Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Vitaminová maska pro vystresovanou pleť Nutriphoria Soaphoria (recenze)

Pleťová maska Nutriphoria Soaphoria pro vystresovanou, dehydratovanou a unavenou pleť
Vitaminová maska pro vystresovanou pleť Nutriphoria Soaphoria

Dneska vám ukážu, jaká je přírodní pleťová maska Nutriphoria Soaphoria, kterou používám už dva měsíce, tedy se cítím vysoce způsobile k hlubokým myšlenkám a dojmům, které se týkají testování a výsledků.

Oficiální info výrobce: Vitaminová BOMBA Nutriphoria pro nebesky jemnou a perfektně vyváženou pleť! Je vaše pleť žíznivá? Vyživujte a očistěte ji díky unikátnímu složení! Červený jíl čistí a zmírňuje zánět, zjemní a revitalizuje pleť. Je ideální pro vystresovanou, unavenou tvář i se sklonem k zarudnutí (Rosacea). Kaolin je vhodný i pro nejcitlivější typy pleti. Mandle a bambucké máslo hydratují, maďarská levandule ve spojení s niauoli přímo z Madagaskaru zklidňuje a nastaví rovnováhu, zatímco růžový a rýžový olej zjemňují vrásky, tónují a regenerují pokožku a redukují projevy zarudnutí.”

Balení

Soaphoria u některých výrobků modernizuje balení, což je i případ této masky. Já ji mám ještě v původní skleněné butelce, kteroužto miluju, protože na mě dělá dojem poctivé kosmetiky “od babičky”. Nové plastové kalíšky jsou taky hezké, ale… Když pro mě Soaphoria = charakteristický skleněný obal s červenou mašličkou a nemůžu si na inovace zvyknout. Jak to máte vy? Taky při každé změně skřípete zuby a držkujete a za nějakou dobu už si ani nepamatujete, že se něco měnilo?

Konzistence

Texturu má maska úžasně mlsnou! A to v tom smyslu, že mi připomíná rozpuštěnu mléčnou čokoládu! I barvou! Až výrazná vůně vás taktně upozorní, že špachtličku s maskou není radno olizovat a lépe bude ji otřít o obličej a nechat působit ve jménu krásnějších zítřků. Vůně je silná až omamná, řekla bych. Je to kombinace růže, levandule a špetičky kafru. Skoro mi výsledek připomíná mýdlo! Pro můj nos je taková kombinace nezvyklá, ale velmi příjemná a baví mě.

Pleťová maska Nutriphoria Soaphoria pro vystresovanou, dehydratovanou a unavenou pleť
Pleťová maska Nutriphoria Soaphoria pro vystresovanou, dehydratovanou a unavenou pleť

Použití

Použít masku můžete hned několikero způsoby a zajásají vyznavači minimalismu. Můžete totiž zahodit jak čisticí gel, který doma máte, tak pleťovou masku. Nutriphoria zastane práci obojího. Četla jsem v jedné diskuzi i zkušenosti namísto peelingu, ale to tedy nevím – tu je zrníček velmi poskrovnu a musela bych si na sebe naplácat nejspíš dvě lžíce hmoty, aby mi peeling dal množství aspoň na nos. Možná tak přisypat do konkrétní dávky trochu pískového cukru…?

Soaphoria - Nutriphoria (přírodní pleťová maska a čistič)
Soaphoria - Nutriphoria (přírodní pleťová maska a čistič)

Čisticí gel – dá se používat každodenně. Malé množství naneste krouživými pohyby prstů na navlhčenou pleť. Můžete využít i houbičku nebo kartáček, pokud jste tak zvyklí. Poté dobře opláchněte vodou.

Maska – pomocí prstů nebo špachtle naneste tenkou vrstvu masky na pleť (vynechte okolí očí) a nechte působit cca 15-20 minut. Opláchněte vodou. Doporučuje se tímto způsobem používat maximálně 3x týdně.

Pleťová maska Nutriphoria – složení

Složení: Marocký jíl*, Bílý jíl*, glycerin rostlinného původu*, Mandle obyčejná*, bambucké máslo*, kokosový olej*, rýžový olej*, Levandule lékařská*, Růže šípková*, Niaouli*

Moje dojmy z testování

Hmota je příjemně krémová a dobře na pleti drží – nikde nic neodpadává a nedrolí se, proto se vám s ní bude skvěle pracovat. Nutno ještě podotknout, že maska nikdy nezasychá do té podoby, že by vám při úsměvu popraskala fasáda. Spíš jen malinko oschne na povrchu, ale jinak je pořád krémová a pohodlně se díky tomu smývá. Jo a nelekejte se zdánlivě mastnější konzistence – po opláchnutí opravdu nezůstává na pokožce žádné zamaštění ani náznakem. Pleť je naopak po použití příjemně suchá, hladká a na pohled jasná a zářivá. Jen majitelé extra suché pokožky by mohli zaznamenat malilililinké pnutí. Ale nejde o nic zásadního, co by stálo za řeč.

Jo a zapomněla jsem zmínit, že při nanášení prsty maska trochu hřeje. Je to moc příjemné! Garantuju vám, že si na hřejivou masku vzpomenete tím častěji, čím víc teplota venku poletí dolů :-) A mimochodem – i varianta Chillophoria hřála. Matně si ale vybavuju, že znatelně víc, než Nutriphoria.

Závěrem

Závěrem toliko, že Soaphoria masky umí na jedničku. I u zmiňované Chillophoria, i u právě testované pleťové masky Nutriphoria jde o kousky, které bych s klidným srdcem a vědomím, že sahám po tom nejlepším, doporučila dál. Jsou funkční, voňavé, co do složení skvělé a vydrží vám dlouho. Na jedno “maskování” totiž stačí fakticky tenká vrstva.

Komentáře: 13

  1. Pavla Kopuetá Pavla Kopuetá 5 října, 2017

    Od Soaphorie jsem měla červený marocký jíl v prášku. Ale přece jenom musí se nejprve smíchat s vodou a až potom použít. Tohle už přijde namíchané, takže je to pro mě lenocha už připravené k použití :-) určitě bych nebyla líná po tomto kousku sáhnout. Masku si pravidelně dopřávám každý týden v neděli, kdy mám trošku toho klidu a času navíc :-) na tu pravidelnou zkrášlující péči jsem si zvykla a beru to jako samozřejmost, jako když se odličuji. Masky mají určitě něco do sebe, i když se tváří obyčejně :-)

    • Bebe Bebe Autor | 5 října, 2017

      Mě to míchání nevadí, pokud nezabere půl hodiny :-) Vzpomínám si, že konkrétně od Soaphoria byla super ta Askam maska. A skvěle voněla! Zas na druhou stranu přiznávám, že když mám večer na poličce vedle sebe dvě masky, z nichž jedna už je hotová… Tak spíš sáhnu po ní :-D
      Co jsem ale nikdy nepochopila, tak domácí masku třeba z ovesných vloček. Zkoušela jsi někdy něco takového doma umíchat, Pavli? To musí přece z obličeje odpadávat ne? Kdysi jsem takhle testovala masku z avokáda. Jakože byla super, ale musela jsem sedět čtvrt hodiny ve sprše, protože mi odpadávaly kousky z obličeje… :-DD
      Bebe

      • Zuzana Zuzana 5 října, 2017

        Na kvalitnu masku z ovsenych vlociek staci len rozvarit vlocky vo vode ( pripadne ich len nechat rozmocit) a na plet aplikovat len tu mazlavu vodu z rozvarenych vlociek. Recept starych mam ????. Ziaden bordel v sprche sa tym padom nekona

  2. Martina - Můj bio svět Martina - Můj bio svět 5 října, 2017

    Mám to úplně stejně s těmi změnami.. jsem hrozná konzerva a vykolejí mě i sebemenší změna :) Jinak super recenze, ostatně jako vždy ;)

    • Bebe Bebe Autor | 5 října, 2017

      Moc děkuju za komentář, Marti! :-)
      Jo a chlap si ze mě kvůli nesnášenlivosti změn dělá srandu a tvrdí, že jsem malý autista :-DD
      Bebe

  3. Zuzana Zuzana 5 října, 2017

    Mam otestovany zeleny cistic a masku ( chillophoria) Ako pravidelne cistidlo na citlivu plet som ho pouzivala len kratkodobo. Kazdodenne davky kaolinov na plet nemusia byt pre citlive a suche typy to prave orechove. Ako maska raz za cas bol fajn. Vyskusala som aj cistiacu penu na citlivu plet co bola jemnejsia verzia cistica a masky, ale mam pocit ze v ponuke uz nie je.Tiez mam problem akceptovat prechod na plastove obaly. Co ma ale viac mrzi a vytaca, su zmeny v nazvoch aj v zlozeni. To potom pracne hladam a porovnavam co to vlastne pouzivam a pod akym nazvom svoj oblubeny produkt najdem.

    • Bebe Bebe Autor | 6 října, 2017

      I já využívám Nutriphorii v 99% jako masku. Jako ten čisticí krém jsem to zkusila jen párkrát kvůli recenzi :-) A čisticí pěna? Tu jsem zkoušela ve variantě proti stárnutí (recenze) (ne, že bych si dělala iluze o elixíru mládí) a byla skvělá! K sehnání jsou pěny pořád i ve vonimprirodou.cz, jen nedokážu říct, která bude v novém balení a která ne. Leda se zeptat. Jo a taky mě rozčiluje změna složení, když jsem na něco zvyklá! Nevadí mi to leda v případě, že je to změna k lepšímu, viz třeba případ pleťové masky od Frais Monde, na kterou ještě plánuju recenzi.
      Bebe

  4. Linda Linda 6 října, 2017

    Já teda nic podobného od této značky nepouzila, ale jak tak čtu tvou recenzi a komentáře ostatních, tak bych to asi měla vyzkoušet. Tvé rady jak se starat o pleť jsou pro některé slečny určitě přínosné :)

    • Bebe Bebe Autor | 6 října, 2017

      Moc děkuju za komentář! :-) A vřele doporučuju na Soaphorii juknout! Je to velice dobrá kosmetika! Masky mají suprové, to samé odličovací mléko, krémový deodorant, tělové suflé, sprchové pěny, čisticí pěny… Safra, je toho mraky, co stojí za pozornost :-)
      Bebe

  5. Amaring Amaring 6 října, 2017

    K čištění pleti… zvykla jsem si taky čistit ráno a večer krémovou pěnou s AHA od Mossa. Nejdřív jsem se bála, aby mi kyseliny nepodráždily pleť, ale zjistila jsem, že už se bez téhle pěny neobejdu. Hodně jsem trpěla na nezanícené komedony – prostě miniretardéry po celém obličeji a tahle pěna mi moc pomohla. Udělá obličej neuvěřitelně heboučký. A při použití ráno a večer mi moc pupínků nezbylo :)

    Pak ke změnám. Nesnáším změny. Zaprvé, skoro nikdy nejsou k lepšímu a za druhé, proč pořád musí měnit něco co bylo krásné a funkční a všichni s tím byli spokojení na něco jiného? Nebo to rovnou přestanou vyrábět :(

    Jinak od Soaphoria jsem (zatím) nic nezkoušela, ale vzhledem k tomu jak jsi mě naučila na Dulcii tak Soaphorii to určitě nebude dlouho trvat. :D

    • Bebe Bebe Autor | 7 října, 2017

      No sakryš, to pěna až tak pomáhá? Proč o tom nevím a neznám to?! :-D

      Přesně, změna není život, změna je za trest! Nebo aspoň většinou… :-D Dulcia a Soaphoria jsou veliké lákadla a kdyby mi někdo dal nůž na krk s tím, že si musím navybírat kompletní péči od jedné nebo dvou značek, byly by na 100% v nejužším výběru :-)

      Bebe

  6. Diary by Paji Diary by Paji 6 října, 2017

    pěkná recenze! :) tuto značku vůbec neznám, takže určitě kouknu na webovky :) já jsem v péči o pleť tak trochu lenoch, používám “jen” micelárku od Biodermy a potom takový ten pěnivý gel, který je teda super :) masku si dám jednou za čas, jsem na to trochu líná :D

    • Bebe Bebe Autor | 7 října, 2017

      Děkuju za komentář, Paji! :-) Tady je jasně vidět, jak už jsem značkami zdegenerovaná – kolikrát je v článku ani víc nepředstavuju a nemluvím o nich, protože předpokládám, že když je znám já, znají je všichni. Budu na tomhle svém dogmatu muset zapracovat :-))
      Micelárku od Biodermy jsem si kdysi přivezla z Francie a až pak jsem ji objevila i u nás. Nejvíc mě ale na odličování a čištění od nich nadchla micelárka ABCDerm. Je tedy původně pro děti, ale podle mě je mnohem jemnější a lepší než červená Sensibio H2O. A odličuje naprosto stejně. A vychází levněji :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít