Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)

Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)
Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)

Dneska si povíme, jaký je opunciový olej Sagrada Natura, na kterýžto nosím v hlavě názor už poměrně dlouho. A je načase dodat mu trochu té štábní kultury, obohatit jej o fotky a sdělit ho světu :-)

S tímto druhem oleje mám zatím jedinou zkušenost a to od značky Zahir Cosmetics, o které jsem psala v červenci minulého roku. Pokud si chcete pročíst trochu “opunciové teorie”, mrkněte na recenzi Zahir roll-onku – nemyslím si, že by se v procesu výroby nebo v účincích něco změnilo natolik, aby to potřebovalo nový text a opakování stejných faktů. Ostatně, ofiko popisek v e-shopu Sagrada Natura vše shrnuje asi nejlíp: “Opunciový olej, známý také jako kaktusový nebo nopálový, je na poli přírodní kosmetiky považován za nejúčinnější zbraň proti stárnutí pokožky a tvorbě vrásek. Pro svou neuvěřitelnou schopnost vyrovnávat mimické vrásky se opunciovému oleji dokonce s nadsázkou říká přírodní botox.”

Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)
Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)
Opunciový olej Sagrada Natura (recenze)

Přírodní botox

Tedy se omezím jen na sdělení, že jestli hledáte protivráskovou péči bez nutnosti dělat si z obličeje jehelníček, sáhněte po třech druzích oleje – avokádovém, arganovém a opunciovém. Troufám si tvrdit, že kombinace těchto tří vás vrátí minimálně do dětských let a docela by mě zajímalo, jestli je na kosmetickém trhu výrobek, který by tyto oleje ve výsledném produktu smíchal. Pokud o něčem takovém víte, prosím si echo do komentářů.

Vůně a balení

Abych se ale vrátila k tajemné hnědé lahvičce, která je hlavním hrdinou dnešního článku. Co do vůně bych ji já osobně popsala jako bílou čokoládu. Fakt! Chlap mi tvrdí, že jemu spíš připomíná rozinky. Tak si vyberte. Aroma je ale velice jemné, nerušivé a nebudete o něm vědět. Rozhodně se vám nepobije třeba s krémem, pokud budete opunciový olej používat jako jeho podklad. Co do balení jsem vyzkoušela dva druhy aplikace. U Zahir šlo o skleněnou lahvičku s roll-onkem. U Sagrada Natura je kapátko. Dlouho jsem dumala nad tím, co je praktičtější a lepší. A nakonec se přikláním ke kapátku. Máte u něj absolutní moc nad množstvím a je hygieničtější. Co preferujete vy?

Opunciový olej Sagrada Natura: výsledky testování

Samotné účinky se u obou značek neliší. Jde o perfektní olej, který se hodí pro účinnou protivráskovou péči o pleť. O tělo a vlasy možná taky, ale tam by se výsledek poněkud prodražil… :-) Opunciový olej se dá použít namísto očního krému, séra, nebo pleťového krému. Jediné, na co fakt myslete, tak abyste pleť před použitím navlhčili. Jelikož olej není nejlevnější a nejen cenovkou jde o setsakra luxusní zboží, doporučuji si k tomuto účelu pořídit třeba lahvičku růžové vody s jemným rozprašovačem. Pozvednete tím pečující seanci o level výš ;-)

U prvního testování opunciového oleje jsem byla hodně poctivá a používala jsem jej striktně na jemnou kůži kolem očí a na nosoretní vrásky (holt už mi není 17, no :-) Vepsalo se mi v jednu dobu do ksichtíku tolika nedobrot a nervů, až jsem začala vypadat jako svoje starší dvojče. Kúra pomohla. Samozřejmě ne hned! Jestli chcete, aby v kosmetice něco opravdu fungovalo, musíte to používat pravidelně. A já tehdy opunciový olej dvakrát denně aplikovala několik měsíců.

Tentokrát jsem ale udělala změnu a přidávám si jej po kapkách třeba k nočnímu krému. Anebo olej využiju namísto séra (tedy podkladu pod denní krém – pro extra výživu). Hodně dobře se vstřebává a nevím o žádném výrobku, který by se s olejem nekamarádil – jako podklad se nedrolí, nežmolkuje, nic takového. Jednoduše se spojí s čím mu řeknete a funguje. Tak :-)

Komentáře: 21

  1. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 27 března, 2017

    Od této značky mám doma arganový olej a je fajn, ale celkově mi na pleti dělají dobře všechny “kapátkové” lahvičky :-)

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2017

      Na mě dělají kapátka dojem alchymisty. Kapka sem, kapka tam, dvakrát zamíchat a bum :-) ale arganový olej mají super, to ano :-)
      Bebe

  2. Alica Alica 27 března, 2017

    Bebe, neskúšala si niekedy Extra bio šípkový olej od Saloosu? Mne sa zdá o niečo lepší ako arganový olej. Samozrejme môže to byť len môj subjektívny dojem. Opunciový som nikdy nepoužívala, ale môže to byť tiež bomba. Ešte som počula, že olej z kustovnice čínskej (goji) pôsobí ako najlepšie liftingové sérum. Inak som rada, že som niečo také, ako sú pleťové oleje, vôbec našla.

    • Mačka Mačka 27 března, 2017

      Ja mam dobru skusensot so sipkovym olejom od Biopurus. Sipkovy olej od Saloos som neskusala, no poznavacim znamenim ci je sipkovy olej kvalitny by mala byt farba. Menej kvalitne su zlte. Cim je olej tmavsi, tym by mal byt lepsi.

      • Bebe Bebe Autor | 29 března, 2017

        Měla jsem jednou čistý šípkový olej od Saloos a ten šel spíš do oranžova. Vypadal trochu jak ovocný čaj :-)
        Bebe

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2017

      Zatím nezkoušela. Ale vybavuju si, že šípkový olej je vlastně taky doporučovaný na vrásky. Panečku, to by byla kombinace – vzít nejznámější a nejlepší oleje proti vráskám, smíchat je dohromady a udělat z toho jeden mega elixír. Botox by vymizel z ulic :-D
      Bebe

      • Alica Alica 29 března, 2017

        Keď mi dochádzal šípkový olej, zmiešala som jeho zvyšky s maminým elixírom od Argandie. Tvorí ho arganový a opunciový olej. Vyzerala som ale strašne, teda vyhodilo sa mi nepekné akné. Treba teda všetko s mierou. Inak od Argandie mám ešte Elixír 5 ruží, a to je pre pleť skutočný balzam.

  3. Mačka Mačka 27 března, 2017

    Mohla by si zvazit oddelovanie recenzii na kozmeticke produkty od “pribehov” v uvode.

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2017

      Díky za podnětný návrh, Mačička :-) Svolala jsem narychlo chroustí schůzi, debatovali jsme, argumentovali tam i zpět, přemýšleli… A nakonec se rozhodli ponechat současný stav :-) Víš, je to kvůli tomu, že chci, aby mě vedení blogu bavilo. A právě kombinování “osobního deníčku” a kosmetiky mi v tomhle hrozně vyhovuje. Některé články ale separé nechávám – třeba o kočičovi. Tam kolikrát píšu a píšu… a je z toho román, na který bych recenzi nalepovala už těžko :-)
      Bebe

    • claire clairmont claire clairmont 29 března, 2017

      No ja si naopak myslim, ze k tomuto blogu a k Bebe to uz jednoducho patri ;)

      • Bebe Bebe Autor | 6 dubna, 2017

        Jéééé, to je od Tebe hezké, Claire! Děkuju :-D ♥
        Bebe

  4. Alica Alica 27 března, 2017

    Príbeh o priviazanom psovi v lese je smutný, no práve včera bežala na ČT1 reportáž o kožušinových farmách v Čechách. To bola teda silná šálka, i ľutujem, že som to vôbec sledovala. Ešte dnes na to dosť myslím. AKo je vôbec možné, že v 21. storočí dovolia také kruté a bezcitné zaobchádzanie so zvieratami? Pritom to nie je žiadna vec, ale bytosť pociťujúca, strach, stres, bolesť.

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2017

      Mě takhle asi nejvíc dostal a ovlivnil dokument “Earthlings” (Pozemšťané) a knížka “Hubená mrcha”. Oba “projekty” jsou šokující, překvapivě logické a asi i drastické. Ale na přemýšlení hodně dobré a vhodné, řekla bych. Myslím, že není nutné po jejích shlédnutí a přečtení opustit “normální” život, ubytovat se v chatrči a jíst jen kamení a pít vodu z potůčku. Jen je fajn si občas uvědomit, že zas takoví páni tvorstva prostě nejsme a “být vychovaný” neobnáší jen pozdravit sousedy na ulici a podržet někomu dveře v obchodě. Zahrnuje to podle mého ohleduplnost vůči všem živým tvorům.
      Bebe
      PS: ok, až na tu mravenčí genocidu, kterou jsem onehdá podnikla doma v koupelně… :-)

  5. claire clairmont claire clairmont 28 března, 2017

    Bebe, hovoris mi z duse… Tiez travim tyzdne modlenim sa, aby sa tym, co ublizia zvieratu, ich skutok vratil aspon milionosemstokratnasobne… bohuzial, som v tomto absolutne nekompromisna :)
    Olejcek vyzera veeelmi zaujimavo, ja aj vdaka Tebe frcim na arganaku a ruzovej vode a neviem si vynachvalit, ale skusim asi aj tu aplikaciu do kremu veru… poslednu dobu som sucha ako piesok na Sahare…

    • Bebe Bebe Autor | 29 března, 2017

      Claire, doufám v to samé! Ať se jim to pořádně vymstí a vrátí! Souhlasím, že tady není v čem ustupovat.

      Kapku do krému klidně zkus – mě přijde, že i z lehkého hydratačního kousku se tak dá vykouzlit cosi výživnějšího klidně i na noc :-)

      Bebe

  6. Lili Lili 5 dubna, 2017

    S těmi zvířátky to mám Bebe stejně, s pejsky obzvláště. Jakmile to takhle zahlídnu v telce nebo na internetu, tak to nemůžu číst, natož se dívat, protože okamžitě začnu ronit. A s těmi božími mlýny si to myslím taktéž úplně stejně.
    A k olejíčku – myslím si, že i kdyby stál majlant, tak za “přírodní botox” dám cokoliv :-D. A musím si konečně taky pořídit ten arganový olej, pořád to jen plánuju a skutek utek.

    • Bebe Bebe Autor | 5 dubna, 2017

      Je zvláštní, jak je člověk postupně imunní vůči zprávám typu “v zemi XY zemřelo několik desítek lidí” a kolikrát u toho ještě zívne, pokrčí rameny a jen poznamená, že je to hrozné, co se ve světě děje. Ale stačí jedno zviřátko a skáču z křesla a nadávám jak špaček. Zajímavé.

      Bebe

  7. Martina - Můj bio svět Martina - Můj bio svět 6 dubna, 2017

    Ach jo, jak mi mluvíš z duše, Bebe :( Já jsem hroznej milovník zvířat, pejsků obzlášť a takovýchhle příběhů a mnohy i horších mam na Facebooku plnou zeď.. Připadá mi to už jako boj s větrnými mlýny, lidi jsou prostě zrůdy :( Taky tajně doufám, že na ně jednou dojde, protože takovým lidem prostě nelze přát nic dobrého.
    Do útulku občas chodím venčit a zatím statečně odolávám všechny pejsky odsud vzít a vybudovat si nějaký velký psí dům :D Ale já jsem v tomhle děsná.. Mamka mi vyprávěla, že jsem prý jako malá plakala, i když zabila mouchu :D
    Jinak moc pěkná recenze, opunciový olej jsem ještě nezkoušela a vypadá to jako luxusní záležitost :)

    • Bebe Bebe Autor | 6 dubna, 2017

      Marti, dřív jsem taky na Facebooku hodně sledovala útulky, nebo různé organizace, které pomáhají opuštěným zviřátkům. Ale bylo mi z toho vždycky tak strašně úzko, že jsem s tím přestala.
      Je od Tebe ohroměn milunké, že takhle psíčkům pomáháš! Když vidím, kolika smutných oček v kotcích čeká na budoucí rodinu… Nejradši bych je taky adoptovala všechny najednou! ♥

      A nejsi děsná! Já třeba než bych doma zabila včelu, můru, mouchu nebo cokoli, tak otevírám všechny okna a snažím se zviřátko vyhnat. Výjimku mají brablenci, které s těžkým srdcem a omluvou likviduju a dělám z nich 2D modely, poněvadž to jinak nejde :-)

      Moc děkuju za komentář! :-* A opunciový olej klidně doporučuju – vzhledem k množství vs. ceně ale spíš jako cílenou péči třeba kolem oček nebo jako sérum po kapkách pod krém :-)

      Bebe

  8. Alena Alena 30 července, 2017

    Velmi kvalutni opunciovy olej ma renovality. 50ml za 890kc

    • Bebe Bebe Autor | 30 července, 2017

      Děkuju za info, Ali! Značku Renovality vůbec neznám! Akorát – vím, že to bude znít děsně blbě – ale není to nějaké laciné za 50 ml? :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít