Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez (recenze)

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez (recenze)
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez

Kdo říkal, že přírodní dekorativka se nemůže rovnat té chemické, ve smyslu nepřírodní? Ha? Mně naopak v poslední době přijde, že výrobci přírodní kosmetiky ladí malovátka k absolutní dokonalosti! A to takovým stylem, že by vás ve snu nenapadlo za překrásnou vůní, silnou použitelností i překvapivou výdrží hledat “jen” směsku olejů a pigmentů z přírody. VELMI zjednodušeně řečeno. Mám za to, že pokud jste pořád ve stádiu hledání dokonalé rtěnky, stínů, make-upu, apod. a netrváte striktně na konkrétní značce z parfumerie či drogerie, je tahle doba ideální k brouzdání v přírodních vodách! Geniálních výrobců se totiž rojí jak hub po dešti! Parádním příkladem budiž značka Ere Perez.

Silně překvapivá záležitost, o které už jste si na mém blogu mohli přečíst v několika recenzích. Už byla řeč třeba o paletce očních stínů s barvami, které zdůrazní snad každou myslitelnou barvu duhovky a vytáhnou z očí ty nejkrásnější odstíny. Anebo rtěnka s kakaovým máslem! To byl pro mě panečku objev roku a od doby, co ji mám, pomalu nepoužívám jinou! Je dokonalá! A co třeba krémová tvářenka? Návrhář odstínu Holy by si zasloužil minimálně metál! Tak krásnou barvičku se mu/jí podařilo vymyslet!

Samozřejmě to není zdaleka všechno, co má Ere Perez v nabídce! A jelikož by byla škoda toho neprozkoumat víc, ukážeme si dnes další kousky, které by vás mohly v nabídce obchůdku Biobalíček zajímat! Tentokrát jsem si pro vás připravila postřehy o řasence s mandlovým olejem a vanilkovém rozjasňovači v odstínu Falling star. Jestli je o co stát? Povím vám!

Ere Perez Řasenka s mandlovým olejem

Řasenka? Pro mě zásadní a nepostradatelná věc, kterou vynechávám jen v případě, že mám zrovna čtyřicítky horečky a jsem ráda, že vůbec žiju, ne tak se ještě malovat. Anebo když se cachtám v létě u vody, protože nejsem magor, abych trapasila s roztékajícíma se očima a vypadala jak hysterka z béčkového hororu. V ostatní dny si ale řasy zvýrazňuju ráda, poněvadž je to nejjednodušší způsob, jak z “ježišmarja, není ti špatně?” na “tobě to dnes ale sluší!”. Bez řasenky jsem taková… Bez očí, no. A to je ostatně důvod, proč mám řasenek doma vždycky několik a testuju je s velkou oblibou.

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez (recenze)
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez (recenze)
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač Ere Perez

Nejnovější přírůstek v mé sbírce je řasenka s mandlovým olejem Ere Perez. A na úvod prozradím, že jsem si až těsně před psaním této recenze ujasnila, co si o ní vlastně myslím. To bylo tak…

První vyzkoušení – absolutní nadšení! Kartáček je tak šikovný, že byste s ním vymalovali očičko i malému plyšákovi. Tak skvěle se s kartáčkem manipuluje a není problém se s ním vytočit a domalovat i jednotlivou zapomenutou řasu, kdyby na to přišlo. Řasenka nabírala dostatek barvy a řasy barvila tou nejtemnější černou, jakou jsem kdy viděla! I jemná vůně se objevila – jako dětský zásyp, nebo modrý olejíček Aviril. Řasy neslepovala, nerozmazávala se, nedráždila oči. Značka ideál!

Delší testování

O 3 týdny později mi přišlo, že je řasenka znatelně sušší. To mě neznepokojilo, protože podobně na tom byla kdysi i hnědá řasenka Dizao Organics a malovalo se s ní parádně. A nebojím se říct, že to byla jedna z nejlepších řasenek vůbec. No u Ere Perez bylo vysušení tak znatelné, že se mi už během nanášení na řasy začala drolit a sem tam i opadávat pod oči. A nebylo možné s ní zvýraznit ani prd – dělala mi takové tenké suché chudáčky namísto řas.

Nakonec jsem uznala, že řasenka je už tak suchá, že je s ní malování spíš utrpení a rozhodla jsem se ji oživit. A přidala jsem do tubičky 4 kapky arganového oleje. Kartáčkem jsem obsah opatrně zamíchala a nechala vše být do dalšího dne. Pozn.: pokud tohle uděláte, tak kartáčkem NIKDY nekvedlejte! Dostali byste dovnitř vzduch a řasenka by se vám rychleji zkazila a ještě rychlejc vyschla úplně do mrtě.

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač

Další den jsem řasenku otevřela a vyzkoušela. Tadáááá! Jako nová, vážení! A já můžu zase malovat do alelujá. Jediné teda, co vás ještě upozorním, tak že řasenka se nedá jen tak snadno odlíčit třeba micelární vodou. Je potřeba použít dvoufázový odličovač, nebo čistý olej. Momentálně sundávám oční make-up buď vlastnoručně vyrobeným odličovačem (hydrolát/olej), nebo slaměnkovým Mala od Lavande čističem. U obou je potřeba dát bacha, aby se mi olej nedostal do oka a já pak neviděla rozmazaně, ale s trochou opatrnosti se to dá nacvičit bez ztráty kytičky.

Celkové dojmy

Shrnuto a podtrženo – kartáček i barva jsou boží! Ale to škobrtnutí s vyschnutím mě nakrklo. Podle mě by řasenka za tak těžký peníz cosi takového dělat v žádném případě neměla. Kdyby se mi nepodařilo řasence dodat druhý dech arganovým olejem, hodnotila bych ji jako propadák, protože haló – 3 týdny výdrže? Trochu málo, ne? Ale vzhledem k tomu, že stačilo přikápnout olejík a řasenka frčí jak nová a nevypadá, že by jí docházel dech, hodnotím ji s přimhouřeným očkem kladně a hrozím jí v duchu prstem, aby si další vysychání sakra dobře rozmyslela :-)

Vanilkový rozjasňovač, odst. Falling Star

Vypadá nenápadně a klame tenkým tělem. Jednoduchá kulatá krabička s bílým šroubovacím víčkem totiž ukrývá poklad s velkým P, vážení! Jestli jste si doteď (stejně, jako já) mysleli, že vaše nejoblíbenější malovátko je korektor, tužka na obočí, nebo řasenka, tak jste vedle, jak ta jedle! Jen jednou jedinkrát naberete na prst maličko vanilkového rozjasňovače… Lehce jej rozetřete na lícní kosti, pod obočí, nebo jej ťupnete na malinkatou srdíčkovou prohlubeň nad horním rtem… A jste v háji! Srdce se vám rozbuší a dech zatají. TOHLE je totiž ono! Ta prťavá krabka v sobě ukrývá tolik světla, že s tím můžete z fleku fejkovat i zářivější auru na nějakém ezo veletrhu.

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač

Ale abych nějak vysvětlila, o co vlastně jde. Rozjasňovač je tuze užitečná věc, pokud většinu času vypadáte, že vás omylem vyhrabali při archeologických vykopávkách a vy jste celí takoví matní a bledí a nezdravě vypadající. Blbě se to popisuje, ale kdo to někdy zažil, nejspíš teď souhlasně pokyvuje. Pokud se totiž tento vyblitý matný stav pokusíte rozzářit pouze tvářenkou, budete připomínat Marfušku, nehledě na to, jak málo produktu se vám podaří nanést. Nebude to ono. Když ale použijete navíc i kouzelný rozjasňovač, který dodá těm správným místům na obličeji zdravý lesk, rázem okolí přesvědčíte, že jste se dnes vyspinkali do růžova a vaše pleť dostane přesně tu jiskru, co jí chybí!

Přirozená zář a projasnění bez třpytek

Bohužel v případě rozjasňovačů je velice těžké najít takový, který vám obličej instantně vylepší, ale přitom nebude poznat, že jste něco použili. Přešlap poznáte na první pohled, a to když na sobě najdete výrazné třpytky, namísto fešné metalízy. Pak vypadáte jako kříženec diskotékové koule a vánočního stromečku, je to vždycky blbě. Pokud to ovšem není záměr na dětský karneval, nebo nějakou úchylnou přehlídku ulicemi…

Ere Perez rozjasňovač je krémový a nanáší se snadno. Zkrátka jen zakroužíte bříškem prstu v kelímku a kousek světelné záře si přenesete na vybraná místa na obličeji. Já nejčastěji aplikuju tzv. “céčko” – začnu na výstupku lícní kosti a přes spánek končím těsně pod obočím, resp. na jeho vnějším konci. Výsledek je božsky přirozený a krásně odpočatý.

Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač
Mandlová řasenka a vanilkový rozjasňovač

Jo a ta vanilka v názvu není samoúčelný marketingový chyták, mimochodem! Rozjasňovač voní stejně, jako když o ulici vedle zacítíte ve vzduchu voňavý obláček čerstvě upečeného trdelníku! A voní tak nejen z kelímku, ale i z pokožky. Hodně lehce, ale voní. Ne, že by snad člověk používal rozjasňovač kvůli trdelníkové vůni, ale je to milunký detail, no ne?

Závěrem? Pokud máte na jaro a léto v oblibě minimum líčidel, rozjasňovač by se mohl z fleku stát vaším nejlepším kamarádem. Umím si představit, že si na dovolenku sbalím jen Ere Perez vanilkovou mlsku, řasenku a bronzer. A možná pidi tužku na obočí. Zbytek snad ani není potřeba.

Co na řasenku a rozjasňovač říkáte? Zaujala vás některá z hraček? A jak řešíte vysychyjící řasenky vy? Kupujete rovnou novou, nebo taky “renovujete”? :-)

Komentáře: 10

  1. Eva Eva 10 května, 2019

    Mám řasenku doma a za mě je to teda velká tragédie. Barva je krásně černá, takže na řasách jde vidět, ale že by řasenka ty řasy natočila? Absolutně ne! Když použiji kleštičky, tak stejně se žádný efekt nekoná. Každopádně se neskutečně obtiskává. Nikdy jsem neměla během líčení tak zaneřáděné horní víčko, jako u té Ere. Bohužel se i během dne maže, což je škoda. Jinak souhlasím, že sundat jde hodně špatně :D

    • Bebe Bebe Autor | 30 května, 2019

      Jéééj, tomu říkám přešlap, Evi :-/ Za mě je perfektně použitelná až s tím přidaným olejem. Jinak jsem si připadala, jako když si řasy pročesávám jen čistým suchým kartáčkem :-)
      Bebe

      • Lucie Lucie 1 ledna, 2024

        To je zajímavý, že zrovna takhle zásadní informací napíšeš až do komentářů 🤷🏼‍♀️

        • Bebe Bebe Autor | 1 ledna, 2024

          Tohle info je přece uvedené přímo v článku, že jsem do řasenky přikápla arganový olej 🤔

  2. CervenkaObecna CervenkaObecna 30 května, 2019

    pořád hledám nějakou přírodní řasenku, která by mi vyhovovala víc než ty normání, ale bohužel nemám štěstí a jsem spokojenější s méně přírodními verzemi :D třeba se jednou poštěstí :)

    • Bebe Bebe Autor | 30 května, 2019

      Jedna z nejlepších přírodních řasenek, které znám, je zelená Sante. A hned v závěsu za ní pak Dizao Organics a 100% Pure řasenky. Doporučuju! :-)
      Bebe

  3. Veronika Veronika 23 dubna, 2020

    Už dlho rozmýšľam nad týmto rozjasňovačom, len neviem, či má aj trblietky. Mám lícenku od tejto značky a tá je úžasná.

    • Bebe Bebe Autor | 26 dubna, 2020

      Jako třpytky bych to nepopsala – rozjasňovač EP dělá spíš takovou jednolitou “zář”, či jak to nazvat :-)
      Bebe

  4. Ivana Ivana 13 října, 2022

    Ahojky , prosím Ta táto značka ma aj nejaké školenie produktové ? V Cz ? Alebo Sk ? Ďakujem krásne ☺️

    • Bebe Bebe Autor | 13 října, 2022

      Jeeej, to vůbec nevím, Ivi :-o Ale na Ladybio (úplně dole) jsem teď našla, že se tam dá přihlásit “k profesionálkám” s prací s kosmetikou Ere Perez. Tak možná zkusit tam? :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít