Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Mléko po opalování Weleda (recenze)

Mléko po opalování Weleda
Mléko po opalování Weleda

Hlavní hrdina dnešního článku – mléko po opalování Weleda, nemá tak jednoznačné využití, jak byste možná čekali… O co jde? Čtěte drobnou oklikou dál ;-)

Není nad to, když vás resty v domácích pracích překvapí tak nečekaně, že si u toho málem cvrknete i do textilu. Cca týden zpátky jsem vytahovala plech z trouby a nějak jsem si neuvědomila, že jsem na chňapce pořád nezašila díru v ohybu mezi ukazováčkem a palcem. Samozřejmě jsem plech vzala tak blbě, že se mi přilepil na kůži! Během nekonečné vteřiny mi před očima proběhl ne život, ale tři různé trasy ke zdroji ledové vody.

Vyhodnotila jsem tu nejbližší, jebla s plechem hranolek na otevřená dvířka trouby a za doprovodu slovníku dlaždiče, který maká už třetí den neplacené přesčasy, jsem si ránu chladila. A odmítala jsem se z dosahu ledárny hnout. Poněvadž rychle se nalévající puchýř začal bolet jako prase. Chlap při sbírání hranolek jen nevěřícně kroutil hlavou, co to prý nacvičuju za divadlo a že jestli se mi vařit nechtělo, měla jsem to říct rovnou, a ne teatrálně rozhazovat jídlo po kuchyni :-)

Aloe vera je zázrak do každé lékárničky

Jo a taky následoval dotaz: “A proč si na to nedáš aloe? Přestane to bolet během chvilky.” Chmmm. Pravdu má, předseda! Asi mi ten šok zkratoval logické myšlení a já si neuvědomila základní první pomoc – stačí na ránu přiložit kousek čerstvě uříznuté dužiny aloe vera a bolest vás přejde za pár vteřin. A jako bonus se vám spálenina rychleji zahojí. Naštěstí jsme v květináči jednu skoro mrtvou rostlinku ještě měli (kočič je totiž rád vyhrabává, takže u nás mají podobnou životnost, jako květináčové bylinky ze supermarketu). Přiložila jsem “list” slizkou stranou na ránu a cítila, jak se mi ulevuje, popálenina přestává bolet a svět je zase v pořádku. I ty hranolky mi nakonec přišly k chuti.

Mléko po opalování Weleda
Mléko po opalování Weleda

Jak s tím vším souvisí dnešní recenze? Trochu oklikou. Popálenina -> opálenina -> opalování -> mléko po opalování od Weledy. Navíc s obsahem šťávy z aloe vera. Tadááá :-) Může se zdát jako paradox, že takovou věc recenzuju zrovna já, která se slunění vyhýbá jak čert kříži. Na zahradě mi nechybí šátek na hlavě a opalovací krém a u vody se kryju kloboučkem, ručníkem a třeba i slunečníkem.

Opalování nevyhledávám, nebaví mě a přijde mi pro mou maličkost nelogické. Celý rok se snažím o kůži pečovat, investuju do kosmetiky, prolévám se vodou a pak se namažu olejem a půjdu se smažit na slunko? Tsss, to zrovna. Asi stejná logika, jako když jsem před x lety hodinu loupala nové brambory (schválně jsem si vybrala ty miniaturní), aby se mi pak rozležela chuť na kulaté brambůrky a rozmixovala jsem je ve výsledku na kaši… Zkrat, no :-D

Abych se ale vrátila ke smyslu mléka. Jeho primární funkce je sice zklidnění, hydratace a regenerace pokožky PO SLUNĚNÍ. Ale! Ono dost dobře funguje i jako skvělá denní péče během letního parna, kdy je vzduch tak horký a dusný, že i mouchy chodí raději pěšky, aby jim neshořely křídla.

Mléko po opalování Weleda
Mléko po opalování Weleda

Moje dojmy z testování

Vstřebává se do pokožky tak rychle, že si po chvilce nejste jistí, jestli jste se natřeli, nebo ne. Odpověď vám prozradí pouze jemná vůně a ošetřená kůže. Avizovaného “chladivého pocitu”, o kterém se píše na obale, jsem si nevšimla. Umím si představit, že výrobek nemá jen nálepku mléka po opalování, ale má šikovnější pumpičkové balení a funguje jako celoroční péče. Jsem si jistá, že by po tomhle sáhli všichni, kterým se ježí chlupy na zátylku z představy, že budou po tělovém krému mastní. A proto nic podobného nepoužívají. Konzistence “weledího” mléka po opalování je tak příjemná a vychytaná, že bych se vážně zamyslela, jestli se stejným složením nerozšířit nabídku třeba o další vůně.

Pochopila jsem, že by parfemace měla být výsledkem mixu esenciálních olejů: levandule, eukalyptu a litsea cubeba (vavřín kubébový). Ať čichám, jak čichám, první dvě složky tam ne a ne najít. Vavřín je suverénně přebíjí. Výsledek vyznívá jako pánská kosmetika šmrncnutá sladkým citrusem. Mé dojmy jsou v tomto ohledu pozitivní a vůně se mi líbí. Ale kdyby se třeba dělala ještě nějaká varianta ananas/kokos, případně kombinace mandarinka/meduňka, nemuselo by to být vůbec marné! Co myslíte? Napadají vás nějaké další tipy? ;-)

Sluneční kosmetika
Mléko po opalování Weleda

Co se využití týče, za mléko jsem hrozně ráda hlavně v ty dny, kdy na sobě fakt nesnesu nic těžkého. Ráno se namažu mlékem (někdy i celý obličej namísto krému) a hotovo dvacet. Kůže není suchá, je na dotek příjemně hebká, ale nemastí, nelepí a pod vrstvou krému se ani v horku nedusí.

A když mažu celého člověka večer, je aspoň výhoda, že jsem rychle suchá, není mi horko, ale přesto mám pocit, že jsem pokožku ošetřila. Oproti zimě, kdy si naopak užívám, že se můžu naimpregnovat něčím hutnějším :-)

SloženíVoda, Glycerin, Alkohol, Šťáva z Aloe Vera, Olivový olej, Nezmýdelnitelný podíl olivového oleje, Betain, Extrakt květů/listů/stonků kopřivy žahavky, Extrakt květů/listů/stonků protěže alpské, Guma Sclerotium rofsii, Xantanová guma, Lysolecithin, Glyceryl kaprylát, Vůně*, Limonen*, Linalool*, Citronelol*, Benzyl Benzoát*, Benzyl Salicylát*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*.
*z přírodních éterických olejů

Sluneční kosmetika
Mléko po opalování Weleda

Mléko po opalování Weleda – závěrečné shrnutí

V případě, že vám sedne vůně, může být mléko velmi dobrou alternativou k běžným tělovým krémům i jako běžná péče, nejen po opalování. A vlastně i k pleťovým, protože se dá použít na obličej. Což z něj dělá i zajímavého kamaráda na cestování, poněvadž toho nemusíte balit tolik. Můžu potvrdit, že při/po běžném pobytu na sluníčku je mléko strašně příjemné, nelepí, nemastí a perfektně se vstřebává.

  • přírodní certifikovaná (NATRUE) kosmetika
  • vhodná i pro vegany
  • dokonalá vstřebatelnost
  • je možné mléko použít jak na tělo, tak na obličej
  • před použitím je třeba ho protřepat (nemíchat :-)
  • ve vůni převládá litsea cubeba (prý působí antidepresivně a proti únavě – v létě jako když najdete)

Používáte nějakou speciální péči po opalování? A co jste (si) naposled v kuchyni spálili vy? :-D

Komentáře: 6

  1. Primadonna Girl Primadonna Girl 25 července, 2018

    A praštila jsi toho chlapa za poznámku, že jestli se ti nechtělo vařit…? :D U těch much, jak chodí pěšky, se ze mě ozvalo takové “chmschfrm” odchechtnutí, které jsem ještě nezažila. Pobavila jsem se dneska, ale zároveň tě za to bebí lituju! A Aloe se dá pěstovat v květináči? To si musím pořídit!

    Jinak ale poopalovací krém zkouším taky a mi se naopak vůně líbí, oceňuju, že to není klasické “je léto, nacpeme tam piňakoládu”, z toho mi bývá ouvej :D Zatím jsem ho testovala jen na zahrádce (miluju slunce! vždycky se jdu slavnostně opalovat, po deseti minutách začnu nenávidět svět a rychle běžím domů se zchladit sprchou a nějakým mazáním. A za týden znovu :D). U té sluneční péče od Weledy přemýšlím, jestli bude stačit i na sluníčko u moře.

    Měj se krásně, Bebe, a foukám na dálku spáleninu.
    Jo a naposledy jsem si spálila jedno rameno ze sluníčka na Jiřáku :D A v troubě si pamatuju, jak vytahuju kulatý tác s pizzou a nějak mi sklouzne na nadloktí (?). Už je to asi 18 let, ale pořád stopy jizvičky vidím :D

    • Bebe Bebe Autor | 26 července, 2018

      Moc děkuju za komentář a pofoukání, Primadonnko! :-*

      Naštěstí to nebylo myšleno z jeho strany vážně, jinak bych ho tím plechem přetáhla. U nás se vaří dobrovolně :-D

      Jop, aloe může být v květináči. A když nemáš šílenou kočku, která se ho snaží packou imrvére vyhrabat, tak dorůstá i docela slušných rozměrů. Maměnka má dva květináče na okně v kuchyni a už mi i jeden nabízela. Akorát se bojím, co na to ten náš kočičí prďa doma. Takové pěkné kytky už by byla škoda.

      Jáááj, já bych zas narvala “piňakoládu” do všeho letního! :-D Ale zas bychom si ten kosmetický trh na léto pěkně rozdělily a nelezly si do zelí, co? :-D

      Ježišmarja, po takové době ještě jizvičky? Panejo, kam se hrabu s malým puchýřkem?! Tu skučím kvůli pidi bebí a ty jsi proti mě jak hrdina, co se vrátil z hořícího baráku! :o)

      Bebe

      • Primadonna Girl Primadonna Girl 26 července, 2018

        Dobrovolné vaření :D To se mi líbí. A ten váš dnešní plech na sluníčku ze storýs má taky něco do sebe :D

        Asi si budu muset časem pořídit botanickou zahradu na všechny ty kytičky, které potřebuju :D Váš kočiček je dobré číslo, asi nemá léčivé kytičky rád, že on sám je přeci léčivý až až :D

        Dobře, piňakoládový trh je tvůj :D Mi stejně přijde přes léto jako nejlepší kosmetika zmrzlina a studená voda :D

        Hele, myslím, že jsem to “nehojení” podpořila sluníčkem a nadloktí je prostě blbé místo. Musela jsem hledat, abych našla, na které ruce to bylo, ale když už to vím, tak to prostě vidím. Ale jako že bys mě potkala na ulici a podle jizvy ve tvaru plechu na pizzu poznala, že to jsem já, to nehrozí :D

        • Bebe Bebe Autor | 28 července, 2018

          Přesně – kočička je tak moc léčivá, že by se s aloe navzájem vyrušila, tak je třeba jednoho z nich sejmout – kytku :-D

          A aspoň už vím, podle čeho tě na ulici zaručeně identifikovat… Vypálená “Tescoma” na předloktí :-DDD

          Dneska teploty dosáhly takového stupně, že jsem vážně přemýšlela i o rozmístění několika papírových pytlíků s kukuřicí na zahradě. Ať nám do večera vypuká popcorn k filmu :-D Což mi připomíná jeden obrázek… :-D

          Bebe

          • Primadonna Girl Primadonna Girl 1 srpna, 2018

            :D :D :D :D popkorn. tescoma :D no směju se :D zajímalo by mě, jestli by to s tím popkornem fungovalo. Tím jsi mi připomněla, jak se snažila Kylie uvařit na silnici vejce:

            Musím ale říct, že tohle parno a sucho udělalo u našich na zahrádce nevídanou úrodu řebříčku!!! Takovou, že z toho snad bude celá sklenice :D To jsem ještě na zahrádce nikdy nenasbírala.

            • Bebe Bebe Autor | 1 srpna, 2018

              Není to jedna z těch “kardašianek”? Proč mě to IQ nepřekvapuje…? :-D

              Heeeej, letos jsem taky poprvé sbírala řebříček! Měli jsme z něj na zahradě normálně koberec! Než teda přišly horka a teď tam máme poušť… :-)

              Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít