Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Mandlová pleťová péče Weleda (4 recenze)

Mandlová pleťová péče Weleda

Objevovat kosmetické novinky je super věc a neuvěřitelný relax! Kolikrát mi stačí pročítat popisky na e-shopu a krabičkách produktů a slibuju si nemožné ihned a zázraky do tří dnů! Stačí zajímavé složení, pěkný obal, nebo fungl nová značka. A mám o zábavu postaráno! Ale co když máte období, že na novinky nejste zvědaví, pleť se vám zbláznila do té míry, že odmítá i kohoutkovou vodu a ze zkoušení čehokoli máte osypky už dopředu? Ha? Co s tím…? Věděla bych! Mám v rukávu schovaných pár zaručených rad a tipů na produkty, které NIKDY nezklamou! Můžete je dokonce použít i v případě, že je vaše pleť křehká jak míšeňský porcelán a konzervativní tak moc, že za každou změnu v péči vás odmění dvěma týdny galejí, kdy kůži dáváte zase do kupy, aby byla aspoň v kukatelném stavu. Jednou z takových kosmetik je i mandlová pleťová péče Weleda.

Kosmetika pro ty největší citlivky

Taková ta světlounce růžová. Určená je pro citlivou pleť, která je háklivá dokonce i na výraznější parfemace – proto je mandlová pleťová řada parfémově neutrální. Na rozdíl od tělové péče, která krásně voní po hořkých mandlích a marcipánu – ale ani tam nejde o nic převoněného. Hlavním smyslem zůstává, aby nic nedráždilo citlivou pleť. Posledně jsem vám vyprávěla o mandlovém krému na ruce, mandlovém tělovém mléku a mandlovém sprchovém krému. Chuťovky jsou to neskutečné! Jestli je vám představa marcipánové kosmetiky příjemná, vřele doporučuju cokoli z toho vyzkoušet.

Dneska se ale zaměříme na produkty pleťové kosmetiky, a to konkrétně na mandlový hydratační krém, mandlový pleťový krém, mandlové čisticí mléko a mandlový pleťový olej.

Mandlová pleťová péče Weleda
Přehled kosmetických řad – mandlová pleťová péče Weleda, kosatcová, růžová, granátová a pupalková řada

Tak, připraveni na poznatky z praxe?

Mandlový hydratační krém

Píšu to pořád dokola, ale je to důležitá informace, proto to znovu zopakuju. Jestli sháníte pleťový krém a potřebujete sázku na jistotu, jděte do Weledy. A pokud se znáte a víte, že by vás jakákoli parfemace začala časem štvát, bez rozmýšlení sáhněte rovnou po mandlové řadě. Nemůžete se v žádném případě splést! Leda byste měli alergii na světlerůžovou barvu obalu.

Jestli řešíte svědění, olupování, pnutí, nebo jakýkoli další pleťový diskomfort, bude pro vás mandlová řada darem z nebes. Bez přehánění. Protože toto se Weledě strašně moc povedlo!

Mandlová pleťová péče Weleda
Mandlová pleťová péče Weleda

Hydratační krém můžete použít kdykoli během dne na čistou pleť – okamžitá úleva zaručena během pár vteřin. A je fuk, jestli máte pleť přesušenou, vyfoukanou z klimatizace, nebo začervenalou. Krém funguje jako ukrojený kousek aloe vera na čerstvou popáleninu – okamžitě zklidňuje. Jak pleť, tak vás. Já třeba mažu obličej tím způsobem, že ani nevynechávám oční okolí a mažu i přes zavřené oči. Krém je tak jemný, že očka nedráždí. A vlastně přemýšlím, jestli jsem kdy měla šetrnější krém na obličej…?

Kombinujte krém s čímkoli, co doma máte!

Můžu krém kombinovat s čímkoli uznám za vhodné – sedne si jak s podkladovými séry, tak s BB krémy, které dávám na něj. Nenašla jsem nic, s čím by se nekamarádil, což je paráda sama o sobě. Pleť po hydratačním mazání není mastná, krém neucpává póry, nedrolí se, nepne. Okamžitě se vpíjí, skvěle se roztírá a dokonce ani v horkém počasí vám neudělá na obličeji dusivý potivý pocit. Je prostě dokonalý!

Krátká poznámka ohledně balení (které vidíte na fotkách, jasně) – jde o moje oblíbené hliníkové tubičky, které se mi tuze zamlouvají a jsou mi mnohem sympatičtější, než jejich plastoví kolegové. To teď nepíšu z eko přesvědčení – popisuju čistě estetickou stránku věci, která se mně osobně líbí víc a potřebuju tu na to upozornit :o)

Mandlový pleťový krém

Dlouho, předlouho jsem zkoumala a přemýšlela, jestli vidím nějaký rozdíl mezi hydratačním a pleťovým mandlovým krémem. Pozorovala jsem je na pleti. Roztírala současně na ruce. Obracela v ruce krabičky se složením a nemohla se rozhodnout, jestli jako ano, nebo ne. Až jsem usoudila, že jeden droboučký rozdíl tam je. Hydratační krém je o facku mazlavější. Jako kdyby v něm bylo o kapku víc oleje. Dost možná to ale může být i přesně obráceně, protože jak říkám – rozdíl je to tak strašně zanedbatelný, že mám velký problém od sebe krémy rozeznat. Jestli je někdo máte doma oba (nebo jste je zkoušeli), dejte mi prosím vědět, co vidíte jako největší odlišnost mezi krémy vy? Přijde mi zvláštní, aby měla Weleda dva stejné krémy, takže v něčem se určitě víc liší. V čem, to jsem ale, přiznávám, nevykoumala :o)

Vše z odstavců o hydratačním krému můžu napasovat i na krém pleťový. Vážně mezi nimi rozdíl nevidím.

Mandlová pleťová péče Weleda
Mandlová pleťová péče Weleda
Kosmetika Weleda

Však posuďte sami.

Srovnání složení hydratačního a pleťového krému Weleda

Hydratační krém: Voda, Mandlový olej, Alkohol, Glyceryl stearát SE, Glycerin, Hydrolyzovaný včelí vosk, Švestkový olej, Xanthanová guma, Kyselina mléčná

Pleťový krém: Voda, Mandlový olej, Alkohol, Glyceryl stearát SE, Hydrolyzovaný včelí vosk, Švestkový olej, Glycerin, Xanthanová guma, Kyselina mléčná

Jednotlivé složky jsou uváděny v soupisce podle jejich obsahu v produktu. Pořadí je vždy sestupné a na prvním místě je ingredience s největším procentuálním zastoupením. Jak vidíte, přehozené jsou jen glycerin, včelí vosk a švestkový olej. Jsem hnidopich, ale přísahám, že já v nich v praxi rozdíl nevidím. Oba jsou perfektní, používám je stejně a klidně na střídačku – podle toho, která tuba mi zrovna padne do ruky.

Mandlové čisticí mléko

Pleťovým mlékům jsem přišla na chuť, až když jsem je začala kombinovat s ručníčkem na obličej. Úžasná věc, doporučuju objevit a vyzkoušet! Jestli se vám malý ručník speciálně na obličej kupovat nechce, obětujte jeden menší na ruce, rozstříhejte jej na malé (stačí na velikost dvou dlaní vedle sebe), obšijte dokola a hotovka. Já si ten svůj peru mýdlem pro ruční praní a věším na šňůru v koupelně. Do dalšího použití vždycky proschne a frčí se nanovo.

Nechce se vám hledat, ve kterém článku jsem o ručníku psala? Tak ve zkratce – lehce vmasírujete pleťové mléko do pleti (stačí minutka), poté ručník namočíte do teplé vody, vyždímete a zbytky mléka s ním utřete. Je to božííííí relax! Kontakt pleti s teplým ručníkem je co do příjemných pocitů ekvivalentem zakousnutí se do tabulky čokolády!

Kosmetika Weleda
Kosmetika Weleda
Kosmetika Weleda

To nejšetrnější čištění pleti

To bychom tedy měli JAK, dál si jestě vysvětlíme ČÍM – čili v tomto případě spíš JAKÝM pleťovým mlékem si péči zpříjemnit. Čisticí Weleda mléko podtrhuje dobré jméno svých bratříčků z mandlové řady. Je k pleti tak jemné a šetrné, že i obyčejná voda se vám bude zdát moc brutální. Mléko můžete používat třemi způsoby – buď spolu s ručníčkem, jak jsem psala výš, popř. v kombinaci s vatovým/látkovým tamponkem. Rozetřete mléko na pleť a zbytky setřete tamponkem, anebo mléko nanesete rovnou na tamponek a pleť čistíte rovnou. Záleží na tom, co je vám milejší.

Baví mě, že mléko zanechá pleť dokonale čistou (vynechávám oblast očí – na tu v případě potřeby používám mandlový olejíček), projasněnou, nemastnou a vláčnou. Taková příjemně odlíčená pleť, která ale ve výsledku nepne a nemáte tendenci na sebe okamžitě navrstvit tunu krému, abyste se nescvrkli do sušené švestky. Přesně takto byste se v dokonalém světě mali po odlíčení cítit! Když odličovací mléko srovnám s tím, které doma mám od Biobaza, pak se mi Weleda zdá šetrnější. Má “něco”, co je mi příjemnější. Po odlíčení nemám pocit, že by na kůži zůstala nejen sebemenší nečistota, ale ani zbyteček mléka. Možná si to jen vsugerovávám, kdoví.

Mandlový pleťový olej

O mandlovém olejíčku už jsem se tu několikrát zmiňovala a pořád platí, že je to asi nejuniverzálnější lahvička, kterou si můžete do svého kosmetického arzenálu pořídit. Já si kolikrát na víkend zabalím jen mandlový olejíček a nic víc. Odlíčím s ním komplet celý obličej (akorát si musím dát bacha, ať se mi olej nedostane do očí), po sprše/koupeli se s ním natřu a stejným způsobem ošetřím i obličej. Jo a do koupele se dá taky přidat. Výhodou je, že olejíček můžete použít i na děti, nebo s ním kutínkovi máznout ťapky, když je to potřeba. Anebo s pomocí tamponku a kapkou oleje dostat pryč lepidlo po sloupnutí nálepky na skleničce :-D Mandlový olej je prostě tak moc univerzální, až je to podezřelé. Přísahám ale, že v tom žádný háček není. Se prostě povedl, to je celé.

Kosmetika Weleda
Kosmetika Weleda
Kosmetika Weleda
Kosmetika Weleda

Jednu dobu mě silně iritovalo kapátko, které není moc štědré a olejíček díky němu dávkujete opravdu po kapkách. Štvalo mě to do doby, než jsem pana mandličku vzala s sebou na víkend samotného a rozhodla se s ním nahradit na cestách úplně všechno. Protože když testovat, tak pořádně! Tehdy jsem naopak ocenila, že si můžu ťupnout jen kapku oleje kolem očí namísto očního krému a do vlhké pleti olejíček pohodlně vmasírovat. To samé u odličování – na vlhké tamponky mi stačil na každý 3 kapky a hurá, řasenka pouštěla během pár vteřin. Zas ale připomínám, ať dáte pozor, aby se vám olej (jakýkoli – i kokosák) nedostal do očí. Prd uvidíte ještě dvě hodiny a navíc vám budou oči slzet. Tak opatrně. Olejíček je na očka fantastický sluha, ale moc zlý pán.

Mandlová pleťová péče Weleda – shrnutí

Celkově bych se pod mandlovou řadu klidně podepsala vlastní krví, protože ji považuju za natolik povedenou, kvalitní a mnou vyzkoušenou, že se s ní nedá šlápnout vedle. Je pro mě ekvivalentem dokonalé kosmetiky, na kterou je spoleh kdykoli a kdekoli a kterou mileráda doporučím mezi prvními, když se mě zeptáte na kosmetický tip :o)

Kosmetika
Mandlová pleťová péče Weleda

Komentáře: 23

  1. Soutěž Soutěž 20 června, 2020

    Vypadá to opravdu dobře, v obchodech po té řadě pokukuji už delší dobu, líbí se mi i jemné růžové zpracování.
    Na instagramu sleduji tebe i weledu pod účtem Clarkens29

  2. Káťa Káťa 20 června, 2020

    Růžovou řadu od weledy využívat na pleť i tělo již několik let. Pleť mi napravila a uzdravila po ošklivém akné. Miluji i její jemnou vůni, která mi připomíná marcipán 😊
    Ráda bych ji vyhrála a doplnila tak tenčící se zásoby 😊
    Na IG jsem vikova.katerina

  3. Tereza Tereza 20 června, 2020

    Já používám pleťový krém a nevím proč mě nikdy nenapadlo pátrat po dalších produktech této řady 🤔, s krémem jsem moc spokojená, na mou problematickou pleť sedne, tak bych hrozně ráda ozkoušela i další produkty této řady. Na IG jsem jako terezschi a sleduji weledu i Tebe.

  4. Hanka Hanka 20 června, 2020

    Mám sprcháč a tělové mléko a jsou top, jen ta cena mandlové řady je vyšší tak s tím šetřím. Na IG jsem jako @dooreen31

  5. Moje slova Moje slova 20 června, 2020

    Ahojky Bebe, tvoje komentáře a recenze zbožňuji😁. Škoda, že nejsou vydány knižně 🙁, protože mám knihy moc ráda a čtení na mobile prostě není ono. Tahle recenze je opravdu povedená 👍, perfektně popsáno, co cítím i já,když pečuji o svou pleť s těmito úžasnými produkty. Také ráda zkouším, ale k mandlové řadě se vždycky ráda vrátím 😁. Přeji hezký den.

  6. Adéla Adéla 20 června, 2020

    Od Weledy jsem zkoušela zatím jen řadu Skin Food a díky tvé starší recenzi i 7 denní péči s růžovým olejem. Vše mi vyhovovalo a takhle řada určitě bude taky stát za to dle tvé opět hezky napsané recenze. Na Instagramu oba profily sleduji pod jménem: adys.gorova

  7. Soutez weleda Soutez weleda 20 června, 2020

    Jandyskapovolna

  8. Lenka Lenka 20 června, 2020

    Používám mandlovou řadu už dlouho.Vzdycky když mám chuť na nějaký jiný kosmetický výstřelek,tak se k ní pak pokorně vracím 😁Nad složením hydratačního krému a klasického jsem strávila dost času,ale nic jiného než Ty jsem nevykoumala.Na IG jsem obatala81.

  9. dnysknihou dnysknihou 20 června, 2020

    Aaa, tak to bych si moc přála. Pokukuji po ní už dlouho :) Zatím jsem od weledy spokojená se skin foodem, s celou řadou. Ráno light verze, večer a na tělo klasická a i balzám :) Na insta jsem jako dnysknihou a sleduju! :)

  10. Mia Mia 20 června, 2020

    Miluji mandlovou řadu, celým svým srdcem a celou svou duší … skoro jako své děti (až na to, že Weleda nevyrábí díly na legínách a skvrny na triku, zato pokaždé krásně voní).

    Kromě olejíčku jsem měla/ mám doma celou řadu.

    A mám tip na použití čistícího mléka … odlíčím obličej micelárkou, pak pořádně vodou pláchnu, abych micelárku smyla. Prsty vmasíruju čistící mléko, nakráčím do sprchy, ještě masíruju (strašně příjemná záležitost) a smyju.

    Jo a v krémech jsem taky neobjevila žádný rozdíl a roky mě to irituje, protože kvůli něčemu přece existují dva?!

    Na IG: mia.degwel

  11. Ella Nová Ella Nová 20 června, 2020

    Jee Bebe, tak aspon mam duvod ti napsat. Miluji tve recenze, v posledni dobe jsem jich precetla mraky, znovu i tech starsich, pac se mi zblaznila plet a taky jsem si chtela koupit par veci pro radost a tak mam kavovy krem 100 %pure (bozi), sprchac a mliko yope (uzasne, jak si psala), korektor a make-up everyday minerals a par dalsich drobnosti, co jsi zminila 😁 moc dekuji za tipy ❤ Mandlovka je uzasna, mela jsem zatim krem a telove mleko a je to laska…proste
    jemne vonave pohlazeni. IG: _ella_nova_

  12. Martina Martina 20 června, 2020

    Mandlová řada od weledy je skvělá a pro citlivou pokožku je prostě top,to může ta moje potvrdit 🙂 na IG sleduji jako martinahrebackova, tak zkusím štěstí 🍀🙂

  13. Hanka Hanka 20 června, 2020

    Díky z další super recenzi. Weledu aktuálně používám, jen fialovou řadu a ve skříňce už na mě čeká serum z granátového jablka ze tvé předchozí recenze, tak uvidíme :)
    Na IG jsem Hankasilhan

  14. Soutěž Soutěž 20 června, 2020

    Weledu mám také používám tak by mi výhra udělala radost hankarihova

  15. Kiki Kiki 21 června, 2020

    Milá BeBe, tak i já zkusím své štěstí v soutěži. Potěšila by mi i jen jedna věc z weledího balíčku, bylo by tak více výherkyň 🤗 Weleda je svou specifickou vůní na mě většinou až moc výrazná, tak tahle jemná růžová řada zní mému nosíku dobře.
    Krásnou dovolenou @kvet_levandule

  16. Jana Jana 21 června, 2020

    Mandlova rada je skvela.Na I G jsem kouzelnice123

  17. klár klár 22 června, 2020

    Mě krásně voněl růžový olej. Teďka používám skinfood lightku. Přes zimu i na den, ale teď v létě mi připadá že se po něm mastím, takže jen jako pleťovou masku a na dekolt. Mandlová řada na léto by mohla být fajn. Ale potřebuji něco, co se bude snášet s opalovákem, protože mi v létě flekatí xichtík.
    klrhns

  18. Marcel Mikula Marcel Mikula 22 června, 2020

    Máma bude mít narozeniny a myslím se že by se jí to líbilo ¯\_(ツ)_/¯ @maciik.exe

  19. LucieCh LucieCh 22 června, 2020

    Chtěla bych zkusit ten olej, ten jsem totiž narozdíl od krému ještě nezkoušela. Na ig jsem pod luciech1.

  20. Simona Simona 28 června, 2020

    Produkty od Weledy jsem si zamilovala kvůli své citlivé a atopické pokožce :)
    Instagram: simoncica_

  21. Weleda Weleda 29 června, 2020

    @pavleek_

    Vždycky chci od Weledy něco zkusit, ale často mě odradí cena… tak třeba se tentokrát poštěstí :)

  22. Radka Kozáková Radka Kozáková 30 června, 2020

    Díky chroustíku! @radulli

  23. Bebe Bebe Autor | 1 července, 2020

    Výsledek slavnostního losování najdete na chroustím Instagramu! :-)
    Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít