Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme (recenze)

Biorythme
Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme

Marně přemýšlím, kolik deodorantů mi podpažím za můj dosavadní život prošlo. Naplnilo by to regál? Dva? Deset? Asi to nechci vědět. Potkala jsem exempláře, které bych označila za totální zlo a doporučila bych vám jejich použití v případě, že byste si chtěli v natřískané MHD zaručeně sednout a ještě mít kolem sebe dva metry volného místa. A stejně tak jsem objevila kousky, které by si zasloužily kosmetického Oscara a vlastní hvězdu na chodníku slávy. Dnes vám povím, do které skupinky bych zařadila přírodní deodorant Citronová meduňka od české značky Biorythme, který jsem si vybrala k testu z Biobalíček.

Víte, testování deodorantů je sázka do loterie. Dají se ozkoušet poměrně rychle – prostě buď fungují v zátěžových situacích, nebo ne. Musíte být velký odvážlivec, abyste do ostrého provozu vzali takovou novinku. Zvlášť když netušíte, jestli díky ní budete ve vagonu metra sedět sami. Obojí je na chuja, samozřejmě – ideální je, pokud o deo nikdo neví a on jednoduše funguje, jak má :-)

Biorythme
Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme

Citronová meduňka je někde napůl cesty mezi “nikdo nemá ani tucha” a “občas se vás někdo zeptá, čím voníte”. Prásknu rovnou, že Biorythme funguje znamenitě. A nebála bych se ho přirovnat ke krémovému deodorantu Soaphoria, který prozatím kraluje mému TOP deo žebříčku.

Dojmy z testování

Stačí ho použít ráno po sprše a můžete si být jisti, že víc jak půl pracovního dne jste v cajku a absolutně nehrozí, že by se kolem vás objevila byť jen molekula potního odéru. Samozřejmě záleží na tom, jak náročný den máte. Pokud extrémně, doporučila bych vrstvu po obědě obnovit. Pokud nikde nerubete uhlí, neběžíte maraton, nebo se nechystáte na schůzku s nadřízeným, jejíž téma se týká zvýšení vašeho platu, deo by vám mohl v klidu vystačit až do podvečera.

Píšu to celé opatrně, poněvadž výdrž je hrozně individuální. Sama u sebe bych ale mezi Soaphorií a Biorythme ve výdrži neviděla výrazný rozdíl. Pokud má Soaphoria 100%, Biorythme má pro mě 95%. Asi tak nějak.

Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme

Vůně

Je určitě důležité vychytat vůni. Jestli máte rádi meduňku a její jiskřivé, skoro až citronové aroma, budete nadskakovat radostí. Deodorant je ztělesněná meduňka! Jako kdybyste náruč čerstvě ostříhaných listů našlapali do toho malého plastového balení. Určitě vám provoní oblečení, stejně jako se kolem vás bude vznášet vůně, když zvednete ruce, nebo se trochu zapotíte. Než se zeptáte – ano, dají se pořídit i jiné varianty. Mimo citronové meduňky v Biobalíčku nabízí i růžovou zahradu, levandulové pole, či kombinaci pačuli & máty & rozmarýnu. Anebo to můžete vyřešit echt fikaně a pořídit si neparfémovanou variantu. Je to jen na vás. Mně meduňka velmi voní a když si vařím čaj ze sušených zásob, kolikrát si dokonce jen tak hrábnu do sáčku a přivoním k hrsti sušených lístečků :-)

Tip k nanášení

Co mě velmi pobavilo, tak doporučení na e-shopu ohledně nanášení. Pominu info, že je lepší deodorant skladovat okolo 25°C (to je fajn i u Soaphorie, aby vám “nezkameněla” – pak se blbě nanáší). Ale rozesmál mě tip, kterak máte deo na pár sekund nechat přitisknutý v podpaží jako slepice kuřátka :-D A víte, že je to pravda? Hmota se pak mnohem lépe roztírá!

Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme

U nanášení bych se ještě pozastavila. Je fajn, že deodorant nikterak nelepí, nebarví oblečení a nenechává na něm fleky. Ale! Zjistila jsem, že ho nemůžu používat přímo po holení, protože mi pak vyskakují červené pupínky. Sice se do půl dne ztratí, ale stejně. Třeba u Soaphorie se mi to nestává. Tam mi naopak přijde, že kůže v podpaží deo kvituje s povděkem. U Biorythme si ale musím dát po zásahu žiletkou oraz a počkat až na příští aplikaci. Testovala jsem to několikrát, ale vždy se stejným výsledkem.

Jako extrémně povedené mi přijde balení. A tady bych přiznala plusové body Biorythme oproti Soaphorii (když už je srovnávám celý článek). Obal je geniální, neuvěřitelně roztomilý a praktický! Nemusíte nikam sahat prsty (já už si zvykla, ale některým lidem je to protivné), jednoduše pootočíte kolečkem, dvakrát máznete a nazdar. Což dělá z meduňkového deodorantu perfektního kamaráda do kabelky a na cesty.

Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme

Složení: kakaové máslo, jedlá soda, kukuřičný škrob, včelí vosk, mandlový olej, rostlinný ester kyseliny citronové, farnesol – složka přírodních EO, meduňkový EO, citronelový EO, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*, Eugenol*
*přirozené složky obsažených EO (éterických olejů)

Přírodní deodorant Citronová meduňka Biorythme – závěrem

Abych to nějak přehledně shrnula.
Balení – paráda! Šikovné, praktické a hygienické. Super do kabelky.
Vůně – rozpoznatelná a výrazná meduňka.
Výdrž – znamenitá. Během náročném dne doporučuji obnovit 1x, jinak není třeba.
Nanášení – snadné, rychlé, bezproblémové.
Složení – čistě přírodní.
Nadšení – veliké :-)

Komentáře: 22

  1. Ilča Ilča 17 dubna, 2018

    Už jsem taky tenhle deodorant očuchávala a byl mi moc příjemný, ale po přečtení složení jsem si ho radši nekoupila, protože obsahuje jedlou sodu, která má pH 9, takže je mnohem zásaditější než je přirozené pH naší pokožky (cca 4-5,5). Je možný, že i z toho se ti dělají pupínky, u někoho je prý tak silná reakce, že může dojít až k popálení pokožky :(

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2018

      Ahojky Ilči, dívala jsem se, že soda je i v Soaphorii a tam mi nedělá vůbec žádnou neplechu, i když deo nanesu okamžitě po holení. Tak možná, že je v jiném poměru? Zas tak kovaná v ingrediencích nejsem, tak to neumím posoudit :-)
      Bebe

    • Veru Veru 15 května, 2019

      Zdravím :) už mají bezsodé deodoranty, takže se na ně chystám :-)

  2. Michaela Michaela 17 dubna, 2018

    Já jej pořídila někdy před Vánoci a názor mám trochu jiný. Varianta Levandulové pole moc krásně voněla, to ano. Vše bylo ok do doby, než jsem zjistila, že mi nejde povysunout. Kroutila jsem, mačkala jsem, nebyla si jistá, jak se dostat k obsahu. Asi jsem v obchodě vzala špatný kus a nevšimla si toho, nebo nevím, ale byl “protočený závit”. Tak jsem byla nucena naškrábnout trochu prstem a nanést. Trochu nepohodlná aplikace, ale přece to nevyhodím, že? Po nějaké době jsem si všimla našedlých fleků v podpaží světlých košil – 3/4 balení letělo do koše – pro tohle už jsem omluvu neměla. Deodoranty jsem nestřídala, používám vždy jen jeden. Dost mě tahle zkušenost mrzí, zvlášť když jsem na něj slyšela jen samou chválu.
    Michaela

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2018

      Míšo, děkuju za komentář! A zároveň mě hrozně mrzí, že ti deo nesednul :-/ Akorát víš, co mě ještě napadlo? Zapomněla jsem v článku zmínit, že se deo šroubuje na druhou stranu, než ostatní produtky stejného typu. Jakože aby z toho nebyli v šoku ostatní čtenáři.
      Máš tip na nějaký jiný deo? Nebo který ti teď nejvíc sedí? :-)
      Bebe

      • Michaela Michaela 25 dubna, 2018

        Tak teď jsi mě dostala! Opravdu si nevybavím, jestli jsem zatočila i na druhou stranu. Používám teď tuhý od Desert Essence. Zatím spokojenost.

        • Bebe Bebe Autor | 26 dubna, 2018

          :-DD Asi bych chtěla vidět ten výraz u čtení věty “šroubuje na druhou stranu”, Míšo :-D Jsem to zmínila jen tak mezi řečí, doopravdy by mě nenapadlo, že by mohl být zakopaný pes tu :-D
          Desert Essence? Píšu si! Na další papír. Poněvadž můj poznámkovníček se značkami, které potřebuju vyzkoušet, se pomalu rozrůstá na knižní vydání… :-)
          Bebe

  3. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 17 dubna, 2018

    Zbožňuju vůni meduňky, ráda s ní usínám :-) kupuji si ráda meduňkové balzámky na rty, které mám neustále na nočním stolku a před spaním si jej přemáznu i pod nos. Od značky Biorythme ale miluju balzámy na rty. Měla jsem jich už několik a musím říci, že zatím nejmají konkurenci. A to už jsme jich vyzkoušela habaděj :-D

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2018

      Jééé, balzámy na rty… Jsi mi připomněla, že se pokouším celou zimu dopotřebovat bezednou skleničku od BioAroma :-D Neuvěřitelná záležitost za pár peněz :-) A Biorythme, že mají nejlepší balzámky? To jako vážně? Sakryš, tak to je musím někdy prubnout ;-)
      Meduňku chodím každý den okukovat na zahradu, jestli už roste. Mám pár rostlinek, ze kterých od jara do podzimu vařím čerstvý čajík. A to je panečku úplně jiná pohádka, než z té sušené :-)
      Bebe

  4. Deni Deni 18 dubna, 2018

    Ahoj Bebe, tak ten vypadá slibně. A malá kulatá tubička je mi sympatická a trochu mi tvarem připomíná Navia tuhý deodorant. Nevím jestli jsi ho zkoušela, ale taky by mě zajímalo porovnání.. tedy ve symslu když Soaphoria 100%, Biorythme 95%, kolik by měl Navia a co třeba Naturalis, ten je hodně vychvalovaný.. já teď musím spotřebovat ještě pár nasyslených, co mi ale příliš nevyhovují a pak se asi taky vrhnu na testování :-)

    • Bebe Bebe Autor | 18 dubna, 2018

      Ahojky Deni, i mě se balení ohromně zamlouvá! Vypadá roztomile :-) Navii ani Naturalis jsem nezkoušela (těch značek ale je!), takže nemůžu říct případné porovnání. Jestli se mi ale do rukou dostanou, určitě bych se je pokusila ohodnotit ve srovnání s tím, co jsem zkoušela. Přeci jen jsou pro představu čísla v procentech užitečnější (ač jde o osobní názor), než delší povídání :-)
      Mimochodem jaké se ti povedlo nasyslit, že ti nevyhovují! To mě zajímá! :-)
      Bebe

      • DENI DENI 19 dubna, 2018

        Z přírodních tu mám kuličkový Caltha, který sice krásně voní, ale příliš neúčinkuje, pak přírodní pravý Alun, u kterého mi nevyhovuje ta aplikace a navíc mi take příliš nefunguje a dál 3 drogérkové, ale bez hliníku – sprejový Borotalco a Dove a tuhá Isana. No a z těch mi nejvíc vyhovuje Borotalco, ale zas ta vůně je extra silná a pronikavá a to mi vadí, protože nechci aby se mi to mísilo s parfémem. Až zásobu zredukuju, asi vyzkouším nejdřív ten Naturalis… Tolik bych deo nehrotila, ale chodím na salsu a tam už od dea potřebuju nějaký výkon :-)

        • Majda Majda 19 dubna, 2018

          Ahoj holky, jestli můžu vstoupit, Navii jsem měla a dost mě zklamala. Nefungovala mi, byla jakoby docela mastná, po chvíli šel cítit pot i když jsem třeba skoro nic nedělala. Pro srovnání, soaphorii jsem měla a ta byla fajn. Topka je pro mě ale Ponio. Ten vydrží snad celý den. <3

          • DENI DENI 20 dubna, 2018

            Super, děkuju za tip Majdo. Píšu si na seznam :-)

            • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

              Deni, Borotalco se velice líbil i mě! Jak vůní, tak mi skvěle fungoval! Úplně jsem na něj zapomněla, když jsem ho tehdá dopotřebovala! Dík za připomenutí! :-) Bebe

          • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

            Majdi, moc děkuju za poznatky o Navii! Podle toho, co píšeš, mi Navia připomíná Mylo “Čistá pazuška”. Ta byla taky taková malinko mastnější a slabá. Ve skleničce voněla nádherně, ale moc mi nefungovala.
            Na Ponio už jsem tu četla tolik dobrého, že je mi záhadou, proč si na něj při vybírání deo nikdy nevzpomenu. Ale fakt nikdy! To je stejné, jako když jsem několik let musela volat našim, jak dlouho se vaří vajíčka natvrdo… Nebyla jsem schopná si to prostě zapamatovat. Ponio se asi dočkalo stejného vytěsnění z paměti. Jsem ostuda, no :-D
            Bebe

  5. Amaring Amaring 18 dubna, 2018

    Ahoj Bebe, tak ti nevím, ale nechtěla bys k blogu otevřít ještě banku? Protože o žádost na půjčky bys rozhodně neměla nouzi, s těmi tvými recenzemi. :D už mám totiž zase pocit (tiky a cukání) jít tenhle deo hned objednat. Zbožňuju meduňku a její vůni. Dokonce mi maminka vyprávěla, že jako malá jsem měla nejradši takový dětský čajík právě s meduňkou. :) momentálně (ale to už víš) používám RaE deodoranty a jsem spokojená, ale docela by se mi zamlouvala ta praktičnost tyčinkového balení. Rozhodně plánuji vyzkoušet. :)

    • Bebe Bebe Autor | 23 dubna, 2018

      Ahojky Amaring,
      úplně vidím tu reklamu – byla by asi podobná jako na Airbank, jen by na sobě borci měli růžové oblečky :-D A říkali by něco ve smyslu “už vás nebaví být měsíc o suchém chlebu a rýži kvůli oblíbenému šamponu?” :-DD
      Kdyby RaE a Soaphoria měli takovéhle šikovné balení, tuším by získali strašně moc zákazníků navíc! Ne každý si totiž zvykne na to nanášení rukama. A na cestování je tyčinka opravdu praktičtější, co si budem vykládat :-)
      Jdu si udělat ten meduňkový čaj. Úplně jsi mě na něj teď navnadila! Tak aspoň se bude líp chrupkat :-)
      Bebe

  6. Anka Anka 23 července, 2018

    Ahoj! Tak jsem po přečtení recenze musela deodorant taky vyzkoušet a jsem poměrně spokojená. Objednala jsem si nejdřív to mrňavé balení citronové meduňky, přišla mi fajn, krásně voní, ale vydržela mi zhruba půl dne, tak jsem se rozhodla zkusit i další vůně. Ta růžová je krásná, ale vydržela mi ještě kratší dobu, ale pačuli – máta – rozmarýn, to je panečku držák. Voní i po dvanácti hodinách. Vím, že každému pačuli nesedí, je to dost specifická vůně (a v deodorantu je hodně dominantní), ale za sebe můžu rozhodně doporučit. Akorát jsem teď nosila pořád halenky bez rukávů a trochu se bojím, že mi deodorant zamastí trika, protože mi po něm zůstává mastné podpaží, moc dobře se mi nevstřebává…

    • Bebe Bebe Autor | 26 července, 2018

      Moc děkuju za tolik postřehů, Anko! :-) Pačuli-máta-rozmarýn, říkáš? Safra, to si musím napsat! Hlavně vůbec nevím, jak a jestli mi pačuli voní? Nemůžu si uvědomit, ve které kosmetice bych tuhle složku potkala.
      U triček – když to s vrstvou přeženu (což není problém, protože se kolikrát přetírám i během dne), tak mi na tričku často něco zůstane. Zatím se mi to ale daří vyprat. I když… V duchu jsem si teď vybavila jedno postarší tričko, které už má nejlepší léta za sebou… Měla bych zas udělat revizi šatníku :-)
      Bebe

      • Anka Anka 9 srpna, 2018

        Pačuli voní jako hlína nebo omítka. Je to poměrně netradiční zemitá vůně. Často bývá v parfémech, ale v tělové a pleťové kosmetice se asi moc nevyskytuje. Mně to voní, obzvlášť v té kombinaci s mátou a rozmarýnem, ale když jsem dávala deodorant čichat kolegyním v práci, ani jedna se netvářila zrovna nadšeně… :)
        A musím bohužel potvrdit, že mi deodorant trička doopravdy mastí. Naštěstí jsem to zkoušela jenom na jednom světlém starším tričku na doma, takže mi to zas až tak nevadí, ale v podpaží mi zůstal flek. Takže deodorant nosím k tílkům a halenkám bez rukávů a tak jsem spokojená. Až bude chladněji, zkusím nějaký jiný :) Třeba tu tebou doporučovanou Benátskou noc :)

        • Bebe Bebe Autor | 27 srpna, 2018

          Hlína a omítka? Hehe, to by mohlo fungovat. Poslední týden jsme malovali celý barák a pak jsem šla ještě dřít na zahradu, tak by mi to mohlo tenhle zážitek, ze kterého se pořád léčím, připomínat :-DD
          Sakryš, škoda těch mastných fleků :-/ Dneska jsem psala recenzi na deodorant Eco Cosmetics (na mě funguje jak antiperspirant dokonce!) a ten nemastí zaručeně. Ani náznakem. Je takový gelový, průhledný. Ale fakt nešpiní. Tak třeba i to prubnout?
          A Benátská noc je klasika! Musím si ji zase koupit, miluju tu vůni! :-)
          Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít