Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Zázračný Energy Kingvet: Přírodní bylinný koncentrát proti kočičí rýmě

Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)
Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)

Než se podělím o to, jaké jsou veterinární kapky Energy Kingvet, nastíním vám situaci. V listopadu jsme byli s kočičem na veterině na každoroční přeočkování. Teď v zimě sice ven nechodí, ale brzo zas bude, tak ať je připravený na všechno. Nutno podotknout, že Tykošek zvládá veterináře s přehledem, dokonce občas začne i vrnět a zvědavě okukovat všechno v ordinaci. Statečná kočička to je!

Kočič (ne)cestuje autem

Cestování autem už ho baví míň. To je vždycky mňoukací koncert! Přičemž nezúčastněný pozorovatel by při řevu linoucímu se z auta odhadoval, že tam kočku minimálně stahujeme z kůže. Nemá tu cestovní kukaň rád a auto považuje za úhlavního nepřítele. Jen jedinkrát vzal cestování na milost. A to když jsem si s ním sedla dozadu, oblékla mu kšíry, připla vodítko a nechala ho sedět u sebe na klíně (kam jsem si předtím prozřetelně rozprostřela dětskou přebalovací podložku – tu ultrasavou – a hodila se, protože prďa nedává stres, což má po paničce – já to ale na rozdíl od něj vydržím až na wc). Pak přežil hodinku jen s občasným „mňáááu?“ („už tam budéém?“). A zvládli jsme to bez ztráty kytičky.

Nejdůležitější věc: posílit kočičovi imunitu

Paní veterinářka mi ale nasadila brouka do hlavy. Hned vysvětlím. Kočič je zdravotně v pohodě [klep klep do dřeva], až na jeden drobný detail – chronickou rýmu. Někdy je to lepší, jindy horší a je doba, kdy to zmizí úplně. Podle veterinářů s tím nejde nic dělat, jen udržovat prcka co nejvíc v kondici a dávat na něj pozor. Bral na to jednu dobu často antibiotika, protože skoro nemohl dýchat a my s chlapem málem umřeli strachy.

Pak jsme objevili koloidní stříbro a kurýrujeme ho s tím, kdykoli se stav zhorší (podrobný článek tady). Funguje to rychle a kočičovi se ulevuje takřka před očima. 3x denně po dobu týdne a je z něho zase frajer. Nic jiného nezabírá. A rvát do něho každý měsíc antibiotika? No nejsme blázni…

Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)
Veterinární kapky Energy Kingvet (zkušenosti s kočičkou)

Ale k té paní veterinářce. Ptala se, jestli mu dáváme nějaké vitaminy na posílení imunity. Dřív Tykuška dostával vitaminový sirup, ale nejsem si jistá, jestli to jakkoli zabíralo. To koloidní stříbro bylo lepší. Zkusili jsme hledat na netu, jestli neexistuje i něco jiného. A objevili jsme pochvalné recenze na kapky Kingvet Energy. Já od této značky brala několikrát Gynex a dala bych za kapičky ruku do ohně! Jen díky Gynex jsem vysazení HA „rozchodila“ bez problémů. Opupínkovaný obličej přijít musel, ale to by mě čekalo s Gynex nebo bez a nebylo vyhnutí.

Na co jsou kapky Energy Kingvet dobré?

Je to obsáhlejší povídání a je zbytečné ho přepisovat vlastními slovy. Navíc když to mají v Energy tak hezky popsáno. Takže kopíruju ze stránek: „Kingvet je přírodní preparát, který funguje částečně i jako neškodné anabolikum. Složen je pouze z bylinek a dokáže působit na veškerý pohyb v těle. Stimuluje kosterní a útrobní svalovinu. Ovlivňuje pohyb řasinkových buněk, které na sliznicích dýchacích cest posouvají hlen s nečistotami. Má také vliv na buňky imunitní soustavy vznikající vycestováním z krevního oběhu do tkání. Aktivuje systém proteinových vláken a podílí se na tvorbě proteinů potřebných pro pohyb těla. Podporuje funkci vejcovodů a tvorbu spermií.

Pomáhá hojit všechny tkáně: kůži, podkoží, svalovinu, vlastní funkční tkáně orgánů, vaziva a kosti. Tlumí také nadbytečnou aktivitu průdušek a močového měchýře. Na jaké konkrétní nemoci a problémy se Kingvet používá? Vhodný je na bronchitidu a chronický kašel, záněty pohlavních orgánů, neplodnost samic i samců, poruchy buněčné imunity, které se projevují bakteriálními infekcemi či nádory. Kingvet také podporuje růst mláďat a u dospělých zvířat nárůst svalové hmoty. Pomáhá s hojením zlomenin, poraněných šlach a kloubů. Celkově přispívá k rychlejšímu zotavení po všech druzích operací. Posiluje také svalovinu svěrače při inkontinenci, činnost srdce a má vliv i na řešení následků stresu typu smutku kombinovaného se strachem. Kingvet lze používat také preventivně.“

Přesně to, co hledáme!

Zvlášť ty průdušky, močový měchýř (i s tím jsme na jaře bojovali) a dýchací cesty mě v popisu zaujaly. To je přesně věc pro Tykoška! A recenze na Heurece ve znění: „Kupuji pro nemocného psa s rakovinou. Podle veterináře měl být už několik měsíců mrtvý, zatím se mu ale daří dobře.“ tomu dodala korunu. Jeli jsme pro kapky!

Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)
Veterinární kapky Energy Kingvet (zkušenosti s kočičkou)

Vypadají stejně, jako Gynex kapičky – tmavá skleněná lahvička s kapátkem. Obsah voní jak jitrocelový sirup a vzhledově mi ho taktéž připomíná.

Správné dávkování

Teď už stačilo jen konfrontovat s kapkami naši kočku. Dávkování pro zvířátka do 10 kg: 2x denně (ráno a večer) 2 kapky. To neznělo složitě. Koloidního stříbra dostává několik mililitrů. Dvě kapky? Tsss, na pohodu!

Odchytli jsme Tykoška, kápli mu 2 kapky na jazyk a nechali ho polknout. Uběhlo pět vteřin, kočič sprintoval do chodby a tam hodil šavli. Boží. Utrhla jsem dva ubrousky, vzala houbičku a šla to uklidit. Vytřu podlahu, zvednu oči a vidím, že kočka se obrací naruby pro změnu v pokoji na koberci. Dopr… Vezmu další ubrousky a jdu uklízet. Kolem sedmé ráno kočka šavlí ještě 2x, ale to už uklízí chlap. Já spím se špunty v uších a neslyšela jsem to. Asi není divu, že po tomhle jsme neměli odvahu dát kočce kapky znovu.

Vylepšení – naředit kapky!

Ale riskli jsme to. Cca po 3 dnech. Tentokrát nedostal kapky rovnou do tlamky, ale naředěné v 1 ml vody v injekční stříkačce. Bez jehly, samozřejmě. Do hrnečku na espresso jsem si napustila trošku vody a natáhla z něj do stříkačky 1 ml. Vodu z hrnku jsem vylila. Stříkla tam ze stříkačky ten 1 ml. Přidala jsem 2 kapky Kingvet (nezapomeňte je pokaždé dobře protřepat!). Zamíchala. A natáhla znovu do stříkačky. A šla ulovit kočku s tím, že pro něj mám medicínku.

Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)
Veterinární kapky Energy Kingvet (zkušenosti s kočičkou)
Energy Kingvet přírodní bylinný koncentrát proti kašli, chronické bronchitidě a bakteriálním infekcím (testováno na kočičí rýmu)

Prvních 14 dní se to jakž takž dalo (dostával kapky ráno a večer) a řekla bych, že kocourek vypadal i zdravotně líp. Pořád semo tamo pčíknul, ale nic šíleného. Zajímavější bylo, že přestal „sáňkovat“. Z ničeho nic začal (ale nikde na zadku nic neměl – jsem to kontrolovala vlastnoručně!), tak jsme rovnou nasadili medicínu a po pár dnech zase přestal.

Bohužel když kočič po dvou týdnech viděl v mé ruce „medicínu“, byl ochotný po mně normálně vystartovat. Nebo se schovat na těch nejabsurdnějších místech. Což předtím nedělal. Jak jsem se blížila se stříkačkou, vsoukal se klidně do mikromezery pod televizní stolek (jen zadní nožky trčely), nebo málem vyšplhal po záclonách. Začal se cukat tak moc, že jsem to prostě vzdala. Abych mu způsobovala takové trauma, to se mi zas nechtělo. Po tom stříbru nikdy hystericky nejančí a vyzunkne to ze stříkačky docela v pohodě.

Kingvet je pro něj chuťově tak šílený, že by raději proskočil zavřenými dveřmi, než aby je polknul.

Asi to tedy vidím na pauzu a pak to zkusím ještě jednou, protože 14 dní se docela držel a nechával si kapky dávat (ač ne úplně nadšeně). A pak se uvidí.

Máte někdo s kapkami pro zvířátka Energy zkušenosti? A nezkoušeli jste něco přímo pro kočičky? :-)

Komentáře: 4

  1. Iveta Iveta 26 ledna, 2021

    Máme s kocourkem úplně stejný problém s rýmou jako má Tvá kočička. Několik měsíců střídání antibiotik a zlepšení tak poloviční, až už veterinářka nevěděla co s ním. Po společné domluvě jsme tedy zkusili terapii Kingvetem s Dračí krví (ráno 2 kapky Kingvetu a 2 kapky Dračí krve a večer totéž). 21 dní, pak 7 dní pauza a pak dalších 21 dní. Kdyby se to během pár dní zhoršilo, tak by dostal zase antibiotika, ale už po týdnu bylo vidět výrazné zlepšení, v noci už dýchal tiše, což po několikaměsíčním celonočním chrčení a kýchání bylo jako balzám na nervy. Kapičky jsem vždy natáhla do úzké stříkačky a dala mu je až hluboko do krku, pokud se mu dostalo trochu jen na jazyk, tak slintal, jako by sežral mýdlo. Poté, co jsme se naučili aplikovat až za jazyk, byl se slintáním klid. Teď jedeme druhou část kúry a miláček se rozhodl, že bude předvádět divadelní představení jen když vidí, že beru do ruky prázdnou stříkačku. Nevím, kde se naučil kung-fu, ale pár dní nás s tím odkopáváním zadníma packama, když jsme ho přilehli solidně držel v šachu, tak jsem na něj vymyslela, že do stříkačky ke kapkám Kingvetu a Dračí krve natáhnu i rybí olej a hle, teď je to komediálního představení během aplikace pryč – spolkne to, neslintá ještě 10 min. všude po bytě a odpochoduje si zase po svém (sice s výrazem, že nám to stejně jednou spočítá, ale co, hlavně když mu to pomůže). Alespoň tato aplikace se mi teď osvědčila a už nemám až tak špatný pocit, že ho týrám, když mu dávám takovou „dobrotu“.

    Pokud Tvůj kocourek protestuje jako ten náš, tak zkuste mix s tím rybím/lososovým olejem – přebije chuť toho Kingvetu s Dračí krví a ještě je pro kočky velice zdravý. ;-)

    P.S. Zkusili jsme podle Tvé rady i terapii stříbrem na jiné kočičce a úspěch. Pokud by Kingvet s Dračí krví nezabral, měli jsme to v plánu i s výše zmíněným marodem, ale zatím jedeme tu terapii Kingvetem, tak to nechceme míchat. Tisíceré díky!!!

    • Bebe Bebe Autor | 5 února, 2021

      Ivet, moc moc moc děkuju za tenhle komentář, který jsem první den rovnou přesdílela i na IG :-D Už chodím kolem lékáren jak mlsný pes a byla jsem se i ptát, ale zatím jsem nenašla nic, co by se mi líbilo ve smyslu poměr cena/množství. Asi to budu muset nakonec objednat z netu. Když jsem paní lékárnici říkala, že to potřebuju pro kocourka a že ještě nevím, jestli mu to bude chutnat, podívala se nejdřív na mě, pak na tu lahvičku a podotkla, že tohle by byl asi docela drahý test :-DD Tak jdu hledat na net! :-)
      Bebe
      PS: a mám strašlivou radost z toho stříbra! Já ho vyzkoušela před pár dny i na sobě. Začalo mě pobolívat v krku a chytla mě rýma. Nasadila jsem stříbro (20 ppm) 3x denně po 30 ml + 3x denně stříknout do nosu to 50 ppm. Druhý den to bylo lepší tak o 80% a třetí den jsem byla úplně fit :-)

  2. Eva Eva 9 září, 2021

    Mohu se zeptat na to koloidní stříbro a ten lososový olej, kolik ho kocourkovi dáváte, máme stejné problémy s kočičkou, také nechci, aby byla na ATB, skoro vůbec nepomohly. Teď zkoušíme Kingvet, moc jí to nechutná, ale nějak to zvládáme, takže si ani netroufnu dávat dračí krev, ta je chuťově horší, pokud se dává bez jídla, prý stahuje žaludek. Děkuji

    • Bebe Bebe Autor | 14 září, 2021

      Koloidní stříbro dávám 5 ml ráno a 5 ml večer, když je to potřeba. S Kingvet jsme taky bojovali, to kočič chuťově vůbec nedával a normálně přede mnou zdrhal, jakmile jsem po lahvičce sáhla. U té dračí krve to nedělá a nechá si to dát klidně i na pelíšku a neutíká. Takže asi to pro něj není tak šílená chuť. Je ale fakt, že se to musí dávat nějak s jídlem, aby to nedráždilo bříško. Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít