Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty – 4 recenze

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty

Dnešní recenze se bude týkat čerstvých novinek od Weledy, které mají komplet zelený jarní kabátek. Prapůvodní krém Weleda Skin Food, kterému je už 90 let, se rozrostl o celou rodinku produktů! Přibyla jeho odlehčená verze Skin Food Light, tělové máslo Skin Food Body Butter a balzám na rty Skin Food Lip Butter. A všechny nové chuťovky vám dnes představím a ukážu!

Weleda Skin Food má nový desing balení

Co vás určitě trkne do oka na první dobrou, je kompletní redesign obalu/ů – tedy i původního Skin Food krému. Dřív měl krém charakteristickou hliníkovou tubu v zelené barvě se šroubovacím vrškem. Mě temperkové obaly vždycky bavily! Ať už u krémů na ruce, pasty na zuby, opalovacího krému (Mara Naturals ho přeci má!), nebo pleťového krému. Weleda je tím charakteristická, je to líbivé, odlišné a zapamatovatelné. Teď je řada komplet v plastových tubách a má cvakací víčka. Jako jooo, na jednu stranu je fajn, že mi nepadá vršek z ruky, kdykoli ho odšroubuju a je to asi praktičtější na cestování. Na druhou stranu – mně se z jakéhosi nostalgického důvodu víc líbil hliník. Co myslíte vy?

Skin Food krém

Originální Skin Food krém asi zná většina z vás. Je to hutný univerzální krém, kterému Weleda přezdívá “potrava pro kůži“. Intenzivně pečuje o pokožku, má bohatou recepturu z violky, měsíčku a heřmánku a zvládne ošetřit i velmi suchou a hrubou kůži. Dá se využít několikero způsoby – jako extra výživný pleťový krém, jako maska na obličej, krém na ruce, krém na nohy, ošetříte s ním kolena a lokty, někdo prý i rty a klidně jej vetřete i do konečků vlasů. S citem, samozřejmě. Jo a viděla jsem i tip na rozjasnění lícních kostí. Abyste dodali obličeji něco málo zdravého odlesku, namažete trošičku krému na lícní kosti a špičku nosu.

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty

Vůně je olejově citronková a maličko zastřená. Ačkoli jsem ve složení mimo zmiňovanou violku, heřmánek a měsíček objevila třeba i rozmarýnový extrakt, nic z výše uvedeného nejsem schopná v aroma rozklíčovat.

Mám tento krém VELMI ráda a vřele ho doporučuju všem, kteří šílí z popraskané a přesušené pokožky. Já třeba před pár dny ve sprše sáhla po pánském sprchovém gelu Fa. Překrásně voněl a bublinkoval ostošest, tak proč si neprovonět koupelnu. Jenže ouha! Od té doby jsem zaboha nemohla domazat ruce! Vetřela jsem do nich dokonce konopnou mast z bambuckého másla, ony mastnou vrstvu doslova “vdechly” a za čtvrt hodiny jsem se mohla jít máznout zas! Nejhorší bylo, když jsem suchou švédskou utěrkou leštila přední sklo na autě – normálně mi hadra zadrhávala o šupinky na dlani! Málem mi z toho šiblo! Až pak mě napadlo sáhnout po zeleném weledím krému (neptejte se, proč tak pozdě, nevim). A tadáááá – problém vyřešen!

Krém klíďo píďo doporučím těm z vás, kteří by se nejraději naložili do sudu s olejem a tam strávili období od podzimu do jara. Včetně. Protože v tuto dobu se nedá domazat skoro ničím. Skin Food je ale natolik hutný, výživný a mastný, že vám na počkání uleví. Ale! U smíšené a mastnější pleti bych byla velice opatrná a spíš se tmavě zelenému krému vyhnula. A sáhla bych po jeho odlehčené verzi – Skin Food Light.

Skin Food Light krém

Ta má světlezelený obal (jak to mají hezky logické, co?) a lehce přeházené složení. První dvě místa jsou stejná – voda a slunečnicový olej. Original SF pokračuje lanolinem, mandlovým olejem a včelím voskem. Light potom s glycerinem, alkoholem a glyceryl stearate citrate. No však si porovnejte soupisky INCI složení a mrkněte na rozdíl. Proto to sem fotím :-)

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty

Co do textury je to brutální rozdíl – SF original připomíná velmi hutnou mast, SF light je jako pleťové mléko. A lehčí je i vůně. Není tak olejový a více vynikne citrusová parfemace z esenciálních olejů. Krém můžete bez obav natřít i na obličej, aniž byste se leskli na všechny světové strany, nebo se pod vrstvou mazání pocitově dusili. Light se vám šikne zvlášť v případě, že nevedete úplně vyprahlou pleť. Pokud vám bylo někdy líto, že zelenou hutnou weledí legendu nemůžete používat – Light verze bude to pravé ořechové. Anebo že by se našlo ještě něco lepšího…? Třeba tělové máslo?

Tělové máslo Skin Food

Jakkoli je mi celá řada sympatická, voňavě to na celé čáře vyhrává kulatý kelímek s tělovým máslem, tedy Skin Food Body Butter. Vypadá i voní jako ta nejpoctivější smetanová zmrzlina, která v sobě má špetku vanilky a kousek extraktu z meruňkových pecek. V momentě, kdy si k máslu přivoněl můj chlap, zeptal se mě, jestli se ta věc dá sežrat a že mu to připomíná právě zmrzlinu a dovolenou :-)

Ve výživnosti je máslo přesně na půli cesty mezi SF Original a SF Light. Ačkoli jeho konzistence je ze všech tří nejhutnější. Skvěle se roztírá, kůže jej ochotně vstřebává a nezanechává za sebou mastnou stopu. A ta vůůůně – ta se na pokožce hezky drží! Takže budete mít tendenci k sobě pořád vonět a u toho v duchu kalkulovat, kde je nejbližší cukrárna!

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty

Jo a kdyby to čistě teoreticky někoho zajímalo – z celé zelené Skin Food řady je máslo jediný produkt, který v sobě neobsahuje složku lanolin. Tedy tuk (vosk) z ovčí vlny. To jen tak na okraj.

Balzám na rty Skin Food

A čím jiným zakončit článek, než pusou na rozloučenou? Poslední novinkou je totiž balzám na rty v tubičce. A nejlépe ho asi popsala Primadonnka na svém Instagramu, když se o něm vyjádřila jako o miminku. Protože ono to takové kosmetické mimčo je! Aspoň podle velikosti. Balzámek je roztomile maličký a spolu s tyčinkou Everon jde o jediné dva produkty na rty od Weledy, které nejsou barevné. Pak jsou tu ještě tři tubičky tónujících balzámů, ale to je zase jiná pohádka.

Zelený drobeček je super hutný a mazlavý stejně, jako jeho krémový bráška Skin Food. Akorát nemá bílou, ale tmavě žlutou barvu. Hádám, že je to kvůli složení, které nezačíná vodou, ale rovnou olejem, lanolinem a včelím voskem. Voda je až někde ke konci, tedy je jí v obsahu méně => složky se řadí sestupně od té, které je v produktu nejvíc.

Chuťově je balzám příjemný, ničím mi nevadí, ani když ho nevědomky ojídám. Na rtech vydrží překvapivě dlouho a okamžitě uleví od šupinek a pnutí. Akorát bych spíš doporučila nanášení prstem, přestože má tubička kulatý aplikátor. Nebo něco tomu podobného. Mně se s tím ale blbě pracuje, takže si raději vymáčknu trošku balzámu na prst a teprve pak natírám rty.

Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty
Weleda Skin Food krém, Light krém, tělové máslo a balzám na rty

Jsem se dneska nějak extrémně rozepsala… Nejvyšší čas to utnout. Dejte vědět, co na novou zelenou řadu od Weledy říkáte vy a který produkt se vám líbí nejvíc! ;-)

Komentáře: 15

  1. Beauty by K. Beauty by K. 21 března, 2019

    Skvělý článek, měla jsem možnost vyzkoušet to tělové máslo a pokožka i moje čichové buňky chrochtaly blahem :D.
    Beauty by K.

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Že je boží?! To se Weledě strašně moc povedlo! Voní jak zmrzlina a je dokonalé jak na obličej, tak na tělo! Pecka! :-)
      Bebe

  2. Míša Míša 21 března, 2019

    Tělové máslo jsem koupila přede dvěma dny – naprosto neplánovaně – při nákupu v DM. Došlo mi akorát tělové suflé od Soaphoria a běžné tělové mléko ráda střídám s něčím hutnějším, protože jako ekzematik na suchou kůži po těle dost trpím. Takže velice rozumný důvod, proč novinku od Weledy přihodit k nákupu :-D. A dojmy? Musím říct, že jsem vysloveně unešená! Dokonalejší konzistenci jsem zatím u tělového másla neobjevila, vtstřebává se naprosto supr a ta bomba vůně je třešničkou na tomto úžasném krémovém dortu :-). Jen se bojím, že z toho bude závislost :-D.

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Míšo, moc děkuju za postřehy k máslu! Mám velikánskou radost, že Ti tak sedlo! Weleda tyhle univerzální mazátka zkrátka umí a má je promáklé! Klobouk dolů :-)
      Bebe

  3. Janka Bianka Janka Bianka 21 března, 2019

    Viem o týchto nových produktoch, no zatiaľ som mala tú česť iba s pôvodným krémom. Mne by to nové balenie asi sedelo nakoľko mne ten vrchnák fakt mnohokrát utiekol a tá tuba nuž je to také diskutabilné. Krém je však mega univerzálny a navyše nádherne vonia.

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Jakože s původním Skin Food v té “temperkové” hliníkové tubičce? A ano, výhoda s víčkem je očividná – taky už jsem ho nejednou naháněla po koupelně… :-D Mě u Weledy fakt baví ta univerzálnost. Člověk si oblíbí jeden krém a namaže se s tím od hlavy k patě. Doslova :-)
      Bebe

  4. Anka Anka 21 března, 2019

    Bebe, moc děkuji za tenhle článek, hned ráno jsem naběhla a koupila jsem si na zkoušku ten původní krém. Mám totiž strašně vysušené ruce a byl na ně slabý i (jinak naprosto skvělý) měsíčkový krém od Dulcie. Ale tohle je fakt zázrak. Po prvním namazání se konala neskutečná úleva a ruce jsou fakt lepší! Tak uvidíme, jak se osvědčí dál:)
    Jo a je mi líto, že sem nejdou vkládat obrázky. Mám totiž obrázek reklamy z časopisu Eva z konce 30. let. Je to reklama na Everon. V tomhle případě se však nejedná o balzám na rty, ale o zubní pastu:) A Weleda se tehdá psala s jednoduchým V :)

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Milá Anko,
      a to je super, že krém pomohl! Když už všechno na světě zklamalo, zelená Weleda je sázka na jistotu :-) I tu nejvysušenější, popraskanou a tvrdou kůži změkčí a promastí. Fantazie :-)
      A díky Tvému nápadu jsem prohrabala internet a zkusila jsem nasadit do provozu vkládání obrázků ke komentářům. Tak uvidíme, jestli se to osvědčí a bude to fungovat! Kdyžtak si prosím zpětnou vazbu! ;-)
      Měj se moc pěkňučko!
      Bebe

      • Anka Anka 28 dubna, 2019

        Tak zkouším nahrát ten obrázek:)

  5. Martina Martina 22 března, 2019

    Koupila jsem si všechny 3 produkty, ale vyzkoušela zatím jen balzám na rty a nijak mě nenadchnul, je to takový gelík, jak píšeš, rovnou z tuby je pro mne nepoužitelný, takže také na prst a rozetřít na rty. Už jsem tak za půlkou a vydolovat z tubičky už se stává docela pracné. A s hydratací a promazáním taky nic moc, jakýkoliv tuhý balzám je za mě dost lepší. Vyzkoušela jsem, ale za sebe už další nepořídím. Děkuji za recenzi a přeji krásné jarní dny.

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Marti, zatím jsem tak daleko se spotřebou u balzámku nedošla (jich střídám stopadesát, tak mi to dýl trvá), ale teda moc se netěším, až budu za půlkou! Jestli to jde tak blbě ven… Chmmm, uvidíme! Je ale škoda, že Ti moc nesedl :-/ Lovím z hlavy nějaký nejvíc nejlepší, co jsem kdy měla… A jeden z těch echt fajných je třeba Everon od Weledy, nebo BioAroma v malinké skleničce. A chlap si úplně nejvíc pochvaluje medový od Biorytmus. Lepčejsí prý nikdy v životě neměl. Tak hážu jako tipy tyhle tři :-)
      Krásný velikonoční víkend! :-)
      Bebe

  6. Jana Jana 22 března, 2019

    Ahoj Bebe, krásný článek a jsem ráda, že jsi také tak nadšená z tělového másla a přirovnání k zmrzlině hezky sedí :) Ta vůně je prostě božská. Ten se prostě povedl nejvíc, mám už druhé balení.

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Ahojky Jani! Jop, to máslo je fantastické! Akorát by ho tuším mohli vyrábět v kilovém balení! :-D
      Bebe

  7. Amaring Amaring 23 března, 2019

    Ahoj Bebe, tělové máslo jsem si také nedávno koupila, protože původní krém na mě byl moc hutný a nemám ráda lepkavý pocit po namazání a také to, že pak po sobě všude nechávám mastné stopy. Což díky úžasné vstřebatelnosti máslo eliminuje. A jinak vůní mi hrozně připomíná olej a bambucké máslo od Saalos Vanila Bourbon. :)

    Měj se krásně, moc ráda čtu tvůj blog a nedočkavě čekám na každý další článek!

    Amaring

    • Bebe Bebe Autor | 19 dubna, 2019

      Milá Amaring, děkuju za milunký komentář! A za tu poslední větu Ti posílám i vzdušnou pusu! :-D :-*

      Eeeej, jakmile jsi napsala vanilka od Saloos, okamžitě jsem zatoužila si od nich pořídit tělový olej a tuhý balzámek… Saaakryš! Jdu laškovně mrknout na peněženku, jestli přede mnou bude zdrhat, nebo se nechá ukecat… :-D

      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít