Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Kvitok enzymatický peeling a konjak houbička (2 recenze)

Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím
Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím

S oblibou na svém blogu opakuju, že čištění a odličování pleti je základ úplně všeho a když na to budete prdět, nepomůže vám ve výsledku ani svěcená voda říznutá pramenem mládí. Proč to furt omílám? Tak zaprvé je to ta největší pravda a nejlepší rada, jakou vám kdo může v péči o pleť dát.

A za druhé – do této kosmetické kategorie spadá tolik věcí, že i kdybych se každý den rozhodla testovat jiný produkt, pořád bych měla do konce života co dělat a nikdy bych se neopakovala. A spadá sem i dnešní téma – konjak houbička a enzymatický peeling Kvitok. To první pro mě není novinka, ale objevila jsem úplně nové použití. A s tím druhým jsem se ještě nesetkala a znělo mi to důležitě. Jakože „enzym“. To je jak z reklamy na prací prášek :o)

Jak se mi tedy dvojice osvědčila v praxi?

Hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím

S houbičkou už jsem jednou měla tu čest a vzpomínám si, že mě na ní hrozně bavily dvě věci. První – u prapodivné „slizkosti“ hubky při namočení jsem se pochechtávala snad pokaždé, když jsem houbičku použila. Věřím, že pro nezúčastněného pozorovatele by to byl pohled k nezaplacení. A druhá věc – příjemný pocit na obličeji a čistá pleť i bez většího drhnutí.

Konjak houbička a mastný balzám na oči?

Jediné, čemu jsem tehdy nemohla přijít na chuť a moc jsem nechápala, tak jak se s houbičkou může někdo odličovat namísto tamponků. Zkoušela jsem už miliondevět způsobů odličování (hlavně očí) a stejně jsem dřív či později zakotvila u micelární vody. Jako jediná mi nedráždila oči. Dostala jsem ale na vyzkoušení bezvodý odličovací balzámek Omorfia a rozhodla jsem se, že nastala správná chvíle, abych se ho pokusila s konjak hubkou skamarádit. A s touto dvojicí odlíčit namalované oči. Vzhledem k tomu, že při každém takovém pokusu by se z mého slovníku přiučil i zkušený dlaždič, šlo o odvážný počin, řekla bych. Natřít si oči mastným krémem a rozmatlat to celé ještě hubkou? Haa haa…

Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím
Enzymatický peeling a konjak houbička Kvitok (recenze)
Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím

Byla jsem v šoku! Rozetřela jsem bezvodý balzám po celém obličeji včetně očí (a dala jsem si záležet, abych omastila i řasy!). Pak jsem namočila konjak houbičku a začala balzámek roztírat. Po čele, nosu, tvářích, bradě, krku a… očích. Všechny barvy krásně pouštěly a nepřipadala jsem si nikterak nepříjemně mastná. Párkrát jsem během celého procesu houbičku vymáchala pod vodou a zase stírala z obličeje dál. Nezabralo mi to déle, než běžné odličování.

Jak to dopadlo?

Měla jsem totálně rozzářenou krásnou pleť. Byla absolutně čistá – kontrolovala jsem to i micelárkou a nikde ani smítečko. A taková příjemně vláčná, nezhrublá, nepodrážděná pleť byla. Nevím, jestli se vám to někdy stalo, ale občas mám po vatových tamponcích (ale i těch látkových!) pocit, že jsem pleť „předřela„, nebo co. Jako kdybyste se zapomněli a chtěli make-up a špínu stáhnout z obličeje co nejdřív a přitlačili jste víc, než bylo třeba.

Není to nic šíleného, ale občas se to stane. S konjak hubkou to nemáte šanci zažít, i kdybyste na ni tlačili vší silou. Prostě to fyzicky nejde. Je dost měkká a hladká, ale přitom perfektně drží tvar a nerozpadne se vám v ruce (podle výrobce určitě ne v příštích 6-8 týdnech).

Ještě mě ale napadá jeden detail. Vzpomínám si, že když jsem měla bílou konjak houbičku Dulcia, dost rychle přejímala pachy úplně všeho. Stačily prsty od vaření (někdy prostě česnek nedostanete dolů dva dny, i kdybyste ruce namočili do Sava!), nebo nějaký aromatičtější gel/mýdlo a docela dlouho jsem o tom věděla. U černé varianty se mi to ještě nikdy [ťuk ťuk do dřeva] nestalo. Jestli na to má vliv obsažené aktivní uhlí? Netuším. Ale ta „antipachová“ vlastnost je tak výrazná, že jsem si jí všimla a rozhodla se ji vyzdvihnout.

Houbičkové shrnutí

  • jemnější a hebčí odličování jste nezažili
  • snadnost použití – namočit -> použít -> vymáchat ve vodě -> pověsit
  • výhoda oproti látkovým tamponkům – žádné praní (ani ruční)
  • konjak houbička při odličování kompletně nahradí ručníček, nebo tamponky (vatové i látkové)
  • nepřejímá pachy
  • fantastická věc na cestování, která nezabírá žádné místo a nevyrábí odpad

Kvitok enzymatický peeling

Miluju pleťové masky a peelingy a dokázala bych strávit celý den tím, že se budu pomazávat maskovacími hmotami všeho druhu :-D U peelingů se v tomto ohledu omezuju na určité části těla (paže, stehna), na pleť by to asi nebyl dobrý nápad. Ale u masek se klidně rozšoupnu a patlám a míchám ostošest! Protože na obličeji je to strašně moc znát, když do péče masky zařadíte. Samožejmě je nutné u toho respektovat typ pleti a na přecitlivělou nedávat obden třeba jíly.

A naopak u mastné pleti, na které se tvoří černé tečky pomalu i ve sterilním prostředí, bych to nepřeháněla s extra výživnými a těžkými maskami. Pro majitele suché pleti jsou naopak výživné věci jako dar z nebes. Každopádně tím chci říct, že jakmile objevíte masku, která vám pasne jak „p*del na hrnec“, držte se jí zuby nehty a používejte do skonání věků. Hlavně pravidelně. To je veliké tajemství úspěchu :-)

Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím
Enzymatický peeling a konjak houbička Kvitok (recenze)
Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím

Já mám u sebe vyzkoušeno, že nejlepší službu mi odvedou masky gelové hydratační, které se nakonec oplachují vodou. Pod krémovými neoplachovacími se mi pleť po použití potí a dusí. A jednou za čas potřebuju zařazovat masku s jílem, která mi bezvadně vyčistí pleť. A taky nějakou s vitaminem C, která pleť vzhledově vrátí o půl roku zpátky, kdy jsem měla kruhy pod očima o pikoodstín světlejší a na čele mi chyběla jedna vráska.

Co znamená „enzymatický“?

Jaký tedy je enzymatický peeling od Kvitku, který v sobě teoreticky kombinuje masku i peeling? A proč se vlastně jmenuje „enzymatický“? Peeling v sobě obsahuje kromě marockého jílu, mletých plodů indického angreštu a mletých listů bazalky ještě i látky zvané „proteáza“ a „lipáza„. To první je enzym, který štěpí bílkoviny (víc info tady – nejsem schopná to okecat srozumitelně). To druhé je taky enzym a rozkládá tuky. Laicky si říkám, že obojí by mělo asi přispívat k tomu, že to bude pleť hodně dobře čistit. Snad.

Mám pro vás důležitou informaci hned na úvod. Prosím vás ta bílá rovná „záklopka“, kterou najdete pod velkým šroubovacím víčkem, není samoúčelná blbost. A když ji aktivně vyhodíte, jako já, budete se mlátit do hlavy pokaždé, když kelímek obrátíte vzhůru nohama a pak ho otevřete… Ten zelený prach je pak všude! VŠUDE! Takže si zapamatujte – rovné víčko tam nechte. Je důležité. Nemáte zač.

Jak peeling vypadá a jak se používá

Peeling v suchém stavu má vzhled klasické míchací jílové masky. Zelený prášek, který voní po černém čaji a bylinkách. Když peeling smícháte (= aktivujete) s vodou, vůně se ještě umocní. Já v tom nejvíc cítím silný černý čaj slazený sirupem a zasypaný bylinkami. Pro mě je to jedna z nejhezčích maskovacích vůní.

Míchání/dávkování se doporučuje v poměru 1 lžička prášku na 2-3 lžičky vody. Se přiznávám bez mučení, že nic nelžičkuju, ale hážu to do mističky od oka. Nasypu přibližně lžičku prášku a ředím vodou po troškách tak dlouho, dokud nemám akurátní krémovou hmotu. Míchám prstem, samozřejmě. Nač dělat další špinavé nádobí.

Dojmy z testování

Vzniklou pastu nanáším na čistý obličej a nechávám působit tak dlouho, dokud peeling nezačne zasychat. Podle vrstvy se to stane buď do pár minut, nebo klidně až za 10 minut. Pokud se mi zdá, že doba uběhla moc rychle, mokrýma rukama si pleť „opleskám“ a vrstvu na obličeji zvlhčím. Prý by peeling neměl zaschnout. Doporučuje se zvlhčovat květovou vodou ve spreji, ale to jsem neriskovala. Představa, že blbě stříknu a budu mít ten zelený blivajz všude po zdi za sebou, nebo ve vlasech… Ne, dík. Proto to řeším mokrýma rukama a funguje to na jedničku.

Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím
Kvitok enzymatický peeling a hloubkově čisticí konjak houbička s aktivním uhlím
Enzymatický peeling a konjak houbička Kvitok (recenze)

Výsledek testování

Návod na kelímku mluví jasně – 5 minut působení a nazdar. Mně to ale takto nefunguje. Po pěti minutách jsem neviděla ani ťuk a přišlo mi, že jsem na obličeji snad ani nic neměla. Jako kdysi ta ranní minutová maska od Havlíkovy apotéky. Totálně na prd, pokud dodržujete uvedenou dobu. Stačilo to prodloužit na 15-20 minut a tadááá – maska byla boží. To samé jsem udělala u enzymatického peelingu. 10-15 minut a můžeme si tykat :o) Po delší době mi peeling dokáže viditelně zlikvidovat veškeré náznaky černých ťupek na nose a pleť vyhladit tak, že i kdybych ji vzala žehličkou, nebude tak hladká na dotek. Paráda!

Jediné, co jsem si všimla další den (a stalo se mi to pokaždé) po použití enzymatického peelingu, tak že mi vyskočilo na obličeji pár mini bílých pupínků. Nic velkého, opravdu malá bílá ťupka, kterou stačilo bleskurychle zlikvidovat a byla pryč. Mě napadlo, jestli peeling nevytáhnul z pleti něco, co se stejně chystalo vyrašit a jen to neuspíšil? Kdoví. Poprvé jsem myslela, že šlo o náhodu. Podruhé jsem zpozorněla. Ale po páté už jsem to čekala.

Oplachování funguje vcelku snadno vzhledem k tomu, že vám peeling na pleti nikdy úplně nezaschne. Pokud ho nenecháte, že ano. Stačí párkrát opláchnout plnými dlaněmi vody a je hotovo. Doporučuju ale po umytí použít tonikum a pleť dočistit. Voda totiž nespláchne veškeré zabarvení a může se stát, že vám bude obličej malinko špinit. Nic zásadního, co by se obtisklo do polštáře, samozřejmě. Ale určitě není dobré, aby na kůži cokoli zůstávalo, když to tam být nemusí, ne? Zvlášť před další krémovací péčí.

Enzymaticko-peelingové shrnutí

  • úžasná černo-čajovo-bylinková vůně
  • pleť je po použití výrazně čistější a hladší. Viditelně!
  • prodlužuju působení na troj, nebo i čtyřnásobek času
  • peeling v průběhu působení zvlhčuju mokrýma rukama, když je to třeba
  • další den jsem na pleti objevila vždycky pár mini bílých zbloudilých pupínků
  • pleť po použití není vysušená

Závěrem o houbičce i peelingu

Konjak houbičku doporučuju všemi dvaceti, je to bomba věc, díky které vás to čištění a odličování bude ještě víc bavit. Nebo možná teprve začne :-) Nemusíte nic prát (látkové tamponky, ručníček), není třeba dokupovat vatové tamponky. Konjak hubka všechny věci plnohodnotně nahradí.

Enzymatický peeling je perfektní čisticí věc na obličej a klíďo píďo si umím představit, že je to moje jediná čisticí maska. Plní svůj úkol na jedničku a výsledek je viditelný po prvním použití. Což mě hodně baví. Snad jediné, čemu jsem nepřišla na kloub, tak jsou ty semo tamo zbloudilé pupínečky (protože opravdu tak malé jsou), co vždycky objevím další den. Ale pak už ne. Jen ráno po použití. Prosila bych si to od někoho vysvětlit, proč se to děje :o)

Bonusové info

Od samotné majitelky značky Kvitok, Martiny Dudové :-)

„Enzymatický peeling odstraňuje vrchné vrstvy odumretých buniek, preto je možné, že sa pupienky ako popisujete, objavia skôr. Možno aj z toho dôvodu, že ho nechávate dlhšie ako je odporúčané. Peeling je stavaný na častejšie použitie, s tým ze nie je príliš abrazívny ale pôsobí jemne. Zároveň však účinne, ale po jednom použití tiež netreba čakať zázraky. Slúži na jemné pravidelne obrusovanie vrchných vrstiev kože a tým aj revitalizáciu pleti. Tých 5 minút enzýmom stačí aby urobili svoju robotu.“

Co vy a kamarádi z odličovací čtvrti? Nějaké zaručené tipy, nebo zkušenosti s výše jmenovanými? :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít