Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Nová přírodní kosmetika laSaponaria: Neroli voda, balzám na rty, sérum Q10 a Vitamin E

laSaponaria

Jednou ze značek, které ve své kosmetické péči zbožňuju, je italská přírodní kosmetika laSaponaria. Od prvního vyzkoušení jsem si ji zaškatulkovala jako jednoduchou, okamžitě účinnou a vzhledově moc hezkou kosmetiku. I to poslední je pro mě důležité – myslete si o tom, co chcete. Navíc vás laSaponaria finančně nezruinuje. A to se často nevidí.

Mám od laSaponaria pár oblíbenců, které bych vám z fleku doporučila, aniž bych nad tím dumala byť jen na vteřinu. Hlavně 99% aloe vera gel a marseillské mýdlo na praní jsou sázkami na jistotu. To první vám zahojí spáleniny od slunce, vaření, nebo žehličky a jako bonus zranění okamžitě přestane bolet. A to druhé bez sebemenší námahy přinutí jakoukoli špínu z oblečení migrovat do odtokového kanálku. Hlavně na praní podprsenek je mýdlová kostka super věc! Tahle opruz činnost se díky překrásné vůni změní skoro ve vaši zálibu!

Přírodní kosmetika laSaponaria – Pět skvělých produktů z pleťové péče

Dneska ale odbočím od pomocníků na praní a z lékárničky spíše do pleťové péče. Vybrala jsem z e-shopu Econea v rámci spolupráce několikero zajímavých lahviček laSaponaria. A tak mi doma dělá radost pomerančová květová voda, pleťové sérum Koenzym Q10 a Vitamin E. A taky BIO éterický citronový olejíček a balzámek na rty s meruňkou,

laSaponaria kosmetika

laSaponaria Pomerančová květová voda BIO

Vůně pomerančových květů je specifická, nezaměnitelná a naprosto okouzlující. Pro můj nos stoprocentně! Vůně květů má nahořklou mámivou vůni, která si vás získá a nikdy nepustí! Je příjemně osvěžující, pokožku citelně zvlhčuje, hydratuje a tonizuje.

Funguje jako skvělý podklad pod jakýkoli olejíček, bezvodý balzám, nebo i krém. Všechny produkty se díky vodičce z pomerančových květů do pleti vstřebají doslova před očima. Pro nováčky v přírodní kosmetice to zní asi prapodivně – když chcete, aby se olej vsáknul do pokožky, musíte použít vodu. Ale věřte mi, že neexistuje lepší způsob, jak pleť pomocí olejů a másel opečovávat. Nastříkejte květovou vodu na odlíčenou a vyčištěnou pleť a naneste 1-2 kapky oblíbeného olejíčku, nebo séra.

Voda z pomerančových květů nejvíce prospěje pokožce suché, mdlé a unavené, která potřebuje dodat vzpruhu a energii. Pleť působí, jako kdyby se nadechla čerstvého vzduchu! Šťavnatě, projasněně a zdravě.

laSaponaria
laSaponaria
laSaponaria

Balzám na rty Biocao s meruňkou BIO

Kdo tvrdí, že balzámků na rty má už dost a žádné další nepotřebuje, normálně kecá. Nic takového, jako “mám jich dost” neexistuje. Vždycky se najde kapsa mikiny, která potřebuje obydlet balzámkem. Kabelka, která pláče, že si připadá méněcenná, protože nemá svou vlastní tyčinku na rty. Nebo přihrádka v autě, noční stolek, šuplík pracovního stolu, polička v koupelně… Dosaďte si dalších XY možností a furt jich bude málo! Balzámky pro všechny!

Spotřebuju jich jak malý zájezd, baví mě střídat příchutě a křečkovat je na všech možných i nemožných místech. Hoďte kamenem, kdo to máte jinak.

Na meruňkého mazlíčka od laSaponaria jsem se ukrutně těšila, protože podle popisku na e-shopu se tvářil tuze lákavě. Sladká ovocná chuť, co naláká i děti? Vláčné, heboučké rty k zulíbání? Meruňkový olej? Olalááá, ten já navíc hodně můžu! Párkrát jsem si koupila lahvičku meruňkového oleje a chtěla jsem jej používat namísto krému, nebo odličovače. No vždycky to dopadlo tak, že mi vydržel maximálně týden. Tak dlouho jsem chodila olejíček ochutnávat, že mi nakonec na krém ani odličovač nezbylo.

přírodní kosmetika laSaponaria
přírodní kosmetika laSaponaria
laSaponaria

Moje dojmy z meruňkového balzámku

Balzámek od laSaponaria má zajímavé obrácené otevírání. Čekala bych ho na té delší straně. A taky se nečekaně šroubuje naopak, než jsem zvyklá. Samé novoty! Plus když si natíráte pusu, je potřeba, abyste tyčinku drželi za tu šroubovací stranu, aby vám nezajížděla dovnitř. Ale kupodivu to není nic, co by mi trhalo žíly. Čistě pro zajímavost to zmiňuju, abyste s tím někdo nebojovali jak s ježkem v kleci.

Vůně je věrně meruňková a pro milovníky oranžových sluníčkových plodů bude každé natření rtů důvod ke spokojenému úsměvu. Aroma rozpoznáte i po chuti. Moc fajnové!

Konzistence je fantastická a kdybyste měli za úkol vybrat vlastnosti dokonalého balzámku, nejspíš byste na laSaponaria neměnili ani ťuk. Skvěle se roztírá, nechává na rtech tenkou ochrannou vrstvu, která nelepí, je příjemně sametová a dokonale promašťující. A vydrží dlouho, tudíž se nemusíte mazat co pár minut. Leda za předpokladu, že by se vám zastesklo po meruňkách… ty jsou vážně návykové!

laSaponaria pleťové sérum Koenzym Q10

I zlákalo mě vyzkoušení pleťového séra. Jednak se mi moc líbí “lékarenská” lahvička s kapátkem, co mi dělá dobře na oči, kdykoli o ni zavadím pohledem. A druhak tvrzení, že Koenzym Q10 patří mezi nejodvážnější bojovníky proti stárnutí pleti a poškození UV zářením. Joj, na to já moc dobře slyším!

Koenzym Q10 má silné antioxidační schopnosti, pomáhá při tvorbě kolagenu a elastinu a regeneruje lipidovou vrstvu kůže. A kdykoli si kapku přimícháte do oblíbeného krému, “upgradujete” péči a stvoříte elixír mládí i z kuchyňského oleje na vaření. [chtěla jsem původně napsat že “i z krému na boty”, ale nakonec to neprošlo korekturou]

přírodní kosmetika laSaponaria
kosmetika laSaponaria
přírodní kosmetika laSaponaria

Moje dojmy z pleťového séra Koenzym Q10

Sérum je bez vůně a zápachu, je tekutějšího rázu, má žlutou barvu a konzistenci suchého oleje. Na první pohled se zdá, že nic mastnějšího jste ještě nepotkali. Jakmile sérum rozetřete, ruka se vám zadrhne a po mastnotě není ani památky. Klame tělem, potvůrka sérová.

Já sérum přidávám vlastně k čemukoli, co mažu ráno a večer na pleť. Když mám náladu jen na arganový olej, přidám kapku Koenzymu Q10. Když zatoužím po slaměnkovém krému, kapka nesmí chybět. To samé třeba u Niacinamidového séra, nebo chia olejíčku. Nepoužívám sérum samostatně, ale vylepšuju s ním vždycky nějakou kosmetiku. A nejen s Q10. Dávkuju rovnou i Vitamin E, o kterém bude řeč níž. A dojmy jsou pro mě více než skvělé! Pleť se hojí výrazně rychleji! Zejména v případě, že ji cokoli trápí a působí tak nějak mladší a naducanější a pěknější. Navzdory tomu, že strávíte den na sluníčku a normálně by vaše pleť připomínala sešmajdané indiánské mokasíny. Nehodlám dodat sebemenší ždibek pomluv na adresu tohohle zázraku!

Pleťové sérum Vitamin E BIO

Stejné balení, jako má Koenzym Q10, ale už diametrálně odlišná konzistence. To je Vitamin E. Připomíná hutný rozpuštěný vosk a z kapátka se táááhne jak týden před výplatou. Je třeba chviličku počkat, než se vám podaří odměřit kapku nebo dvě. Otázka 2-3 vteřin času navíc – nic, co by vám rvalo žíly, nebojte.

Vitamin E je superbojovníkem proti ztrátě elasticity pleti, pokožku vyživuje a zpomaluje její stárnutí. Jednou mi ho dokonce předepsala i doktorka, protože jsem řešila nepěkně osypanou pleť a fakt to pomohlo! Od té doby jsem si vitamin E zafixovala v hlavě jako “pleťový vitamin”. A když čtu, že kromě zpomalování stárnutí zvládá i snižovat viditelnost pigmentových skvrn, nebo zvrátit poškození od UV záření… Eeeej, v péči ho chci a potřebuju!

Moje dojmy z pleťového séra Vitamin E

Sérum má žlutooranžovou barvu a oproti prvnímu séru v něm cítím i příjemnou vůni. A řekla bych, že je to právě slunečnicový olej. Resp žluté okvětní lístky ze slunečnice. Zkoušeli jste k nim někdy přivonět? Sérum voní úplně stejně, řekla bych!

kosmetika
přírodní kosmetika
přírodní kosmetika

Konzistencí je sérum supermastnota a je třeba s tím počítat, až jej budete dávkovat třeba k olejíčku, nebo krému. Určitě doporučuju mazat na vlhký podklad. Já si navykla pleť “sprchovat” co chvilka buď květovou, nebo termální vodou a už to mám zautomatizováno. Ale pro jistotu vychytávku zmiňuju, ať víte, jak si i s takovým mazátkem poradit s grácií.

Když už si péči vylepšuju a přidávám k ní kapku Koenzymu Q10, nezapomínám ani na Vitamin E. Jednu kapku toho, jednu tamtoho. A máte vytuněnou kosmetiku, u které víte, kolik kouzel jste do ní přimíchali. Už chybí jen list z mandragory a dračí sliny.

laSaponaria Éterický olej BIO citron

Mám mezi čtenáři někoho, kdo nemá doma ani jeden éterický olejíček? Jakože ani tea tree, levanduli, nebo něco podobného? Kdyžtak se mi hlaste do komentářů, v okolí snad nikoho takového ani neznám, přijdu si vás prohlédnout.

Já si na éteráčky zvykla natolik, že už si bez nich neumím představit život. Zlobí mě migréna, nebo špatné sny? Ťupnu si na spánky a pod nos kapku levandulového olejíku. Poštípal mě komár, nebo nějaké jiné zvěrstvo? Tea tree je sázkou na jistotu a spolehlivě místo vydezinfikuje a uleví od svědění. Ozval se zub? Honem pro hřebíčkový olej! Rýma mi zabetonovala nos a leze na mě nějaký moribundus? Hupky dupky kápnout do aroma lampičky eukalypt. A tak dál. Je to jednoduché, přírodní, cenově za pakatel (v přepočtu na kapku), zaručeně to funguje a je to bezpečné. Teda za předpokladu, že dodržíte pár rad, samozřejmě.

přírodní kosmetika
přírodní kosmetika
přírodní kosmetika

Dva šikovné tipy pro použití éterického olejíčku

Olejíčky budete před aplikací na pokožku řeďte v dalším rostlinném oleji a nebudete to přehánět s dávkováním. Například u citronového éteráčku se 1 kapka rovná jednomu kilogramu citronů. To už je slušná koncentrace, viďte? Takže když si z něj budete míchat třeba repelent, stačí vám kapka, kterou rozmícháte ve lžičce oleje.

Zacházejte s každým éterickým olejíčkem opatrně a vždy vyzkoušejte, jestli na něj nemáte alergii. Přeci jen jde o super koncentrovanou přírodní látku, tak je třeba trocha obezřetnosti.

Abych to ale nezakecala úplně – proč jsem si vybrala právě citronový olej? Protože voní jak celý citronový sad nacpaný v jedné lahvičce a je to přímo esence radosti a optimismu! I kdybyste byli vyšťavení jak citron, stačí přidat kapku do krému na ruce a fiiii – funguje to jak Red Bull. Neuvěřitelně nakopávací vůně, tenhleten citronek <3

A to je pro dnešek asi všechno. Jsem se trochu rozepsala, ale laSaponaria stojí za každé pochvalné písmenko, které jsem na její adresu z klávesnice vypustila ;-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít