Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics (recenze)

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics (recenze)
Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics

Předmět dnešního článku? Přírodní tužicí vlasová pěna od Eco Cosmetics. Je legrační, že když jsem si vybírala novou testovací várku od Míši z Krásná Každý Den, ještě jsem v té době netušila, jak moc se mi bude pěna hodit! O německé značce Eco Cosmetics tu ještě řeč nebyla, tedy krátký přehled, co je vlastně zač:

  • garantuje 100% přírodní složení a certifikaci EcoCert (suroviny v nejvyšší BIO kvalitě)
  • produkty neobsahují parabeny, syntetická barviva a konzervanty, umělé parfémy, ropné deriváty a oleje, tuky, či silikon
  • žádné testování na zvířatech
  • společnost si zakládá na zodpovědném nakládání s odpady. Balení se dají opětovně recyklovat.

Ohledně samotné pěny se v popisku e-shopu píše, že má dodávat vlasům objem, uhlazení a zpevnění. A vlasy by se neměly kroutit ani v sychravém počasí. Jak obstála pěna v praxi? A mám pro ni vlastně využití?

Balení

Znáte mýdla v průhledných plastových lahvičkách, kdy uvnitř máte tekutinu, ze které vám pumpička udělá kopec pěny? Přesně takhle funguje i Eco Cosmetics. Protřepnete, zmáčknete pumpičku a máte pěnu. Jednoduché, jak facka.

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics (recenze)
Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics

Vůně

Představte si nově otevřené kadeřnictví. Všechno je v bílé barvě, září čistotou, dá se tam jíst pomalu i ze země a kdybyste v bílé rukavičce přejeli prstem za jakoukoli skříní, nenajdete ani smítečko špíny. Okna jsou otevřená dokořán, lehký vánek příjemně profukuje skrz záclonky, všude čerstvý vzduch. Na stolku vedle okna jsou vyrovnané komínky nadýchaných bílých ručníků. Hraje příjemná tichá hudba, na stole s vyžehleným ubrusem jsou ve váze květiny a vedle nich džbánek s domácí okurkovou limonádou a čisté skleničky. Nic nepůsobí škrobeně a sterilně, ale naopak lehce, klidně a odpočinkově. Tak voní Eco Cosmetics pěna :-) Čistotou a svěžestí, kterou chcete cítit pořád a pořád!

Pokud by vás ale zajímaly konkrétní vonné ingredience, které jsou ve složení fyzicky přítomné, pak jsou to extrakt z goji a voda z granátového jablka. Nejsem si jistá, jestli bych je vůbec poznala, ale v soupisce ingrediencí uvedené jsou :-)

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics (recenze)
Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics

Můj způsob použití

Jelikož mám zrovna na hlavě extra neprofi sestřih (dlouho jsem hledala ekvivalent výrazu “do*ebaný”), používám pěnu na fixování vlasů zhruba od poloviny délky ke koncům. A když už jsme u toho – konečky jsou po zásahu kadeřnice taky dost zvláštní. Jako kdyby “nafouklé”, či co. Na omak rozhodně divné a skoro až tlustější, řekla bych. Nejspíš pozůstatek toho, když vám někdo drží horký fén na koncích 5-10 vteřin. Škoda mluvit…

Pěna mi vlasy hezky uhladí, zafixuje a dají se vytvarovat, aniž by působily jako “přilba”, což je skvělé. Nehybnou vlasovou krustu na hlavě nesnáším. I díky tomu třeba lak na vlasy používám maximálně dvakrát do roka – a to ještě musí být venku tajfun a já se zrovna chystám pryč a nemůžu si udělat culík.

Na ranní “učesání” používám jednu pumpičku pěny. Jo, počítáte dobře – balení o obsahu 150 ml mám do konce života :-D Pokud už se mi stane, že to s množstvím pěny neodhadnu, sáhnu okamžitě po kartáči (styl “tangle teezer”) a vlasy jedním čísnutím rozdělím. Jako když vám řasenka slepí řasy a vy je kartáčkem zase oddělíte od sebe. A všechno drží, jak má, je uhlazené a zároveň není slepené.

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics (recenze)
Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics

Jestli pěna vydrží i sychravé počasí? To bych určitě líp posoudila, kdybych neměla ve vlasech zažehlený keratin. Díky němu mi vlásky nekrepatí ani ve vlhku a i když zmoknu, jako kdyby mi někdo chrstnul kýbl vody na hlavu, vypadám pořád příčetně a ne jak utečenec z ústavu pro oběti šílených kadeřnic… Na otázku tedy nedokážu věrohodně odpovědět, aniž bych se snažila si něco cucat z prstu. Taakže vlastně nevím. Máte někdo s pěnou zkušenost a nemáte zároveň na hlavě keratin? :-)

Další názor

Jelikož můj chlap používá pěnové tužidlo na vlasy každý den, poprosila jsem o dojmy i jeho. Kupuje si tužidlo z drogerie se sílou fixace 4-5. Poněvadž se v tom moc nevyznám, stručně mi vysvětlil rozdíl mezi 1 a 7. Prý když si vytvarujete vlasy pomocí “sedmičky”, může přijít i uragán a vlasy se vám budou hýbat zároveň s hlavou (nebo tím, kam vás zrovna vítr celého odfoukne). Pěnu přirovnal k síle fixace 1. Že vlasy sice uhladí, ale nemůžete nic moc tvarovat “na pevno”.

Přírodní tužicí vlasová pěna Eco Cosmetics – shrnutí a závěry

  • tužidlo má 100% přírodní složení a certifikát EcoCert
  • nádherně voní čistotou
  • vlasy zpevní, ale neslepí. A pokud přece jen neodhadnete množství, není problém vlasy od sebe oddělit tangle teezerem (podobný princip, jako slepené řasy od řasenky – rozčešete je kartáčkem, ale ony budou přesto držet).
  • pěna vlasy nemastí a nezatěžuje. Nemám potřebu si po použití pěny mýt vlasy častěji.
  • u tužidla mi jde o uhlazení a lehké dotvarování, ale zároveň chci vlasy pořád “v pohybu”. Zásadně nevyhledávám nic, co tvaruje vlasy “do pevna”. Proto mi v tomto pěna maximálně vyhovuje. Ale! Třeba pro chlapa byl fixační efekt slabý a pěnu používat nemohl, protože mu s ní vlasy nedržely, jak by chtěl. Doslova: “Jakože vlasy to zpevní, ale nenatuží. Pro ženskou to bude ideální, aby jí delší vlasy nelétaly kolem hlavy.” (rozpaženýma rukama zamával kolem sebe, jak na 1. máje :-)

Zajímají mě dvě věci. Jestli máte se značkou Eco Cosmetics zkušenosti? A jestli už jste taky někdy nadávali po návratu z kadeřnictví? :-)

Komentáře: 12

  1. Pajinka Pajinka 22 července, 2018

    Ooooo, jak strachu z návštěvy jiné kadeřnice chápu! Riskla jsem to za poslední roky 2x, po porodu syna jsem potřebovala odbehnout jen na chvíli, nee cestovat půl Prahy a ejhle, mé extra jemné vypelichane vlasy začala hned sestrihavat těmi pidlatymi nůžkami. Kdybych byla aspoň trochu vyspana, aspoň zaeraguji. Od té doby kamarádce kadeřnici libam ruce, chválím jí kudy chodím a mohu doporučit na opravu střihu. Raději vyměním gyndařku než ji.

    • Bebe Bebe Autor | 23 července, 2018

      No právě! Člověk si vždycky až s odstupem řekne, že měl dávat větší pozor, být ve střehu, a tak.
      Mně právě docvaklo, že je něco špatně až v momentě, kdy se v zrcadle začalo rýsovat klasické “pramínkové” sestříhání konečků. Jakože vezme pramínek, rovně ho šmikne, vezme další… Říkala jsem si, že to třeba ještě dorovná, nebo tak… Prostě škoda mluvit :-/ Doma bych si to šmikla líp, i kdybych si na té ruce předtím dvě hodiny seděla.
      Hlídej si šikovnou kadeřnici, Paji! Je veliké štěstí mít “v týmu” někoho, kdo dělá svoji práci skvěle :-)
      Bebe

  2. Anna Anna 22 července, 2018

    pokiaľ používaš keratín a nemáš zničené, roztrepené končeky a dĺžka vlasov ti vyhovuje/neprekáža, tak by som kaderníčku nesilila, keratín tam pomôže dosť. Úplne ti inak rozumiem, pretože moja dlhoročná kaderníčka, ktorá strihá celú rodinu a mňa už od detstva šla minulý rok na materskú … odhodlala som sa ísť akurát na strihanie ofiny po dlhom googlovaní doporučení a skúseností. 500 za končeky by som ale nevydýchala, neviem potom koľko by som platila za tie svoje (vlasy po zadok, skracujem väčšinou tak o 1-2 cm) :D to si bola v nejakom svetoznámom salóne s kaderníkmi celebrít že si mohli dať takú cenu? Hrubšie končeky po strihaní by mohli naznačovať tupé nožnice (nůžky) alebo nejakú chybu v štýle strihania, inak načo ti ich fénovala? A ako je na tom pena s vyčesávaním – ide to (po niekoľkých hodinách, keď pena zaschne a vlasy sú zamotané) alebo sú spevnené až do ďalšieho umytia?

    • Bebe Bebe Autor | 23 července, 2018

      Anni, pěna jde vyčesat dobře – vlasy nejsou zacuchané, ani slepené a není třeba čekat do dalšího mytí.
      No podle ceny zarovnání konečků ten salón celebrit i odpovídá, že jo? :-D Kdyby aspoň – by měl člověk zážitek, že před ním zahřívala židli třeba Anne Hathaway, nebo Emma Watson. Ale toto?! Eeeej… Jsem z testování vyléčená. A radši to příště udělám, jako ty. Budu googlovat doporučení a zkušenosti. A jestli nebudu mít aspoň pět různých pozitivních recenzí, nepřekročím práh a přibližující se ruku s nůžkama vezmu paralyzérem :-D
      Bebe

      • Peta Peta 27 července, 2018

        Já jsem s fobií na kadeřnic podobně a tak jsem se teď už dvakrát strihala sama. Ale je pravda ze mám hodně vlasů a trochu vlnité tak se tam asi nějaký zub ztratí. A taky jsem už 3 měsíce na moři tak to je tak nějak jedno.
        Já bych uvítala článek jak naopak navlnit vlnité vlasy protože me se vlny narovnavaji a když je vlhko nebo fouká tak se mi skoro narovnaji úplně a proste nedrží tvar. Jsou hezké tak 10 minut.

        • Bebe Bebe Autor | 28 července, 2018

          Taky jsem si stříhávala dřív sama ofinu, nebo konečky (měla jsem dlouhé vlnité vlasy), ale dneska už si na to netroufnu. Ačkoli… Když jsem se tak dívala na ten poslední střihací výsledek… :-)

          Jak navlnit vlasy? Jééé, tak to nepomůžu, protože já se snažím o pravý opak a rovnám vlasy keratinem. Můžu posloužit jen dávným tipem z doby, kdy jsem měla kudrlinky skoro do pasu. Po umytí jsem vlasy nechala trochu vysušit v ručníku. Následně se k nim ani na kilometr nesměl přiblížit hřebínek, jinak by bylo celé dílo v háji :-) Rukama jsem rozdělila vlasy na pěšinku a pak na jednotlivé pramínky, z nichž každý jsem protáhla mezi prsty s troškou gelu. Bylo to pracné jak blázen, ale výsledek parádní. Pamatuju si, že jsem tehdy zkoušela všechny možné gely, ale žádný se nevyrovnal jednomu fialovému lacinému Color Gel s Aloe Vera (ani nevím značku – přidávám na obrázku). Stál pár peněz, neměl konkurenci, vlasy po něm držely, ale přitom nebyly “plechové”. Tuším se prodává dodnes :-)
          Bebe

  3. Lili Lili 29 července, 2018

    Jé Bebe, to mě moc mrzí, ale čas to spraví ;-). Já mám z kadeřnic větší strach, než ze zubaře a to myslim naprosto vážně! Taky už se mi stalo, že jsem oplakávala a to dorůstání bylo nekonečné (chtěla jsem “delší podkovu”, tenkrát to samozřejmě frčelo, a přišlo mi, že by to nevyžadovalo tolik péče jako mikádo, protože mám vlnité vlasy…no a odcházela jsem s tak krátkým mikádem, že jsem měla holý krk a nervy v háji). Trvalo neskutečně dlouho, než jsem našla kadeřnici, kam se můžu opakovaně vracet a vim, že budu pokaždé vypadat jako člověk.

    • Bebe Bebe Autor | 29 července, 2018

      Jak já tě s tím strachem chápu, Lili! Taktéž jsem chtěla mikádo alá “podkova”, kdy jsou vlasy vepředu o facku delší. Kadeřnice měla střih úžasně “v ruce” a odcházela jsem vždycky nadšená. Každý vlásek jak podle pravítka, na milimetr přesně tam, kde měl být. Ovšem poslední stříhání byla naopak tragická zkušenost :-/ Ale tak jsou to vlasy, doroste to. A pak budu zase stresovat, na koho se obrátit. Nějaký šikovný tip v Praze, nebo blízkém okolí? Já vím, že jména skvělých kadeřnic se nevyzrazují, ale nezlobila bych se za doporučení [mrk, mrk] ;-)
      Bebe

  4. Ivka Ivka 1 srpna, 2018

    Já taky Bebe, já taky….potřebovala jsem to zkrátit, moje kadeřnice nemohla a já blbec, když něco chci, tak to chci. Mam na hlavě mikádo. Je to něco strašnýho a o to horší, že vlasy jsem měla po lopatky…já teda mikádo chtěla, moje vlasy už byly děs a zasloužily si to, ale jako víš co. Chtěla jsem úplně jiný, moderní a měla jsem i obrázek…jako do ksakru, když mam obrázek, tak to snad ostříhá každej ne? Jak je možný, že paní na obrázku má vlasy vpředu delší o cca 7cm a já mam vpředu vlasy kratší o 2cm než vlasy vzadu? Jako co to je za mikádo proboha….já nebrečela, brala jsem to s humorem, do culíku to jde a vlasy zkrátit chtěly a ve finále moje blbost. Ale jak je možný, že něco takovýho stříhá???

    • Bebe Bebe Autor | 2 srpna, 2018

      Teda Ivi, jak to tak popisuješ, tak bych paní asi přetáhla rovnou židlí. Kolečkovou! :-D A že něco takového vůbec stříhá je sice hodně s podivem… Ale mnohem horší je, že má tu drzost za to chtít ještě zaplatit. A člověk je tak vycukaný, že vysype peněženku a než si uvědomí, co se stalo, je pozdě a má sám na sebe akorát vztek :o) A taky se uklidňuju tím culíkem, mimochodem… :-D
      Bebe

      • Ivka Ivka 2 srpna, 2018

        Přesně tak, já jsem vždycky tak ochromená, že neřeknu ani slovo, zaplatim a pak si říkam, ty kačo, žes jí nezjebala a neodešla bez placení…chjo…
        Na druhou stranu, každej mi to chválí…tak buď jim je to blbí mi to říct a nebo se jim to fakt líbí :-D

        • Bebe Bebe Autor | 2 srpna, 2018

          Přesně! :-DD
          Chválí? Vážně? Tak třeba to ve finále není tak zlé! :-D
          Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít