Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Douglas.cz: Dopis Ježíškovi

(Komerční sdělení)

Dopis Ježíškovi

Psali jste jako malí někdy dopis Ježíškovi? Já jo! Pamatuju si, že jsem tehdy na list papíru nejen napsala, po čem mé dětské srdéčkou touží (rifle s laclem, botasky na platformě, sprej Spice Girls, hehe), ale že jsem všechno do dopisu i namalovala, aby nedošlo k mýlce a Ježíšek nepřinesl něco jiného. Jistota je jistota!

Dnes člověk přemýšlí trošku jinak a i kdyby čistě teoreticky “Ježíškovi” psal, řídil by se primárně tím, aby nepřestřelil cenu dárku a adresáti ho neposlali do háje, protože kvůli jeho rozmarům nebudou prodávat ledvinu na černém trhu. Když jste malí, je to jednoduché – Ježíšek je všemocný a dokáže všecko na světě! Chcete skákací hrad? Bazén do obýváku a trampolínu do koupelny? Taťkovi Lamborghini a mamce velikánské princeznovské šaty a diamantový náhrdelník? Ježíšku prosím prosím, byla jsem celý rok hodná… :-D To je na dětských Vánocích nejkrásnější – opravdické doufání, že Ježíšek napsaná přání splní :-)

Vzhůru pro dárky do Douglas!

Proto když mi přišla nabídka spolupráce s parfumerií Douglas, navrhla jsem, že bych právě takové téma článku chtěla v této době sepsat – Dopis Ježíškovi. Pro jeden večer zapomenout, že se celý svět zbláznil a jednoduše se zasnít po dětském způsobu a vybrat si vše, co bych chtěla pod stromeček, kdyby stačilo dát dopis Ježíškovi za okno. Co vy na to? Přidáte se? Otevřete stránky Douglas a normálně si představte, že si můžete napsat o cokoli – co by to bylo? Můžete tu Ježíškovi nechat vzkaz v komentářích – kdyby náhodou! A žádné cavyky s tím! Hurá do dětských let! :-D

Dopis Ježíškovi
Douglas.cz: Dopis Ježíškovi

Milý Ježíšku,

jak se máš? Já se mám dobře. [takhle jsem vždycky začínala každý dopis v dětství :-)]

Vím, že se ozývám po dlooouhé době, ale víš jak – co jsem povyrostla a uvěřila ošklivým pomluvám, že prý neexistuješ (ano, stydím se – nijak jsem si to neověřila!), nechala jsem se přesvědčit, že když Ti napíšu, dopis Ti nepřijde. Jelikož ve mně ale maličký plamínek naděje přece jen zůstal, jezdívám Ti aspoň pravidelně zamávat na Boží Dar, kde máš pobočku – tak snad Ti všechny vzkazy a pozdravy vyřídili!

Víš, Ježíšku – letos jsem byla opravdu hodná. Fakt moc! A někdy, když zhasnu před spaním světlo, musím si přes hlavu přetáhnout i peřinu, abych nebudila svítící svatozáří chlapa. TAK hodná jsem byla! Já vím, že Ty víš.

Kdybys měl na Štědrý den cestu kolem, udělalo by mi obrovskou radost pár dárečků… Níž posílám seznam. Jo a budeme mít ten barevný stromeček s fialovou skleněnou špičkou a posypaný stříbrem. Kousek od okna ho necháme. A kočičákovi jsme ostříhali drápky. To kdybys na sobě měl rolničky. On je totiž miluje. A jde po nich. Pro všechny případy si s sebou prosimtě vem malý rozprašovač na kytky s vodou. To kočku spolehlivě zažene.

Jak určitě víš…

strašně moc se poslední dobou vyžívám v parfémech. Chlap mi dokonce přidělal novou poličku přímo nad pracovní stůl, kde mám flakonky vystavené a řeknu Ti – je to nádhera se na ně dívat! Akorát mám pocit, že mi ve všech klesá hladinka podezřele rychle, jak je mám lehce po ruce! Proto by se mi líbil voňavý nášup a zalíbilo se mi rovnou 6 lahviček!

Vůně Třešňový květ od L’Occitane je má dávná láska! Kdyby mi někdo řekl, že se v ní můžu koupat, vůbec bych neváhala a skočila bych do vany klidně šipku! Vůně je nádherně jemná, květinově pudrová a něžná, ale přitom prosluněná a lehká. Vždycky jsem měla pocit, že když zavřu oči, kolem mě zrovna kvete třešňová alej. Světlerůžová lahvička s drobnými vystouplými kvítky na skle obměkčí každé srdce a udělala by romantika i z Frankensteina!

Dopis Ježíškovi
Dopis Ježíškovi: Toaletní voda Třešňový Květ – Toaletní voda (EdT)

Pak mi taky padlo do oka několikero parfémků od značky Tom Ford. Zatím jsem s nimi neměla tu čest, ale podle složení a popisu mám silný dojem, že by to mohla být obrovská láska na první ovonění! Moc se mi zalíbily 3 vůně:
Tom Ford – Neroli Portofino – Hlava: citron, levandule, bergamot, myrta, rozmarýn, hořký pomeranč, mandarinko-pomerančové aroma | Srdce: jasmín, neroli, pittosporum, květ afrického pomerančovníku | Základ: ambra, andělika, ambrette

Poslední dobou zjišťuju, že můj nos ve vůních podvědomě vyhledává bergamot, jasmín a neroli. Jakmile parfém v sobě tyto složky vede, je velká pravděopodobnost, že mě uchvátí a budeme velcí kamarádi!

Tom Ford – Lost Cherry – Hlava: hořká mandle, višeň, likér | Srdce: turecká růže, švestka, jasmín sambac, višeň |
Základ: skořice, pačuli, cedr, vetiver, hřebíček, santalové dřevo, fazole tonka, vanilka, benzoin, peruánský balzám

Představa, že voním jako višňový marcipán se mi ukrutně líbí!

Jen se obávám, že bych u sebe musela začat nosit paralyzér, protože o nějakém odstupu mezi lidmi v obchodě bych si mohla nechat akorát zdát – by se ke mně všichni stahovali jak vosy na med! :-D

Dopis Ježíškovi
Lost Cherry – Parfémová voda (EdP)

Jasmine Rouge – Hlava: zázvor, skořice, kardamom, bergamot, pepř, mandarinko-pomerančové aroma | Srdce: jasmín, ylang-ylang, neroli, šalvěj muškátová, janovec | Základ: ambra, vanilka, kůže, francouzské labdanum, dřevité tóny

Představuju si, že podle popisku by mohlo jít o hebkou hřejivou vůni postavenou na podmanivém jasmínu, vanilce a kůži, možná lehce omamnou, s úvodní naléhavostí bergamotu a mandarinek. Rozhodně to zní jako něco, co bych moc chtěla vyzkoušet!

A vůbec nevím, jak jsem mohla zapomenout, že Bottega Veneta má novinku a jmenuje se Illusione! Cha! Když jsem si přečetla složení, úplně jsem nadskočila na židli, jak zní krásně! Složení: Hlava: černý rybíz, bergamot | Srdce: fík, pomerančový květ | Základ: tonka fazole, olivovník

Pomerančový květ? Bergamot? Olivovník? Fík?

Jen to píšu, víří mi hlavou myšlenky, jak asi celková kompozice funguje, co v ní převládá a kam by mě Illusione příběh ve fantazii zavedl. Nevzpomínám si, že by mě kdy Bottega Veneta nějakou vůní zklamala. Už od prvního parfému v roce 2011 jde o značku, která se mi vryla hluboko pod kůži! Všemi čtyřmi parfémy, které momentálně vlastním. A nutně potřebuju další! :-)

Loni jsem málem omdlela nadšením, když jsem objevila vůni Bergamote Calabria Guerlain. To je taková nádhera! Kdyby měly moje parfémy stupně vítězů, dělil by se zlatožlutý flakonek o první místo s klasickou Bottega Veneta, protože se dodnes nemůžu rozhodnout, kterou vůni miluju víc. A teď jsem ještě objevila, že ke Guerlain vůni existuje v překrásném obalu i tělové mléko Aqua Allegoria Bergamot. Jééééé!

Dopis Ježíškovi
Dopis Ježíškovi: Aqua Allegoria Bergamot Body Lotion – Parfemované tělové mléko

Když mi kolikrát v obchodě nabídnou vzorečky, odmítám je.

Protože se mi doma hromadí a já na ně zapomínám a nestíhám je spotřebovat a tak. Ale jedna výjimka na světě přece jen existuje – a tou je slaměnková pleťová maska L’Occitane. O tu si dokonce sama říkám! Vždycky! Samozřejmě, že pořízení plného balení byla skoro občanská povinnost! Maska totiž voní jak dušičkový mlhavý den. Úžasně zadumaná, zklidňující a podzimní vůně. A já bych si to zase chtěla připomenout!

Navíc když si vzpomenu, jak dokáže maska vždycky “napapat” pleť a ta následně vypadá tak spokojeně, jako kdybych si já dala k obědu svoje nejoblíbenější jídlo – tady není vůbec o čem diskutovat :-)

Že je sprchový mandlový olej od L’Occitane věc, kterou mám kolikrát chuť z lahvičky vyzunknout na ex, jak úžasně voní po mandlích a vanilce, to je jasná věc! Kdykoli jdu do sprchy a sáhnu po olejíčku, vím, že tohle bude na dlouho, protože přeci nevyběhnu z koupelny chvilku po tom, co si z ní udělám mandlový ráj na zemi! Ale že vede L’Occitane i mandlový šampon a mandlový kondicionér, tak takovou informaci jsem totálně zazdila. Nevím, jak je to možné. Ale nutně potřebuju obě věci!

L'Occitane - mandlový šampon
L’Occitane Šampon Mandle

Nikdy bych to do své drahé polovičky neřekla, ale odhodlal se mi (2x!) pořídit rtěnku.

I odstíny sám vybral a trefil se teda parádně! Klobouk dolů. Jedna byla od L’Oréal (Mon Jules), druhá MAC (Diva) z matné kolekce. Krásné a příjemné obě. Je pořád opatruju jak poklad, protože je zbožňuju! Ale rozšířit rodinku o další odstíny by mi vůbec nebylo proti mysli! Moc se mi líbí třeba L’Oréal Color Riche Matte v odstínu Haute Rouge a Plum Tuxedo a MAC Matte Lipstick v barvě Russian Red a Ruby Woo. No nejsou nádherné?! A než se zeptáš, Ježíšku – ne, odstíny si nejsou navzájem podobné – vždyť jsou všechny úúúplně jinačí! :-)

Zlatá sklenička, která v sobě má med, kolagen, kyselinu hyaluronovou, jasmín, růži, kosatec, nebo levanduli? To chci! Neumím si představit, jak NYX podkladová báze může vonět a jestli v ní převládá jasmínek, med, nebo něco jiného. Ale velice se mi podle popisu líbí! Cituji: “…neutralizuje nerovnosti zabarvení pleti a lokální zarudnutí. Inovativní zlaté částice odrážející světlo a dodávají svěží vzhled, takže bude vaše pleť zářit po celý den.” Já přeci potřebuju zářit celý den! :-D

Ok, já vím, že pár paletek mám. A poctivě je používám všechny!

Ale nějaká navíc se nikdy neztratí… Zvlášť, když má v sobě tak krásné zlaté odstíny, jako NYX Ultimate paletka č. 6. Úplně se v těch barvách vidím na Silvestra! A to pěkně prosím nejsem žádný blázen, který by se v tento den polepil třpytkami od hlavy k patě. Jenže zlatá barva na víčkách, nebo zlaté linky… Kolem Vánoc a v zimě je to na očích taková krása! Pořád hledám ideální odstín ke svým barevným očkám a přijde mi, že měděné a zlaté věci jsou na večer prostě nejhezčí. I přes den, samozřejmě. A taky… Podle mě se barvičky budou hodit k jakékoli barvě vlasů – černé, hnědé, zrzavé i blond…
[schválně, kdo čte poctivě texty – momentálně totiž na hlavě blond barvu mám, hehe – home-office je zlo, no :-D]

Kdo nikdy nezkusil “meteorití” pudr, čili legendární Guerlain Météorites v jakékoli podobě…

nemůže postoupit na další pudrový level. Tak to prostě je. A opravdu chápu, když někdo meteoritům propadne a číhá na každou limitku, kterou by svou sbírku doplnil. Mně se strašně moc líbí jejich lisované pudry, protože jsou ukrutně šikovné (na rozdíl od kuliček, které jsem permanentně sbírala po celém pokoji. A kompaktní pudřík v odstínu 2 Clair se tváří, jakože u mě nutně musí bydlet a potřebujeme být nejvíc nejlepší kamarádi.

I když jsem měla na očích spoustu skvělých řasenek, o kterých jsem řekla, že jsou nejlepší na světě, postupem času se mi jejich jméno vykouřilo z hlavy. Ano, kdybych moc přemýšlela, samozřejmě je z rukávu vylovím, zas tak moc mi ten [alc-hajmr] věci neschovává. Ale jedna, která mě dostala do kolen se mi přece jen zapsala do paměti zlatým písmem! A to Hypnôse od Lancôme. Podle mě je tato řasenka to samé, jako Meteority v pudrech. Nebo Guerlain v parfémech. Pojem s velkým P! Taakžeee… by mi pod stromečkem jakože nemusela chybět… ;-)

Řasenek mám spotřebu jak malý zájezd, protože je používám denně.

Někdy i 2x, když se maluju i na večer. Takže i kdybych jich měla v zásobě 20, stopro bych si s nimi hravě poradila. A umím si velice dobře představit, že mi dělají společnost i dva kousky od Christian Dior – Diorshow Iconic Overcurl (je v sadě se sérem na řasy) a Diorshow Pump ‘N’ the Volume HD (v sadě s překrásnou rtěnkou v odstínu 999 v dokonalé rudé barvě!).

Jsem se přistihla, že ta rudá rtěnka v sadě s řasenkou na mě funguje jako magnet! Sad se dělá víc a s různými produkty, ale rtěnka… ta vede!

Dior Holiday Couture Collection
Dior Holiday Couture Collection – Sada řasenky a rtěnky – Dárkový set

S rozjasňovačem zacházím opatrně, stačí ho velice málo a člověk musí mít ohromně lehkou ruku. Jinak bude vypadat jako diskotéková koule. Stačí se zhlehka dotknout štětcem na těch správných místech – a to je panečku proměna! Rozjasňovač funguje jako kouzelná hůlka kmotřičky víly, která oživí vše, čeho se dotkne. Ideální je “ťupnout” jej na výstupky lícních kostí, trošičku na srdíčko horního rtu, na špičku nosu a možná ještě pod obočí a tadááá – přeskok zombíkatého dopoledne a okamžité naběhnutí stavu “už jsem probraná a mezi živými” je tu! Super hackerská technika, která je v reálném životě k nezaplacení! A když jsem zahlédla MAC paletku se třemi projasňujícími barvami, hned šla na můj seznam!

MAC paletka rozjasňovače
Flashing Ice Extra Dimension Skin Finish Trio Medium Deep – Dárkový set
MAC paletka rozjasňovače
Flashing Ice Extra Dimension Skin Finish Trio Medium Deep – Dárkový set

Dvojice, díky které bych zhmotnila na své pleti nejlepší vyhlazující filtr ve Photoshopu?

Rozhodně make-up Touche Éclat Le Teint od YSL a rozjasňovač Touche Éclat Highlighter od téže značky. Make-up jsem párkrát zkoušela a přísahám, že jsem se pokaždé chodila dívat do zrcadla co 10 minut. Tak nádhernou a vyhlazenou pleť jsem měla. Nepamatuju si, že by mi kdy nějaký make-up tohle udělal. Byla to absolutní špička! Plus legendární rozjasňovač ve zlatém peru – alá třešnička na dortu. Nefunguje jako extrémně krycí korektor, ale umí vrátit život i té nevíc zašedlé pleti. A klidně i po flámu. Něco mi říká, že třeba na Silvestra by taková věc nemusela být vůbec od věci… :-D

YSL Touche Eclat
YSL Touche Éclat Highlighter – Rozjasňovač

A to by bylo asi tak všechno, milý Ježíšku… Jak se tak dívám na seznam, asi půjdu ještě udělat nějaký dobrý skutek do zásoby, abych ty svoje zásluhy trochu posichrovala… :-D

Měj se moc krásně a uvidíme se zas na Božím Daru!

Tvoje nejhodnější Bebe

Komentáře nejsou povoleny.

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít