Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

BIO Šípkový olej Saloos pro omlazení a rozzáření pleti – recenze

BIO Šípkový olej Saloos pro omlazení a rozzáření pleti - recenze
BIO Šípkový olej Saloos pro omlazení a rozzáření pleti – recenze

Dnes si ukážeme BIO šípkový olej Saloos. K čemu je dobrý? Pro koho se hodí? A kde ho případně splašit? Čtěte dál…

Konkrétně tento “saloosácký” se lisuje za studena ze semen šípkové růže, kterážto je s výjimkou hodně dalekého severu k vidění na každé mezi a stráni. Já třeba na podzim obíhala Černošice s nůžkama a taškou a kdybych si nevzpomněla až v listopadu, mohly mi zásoby vyjít na víc, než s bídou na pár konviček čaje. Což mě štve.

Protože takový šípkový čajík je ohromně užitečná věc, která přijde ke slovu hlavně při bolestech v krku, chřipce, nebo nachlazení. Věděli jste, že šípky mají dokonce 2x více vitaminu C než citrusy? A že čaj působí močopudně a je možné ho pít i jako doplněk léčby u zánětu močového ústrojí nebo při ledvinových kamenech? O dalším obsahu užitečných látek ani nemluvě – vápník, vitamin B, A, E, K, železo, fosfor, třísloviny, karotenoidy, aj.

Bio šípkový olej Saloos – Král olejů?

Olej co do účinků za čajem nezaostává ani o krok! Ne nadarmo mu v Rusku říkají “Král olejů“! Dá se používat zevně i vnitřně a:

  • má výjimečnou účinnost proti vráskám a stárnutí pleti. Můžete s ním nahradit pleťový krém a těšit se z hezčí pleti. Vyžaduje to ovšem trpělivost a dlouhodobé používání. Ostatně, jako všechno.
  • navrací pokožce pružnost a pevnost a vyživuje ji
  • intenzivně ošetřuje a vyhlazuje
  • je výborný na hojení jizev
  • zklidňuje záněty
  • reguluje tvorbu kožního mazu

Sluníčková hřejivá barva

Šípkový olej má krásnou oranžovou barvu (světlejší než rakytníkový olej) a voní ovocně nakysle. Pokud jste někdy ochutnali šípek nebo šípkovou marmeládu, tak si to jen převeďte do vůně :-)

Jak šípkový olej používám já

Já olej používám hlavně na oblast okolo očí namísto krému, protože mi tohle použití maximálně vyhovuje. Citlivá kůže v téhle oblasti je potom hezky jemná a vyživená, bez takových těch vysušených mini vrásek, do kterých pak zalézá korektor nebo make-up…

Občas promažu olejem i celou pokožku obličeje. Vzhledem k tomu, že se mazání zatraceně dobře a rychle vstřebává, není problém ho použít kdykoli během dne, aniž bych se musela bát, že budu házet prasátka. Na tělo je ho podle mě ale škoda. Možná až budu jednou zvrasklá malučká stařenka, tak si budu dělat koupele z šípkového oleje, abych nepřipomínala měsíc staré zmačkané noviny. Do té doby zůstanu jen u té prevence nových vrásek a vyhlazování začínajících.

Jo a než zapomenu – pokud se rozhodnete šípkem bojovat proti vráskám kolem oček, mám pro vás ještě dobrou novinu – když se vám nedejbože podaří vetřít trochu oleje do oka, buďte v klidu. Oko vám to nesežere a slzet jak profi plačka taky nebudete. Aspoň mě teda v oku nic neštípe.

Máte se šípkovým olejem nějakou zkušenost? Používáte ho místo krému? Mícháte ho s jiným olejem? Všechny postřehy sem! :-)

Komentáře: 20

  1. Olga Olga 17 února, 2015

    AHoj, zrovna sipkovy olej jsem jeste od Saloosu nezkousela nicmene uz mou kosmetickou sbirkou prosli pletove olejicky lemon tea tree, rosalina a levandule a z rostlinnych avokadovy, jojobovy, levandulovy, merunkovy, ricinovy a hroznovy. Mam mastnejsi plet ale jedine tyhle olejicky mi ji vzdy dostatecne vyzivily a redukovaly akne a mastnotu.. Rozhodne palec nahoru :-)

    • Bebe Bebe Autor | 17 února, 2015

      Olejíčky jsou v péči o pleť dost návyková záležitost, jak tak sleduju! Mám to úplně stejně, Oli :-D avokádový je taky skvěle žehlící a vypínací – akorát strašlivě štípe, když si omylem protřu oko :-) meruňkový mi dlouho nevydržel, protože mi hrozně chutnal, tak jsem ho postupně vyslopkala. Což bych si u ricinového nelajznula… :-D
      A k té mastné pleti – i v Biorganica mi říkali, že jsou bezvodé balzámy a oleje paradoxně na mastnou pleť super :-)
      Bebe

  2. Whatever Whatever 17 února, 2015

    Nezkousela jsem ale olej vypada zajimave, budu se po nem muset podivat :-)

    • Bebe Bebe Autor | 17 února, 2015

      Klidně zkus, Whatever :-) cena té 20 ml lahvičky s kapátkem se pohybuje +/- kolem 100 Kč, toho 50 ml pak kolem 199 Kč. Nebo tak nějak :-)
      Bebe

  3. Iwi Iwi 17 února, 2015

    Šípkový je super ;) Mám to na seznamu jao nejlepší kombo na večer za pár korun – šípkový a meruňkový. Meruňkou odlíčím, šípkovým natřu obličej a ráno mám čisto a vyžehleno – ksichtík jako naposled v mateřské školce ;)
    Oleje jsou obecně fajn :)

    • Bebe Bebe Autor | 17 února, 2015

      To zní jako dooost dobrá kombinace, Iwi! :-) ono je stejně asi nejlepší používat toho co nejmíň. Akorát kdyby mě tak nebavilo testovat všechny ty další balzámky a olejíky… No aspoň, že je to z 99% bio :-)
      A ten meruňkový je hrozně dobručký… Když jsem tu lahvičku měla, tak ze začátku jsem si natřela obličej… Trochu pokoštovala… A postupně se ten poměr jaksi obrátil a já 3x koštovala a jednou natírala. A pak najednou nebylo co natírat… :-D
      Bebe

  4. Michaela V. Michaela V. 17 února, 2015

    Šípkový olej jsem ještě nezkoušela, musím napravit. Čaj z vlastnoručně nasbíraných šípků miluji. Hezký den :-)

    • Bebe Bebe Autor | 17 února, 2015

      Šípkový čaj je moc fajn záležitost, Míšo, to máš pravdu! :-)
      Bebe
      PS: držím palečky v nově založeném blogu a oficiálně tě vítám mezi blogové nadšence! ;-)

  5. thedecadenceofdecay thedecadenceofdecay 17 února, 2015

    Včera jsem si od nich koupila hydrofilní odličovací olej Argan Revital a teď jsi mě úplně navnadila na tento šípkový. Dochází mi pleťový krém a už pokukuji, co bych kde dalšího ulovila. Ale jestli říkáš, že je skvělý, jdu do toho! :)

    • Bebe Bebe Autor | 17 února, 2015

      Mamka si od Saloos pořídila ten obličejový Argan Revital a to je taaaak krásná vůně! :-) až půjdu kolem obchodu, juknu na ten hydrofilní. Docela by mě zajímal!
      Šípkový doporučím určitě ráda, je fakt suprový :-) akorát těch olejů mám oblíbených tolik, že mám občas problém se rozhodnout, na který mám náladu dnes :-D
      Bebe

  6. Lili Lili 18 února, 2015

    Teda Bebe, já nevím, jak to všechno stíháš zkoušet… mně přijde, že než něco spotřebuju, tak to je věčnost :-D

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2015

      Lili, abych pravdu řekla – jsem trochu kosmetický magor a frčím si pěkně ve velkém. Hrozně mě baví zkoušet nové věci a objevovat další kosmetické poklady. A když něco nestíhám spotřebovat? Radují se lidi okolo, protože se ráda podělím :-D ono by to asi byla docela nuda, kdybych tu jednou za dva měsíce hodila článek o tom, kterak jsem spotřebovala pikslu krému… :-) jediné, co mě uklidňuje, tak že ať už na sebe patlám cokoli, tak je to s trochou nadsázky skoro jedlé, žádná chemická továrna (až na výjimky v podobě sprchových gelů, které koupím vyloženě kvůli boží vůni).
      Jinak tyhle rostlinné oleje od Saloos miluju už hrozně dlouho a baví mě pořád. A je fuk, jestli je to avokádový, jojobový, pupalkový, rakytníkový, meruňkový, šípkový… Co mě ale trošku štve, tak že jsem tyhle jednodruhovky nestačila ozkoušet u Melvity, než v ČR zrušili zastoupení :-/ Tam měli taky všechno možné :-)
      Bebe

  7. Adriana Adriana 18 února, 2015

    Teď jsi mě celkem navnadila, já mám mix arganového a tuším sezamového a nádherně voní! Ale určitě skočím do dm mrknout na saloos :-)

    • Bebe Bebe Autor | 18 února, 2015

      Strašně mě překvapilo, jak nádherně voněl ten Argan Revital od Saloos! Jako faaakt moc povedené :-)
      Jo a k tomu DM – škoda, že tam mají tak omezený výběr – rostlinné tam nejsou vůbec a z obličejových tuším jen ylang ylang, levandule, granátové jablko a možná růže. Nebo už sortiment rozšířili a mě to ušlo? :-)
      Bebe

  8. Lucik Lucik 19 února, 2015

    Jj, už přes rok jedu na pleť ráno i večer šípkový olej, dovnitř do těla těla ráno na lačno lžíci dýňového/meruňkového nebo mandlového oleje a před spaním patlám na tělo olej baobabový či kokosový. Myslím, že moje tělo nevidělo klasický krém už fakt přes rok, ať žijí olejíčky :)

    • Bebe Bebe Autor | 19 února, 2015

      Teda Luci, parádní zásoba a ještě lepší využití! :-) jak jsi zmínila ten dýňový… úplně jsem na něj dostala chuť! Zvlášť štýrský (prodávají ho v DM) je chuťově naprosto dokonalý! No nic, vidím to na dýňový lov v oddělení zeleniny, až půjdem nakupovat… Honí mě mlsná na polévku, kterou dýňovým olejem navrch dochucuju :-D
      A baobabový jsem ještě nikdy nezkoušela. Tuším je čas doplnit si znalosti :-)
      Bebe

  9. Paja Paja 19 února, 2015

    Někdy si člověk říká, že nemá víc hlav, takových voňavých a nádherných olejů, krémů a patlátek :) Mně teď moc vyhovuje arganový od Saloosu, chci vyzkoušet Bio Aroma a střádám na Inlight :)

    • Bebe Bebe Autor | 19 února, 2015

      Geniální nápad, Paji :-D
      A když už bysme byly u té hlavy, brala bych i náhradní tělo – ale ne na kosmetiku. Tenhle náhradník by za mě jen seděl u filmů, cpal se brambůrkama a nehnul zadkem z gauče :-D
      Jooo a Inlight… Na tuhle kosmetiku veliký pozor… Je zatraceně návyková. A brzo začneš přemýšlet, jestli vážně potřebuješ kupovat tolik rohlíků, když bys namísto toho mohla pořídit tu mini skleničku s novým balzámkem… :-D
      Bebe

  10. Marťa Marťa 23 února, 2015

    Jojo, šípkový olej znám a mám, konkrétně tady tento od Saloosu :). Účinky na pleť parádní, bohužel mi ale dost páchne, stejně, jako šípkový čaj. Vím že je to hrozně zdravé, ale já šípkový čaj prostě nesnáším, smrdí mi naprosto strašně a ačkoliv jsem čajumil, šípkový čaj je jediný, který opravdu nevypiju. Jinak já teda tento článek nečtu s chřipkou, ale jsem originální, a tak jsem si uhnala zánět průdušnice, taky dobrý. Kašlu jako deset starých tuberáků dohromady, s pocitem, že mám v plicích TNT, které co nevidět bouchne při dalším záchvatu kašle. Maminka mě chodí co půl hodiny obšťastňovat s tím, že už nemůže ten můj kašel poslouchat, ať si na to vezmu prášek, a pořád jaksi nemůže pochopit, že už jsem si vzala všechny možné prášky, včetně antibiotik od doktorky, bohužel stále bez výsledku. Tvůj chlap má štěstí, lidi v mé rodině bohužel nepobrali tolik empatie, co ty :D.

    • Bebe Bebe Autor | 23 února, 2015

      Martiiii, to mě moc mrzí, že je ti bídně :-/ kdybych mohla, pošlu ti expres zásilku koncentrovaného zdraví spolu s výhružným dopisem adresovaným kašli a zánětu, ať se na to vyprdnou a dají ti pokoj! A ještě jeden dopis by byl pro máti, že jako pěkně prosím, ať se o mou milou čtenářku dobře stará, vaří jí hektolitry čajíku (ne šípkového! :-) a chodí maximálně kontrolovat, jestli nechce načechrat polštář! :-*
      Pořádně se zakutej do pelíšku a zkus to zaspinkat třeba u nějaké pohádky. Já vím, že se to lehko řekne, zvlášť když s člověkem cvičí kašel a bolí ho pomalu i nadechnutí… Ale určitě bude zas dobře! Posílám moc a moc síly a kočiček i pac a pusu, ať se ti co nejdřív uleví! :-) :-*
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít