V případě, že zaznamenáte byť jen malinkaté škrábání v krku, nebo pálení v nose, tak na nic nečekejte, ať jste kdekoli (klidně uprostřed porady), se vším jebněte a utíkejte do…
Příspěvky publikované v “Mňamky”
Loni to byla vosí hnízda. Letos jsem podrobila své cukrářské dovednosti ostřejší zkoušce! A ukuchtila jsem velkou lásku mého dětství – griliášové řezy! Je to ostuda, ale už to bude…
Myslím, že je to cca tři roky zpět, kdy jsem sebrala odvahu a poprvé zkusila upéct vánoční perníčky. Vedla mě k tomu nucená dieta, kdy jsem se obracela naruby z…
Už hodně receptů jsem si upravila k obrazu svému a bez mrknutí oka jim vyměnila větší část ingrediencí. A vzniklo z toho kolikrát jídlo lepší, než to původní. U čeho…
V prvním článku, který jsem psala cca tři týdny zpět, jsem vám ukázala zajímavou kulinářskou novinku do kuchyně – kulinářské oleje Altho. Francouzská specialitka, která spatřila světlo světa kouseměk od…
Začala jsem v kuchyni testovat kulinářské BIO oleje Altho. A moje první myšlenka? Seberte mi v kuchyni vařečku – budu míchat lžící, nebo klackem. Vemte mi hrnce – začnu kuchtit…
Od doby, co si pohrávám s italštinou, si začínám všímat čím dál víc, když někdo něco vysloví blbě a kroutí se mi z toho nehty na nohou. Tak třeba gnocchi.…
Kdybych mohla chodit do cukrárny do konce života jen pro jednu věc – bylo by to TIRAMISU! Miluju tu chuť, konzistenci, lehounký obláčkový piškot, kombinaci hořkého kakaa a kávy, moje…
Když už vařím, raději toho udělám víc a nakrabičkuju si do mrazáku vlastní výtvory. Akorát je pak nesmím zapomínat popisovat. Onehdá stojí drahá polovička u otevřených dvířek mrazničky, v ruce…
Když jsem dostala tip z Lékárna.cz, jestli by mě na test zajímal i Goji džus Himalyo, přemýšlela jsem jen maličkou chvilku a okamžitě kývla. Sušené goji [godži] mám moc ráda…