Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Matující báze pod makeup 100% Pure (recenze)

Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure

Že má 100% Pure jedny z nejlepších pleťových produktů na obličej, to je bez debat. Chcete bombastické sérum? Krém na obličej? Oční krém? Nejdřív se mrkněte ke 100% Pure! S dekorativkou je to vlastně stejné. Možná s výjimkou řasenek, které mé maměnce na citlivá očka nesedly a něco ji v nich dráždilo. No já byla naopak z čokoládové i marakujové řasenky hotová od obalů, přes barvu až po vůni. To zmiňuju jen tak na okraj. Hlavním důvodem, proč spisuju dnešní článek, je totiž matující báze pod makeup, kterou jsem si vybrala k testu od Míši z Krásná Každý Den.

Vzorek jen zdržuje – berte rovnou plné balení!

Už kdysi jsem měla bázi ve vzorečku a nadchla mě natolik, že jsem rovnou objednávala plné balení. Jelikož jsem ale zjistila, že 100% Pure nabízí dvě varianty – rozjasňující verzi a matující, sáhla jsem tehdy po té první, která v sobě obsahovala mikromalinké třpytečky a byla prý vhodnější pro suchou pleť. Stejně mi ale celou dobu vrtalo v hlavě, jestli bych přece jen nezvládla i matující. Však co, ze vzorku byla super a nakonec jsem od ní cukla jen proto, že jsem se dozvěděla o existenci jiné… A tak ji zkouším a píšu o ní teď!

Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure

A víte, co? Nejenže je pořád tak úžasná, jak si ji pamatuju. Ona je snad ještě mnohem lepší! Jen balení se tuším za ty roky nezměnilo – pořád je to bílá sklenička s pumpičkou, která je schopná dávkovat i to nejmenší množství, se kterým byste mohli zamaskovat třeba jen jeden maličký pórek (haha, prý pórek!) na nose.

Co je vlastně podkladová báze?

A že dneska tak přeskakuju od jednoho ke druhému… Zrovna mě něco napadlo! Co když tu mám mezi čtenáři i někoho, kdo třeba netuší, k čemu je taková podkladová báze dobrá? Moc dobře si totiž pamatuju na svůj nehraný úžas, když mi před x lety přišla od Fleur de Santé (dnes už myslím neexistují) báze pod make-up a já absolutně netušila, k čemu je ten průhledný gel bez vůně a zápachu dobrý.

Tak tedy – podkladové báze se používají tehdy, když chcete pleť buď vylepšit (zmenšit póry, lehce vyhladit vrásky), nebo prodloužit trvanlivost líčení a zajistit si, aby vám vydrželo celý den bez hnutí. A vypadalo mnohem lépe. Taková báze se dá ale využít nejen na pleť, ale můžete ji rozetřít i na oční víčka (kvůli stínům), nebo dokonce na rty pod rtěnku!

Svět „před bází“ a „po bázi“

Pokud naopak o existenci podkladových bází víte a třeba je i používáte, nabízí se nejspíš otázka, proč byste do ní proboha měli investovat místo jedné stovky rovnou čtrnáct. Z jednoho prostého důvodu – báze od 100% Pure je totiž čistě přírodní a NENÍ založena na laciných silikonech, čili nepropustných složkách ropného původu, které pleť dusí a nejen citlivějším jedincům může jejich častější používání způsobovat pupínkaté výsevy, dehydrovanou pleť, alergické reakce, či podráždění.

Jinými slovy – když už si dáte tu práci, že používáte kvalitní přírodní pleťovou péči, proč byste ji šišmarja měli zaplácnout něčím tak blbým, jako je něco na způsob igelitu, co na obličeji tvoří vrstvu, pod kterou pleť nemůže dýchat, zbavovat se nečistot, apod.? Nedává to smysl, co? Takže – používání podkladové báze ze svého života škrtat nemusíte, ale řešte u ní složení, stejně jako u pleťových krémů a sér!

Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure
100% Pure

Čisté složení

A jestli čekáte, že teď začnu učůrávat ze složení 100% Pure… Pak čekáte správně! Přepíšu vám soupisku ingrediencí tak, jak jsem ji našla u Míši v e-shopu – hezky česky!

Složení: Bio šťáva z listu aloe vera, Bio rostlinný glycerin, Olivový squalane, Kolagen z mořských řas, Vitamin E, Kandelilový vosk, Extrakt z bio zeleného čaje, Křemen, Rýžový škrob, Extrakt z eukalyptu, Extrakt z tea tree, Extrakt z oregana, tymiánu, květu zimolezu, kozího listu a květu zimolezu japonského, Kolagen z mořských řas.

Taky nemáte pocit, že by to bylo něco, co byste museli používat jen ve výjimečných případech, že jo?

Moje dojmy z testování

No a teď honem k výsledkům testování, protože už nadšením nadskakuju na židli a prsty mi datlují po klávesnici tak nedočkavě, že co chvilka opravuju překlepy! Jestli jste si doteď mysleli, že podkladovou bázi nepotřebujete a je to zbytečnost non plus ultra, pak jste nikdy nevyzkoušeli matovku 100% Pure! Je úžasná! Boží! Dokonalá! Nejlepší! Jestli ji potřebujete? Ježišmarja, nejen to! Vy ji musíte mít!

Dělá nádhernou pleť, kterou během 90 vteřin vyhladí, zkrášlí a udělá hebce sametovou. Ta je pak na dotek klouzavá a jemná a vám začne cukat ruka po kufříčku se šminkami, protože na tak fantasticky připravené plátno by byl hřích něco nenamalovat!

Ere Perez + 100% Pure = trefa!

Odbočka. Pamatujete na mou recenzi BIO make-upu od Ere Perez v odstínu Latte? Byla jsem z něj v únoru zoufalá! Měl sice nádherně super světlou zimní barvu, ale ta konzistence byla pro mou pleť natolik špatná, že jsem make-up nemohla používat a musela ho zahrabat hluboko do šuplíku. A tam smutně ležel, protože nikomu z mých nejmilejších odstín neseděl, takže jsem ho ani nemohla věnovat dál. [naštěstí!!!] A tak jsem se na tubičku vždycky nostalgicky podívala, oprášila ji a zase nešťastně schovala…

Ale tomu je konec, vážení! Protože momentálně je z Ere Perez make-upu můj veliký oblíbenec a životní láska! V kombinaci s podkladovou bází 100% Pure totiž funguje naprosto bezchybně a úžasně k pleti přilne! Když jsem to zjistila, měla jsem z toho radost, jako kdybych vyhrála první ve Sportce! :-)

100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure

A stejně podkladová báze funguje se všemi dalšími make-upy, BB krémy, nebo korektory, které mi kdy způsobovaly šupinky, nebo mi flekatěly. Můžu teď používat cokoli! Jupijej, tralalaaaa, hop a hej a muchachaaaa! [oslavný taneček a tři salta]

Akorát odteď musím dodávat k recenzím info, jestli používám produkt bez podkladové báze, nebo s ní. Protože v některých případech je to tak brutální rozdíl, že to naprosto změní hodnocení! Čili abych to v téhle kategorii shrnula – jestli vám něco (BB, make-up, korektor) dělá neplechu a je to nepoužitelné, popřemýšlejte nad bází! Kdybych to nevyzkoušela na sobě, ani takovému výsledku nevěřím!

Podkladová báze je super pod rtěnku

Další věcí, kde jsem podkladovou bázi prubla, jsou rty. Miluju výrazné rtěnky a dost se v nich vyžívám. Někdy je namaluju v plné palbě, jindy jen vybraným odstínem „poťupkám“ rty a vytvořím na nich jemný barevný nádech. Tahle záliba ale vyžaduje jednu zásadní věc – mít rty v perfektním stavu a bez šupinek. Protože jen na hladkých rtech rtěnka vynikne přesně tak, jak má. Poctivá péče je základ, ale není radno podcenit třeba i hlídání pitného režimu. A zařazení do péče 1-2x týdně jemňoučký peeling.

Napadlo mě, že když podkladová báze skvěle funguje na pleť, proč bych ji vlastně neotestovala i na rty? A šup tam s ní! Výsledek? Na takový podklad by zvládl nanést rudou rtěnku i slepý! Tak parádně se mi s ní malovalo! Akorát nevím, jestli to mělo nějaký zásadní vliv na výdrž rtěnky. Blbě se mi to hodnotí, protože pořád něco užírám a popíjím, takže opravování rtěnky mám jako svoje hobby :-D

Matující báze pod makeup 100% Pure
Matující báze pod makeup 100% Pure

Fígl pro dlouhou výdrž rtěnky

Jo a u rtěnky mám jeden tip, který mi poradila kadeřnice! Jestli vás čeká večírek, nebo jakákoli akce, kde víte, že budete pořád něco uzobávat a nechcete na sklenkách nechávat moc otisků, rtěnku po nanesení přepudrujte. Mně se to nejdřív zdálo uhozené, ale fakticky to funguje! Pudr jakýmsi záhadným způsobem rtěnku zafixuje a ta se sice lehoučce obtiskuje i pak, ale asi o 80% míň. A mnohem dýl i vydrží i jídlo a pití.

Podkladová báze a oční stíny

A co udělá báze s očními stíny? Vyzkoušela jsem taky, ale trochu jinak, než byste možná čekali. Namísto očních stínů totiž používám lisovaný meteorití pudr! Vždycky z něj smíchám dvě béžové barvičky a nanesu na víčko. Dokáží očičko rozzářit tím nenápadným způsobem, kdy by vás ani ve snu nenapadlo, že to má na svědomí nějaká šminka. Žádné třpytky, ani lesk. Jen nenásilné rozsvícení, jak to umí jen meteoritky Guerlain. Bez báze se mi cokoli na víčkách hodně rychle slévá do linek. Ale s bází mi barvičky krásně drží celý den! (myšleno od rána do odpoledne). Takže jo, pro mě je i v tomto případě 100% Pure vylepšovák užitečný!

Abych tedy z dnešního povídání něco chytrého vyvodila…

Matující báze pod makeup 100% Pure – výsledky testování

Matující báze 100% Pure je jedním z nejlepších kosmetických vynálezů, které kdy spatřily světlo světa! Tím, že má přírodní složení, vám neublíží ani při každodenním používání. Ba naopak! Podle složení by se tomu tuším dalo říkat i pečující kosmetika! Nejvýraznějším benefitem oproti silikonovým bázím za pár pětek z drogerie je u 100% Pure to, že pokožka pod bází může dýchat. Žádné ucpané póry, zkřehlá přesušená pleť, ani výsev pupínků vás nečeká.

Pokud tedy nejste alergičtí na jakoukoli látku ve složení, to je jasné – ale to u je u každé kosmetiky stejné, proto se čte složení. Mně báze doslova změnila sestavu mých nejoblíbenějších malovátek, protože jsem díky ní přibrala do party hlavně Ere Perez make-up, který má tu nejúžasnější zimní barvu pro vyblité leča, jak jsem já. Jako mám z tohohle objevu obrovskou radost a žít ve středověku, namaluju si na hábit znak 100% Pure a šířím slávu podkladové báze po celém světě. Tak moc jsem z ní hotová! :-)

A strašně mě zajímá, jestli s ní má někdo stejně skvělou zkušenost, jako já! :-)

Komentáře: 2

  1. Vila Vila 30 května, 2023

    Ahoj Bebe 🌸
    Souhlasím s Tebou, bázi miluji! Díky za tip použít ji pod rtěnku, to mě nenapadlo 😇
    Mám u ní jediné dilema – jestli ji používat pod BB krém nebo přes, první varianta má ty benefity o kterých tu píšeš, ale když ji použiju až na BB krém, vnímám lepší efekt toho zmatnění a vyhlazení a nepotřebuju použít pudr, případně mi ho stačí fakt malinko (nejsem úplně fanda pudru)🤷‍♀️
    Navíc báze se normálně používá po krému a před make-upem, ale BB je kombinace obou 😅 Můžu ještě zkusit použít před a malinko i po 🤷‍♀️😅
    Díky za recenze, je zábavné je číst 🙏

    • Bebe Bebe Autor | 13 června, 2023

      Milá Vili, moc děkuju za komentář! Jsem si během čtení připadala jak rozdvojená osobnost :-D První si říkám „aha, tak asi bude dobré dát bázi po“. O chvilku pozdějc „ale možná lepší před“. O půl minuty později „a co dát před i po?“ :-D Normálně moje myšlenkové pochody šly zároveň s tebou :-D
      Ale jako 100% Pure má tuhle věc maximálně vychytanou a dost možná jde o jeden z nejlepších kousků, co se jim kdy povedl ;-)
      A děkuju za pochvalu! Moooc to potěší ;-) :-*
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít