Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda (recenze)

Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda

Cca před dvěma měsíci mi z Weledy poslali zásobu čisticí kosmetiky, která mi měla pomoci můj pupínkatý problém na obličeji držet v rozumných mantinelech. To zní rozumně. Protože co lepšího můžete s akné dělat, než udržovat pleť co nejvíc čistou a nesahat si na obličej rukama? Dostala jsem k vyzkoušení komplet čisticí pleťovou péči Weleda, ve které bylo – pleťové mléko, čisticí tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda. A taky mandlový pleťový olej a mandlový krém.

Líp se mi píší dojmy, když nemotám produkty dohromady, tak to tradičně rozdělíme na menší podkapitolky. Jo a kdyby se vám zdálo, že musí být docela záhul od sebe jednotlivé lahvičky rozeznávat – pak máte pravdu. Vždycky musím jedním očkem zběžně přečíst, jestli to slovo na etiketě končí –milch, –wasser, nebo 2in1, v opačném případě se nechytám :-D

Čisticí pleťové mléko

Čisticí mléko používám nejčastěji ráno, kdy mám dojem, že potřebuju po noci probírat pleť pěkně pomalu a s citem. Žádný pucovací dryják, který mi zkrabatí a vysuší obličej.

Pokud si mléko dáte na ruku a hned k němu přičichnete, nejspíš vás do nosu bací alkoholový obláček. Buďte v klidu. Během dvou vteřin odér vyprchá a na jeho místo nastoupí podobná parfemace, jako má fialová kosatcová řada. Pro mě jde o těžko popsatelnou “masťovou” vůni, kterou obklopuje vůně rozkvetlé kosatcové zahrádky. Není to vůbec sladké, květové, ani zelené. Spíš je vůně pronikavější, plná, možná trochu sametová, ale není nepříjemná a rozhodně vás z ní nechytne bolehlav. Mně se líbí velice! Můj chlap by řekl, že je to “typicky přírodní” :-)

Použití

Mléko používám tak, že jej nanesu na vatový tamponek, se kterým jemně přejíždím po celém obličeji. Většinou mi to vyjde, že jednou dávkou vyčistím čelo, nos a bradu, druhou pak tváře a krk. Na oči používám buď micelárku, nebo mandlový olej. A i výrobce píše, že na okolí očí mléko vhodné není. V rámci testování jsem zkoušela odlíčit řasenku a dá se, ale na pravidelné používání by to určitě nebylo. Spíš tak v nouzi.

Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda

Samotná pleť se ale dá s mlékem čistit výborně. Stahuje veškeré nečistoty (což vidíte hned na tamponku), nenechává pleť ulepenou, zamaštěnou ani napjatou. Je třeba ale zdůraznit, že pokud jste zvyklí na odličování pomocí micelárky a styl “šup-šup”, kdy za 10 vteřin není co řešit, tu je postup jiný. Než krouživými pohyby očistíte celý obličej včetně krku, chvilku to trvá. Zas na druhou stranu se investice pár minut navíc vážně vyplatí. Máte pak krásnou rozzářenou pokožku, která je čistá, vláčná, sametová na dotek a hlavně – nevysušená! Pokud při odličování trpíte na šupiny, tady na ně úplně zapomeňte.

Jedinou věc, kterou bych změnila, je balení. Mléko se nalévá přímo z lahvičky, což mi přijde silně nešikovné. Špatně se ovlivňuje dávka. Příliš často se vám bude stávat takové to “doprčic, zas moc!”. A po použití vám bude vznikat v hrdle “bublinka“, kterou musíte odstranit klepnutím dnem lahvičky třeba o dlaň druhé ruky. Je pravda, že pumpička se dá dokoupit zvlášť, ale nebylo by od věci ji dávat k mléku automaticky.

Složení

Složení: voda, sezamový olej, alkohol, jojobový olej, lysolecithin, parfém*, glyceryl stearát SE, destilát z vilínu virginského, extrakt z kořene kosatce německého, xantanová guma, limonen*, linalol*, citronelol*, geraniol*, citral* 
*z přírodních éterických olejů

Čisticí tonikum 2v1

O něm jste si mohli na blogu přečíst recenzi 2,5 roku zpět. A vlastně mě nenapadá, co zásadního k původnímu článku doplnit. Vůně, balení i využití se nikterak nezměnilo a já tonikum pochválím a doporučím i dnes.

Nejvíc tonikum používám během dne, nebo večer. Jak teď zase chodím na zahradu a vracím se zpátky domů od hlavy až k patě od hlíny a prachu, tonikum se pro mě stává věcí k nezaplacení! Kdybyste viděli, co všechno dokáže z obličeje vyčistit! Kolikrát si říkám, že by možná stačilo jen opláchnout pleť vodou a jít si konečně nachystat jídlo. Ale pak mi to nedá, vezmu tamponek a obličej pořádně vyčistím. A nestačím se divit!

Naprosto skvělé je, že po použití je pleť VÝRAZNĚ rozzářená a lesklá (ale ne mastná), absolutně čistá a netvoří se na ní tolik zanícených pupínků a černých ťupek. A když tak nad tím dumám, asi mě z celé dnešní čisticí trojice baví tonikum nejvíc a investovala bych právě do něj.

Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda
Čisticí mléko, tonikum 2v1 a pleťová voda Weleda

Abych nezapomněla – tonikum se po použití ještě oplachuje vodou. Já to řeším ale tak, že použiju pleťovou vodu a zbytky čisticího tonika tím sundám.

Složení

Složení: voda, limonen*, olivát draselný, parfém*, extrakt z kořene kosatce německého, destilát z vilínu virginského, lanolin, alkohol, glycerin, linalol*, geraniol*, citral*
*z přírodních éterických olejů

Čisticí pleťová voda

Smysl existence vody jsem naznačila v předchozím odstavečku. Používám ji po pleťovém mléce, nebo toniku, jako poslední čisticí krok. Pak už nanáším péči a krémy. Voda pokožku jemně dočistí a stáhne z ní vše, co zbylo z hrubého čištění. A připraví ji na finální péči.

Vodička voní jako čaj s citronem. Kdybych zavřela oči a někdo by mi dal lahvičku pod nos, vsadím boty, že právě čichám k vychladlému hrnku s čajem, do kterého babička ještě přidala lžičku citronového ovocného sirupu, jak nám to vždycky chystala ke snídani :-)

Aplikátor je stejný, jako u tonika – velmi praktický dávkovač, díky kterému nebudete mít spotřebu produktu jak malý zájezd. Zároveň ale není třeba s lahvičkou zběsile třepat, abyste obsah dostali ven. Velmi šikovné!

Přírodní kosmetika pro dokonalé odlíčení
Přírodní kosmetika pro dokonalé odlíčení

Nevím, proč mám ten dojem, že weledí pleťová voda je o level výš v čištění, než třeba růžová voda. Asi že sebere víc zbytkových nečistot? Dost možná. Akorát na rozdíl od klasické květovky byste s Weledou neměli čistit oči a jejich okolí. Jasně, že když to uděláte, nikdo vám ruku neurazí. Ale když jsem to zkoušela já, vodička mě trochu pálila, tak jsem od toho upustila.

Složení

Složení: voda, alkohol, extrakt z listů rosa moschata, destilát z vilínu virginského, extrakt z plodů citronu, parfém*, limonen*, linalol*, geraniol*, citral*
*z přírodních éterických olejů

Celkové shrnutí? Weleda má čisticí péči VELMI vychytanou. U mě nejvíc vede tonikum 2v1, které pleť fantasticky vyčistí a rozjasní. Je to jeden z nejlepších čisticích produktů vůbec. Nejen od Weledy. Jo a chtěla bych taky zdůraznit, že ačkoli všechny produkty obsahují alkohol, nevšimla jsem si ani stop po vysoušení, nebo pnutí. Vůbec mi tam tahle ingredience nepřekáží, což je zajímavé.

A co je podle vás nejúčinnější čisticí kosmetika? :-)

Komentáře: 11

  1. Evka / SomethingBiotiful Evka / SomethingBiotiful 20 dubna, 2018

    Skvéla recenzia Bebe, na túto som bola naozaj zvedavá hneď ako som uvidela post na FB! ;-) Hlave preto, že viem, že máš suchšiu pleť a v týchto fľaštičkách Weleda je celkom dosť alkoholu… Mne po nich rovnako pleť nepne, nesuší. Asi je to tým jednoduchým zložením, a čistí fakt perfektne. Čistiaca voda a mlieko Weleda sú také moje stálice. Pozerala som, a prvé recenzie na čistiacu kozmetiku som písala na blogu pred 3 rokmi :-O. Ten čas ale beží… :-)

    Evka

    • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

      Děkuju moc, Evi :-) Mě to nesušení zarazilo už u čisticí pěny. Nevím, co do kosmetiky Weleda přidává, ale evidentně mi tam alkohol vůbec nevadí. Asi možná i naopak u toho akné. A letí to strašně! Ale jsi ještě o půl roku lepší – já článek o toniku 2v1 psala před 2,5 rokem! :-)
      Bebe

  2. Amaring Amaring 20 dubna, 2018

    Od Weledy mám zrovna šampon. Používala jsem BioAromu a začala mě hrozně svědit hlava. Nevím proč. Nechtěla jsem hned chemický Nizoral, tak jsem vzala zelený (na mastné vlasy s lupy) od Weledy a na Nizoral *ťuk ťuk* nedošlo. Jsem s ním moc spokojená. A obecně Weledu mám moc ráda. :)

    • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

      Svědit hlava? Sakryš, že by ti tam nějaká složka až tak nesedla? Tak stát se může – a u přírodní kosmetiky je to asi pravděpodobnější, než u té nepřírodní, řekla bych. Nizoral má nachystaný v pozoru pořád i můj chlap – ale co si oblíbil pomerančový Sante šampon, tak na něj došlo už jen párkrát. Rozhodně ne tak často, jak dřív, což je fajn.
      Který šampon od Weledy teď máš, Amaring? Já si pokaždé vybavím ten jejich s prosem (myslím?), který voněl jako Jägermeister :-))
      Bebe

      • Amaring Amaring 23 dubna, 2018

        Mám prosím tě pšeničný proti lupům. Má zelenou etiketu a voní po bylinkách (přiznám se netuším jak von Jägermeister, nikdy jsem ho nepila :D)

        • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

          Teď mě nevím proč napadlo, že jsem si měla trochu líznout i šamponu, jestli by kromě vůně byla podobná i chuť :-DD
          Amaring, mám na tebe jednu malinkatou prosbu o názor! Jsi první člověk, který mi přidal odpověď, když jsem trochu změnila formátování komentářů. Co ty na to teď? Přidávají se komentáře v pohodě? Neblblo ti nikde nic? To trochu ladím :-)
          Bebe

  3. Káťa Káťa 25 dubna, 2018

    Skvělá recenze! :) Asi měsíc po této řadě pokukuji, ale vždy me odradila skleněná láhev a její dávkování. Čistící mléko používám mandlové a u něj díky jeho tubicce zůstanu, ale s ostatními produkty jsi do mne zasela semínko zájmu :D
    Na weledu jsem přešla asi před třemi měsíci a nemůžu si to vynachválit. Nemám tplik akné, suchý obličej, během dne necitim pnutí a i make up mi drží lépe. Neudělá masku ale vypadá přirozeněji. :))
    Ten alkoholovy odér mě zarazil u kremu pro citlivou pleť, ale i přes počáteční nedůvěru ho miluji :D a přesně jak jsi psala, odér hned zmizí a pleť nevysušuje.
    Takze Welede zdar, ahoj :D ????

    • Bebe Bebe Autor | 26 dubna, 2018

      Děkuju, Káti! :-*
      A víš, že mě právě ty skleněné lahvičky nalákaly? Vypadá to ukrutně dobře v koupelně! Stejně tak se mi v tomhle líbí Mylo :-)
      Ha, to mi ušlo, že mandlová řada má čisticí mléko! Musela jsem ho přehlédnout! Tak někdy příště teda :-)
      Sláva nazdar Weledě! :-D
      Bebe

  4. Markéta Markéta 6 srpna, 2018

    Ahoj Bebe, tonikum by se mělo omývat vodou vždycky nebo jen v případě Weledy? Ty píšeš, že ho setřeš pleťovou vodou, myslíš, že bude fungovat i květová voda?

    • Bebe Bebe Autor | 7 srpna, 2018

      Ahojky Markétko, řídila bych se hlavně tím, co napíše výrobce na obalu. Obecně se tonikum nesmývá, ale tohoto čisticího je napsáno, že se něčím ještě opláchnout má. A myslím si, že na to květová voda určitě stačit bude :-)
      Bebe

      • Markéta Markéta 8 srpna, 2018

        Bebe, díky moc za odpověď, už ho mám objednané :D Mně jen přišla škoda, když popisuješ ty vůně a složení, smývat ho pak vodou, ale jak píšeš, řídit se tím, co výrobce napíše….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít