během dne. Ať už s nimi plánujete přetřít suchý nos, rty, nějakou tu záděrku na ruce, nebo klidně paže a nohy. Tím chci zároveň naznačit, že použití je vysoce univerzální a máslo “uživíte” v podstatě na kteroukoli část těla. Snad kromě vlasů a zubů. I když… :-D

Tuhá bambucká másla Bebutter se vyrábí celkem v pěti variantách, jak už jsem vám stihla prozradit v úvodu.

Testování jednotlivých druhů másel

Natural

Voní čistě, krémově a malinko zastřeně. Jestli jste někdy měli tu čest ovonět čisté bambucké máslo bez jakýchkoli příměsí, pak tohle je přesně ten případ. Máte-li v oblibě neutrální kosmetiku bez parfemace a vůně, bude to trefa do černého.

Levandule

Je tak typická, jak jen si umíte představit. Vemte esenciální olej z fialových kvítků, malou kapku si ťupněte na předloktí, zamávejte rukou, aby se vůně uvolnila a začichejte ve vzduchu – ne přímo u ruky. Přesně takto voní levandulová varianta. Aroma to není nikterak ostré. Jestli tedy nemáte nic proti levanduli, ale zároveň nechcete kosmetiku voňavě výraznou – mohl by se vám tento kousek líbit.

Rakytník s pomerančem

Mi zabavil chlap. Mně voní tato verze jako placaté Hors lízátko. Jen ochutnat! Vůně je ovocná, sladká a velmi líbivá. Vlastně si neumím představit, že by byla někomu proti srsti. Snad jen, pokud máte alergii na pomeranče nebo sladkosti :-)

Grep

Jsem poznala na první dobrou, jen co jsem si poprvé přivoněla k tubě! Je hned jasné, že jde o citrus, ale namísto rozjásaného pomeranče zřetelně rozeznáte hořké tóny. Jako kdybyste vzali několik pecek z grepu a rozřízli je nožem. Zajímavé ale je, že vůni hodně přebíjí samotné bambucké máslo. Až mám někdy dojem, jestli jsem nesáhla po Natural variantě.

Citronová tráva

Je boží! Je to optimismus v zelené barvě, který si podle potřeby máznete klidně na spánky (už jen kvůli té vůni!) a nálada se vám na počkání zvedne o level výš. Jen citronovou trávu docela slušně předbíhá meduňka a ten druh máty, který jsem důvěrně překřtila na “orbitkovou“. Voní mi totiž jako zelené Orbit žvýkačky. Pokud jsou vašemu srdéčku blízké máta, meduňka a citronová tráva, budete skákat radostí metr vysoko, protože tahle varianta je neuvěřitelně povedená!

Které máslo vybrat?

Způsob použití jsem zmínila výš. Otevřete, přejedete, rozmažete. Voilá. V této části bych chtěla zmínit, že každá varianta je určena pro jiný neduh. Resp. problém, se kterým by vám mohla pomoci.

Natural

Podle výrobce je určen pro citlivou pokožku. Hádám, že hlavně kvůli tomu, že je bez voňavých příměsí esenciálních olejů a nehrozí tak případná alergická reakce.

Levandule

Je vhodná pro relaxaci. Spolu s extraktem z měsíčku je super pro suchou a namáhanou pleť. A sáhnout po balzámu můžete také v případě, že jste nevychytali dobu pobytu na sluníčku a kůži vám teď zdobí nepříjemné zarudnutí. Ostatně – o levanduli je známo, že na popáleniny zabírá přímo zázračně. Nevěříte? Až si příště spálíte prst v kuchyni, potřete si ránu čistým esenciálním olejem z levandule. Neředěným – spolu s tea tree jsou to jediné dvě výjimky, kdy tento typ oleje nemusíte ničím nastavovat. Bolest rychle přejde a jako bonus se vám spálenina zahojí skoro před očima. A tuším jsem to někde i psala :-)

Rakytník s pomerančem

Rovná se “regenerace“. Tady musím zmínit, že můj drahý poměrně dlouhou dobu řešil problém s vyžraným flekem na kůži od Sava. Tomu předcházelo omylem obarvené bílé prádlo na růžovo a potřeba se tohoto sladkého odstínu zbavit. Vyprávění je to na dýl. Nějak se ale stalo, že chlap z kousku oblečení blbě vymáchal Savo a díky tomu se mu na stehně udělal flek. A nemohl se ho zbavit. Zkoušeli jsme na to i mastičku od Uriage, která zamezila nejhoršímu, ale jen co přestal mazat, flek se vrátil snad ještě větší. No a pak si nedobrotu natřel rakytníkovým máslem. Třikrát. Flek je pryč. Neptejte se, nevím jak. Prostě se to stalo. Asi kouzlo :-)

Grep je na celulitidu

Teď mám pozornost dobré poloviny čtenářek, je tak? :-) Máslo v sobě mimo esenciálního oleje z grepu a jalovce obsahuje i březový extrakt. A právě tahle kombinace by měla sloužit jako podpora k pročištění lymfatického systému a tím i pomoc v boji proti ďolíčkům kdekoli po těle.

Citronová tráva

Funguje prý na osvěžení. Což můžu potvrdit. Jak říkám – na mě je to jako instantní zlepšovač nálady. Jo a mimo to můžete balzám využít i k uvolnění svalů po fyzické námaze a také při pocitu těžkých nohou.

Tuhá bambucká másla Bebutter – složení

Pro srovnání a názornost vám sem složení Bebutter másel přepíšu komplet. Ať to máte pohromadě, až se budete rozhodovat.

Natural

bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, vitamin E

Levandule

bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, extrakt z měsíčku lékařského v sójovém oleji, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, esenciální olej z levandule lékařské, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, vitamin E, Limonene*, Linalool*, Geraniol*

Rakytník s pomerančem

bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, extrakt z plodů rakytníku řešetlákového a extrakt z listů rozmarýnu lékařského, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, esenciální olej z pomeranče, vitamin E

Grep

bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, slunečnicový olej, extrakt z listů břízy bělokoré (certifikován Ecocert), extrakt z listů rozmarýnu lékařského, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, esenciální olej z grepu, esenciální olej z plodů jalovce obecného, extrakt z jehlic borovice lesní, terpeny (součást esenciálních olejů), esenciální olej z kůry jalovce obecného, vitamin E, Limonene*, Linalool*.

Citronová tráva

bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, sójový olej, extrakt z meduňky lékařské, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, esenciální olej z citronové trávy, esenciální olej z máty kadeřavé, esenciální olej z rozmarýnu lékařského vitamin E, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*.

* přirozené složky esenciálních olejů

Co na tuhá bambucká másla Bebutter říkáte? Vyzkoušeli jste je už? :-)

Komentáře: 7

  1. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 24 července, 2017

    Másla vypadají zajímavě, mám zkušenosti jen s těmi běžnými, roztíratelnými :-) určitě bych sáhla po grepovém a levandulovém :-) opravdu povedené kousky, hlavně na cesty značka ideál…

    • Bebe Bebe Autor | 27 července, 2017

      Pavli, o těch roztíratelných bude řeč ještě v dalším článku začátkem srpna! A lákadla jsou to všechno převeliké. Aromatica se podle mě s touhle kosmetikou trefila do černého :-)
      Jo a ještě postřeh k těm tuhým máslům – nevěřila bys, kolik lidí rozesměje, když tubu vytasíš třeba ve vlaku a použiješ ji jako balzám na rty :-D
      Bebe

  2. Lili Lili 24 července, 2017

    Další super článek Bebe! ;-)

    Už v tom minulém o Bebutter si mě na tuhle kosmetiku dosti nalákala a vzhledem k tomu, že zrovna nemám žádné celotělové mazátko, myslím, že volba je jasná ;-) (ještě teda dosti přemýšlím o té vanilkové kostce od Ponia, ta mě tenkrát taky hodně nalákala). Je super že si u všech vypsala i to složení, někdy mám pocit, že si tě ani nezasloužíme, jak máš super články O:-).

    • Bebe Bebe Autor | 27 července, 2017

      Moc děkuju za milou odezvu, Lili! Jsi zlatá! :-) :-*
      Myslím, že na to celotělové fantasticky poslouží ještě šlehané máslo Bebutter. O těch mám nachystaný článek na srpen a už teď můžu říct, že to bylo jak Sophiina volba – nechat si nějaké pro sebe a zbytek věnovat ostatním. Vůbec jsem se nemohla rozhodnout :-D
      U Ponio mi docela cuká ruka u čokoládové kostky. Nebo to byla kakaová? Ale říkala jsem si, že nechám tohle testování spíš na zimu :-)
      Bebe

  3. Kejmy Kejmy 24 července, 2017

    tak tie vyzerajú super, mám rada univerzálne krémy a hlavne tie, ktoré sú na prírodnej báze! :).

    KEJMY ♥.

    • Bebe Bebe Autor | 27 července, 2017

      V tom případě je Bebutter trefa do toho nejčernějšího, Kejmy! :-)
      Bebe

  4. Alexandra Pastoreková Alexandra Pastoreková 12 srpna, 2017

    Skvelý článok, ďakujem. Za takéto výrobky som hrozne vďačná, skvelé zloženie. Hneď budem skúšať.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít