Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní kosmetika Sóley Organics (2 recenze)

Přírodní kosmetika Sóley Organics - jemné pleťové mléko Hrein a čisticí exfoliační krém GLÓey
Přírodní kosmetika Sóley Organics – jemné pleťové mléko Hrein a čisticí exfoliační krém GLÓey, Zdroj: Sóley Organics

Jak jsem slibovala na Instagramu, mám pro vás dnes recenzi islandské kosmetiky Sóley Organics, o které ještě na blogu řeč nebyla. Kosmetika je to organická, přírodní a vychází dokonce z kosmetických receptur zakladatelčiny babičky! NEOBSAHUJE parabeny, konzervanty, umělá barviva a vůně, ftaláty, propylen glykol, minerální oleje, vazelínu, PABA, parafín a podobné fujtajbly.

Co naopak kosmetika OBSAHUJE, tak kvalitní oleje, včelí vosk, nebo dokonce popel ze sopky Eyjafjallajökull (zkuste to vyslovit třikrát rychle za sebou!). A co mi přijde maximálně zajímavé, tak že hlavní doménou téhle kosmetiky jsou ručně sbírané divoce rostoucí byliny islandské přírody – v reálu to prý vypadá tak, že rodinní příslušníci prostě nastoupí s nůžkami a košíkem a chodí po kopcích a horách a sbírají byliny, ze kterých pak dělají výtažky. Boží, ne? :-)

V dnešní recenzi vám představím rovnou dva kousky Sóley Organics. První bude pleťové mléko Hrein a tou druhou GLÓey – čisticí exfoliační krém.

Pleťové mléko Hrein

Mléko je baleno v plastové lahvičce s pumpičkou, což je myslím tuze praktické. Nemusíte pak ke konci trapně třepat s flaškou a dobývat se ke zbytkům mléka heverem. Co bych ale hlavně při cestování ocenila, tak kdyby se dala pumpička po otevření znovu “zamknout“. Nebo možná nějak jde, ale mně se ten fígl objevit nepodařilo a rozhodně se mi při dalším zkoušení nechtělo si zbytečně blemcat obsah ven. To je ale jen můj urýpaný postřeh, který je asi většině lidí stejně šumák :-)

Vůni bych popsala jako višňové nebo meruňkové pecky podkreslené vůní kadidla. Mléko voní velmi jemně, nevtíravě, pro mou maličkost maximálně příjemně! Určitě nejde o nic výrazného – parfemace je lehounká jako pírko a musíte hodně blízko vonět k otevřené lahvičce, abyste odhalili cosi, k čemu se dá vůně přirovnat.

hrein
Přírodní kosmetika Sóley Organics – jemné pleťové mléko Hrein a čisticí exfoliační krém GLÓey, Zdroj: Sóley Organics

Konzistence je řidší a taková “táhavá”. Plknete mléko na ruku nebo tamponek a zůstane za ním malinkatý ocásek, jako kdyby se ta troška mléka nemohla rozhodnout, na kterém místě se jí chce zůstat víc :-)

Používat se má pleťové mléko tak, že aplikujete jednu nebo dvě dávky pumpičky na suchou pokožku a prsty jemně masírujete obličej a dekolt. Pak mléko opláchnete teplou vodou a osušíte. S dávkováním souhlasím – na pleť vystačí jedno “pumpnutí”, na dekolt druhé. Mléko se roztírá dobře – spíš bych řekla, že pleť vysloveně hladí. Nedrhne, nevstřebává se jako krém a je na kůži příjemně “klouzavé”.

Používám jej tak, že si nejdříve nadávkuju množství na poloviční stisk pumpičky a to promnu mezi vatovými tamponky. Přiložím na oči a opatrně odlíčím řasenku, která pouští rychle i bez čekání či “šmudlání” oka. Jediné, na co musím dávat pozor, tak aby se mi mléko nedostalo do oka – není to moc příjemné. Naštěstí “nežere” duhovku jako mléko od Dermatherm, ale přesto to není zážitek, který bych nutně vyhledávala. Jakmile mám odlíčené oči, nanesu dávku mléka (1 pumpička) na obličej a lehce vtírám do pleti, což mi zabere tak minutku až dvě. Pak obličej opláchnu teplou vodou. Mléko naprosto v pohodě sundá všechny barvičky z pleti, která zůstane absolutně čistá.

Jak možná víte, velký fanda pleťových mlék nejsem a raději dávám přednost kokosovému oleji nebo nárazově micelárce (kterou ale nemůžu používat dlouhodobě, jinak mi to likviduje pleť – a je fuk, jestli jde o Biodermu, Uriage, nebo Eucerin). Hrein pleťové mléko mě ale dost baví. Možná i proto, že se po “akci” smývá vodou a já nemám pocit ulepené pleti. Taky se mi líbí, že očištěná pleť nepne, netáhne a nemám dojem, že bych musela okamžitě sahat po krému.

Složení

Základ složení je z islandské pramenité vody, kokosového oleje a rostlinného glycerinu. Taktéž se ve výčtu objevuje pupalkový olej, mandlový olej, olej z meruňkových jader, extrakt z větviček divoké islandské břízy, medvědice lékařské, řebříčku obecného a islandské vrby. A je v tom i kadidlový esenciální olej, který podkresluje vůni mléka.

Závěrem? Za mou maličkost jde o velice povedený kosmetický počin, které bude stopro vyhovovat suché a citlivé pleti.

Čisticí exfoliační krém GLÓey

Jestli dáte na mé rady a při nákupu saháte po kosmetice, o které prohlásím, že bych za ni dala ruku do ohně – pak prosím následující odstavce raději přeskočte. Jinak mě vaše peněženka prokleje až do desátého kolena. Vy odvážnější čtěte dál. Pak mi ale nespílejte, že jsem vás nevarovala… ;-)

TOHLE je totiž ten nejjemnější pleťový peeling, který kdy pohladil (doslova!) mou pleť a kdyby mohl obličej vrnět jak kočič, můžu z fleku zaskakovat za masážní křesílko.

Islandská přírodní kosmetika Sóley Organics - jemné pleťové mléko Hrein a čisticí exfoliační krém GLOey
Islandská přírodní kosmetika Sóley Organics – jemné pleťové mléko Hrein a čisticí exfoliační krém GLÓey

Nenápadná průhledná sklenička s černým plastovým víčkem totiž ukrývá kosmetický poklad, který se nepůjčuje ani mezi nejlepšími kamarádkami! Vzhledově i hutností mi krém připomíná našlehanou Jesenku se skořicí. To je myslím nejvýstižnější.
Vůně? Vezměte na jaře malý kapesní nožík, řízněte do právě opukající mladé větvičky stromu a řez potřete levandulí a mátou. Ne, že bych to někdy zkoušela. Ale kdybych to udělala, bude výsledek vonět jak tenhle krém. Stopro. Stejně jako u pleťového mléka, i tady se jedná o velice jemnou vůni, která vás při rozmazlovací seanci u zrcadla nebude rušit.

Exfoliační krém se používá na suchou pokožku (odlíčenou). Konečky prstů pleť jemně masírujte krouživými pohyby a následně peeling opláchněte teplou vodou a pleť osušte. Používejte 2x týdně. Jednoduché jak facka.

Krém je ohromně jemný a jak jsem zmínila o pár řádků výš – je to ten nejdrobnější a nejhladivější peeling na světě! Nechává pokožku nádherně vyhlazenou – a to se podržte – NEMUSÍTE se po použití okamžitě nakládat do oleje či super hydratačního krému, abyste se nezačali scvrkávat do sušené švestky. Peeling totiž vůbec, ale VŮBEC pleť nevysušuje! A to vám prosím tvrdí člověk, který by se nejraději impregnoval hutným olejovým mazáním 24h denně, 7 dní v týdnu. Jinak chytám nerva, že mě pleť svědí, pne, je na dotek suchá jak papír a celkově mám z ní nepříjemný dojem. Tady ale ne. Už chápete to juchání hned na úvod? :-)

Složení

Základ stejně jako pleťové mléko obstarává islandská pramenitá voda a kokosový olej. Peelingový efekt má na svědomí prášek z olivových pecek. A pečující záležitosti si rozdělily ingredience jako pupalkový olej, mandlový olej, olej z meruňkových jader, vitamin E, levandulový olej, citronový olej či mátový olej. Zástupci divokých islandských rostlin pak nastoupili v extraktech z medvědice lékařské, břízy, vrby a řebříčku obecného.

Co vy? Znáte Sóley Organics? Zkoušeli jste třeba ze vzorečku?

Komentáře: 19

  1. Lucie Lucie 25 února, 2016

    Vypadá to lákavě, ale ta cena je trošku vyšší :-/ I když občas se vyplatí investovat. Obzvlášť do odličovacích přípravků. Spousta lidí utrácí velké peníze za luxusní krémy a odličují se mlékem za 80kč. To by mělo být naopak. Mě takhle strašně láká kosmetika Éminence, ale ta je cenově už úúúplně někde jinde :-D

    • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

      A to mě nenapadlo, takovýhle příklad s 80 Kč :-D dobrý postřeh!
      Éminence jsem si vygooglovala, protože mi jméno nic neříkalo a spadla mi brada až pod stůl! A já si myslela, buhvíjak není Sóley drahý! :-D Co mě ale vytáčí, tak když je na e-shopu u popisu výrobku uvedeno něco ve smyslu: “Složení – aktivní ingedience” a je vypsáno jen pár věcí. Podobný přístup mám spojený se značkou Himalaya – stačí si najet na jejich web a rozkliknout si kterýkoli výrobek. Podle výpisu složení by neinformovaný člověk nabyl dojmu, buhvíjak přírodní kosmetika to není…
      Bod pro Éminence je ale v tom, že oni přírodní fakt jsou – našla jsem komplet složení ív e-shopu SkinCareRx.com. A zároveň mi začalo tikat oko, jelikož jsem nabyla dojmu, že tu značku nutně potřebuju vyzkoušet… :-D
      Bebe

      • Lenies Lenies 25 února, 2016

        Jé já na Éminence narazila včera v čekárně na jedné klinice a trošku si ji připomněla. Doma mám už pár let katalog, kdy ještě byl obchůdek v Brně na Mečové a několikrát jsem už sjížděla jejich stránky a chtěla bych něco vyzkoušet aspoň ve vzorečku.

  2. Beauty of Body and Mind Beauty of Body and Mind 25 února, 2016

    Tyjo tak ty ceny jsou teda šílené :( Při čtení o mléce jsem si říkala, že to přesně zní jako moje milované mléko od Apeiron a při čtení o peelingu zase že přesně takhle mě funguje peeling s jojobovými estery od Nobilis :) Ovšem Apeiron stojí 6 stovek a to jsem si myslela jak je šíleně drahý :( Já vím, že za kvalitu je lepší si připlatit ale třeba ten Apeiron je pro mě dokonalé mléko a víc bych neměla důvod připlácet :)

    • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

      Jsou to pálky, to je pravda. A až jak jsi zmínila Apeiron, napadlo mě ještě přirovnání ke značce Les Fleurs de Bach. Jejich pleťové mléko je hodně podobné i cenově. “Bachovky” za 150 ml balení chtějí 668 Kč (nepamatuju se přesně, kolik jsem za něj tehdy dávala já). A peeling by se dal k “bachovkám” taky přirovnat – jen Sóley mi přijde ještě o něco jemnější.
      Od Nobilis jsem měla kdysi vzoreček a ač jsem z něj byla nadšená, přesto tenhle kosmetický kousek upadl v zapomnění. Celkově jsem vlastně od Nobilisky nezkoušela moc věcí. Zatím :-)
      Bebe

      • Beauty of Body and Mind Beauty of Body and Mind 25 února, 2016

        No já jsem peeling zrovna dopoužívala a budu kupovat další, objevila jsem ho díky Tobě a miluju ho, pleť nemám nijak extra citlivou a on je fakt jemňoučký a co mi maximálně vyhovuje je, že fakt po něm ta pleť nepne :) No a Apeiron mléko taky miluju, taky mi došlo a doufám, že si ho zase někdy koupím, už jsem spotřebovala dvě balení :)

      • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

        Vždycky vyrostu důležitostí o dva metry, když se domáknu, že někdo na moje doporučení pořídil kosmetiku, se kterou je tuze spokojený! :-D
        Bebe

    • Lucie Lucie 25 února, 2016

      Nobilis je naprosto úžasná kosmetika, ale už se mi stalo, že výrobek musel pryč kvůli vůni :-(

      • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

        Fakt? Co Ti nesedělo, Luci? Já třeba od Nobilis měla tuze ráda vanilkový olej, který jsem zkoušela a gumovací zjasňující masku. Ta byla moc fajnová :-) Obojí ale nemělo nijak pronikavou vůni, to je pravda…
        Bebe

        • Lucie Lucie 26 února, 2016

          Levandulová květová voda a lecitinová zklidňující maska. To byl opravdu extrém. Ale nevzdám to, protože je to opravdu super kosmetika. Jen budu asi koukat na recenze. Mám k ní přístup jenom přes e-shop :-( Mimochodem jejich biofáze jsou bezkonkurenční…:-)

        • Bebe Bebe Autor | 26 února, 2016

          Eeeej, levandulkou bych se dokázala klidně polít v mega koncentrované podobě! :-D
          A jak jsem si přečetla “lecitin”, vybavil se mi Karel Hádek, který tyhle krémy taky dělá. Testovala jsem od něj lipio sérum na obličej s vůní růží a byla to docela síla. Kamarádka ale říkala, že oproti heřmánkové variantě to byl slabý odvar… :-D Asociace, no :-)

          O biofázích jsem jednu dobu četla na internetu hodně recenzí, ale nějak mě nenalákaly k testu. Zatím. Píšu si… :-D
          Bebe

  3. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 25 února, 2016

    Great review sweetheart…thx for sharing!

    • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

      Thanks, Amira! :-) Btw I like your Payot review! I tried the Fresh Ultra Performance Relaxing and Refreshing Leg gel in summer and it was great! There was about 35°C temperature outside and I feel horrible… But I tried this Payot gel for my body after shower and I can recommend it for this deadly summer temperatures! It was like jumping in a snow! :-D
      Bebe

  4. Jeanette Jeanette 25 února, 2016

    Znacku jsem vubec neznala, ale oba produkty vypadaji skvele, i kdyz na moje moznosti jsou bohuzel dost drahe. Ja se v posledni dobe nejradeji odlicuji kokosovym olejem a plet cistim emulzi od Kivvi nebo jsem ted zacala testovat cistici mleko od Weledy :)

    • Bebe Bebe Autor | 25 února, 2016

      Taky skvělé jsou, Jeanette! Byla jsem z nich tak unešená, že jsem při zpětné kontrole článku i škrtala pár juchacích vět, aby to fakt neznělo jen jako óda :-D
      Kokosový olej je suprový a Kivvi odličovací kosmetiku taky umí na výbornou! Čistící weledí mléko jsem zatím v ruce neměla, ale jejich tonikum byla velice příjemná a funkční záležitost a pasovala mi i na suchou pleť naprosto v pohodě :-)
      Bebe

  5. Lenka Lenka 26 února, 2016

    Mohla bych se zeptat na kolik použití odhadem exfoliační krém vystačí? Respektive jestli je ho na jedno použití třeba hodně. Děkuji :).

    • Bebe Bebe Autor | 26 února, 2016

      Dobrá otázka, Leni! Krému stačí malinko – co by se na nehet ukazováčku vešlo. A jak dlouho vydrží? Odhaduju půl roku minimálně. Spíš dýl :-) Bebe

      • Lenka Lenka 26 února, 2016

        Tak to je skvělé, říkala jsem si, aby za tu cenu nebyl na dvakrát :D.

        • Bebe Bebe Autor | 26 února, 2016

          To by byla ale fakt drahá sranda! :-D
          Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít