Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Biofáze Nobilis Tilia (3 recenze Geranium, Tymián, Bazalka)

Biofáze Nobilis Tilia (recenze Geranium, Tymián, Bazalka)

Před několika lety proběhla ještě “starou blogovou generací” testovací vlna, která držela v rukou obrovský transparent s nápisem “Biofáze“. Šlo o novinku značky Nobilis Tilia, která představila enzymatickou koncepci péče o pleť. Ta sestávala z toho, že namísto jednoho pečujícího přípravku pro suchou, mastnou, nebo smíšenou pleť, používáte několikero pleťových sér najednou, přičemž je dávkujete pokožce postupně, resp. s přestávkami 10 minut. Neměnný základ Biofáze Nobilis Tilia (tak se celá idea jmenuje) tvoří vždycky 2 stejná séra u všech – Geránium a Tymián. A k těm se přidávají podle aktuálně řešených problémů další séra, cílená na konkrétní neduh.

Ve zkratce to funguje tak, že nejprve na čistou pleť aplikujete sérum Geránium, které pleť prohřívá. Necháte působit 10 minut. Následuje sérum Tymián, které pleť zchladí. Opět přestávka 10 minut. A končíte sérem, které jste si vybrali sami – v mém případě Bazalka, která je vhodná pro suchou a dehydratovanou pleť. A zase se po jeho nanesení dodržuje doba působení 10 minut. Teprve po půlhodinové vrstvící seanci můžete (nebo nemusíte) přistoupit k vašemu běžnému pleťovému krému. Anebo přidáte ještě 4. sérum. To je na vašem uvážení. Biofázi se doporučuje absolvovat každý večer, minimálně po dobu 2 měsíců.

Biofáze Nobilis Tilia (recenze Geranium, Tymián, Bazalka)

Nemám problém s vrstvením péče, takže jsem se rozhodla Biofázi otestovat. Vybrala jsem si 3 lahvičky – základ Geránium a Tymián. A přidala jsem ještě Bazalku, u které se píše, že je prokrvující, hydratační a proti vráskám.

Biofáze – lahvičky na míru!

Celkem si třetí sérum můžete vybírat z osmi lahviček – Šalvěj, Levandule, Santal, Koriandr, Calendula, Rozmarýn, Bazalka a Túje. Každé se hodí trochu k něčemu jinému a určitě doporučuju si pročíst popisky v e-shopu. Například Šalvěj je vhodná pro mastnou a nečistou pleť se sklonem k akné, Túje je při otocích, zvětšených pórech a rosacee. A zmiňovaná Bazalka pečuje o pleť se sníženou hydratací, která trpí zvýšenou šupinatostí a nepřiměřenou tvorbou vrásek.

Nobilis Tilia uvádí, že metoda Biofáze je založena na regeneraci buněčných struktur včetně kožní tkáně, které mohou vykazovat nežádoucí změny, souhrnně označované jako buněčný stres. Jeho důsledkem je pak nežádoucí kožní aktivita – předčasné tvorba vrásek, nadměrné vysoušení, ochablost, aj. Regenerační proces probíhá v rámci podpory imunitního systému a spolupracujících enzymů štěpících bílkoviny. Metodou tepelných změn při kosmetickém ošetření dochází k jejich zvýšené aktivaci (stimulaci). Podstatné na celém procesu je, že se jedná o enzymy, které jsou přirozeně přítomné v našem těle.

Biofáze Nobilis Tilia (recenze Geranium, Tymián, Bazalka)

Jak Biofáze funguje

Shrnula bych to asi tak, že díky postupu prostřídání jednotlivých sér, z nichž každé působí na kůži trochu jinak (prohřívá, ochlazuje, hydratuje, aj.), se v pokožce aktivují procesy, které jí pomohou se uzdravit tak nějak samovolně a přirozeně. Bez nutnosti zásobovat ji čímsi zvnějšku. Nebo něco na ten způsob.

Teoreticky to zní zajímavě, viďte? Prostě si vyberete sadu lahviček na míru, zahrajete si 2-3 měsíce každý (pod)večer na alchymistova učně a vyčarujete si pleť, za kterou by miliony lidí zabíjely. Jak jsem se tedy s tímto úkolem poprala já? A funguje to?

Moje dojmy z praktického testu

Hned na začátku bych chtěla říct, že odhodlání bylo veliké. Nedělá mi problém vrstvit na sebe cokoli v odstupech minut. Vlastně bych řekla, že si to i užívám. Zároveň ale se skloněnou hlavou přiznávám, že tady mi dělala péče obrovské problémy. Funguju nepravidelně. Když se jeden den dostanu do postele v 11 večer, ještě to neznamená, že další den to bude stejné. Opečovat pokožku před spaním mi zabere maximálně 5 minut.

V případě Biofáze si ale musím vyhradit minimálně 30-40 minut. Jasně, nemusím celou dobu stát u zrcadla se stopkami v ruce, odpočítávat vteřiny a můžu se věnovat něčemu dalšímu. Ale ruku na srdce – kdo z vás si dokáže najít program na 3x deset minut před spaním? A ještě u toho neusíná? Nebo nezapomene, že zrovna Biofázi testuje a musí si požadovaný čas vyhradit a séra nanést? Snažila jsem se to zvládat, jak nejlíp jsem dovedla. Ale přiznávám, že jsem byla z vrstvení spíš zoufalá a hodně mě to nebavilo. Výmluvy? Možná. Ale zařazení Biofáze Nobilis Tilia do denního programu byl pro mě od začátku do konce “porod” :-)

Jak séra vypadají

Přitom samotná séra jsou vysoce pohodová věc. Všechny vypadají vesměs podobně – mléčně zabarvená vodička, která se snadno roztírá, pleť po ní nelepí, dobře se vrství a u žádného jsem se nesetkala s žádnou alergickou či jinou nežádoucí reakcí. Všechno na pohodu.

Biofáze Nobilis Tilia (recenze Geranium, Tymián, Bazalka)
Biofáze Nobilis Tilia (recenze Geranium, Tymián, Bazalka)

Balení je pro tento typ produktu velmi praktické – lahvička z tmavěfialového skla s kapátkem. Mně stačilo od každého séra 5-7 kapek na jedno natření.

Různé vůně jednotlivých sér

V čem se séra liší velmi výrazně, je vůně. Pochopila jsem to tak, že každé sérum se jmenuje podle převažující vonné složky. Protože sérum samo o sobě není jen čistý gerániový, či jiný olej. Je to nosná směs vody, glycerinu, triglyceridu kyseliny kaprylové a kaprinové, mléčnanu sodného (regulátor pH) a fytoskvalanu (rostlinný lipid). To jsem si nevycucala z prstu, ale vyčetla z chytrého překladu složení u Míši v obchodě. To se pak doplní vhodnou kombinací esenciálních olejů, které působí jednak jako aromaterapie, druhak i specificky ovlivňují pokožku.

Ale zůstaneme-li u popisu vůní – u Geránia jde o nasládlé muškátové aroma, které přechází až do jakéhosi “omamna“. Já ve voňavém obláčku rozeznávám tuším i borovici. Tymián je výrazně “klokankový” a mentolový. A když si nedáte pozor a nanesete jej příliš blízko očí, máte o slzavé údolí postaráno, protože vám očka rozdráždí. Bazalka je ze všech nejjemnější a je jako kombinace levandule, rozmarýnu, eukalyptu a šalvěje, ale přes hodně zředěný roztok. Nedráždí ani čichové buňky, ani oči.

3 měsíce testování

Biofázi jsem používala cca 2 měsíce. Třetí měsíc už jsem v pravidelných ošetřeních klopýtala, vynechávala a postupně se jich vzdala úplně. Proč? Nevšimla jsem si žádného zlepšení, ani výrazného výsledku. Jako já vím, že kosmetika nefunguje přes noc a nemůžete čekat zázraky dokonce ani po pár týdnech. Ale tiše jsem doufala, že se stane aspoň něco. Že se třeba zlepší struktura pokožky. Bude mít méně šupinek, když proběhnu mrazem, či přetopenou místností a zrovna se nenaimpregnuju vrstvou krému, jak na expedici v Antarktidě. Že bude jemnější na pohled. Prostě nějak jiná a vylepšená. I kdyby minimálně.

Ale ono nic. Přišlo mi to jako vysoká cena (ne finanční, ale časová) za to, že se nic neděje. Jak říkám – nejsem blázen, který se dvakrát mázne kosmetikou a už se zkoumá ve zvětšovacím zrcadle, jestli mu ubyl pupínek, vráska, nebo zarudnutí. Ale za takovou dobu a “časovou obětinu” jsem z (ne)výsledku rozpačitá a vlastně i zklamaná. A to jsem testovala Biofázi i přes den! Ale měla jsem po tom jakousi olepenou a udušenou pleť, že jsem musela séra po hodině jít smýt. (Na)večer se mi nikdy nic podobného nestalo.

Pleťová séra Geranium, Tymián a Bazalka
Pleťová séra Geranium, Tymián a Bazalka
Pleťová séra Geranium, Tymián a Bazalka

Napadají mě pouze dva důvody, proč se u mě žádná změna nekonala. Buď používám tak kvalitní kosmetiku, že Biofáze neměla do mé rutiny čím přispět. Anebo mám tak dokonalý ksichtík, že nebylo co vylepšovat :-D

Co vy a Biofáze Nobilis Tilia? Zkoušeli jste ji? Pokud ano – jakou kombinaci? Dělalo vám problém si na způsob nanášení zvyknout? A konalo se u vás nějaké zlepšení? :-)

Komentáře: 8

  1. Primadonna Girl Primadonna Girl 28 ledna, 2019

    Hmm… to je zajímavé toto. A zkoušela jsi tuto alchymii během zimy, nebo během léta? Mi teď třeba přijde, že během posledních dvou měsíců moje pleť nechce olejíčky. Jindy je sosá jak divá, ale teď se jí nějak nelíbí. Každopádně jsem z toho celá v šoku, že takováhle domácí procedůra existuje! Mám se ještě hodně co učit.

    Chápu tě s večerní rutinou – snažím se mít pravidelný režim, ale někdy se třeba o hodinku všechno posune a jsem tak unavená, že mám problém si skoro vyčistit zuby, natož abych dalších 40 minut ještě krémovala obličej :D Ale zas bych věděla, co v 10 minutových pauzách dělat (ehm Candy Crush :D).

    V některých chvílích už mám pocit, že (hlavně čím víc kosmetiky člověk vyzkouší) bych potřebovala mikroskop nebo nějaký analyzátor, kterým bych prohlédla pleť před a po. Třeba to není na první pohled vidět, ale buňky šílí a přirozené procesy se obnovují :D To už není ani kosmetika, to už je normální laboratoř! Ho! Nebo mě napadá dát zbytek vyzkoušet ještě někomu dalšímu. Některé věci testuju na Kocourkovi, jestli mě zraky a pokožky nešálí :D

    • Bebe Bebe Autor | 29 ledna, 2019

      Primadonnko, testovala jsem Biofázi teď během zimy. Že bych si na léto nechala zbytek v lahvičkách? :-) Se přiznám, že ze začátku se mi i ruka třepala, když jsem odměřovala kapičky do dlaně. Přeci jenom – to povídání o enzymech a prohřívání a ochlazování… Trochu jsem se toho bála!

      Jop, to máme stejně – ono se to nezdá, ale najít si večer 40 minut není sranda! Kolikrát se zažeru do práce tak moc, že nadšený “rauš” přeruší až bouchnutí čelem o klávesnici, nebo o foťák :-DD A to jsem ráda, že se odplazím do postele (navíc po žebříku do falešného patra!). Takže sedět na bobečku v koupelně ještě půl hodiny je výzva jako blázen :-)

      A je to možné, přesně jak píšeš – že změna se udála, ale potřebovala bych na ni mikroskop :-) To je stejné, jako když testuju oční krém. Jelikož tuhle věc používám snad odjakživa, rozdíly v jednotlivých produktech vnímám jako minimální. To už musí být jooo objev, abych zalapala po dechu, že takhle viditelný výsledek jsem nečekala :-)

      Hele, na chlapovi jsem testovala oční krém od Uriage a málem mě ranila mrtvice. Jemu snad na počkání zmizely tmavší kruhy pod očima! Si pamatuju, jak dneska. Jsem byla tuším i nasratá, že na mě to tak extrémně nepůsobilo :-D

      Bebe

      • Primadonna Girl Primadonna Girl 30 ledna, 2019

        Nadšený „rauš“? Jak? Kosmetika jde stranou, chci znát tvoje pracovní tajemství! :D Nechtěla bys vyučovat “Nadšení k práci aneb Jak Mileniál prokrastinovat přestal”? :D

        Mám pocit, že jak si člověk pleť, vlasy a tělo “spraví” přírodní kosmetikou a vlastně žádnými neduhy moc netrpí, těžko se pak hledají rozdíly. Spíš ty krémíčky a mazátka udržují dobře rozjetou péči. To abys pak naschvál cpala do bříška čokoládu, aby se ti udělal alespoň pupínek na čele, na kterém bys mohla novou věc testovat :D

        A co zkusit biofázi třeba na ruce? Vím, šílenost, ale od toho článku o eh jak se to jmenuje to dermatotentoněco, jak ty ruce, já nohy… tak na to! Na svoje poškrábané nohy zkouším pleťové kosmetiky často, abych viděla, jak dobře to umí s jizvičkama, hojením… Experimenty!

        Můj Kocourek má dva kosmetické rituály – před spaním si namaže obličej Niveou (takový ten krém v železné placaté krabičce, ze kterého jsem se kdysi osypala a vyhýbám se mu jak čert kříži) a pak si ještě namaže ruce. Takže na něm testuju funkčnost krémů na suché packy :D Včera mi zrovna vyprávěl, jak se s klukama bavili a že někteří jeho kámoši vůbec žádný krém na obličej nepoužívají! No jsou to divy toto. Ale zas na “neposkvrněné” mužské kůži se dobře testují zázračné kosmetiky, to jo!

        • Bebe Bebe Autor | 4 února, 2019

          No jistě! Bez “rauše” to nejde! :-D Někdy tvoříš a tvoříš a cítíš, že to pořád není ono a výsledek je “na sílu” a kostrbatý a nejsi s ním spokojená. A máš pocit, že tě to celé jaksi unavuje. Kdežto “rauš” je stav, kdy zapomeneš na jídlo, pití, křeč v noze, čas, všechno :-D A nemůžeš se odtrhnout. Tehdy jde všechno stranou a protahuju ten stav, dokud neodpadnu. Ale na výsledku je to pak poznat – si pak s odstupem říkám, že jako “doprčic, jak se mi TOHLE povedlo?! To už nikdy nezopakuju!!” :-D

          Hehe, to zní jako geniální plán, proč našlapat spíž od podlahy po strop čokoládou! Píšu si! Takový argument se vždycky hodí! Je to kvůli autentičnosti testování! :-D

          Chlapi jsou pole neorané, tam se to panečku testuje jedna radost! Jen zjišťuju, že ten můj je větší konzerva, než já – k smrti si oblíbil Frais Monde Acqua krém (ten modrý) a oni ho přestali vyrábět (nebo dovážet?). Tak z toho je pořád špatný a když něco testuje, tak akorát slyším – ale žádný není tak skvělý, jak ten modrý… :o))

          Bebe

  2. Deni Deni 30 ledna, 2019

    Biofázi jsem pár let zpátky taky zkoušela a byla jsem tenkrát hodně zklamaná. Měla jsem vybranou nějakou zaměřenou na smíšenou/mastnou pleť a akné a biofáze mi díky velké koncentraci glycerinu ucpávala póry a paradoxně byla pleť po jejím použití ještě horší. Teď už vím že přemíra glycerinu není pro mou pleť žádoucí, takže už bych si tenhle product podle INCI nekoupila, tenkrát jsem ale s přírodní kosmetikou začínala a nevěděla jsem jakou neplechu mi to způsobí :-) Od Nobilis jsem zatím moc věcí nezkoušela, vždycky mi nějak to složení nepřijde úplně ok (i když samozřejmě expert na složení nejsem, to vůbec). Co si pamatuju, tak lipový krém jsem měla ve vzorečku a ten mi přišel dobrý.

    • Bebe Bebe Autor | 4 února, 2019

      Deni, tohle není poprvé, co mi někdo píše, že se musí vyhýbat glycerinu, protože mu ucpává póry. Takhle z hlavy to nenajdu, ale v komentářích to padlo už x-krát. Mně glycerin podle všeho nijak nevadí a nedělá mi na pleti paseku. No v tomto případě to nedělalo tak nějak… nic :-D
      Na co ale od Nobilisky nedám dopustit, tak na éterické oleje – na ty jsou extratřída! A zvlášť v Domácí lékárničce je to paráda! A maměnka se zase zamilovala do jejich arganového krému :-) To jsou asi věci, které bych vyzdvihla nejvíc.
      Bebe

  3. Tali Tali 30 ledna, 2019

    Boze, kdo ma na toto cas? Rozhodne ne unavena matka od tri deti :D Jsem na sebe hrda, kdyz si pred spanim (cti: padnutim z vycerpani pri kojeni maleho) vubec neco na tvar napatlam, olejicek nebo neco, at rano vypadam trochu jako clovek. Toto je moc slozite. Teorie hezka, v praxi neproveditelna… pro me tedy. Ani to nebudu zkouset.

    • Bebe Bebe Autor | 4 února, 2019

      Hehe, dobrá otázka, Tali! :-D A tady aspoň vidíš, jak je to blogování zodpovědná činnost! Kolikrát jsem si tak seděla na kraji sprcháče, oči přilepené na hodinách a říkala jsem tomu “čekání na Bazalku” :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít