Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Zahir Cosmetics BIO opunciový olej roll-on (recenze)

Zahir Cosmetics BIO opunciový olej roll-on
Zahir Cosmetics BIO opunciový olej roll-on

Volám babičce a jen tak mezi řečí se zmiňuju, že mám zrovna doma opunciový olej a spisuju o něm poznámky. A že tahle legrácka vlastně pochází z kaktusu. A je proti vráskám. A vyhlazuje obličej. A to já potřebuju. Abych byla strašně dlouho krásná a mohla se domnívat, že občanku po mně v obchodě chtějí ne proto, že se podobám některému individuu v hledáčku policie, ale proto, že vypadám tak děsně mladě…

A babička na to: “Tak to mně by nepomohlo už nic. Ani olej. Leda by mi přebytečnou kůži natáhli. A ještě by jim z toho zbylo i na peněženku.” :-D

Rodinná značka Zahir Cosmetics

Opunciový olej jsem dostala na zkoušku od Verči z blogu U dvou Verunek. A kdybyste nevěděli, tak tahle šikovná holčina taky vede e-shop Zahir.cz. Což je malá rodinná firma, která si dala za úkol přivézt do našich českých končin trochu exotiky až z dálného Maroka. Filozofie značky Zahir je jednoduchá – soustřeďuje se na vysoce kvalitní, čistě přírodní výrobky bez zbytečné chemie, která má být kontrastem kilometrovým seznamům složení běžné kosmetiky.

S tím vlastně souvisí i skromná nabídka e-shopu, která se postupně rozšiřuje. Nejde o to, nabízet milion kelímků, kde byste ke správnému výběru potřebovali tým asistentů na plný úvazek. Hlavní myšlenkou je jednoduchost. Ve složení, v použití, v účincích. Prostě si pořídíte echt kvalitní čistý olej, ten dáte na pleť a ono to funguje. Osvědčeno staletími. Žádné složitosti a záludnosti v tom nehledejte.

Arganový, černuchový a opunciový olej ze Zahiru

Momentálně Zahir nabízí tři druhy olejů – arganový, černuchový olej a opunciový. O arganovém oleji tady básním vcelku pravidelně a minimálně jednu lahvičku v mém kosmetickém šuplíku najdete vždycky. Protože arganový olej je poklad. Zlatý. A zaslouží si být na výsluní jakékoli debaty o olejích. Černuchový (resp. kmínový) olej a jeho zázračné účinky na zdraví jsem docenila až koncem roku, kdy mě zbavil potřeby rozkopnout dveře u obvoďačky a sípavě mezi jednotlivými záchvaty kašle se dožadovat léků. Užívala jsem ráno a večer 1 lžičku a během několika dní jsem mohla normálně fungovat, aniž bych připomínala tuberáka na odvykačce kouření.

Novinkou pro mě po pročtení info v e-shopu bylo, že se olejík dá používat i k masážím bříška u miminek, nebo vyloženě jako kosmetika pro problematickou a aknózní pleť. A co ten opunciový zázrak? Inu, o tom se rozpovídám v následujících odstavcích. Máte náladu na trochu opunciové teorie? Jen aby bylo jasno, o čem že se tu budeme dál bavit ;-)

Přírodní botox v lahvičce – opunciový olej

Jde prý o nejvzácnější a nejdražší olej na světě, kterému se také říká “kaktusový olej”, “nopál” nebo “olej z berberských fíků”. Lisuje se z plochých semen opuncie, což je kaktusovitá záležitost, která pochází z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi (takový ten ocásek úplně dole v jižní Americe).

Zahir Cosmetics BIO opunciový olej roll-on
Zdroj: Zahir.cz

Proč je olej tak žádaný? Protože se o něm mluví jako o přírodním botoxu a o elixíru mládí. Což měl možná kdysi vědět jistý Tadeáš Hájek z Hájku, který makal pro Rudolfa II. jako osobní lékař a měl na starosti právě kouzelné formule elixírů, které panovníkovi zaručí věčný život a mladistvý vzhled. Kdyby milý Rudolf doplnil onu lžičku elixíru, který se prý skládal za 77 bylin a který si dával každý den před snídaní, ještě o opunciový olej na obličej… Kdoví… Třeba by podezřele omládl natolik, že by ho ugrilovali na hranici za čarodějnictví, král nekrál :-D

Nejdražší olej na světě

A proč je olej vlastně tak drahý? Poněvadž samotná výroba je časově i pracovně setsakra náročná legrace. Abyste získali 1 litr téhle kosmetické lahůdky, museli byste posbírat nějakých 800 kg opunciových plodů, z nich osekat zahnuté trny, plod rozříznout, semínka vybrat a teprve pak je za studena vylisovat… A zároveň se tvářit mile, až vám někdo bude říkat, že jako nechápe, co na tomhle bazmeku stojí tolika peněz. Jen tak pro zajímavost – cena za litr oleje se prý pohybuje okolo 50 000 Kč… :-)

Já mám doma olejového pokladu celých 10 ml v krásném balení roll-onku se zlatým vrškem a opatruju ho jak oko v hlavě. A ťupkám na kůži po troškách. A šetřím. Protože s každou kapkou mám pořád na paměti tu spoustu práce a sbírání a tak… Neumím si představit, že bych si jen tak chrstla olej do dlaně a ledabyle si s ním opleskala obličej!

S opunciovým olejem zapomeňte na lifting u doktora!

A tak (vědoma si té hlášky o botoxu) používám olejík jen na vrásky, které se mi zakously do obličeje a odmítají se odstěhovat o dům dál. Nosoretní rýžky a pár linek kolem očí. Nic výrazného. Ale když jste zvyklí na sebe čučet každý den do zrcadla z blízkosti, kterou by i pijavice považovala za přespříliš, tyhle věci vám prostě neuniknou.

Olejík nemá žádnou vůni – představte si absolutně neutrální olej, který podle aroma prostě neidentifikujete, i kdybyste se na hlavu stavěli. Zařadila bych ho spíše do skupiny “suchých” olejů, protože kůži nezmastí a okamžitě se do pleti vpíjí jak živá voda. Stačí párkrát poklepat prstem na místo, které jste kuličkou roll-onku přejeli a olej je fuč. Vstřebává se beze zbytku.

bio opunciovy olej roll on 10 ml
Zdroj: Zahir.cz

I malý roll-on vám vydrží věčnost

Ještě k tomu použitému množství při jednom ošetření – to je vlastně i důvod, proč vám nepovím, jak dlouho ten 10 ml roll-on vydrží. Já ho mám doma zatím cca 2 měsíce a ubyla z něj čtvrtka, když moc. A to jsem se bála, že to bude dávka tak na pár vyzkoušení. Ani omylem! Kulička roll-onku dávkuje malinké akurátní množství a díky hustotě oleje neprotéká, jak se občas umí stát u tekutých alkoholových tinktur v podobném balení (Bachovky, Purity Herbs). Tedy cena je sice vysoká, ale když ji propočtete na spotřebované množství, pak se to i vyplatí.

Kdybych měla olej srovnat třeba s hyaluronovým sérem, pak bych se klonila spíše k té olejové straně, protože na mou suchou pleť mi vyhovuje víc. Čímž tedy nehaním sérum, to ani omylem. Jen čistě pocitově mám raději olejovou péči, protože mám dojem, že mou kůži výrazněji vyživí a dodá jí onu žádanou vláčnost. Použití je pak stejné, jako u séra – jako podklad pod denní či noční krém.

Bio opunciový olej – moje dojmy z testování

A jak posoudit účinky? Neuvidíte rozdíl za den, dva, ani týden. A stejně tak vám nic vrásky nevyžehlí na počkání beze zbytku. Možná fakt ten opravdický botox. Ale opuciový olej umí rýhy v obličeji zjemnit. A to výrazně. Dodat jim měkkosti, “obrousit hrany” a vyplnit je, nebo jak to nazvat. Jen to chce trpělivost a pravidelnost. Jako ve všem. Ale stojí to za to :-)

Update z 11.8.: ten olej je neuvěřitelný. Dost mě mrzí, že jsem si nevyfotila stav “před” a “po”. Kolem úst se mi dělají takové ty nosoretní linky a s každým dalším otočením listu v kalendáři jsem z toho byla víc a víc nakrknutá. Jako jo, stárnutí se nevyhneme nikdo. Ale je mi 31 proboha. Ne 90. Připadám si na vrásky ještě mladě :-D a tak jsem opunciovým olejem začala tahle místa velmi poctivě mazat. Ráno a večer. Už x týdnů. A víte co? Funguje to! Brázdy jsou mělčí, linky méně výrazné. Mnohem! Dám za to ruku do ohně. Možná i obě. Všechna protivrásková séra se můžou jít zahrabat.
Howgh :-)

Komentáře: 12

  1. Fairychain Fairychain 22 července, 2016

    No safra to bych potřebovala vyzkoušet! Ale ta cena, co si budeme povídat.. :-D

    • Bebe Bebe Autor | 22 července, 2016

      Tak nějak jsem žila v domnění, že už asi neexistuje složitější získávání oleje, než je arganový. Když jsem četla ty postupy a tak. Ale jak jsem se začetla do opunciového… Tak mi jen spadla brada :-D cena je brutus, to jo. Ale asi ji i chápu :-D
      Bebe

  2. Péťa K. Péťa K. 22 července, 2016

    Díky za info o zpracovávání oleje, já už ho znám delší dobu a miluji Mun Aknari sérum, které opunciák (+argan a růžový) obsahuje a myslím, že bys z něho byla nadšená! Zahir nevypadá špatně, ale myslím si, že Mun by netrumfnul! a holt za kvalitní olej si musíš zaplatit, ale stačí opravdu malinko :-)

    • Bebe Bebe Autor | 22 července, 2016

      Péti, jsem ráda, že píšeš! :-) mě bylo to jméno séra malinko povědomé, tak jsem zapátrala na blogu a představ si! Je to rok, co jsi mi pod článek o arganovém oleji o opunciovém olejíku psala, že bys ho chtěla vyzkoušet! Takže aktuální info je, že Mun Aknari hračku nutně potřebuju i já? No sakra… To abych přihlásila kočiče do cirkusu a vybírala na něj vstupné, aby bylo na útratu v e-shopu! :-D
      Bebe

  3. BeautyPusinka BeautyPusinka 22 července, 2016

    Tento olej neznám, ale věřím, že je nejvzácnější a obecně oleje z Maroka jsou opravdu hodně dobré. To jsou holky šikovné, že už mají i eshop! já mám oleje velmi ráda a hojně je využívám. Snad tento taky jednou vyzkouším :) BEAUTYPUSINKA

    • Bebe Bebe Autor | 22 července, 2016

      Já mám Maroko spojené hlavně s arganovým olejem. Někdo řekne “Maroko”, já vidím svou lahvičku oleje s kapátkem. Asociace :-D
      E-shop má akorát Verča a fakt ji v tomhle obdivuju. Sama bych na to asi neměla odvahu :-)
      Bebe

    • Bebe Bebe Autor | 22 července, 2016

      Doporučit určitě můžu, Dani :-)
      Mimochodem – tenhle článek u tebe na blogu je fakt krásný :-) a kutíneček je neskutečně roztomilý! Pozdravuj! ;-)
      Bebe

  4. Beauty by K. Beauty by K. 22 července, 2016

    Teda o značce i o produktu slyším poprvé a vypadá moc dobře!
    Beauty by K.

    • Bebe Bebe Autor | 22 července, 2016

      Tak to doporučuju prozkoumat i ty zbylé olejíky! ;-)
      Bebe

  5. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 23 července, 2016

    Helpful post dear! xx

    • Bebe Bebe Autor | 23 července, 2016

      I’m happy to hear that! :-)
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít