Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Gabriella Salvete – Známá značka s nejlepšími líčidly (8 recenzí)

Jestli rádi brouzdáte vodami dekorativní kosmetiky a baví vás dělat si radost jen tak, je značka Gabriella Salvete zajímavou volbou. Kosmetiku má skvělou, barvy fantastické, ceny mírné. A jako jediná značka (co teda vím) nabízí i spoustu vychytávek a drobností, které vám výrazně usnadní život. Já momentálně nežiju bez kufříku na kosmetiku, “štětcové” špachtličky na pleťovou masku, štětečku na rozjasňovač a kleštiček na řasy. Mimo jiné.

Gabriella Salvete - ta nejlepší líčidla pro každý den
Gabriella Salvete – ta nejlepší líčidla pro každý den (8 recenzí)

Vybrala jsem si na testování z Elnino několikero pomocníků jak z dekorativky, tak z řady Gabriella Salvete Tools. Což jsou štětce, taštičky, kleštičky, houbičky, aj. Však mrkněte sami. A dejte pak vědět, u kolika věcí jste zjistili, že je nutně potřebujete! Přede mnou z “toolsek” právě teď leží štětec na rozjasňovač, špachtlička na aplikaci pleťové masky, oboustranný štětec na obočí a linky a kleštičky na natočení řas. Z dekorativky mi padly do oka dvě paletky (Diamante Violet Vegan a You are my everything) a dvě řasenky (objemová Italian Dream a černá Magic Volume).

Paletka očních stínů – odstín Violet Vegan

Veganská paletka očních stínů obsahuje 9 různých odstínů. 4 jsou lesklé a 4 matné, z toho 1 je takový ztrácecí/uklízecí, čili ideální sestava. Stíny jsou velmi dobře pigmentované a barva je nádherně sytá. U lesklých stínů nepoužívám k nanášení štěteček (barva mi nejde pořádně nabrat), ale maluju na oční víčko bříškem prstu. Když jsem zkoušela stín nabrat štětečkem, přišlo mi, že odstín je takový polosytý a barva není moc výrazná. Když nabírám stín bříškem prstu, je vrstva hezky sytá, barevná a vypadá skvěle.

Gabriella Salvete
Gabriella Salvete
Gabriella Salvete

Matné stíny jsou na víčku hezky sametové, tenké, nepráší a dokonale k pleti přilnou. Lesklé stíny jsou měkké, snadno se nabírají, dobře se aplikují a neopadávají. U všech stínů je vrstva jednolitá, stíny se neslévají do vrásek a vypadají fakt krásně. Výhodou je, že lesklé stíny v sobě nemají výrazné třpytky, ale dělají efekt jednolité záře – metalízy.

Co se výdrže týče, není to úplně marné. Ale pokud máte mastnější pleť, je dobré pod stíny použít podkladovou bázi. Pokud ale vedete pleť suchou, není problém, aby stíny vydržely krásné až do večera, aniž by se slévaly na víčku do linek.

Gabriella Salvete
Gabriella Salvete
Gabriella Salvete

Za sebe paletku určitě doporučím, má krásné barvy, které drží, cena super… Není co řešit.

Paletka očních stínů, bronzeru a tvářenky

V univerzální paletce najdete 6 očních stínů, 1 tvářenku a 1 bronzer. Je to tak ideální paletka na cesty, protože v ní máte vše, co potřebujete. Odstínově se paletka hodí pro každý den, má jemné barvy a vykouzlíte s ní look pro jakoukoli příležitost.

Z očních stínů jé 1 třpytkatě lesklý a 2 mají v sobě jemnou stříbřitou metalízu. Zbytek je matný. U třpytivého stínu jsou třpytky výraznější, ale pořád to není nic, co by připomínalo diskotékovou kouli a hodí se klidně i na líčení přes den. Já nejvíc využiju 2 sametové hnědé stíny a baví mě i světle růžový, protože se dají zkombinovat úplně ke všemu. Člověk s nimi vypadá upraveně, aniž by si bylo okolí jisté, jestli vůbec použil nějaký makeup.

Gabriella Salvete
Gabriella Salvete

Stíny se dají v pohodě nanášet jak prstem, tak štětečkem. U tvářenky a bronzeru to ale není tak jednoduché, protože oba kousky při nanášení štětcem docela práší. Řeším to tak, že štětcem nabírám barvu pouze jedním směrem. Pak stín tolik nepráší.

Jinak odstínově se bude paletka myslím hodit naprosté většině lidí, protože stíny jsou vybrané univerzálně a budou slušet všem. Tvářenka i bronzer mají natolik perfektní odstín, že si je umím představit i v samostatném balení, jako svoje oblíbence.

Gabriella Salvete
Gabriella Salvete

Paletka je ten typ líčidla, který si s sebou zabalím na cesty a vím, že nic dalšího už nebudu potřebovat. Možná tak ještě řasenku. Nebo…

Kleštičky na natočení řas

Dlouho jsem žila v domnění, že nic podobného nebudu nikdy potřebovat. Ale kleštičky Gabriella Salvete mě rychle vyvedly z omylu. Výhodou je, že když řasy natočíte, nemusíte už používat řasenku. Kleštičky dokáží řasy natočit tak, že jsou zvýrazněné, ale často není potřeba je barvit. Což se ohromně hodí hlavně na léto, když se nechcete líčit k vodě. Protože nikdo z nás nechce řešit rozmazanou řasenku a pocit, že vám rozpouštějící se barva sežere oko. Řešením by mohla být voděodolná řasenka, ale já je obecně nemám moc v oblibě, protože se mi strašně špatně odličují. A i když mám pocit, že je řasenka odlíčená perfektně, stejně se další den ráno ukáže, že mám kolem očí černé stíny. A to mě neba.

Gabriella Salvete

Napadá mě, že kleštičky na řasy budou super hlavně pro brunetky a černovlásky, protože tam bude působit, že si snad namalovaly i linky. Pro mě je použití kleštiček pohodlné hlavně ve dny, kdy se mi nechce malovat.

Mimochodem – v balení s kleštičkami byla i náhradní gumička. Ale i když kleštičky používám takřka denně, stejně si myslím, že gumičku hned tak měnit nebudu. Tváří se, že toho vydrží hodně.

Špachtlička na aplikaci pleťové masky

Nejvíc geniální vynález z celého testovacího balíčku. Vždycky jsem si myslela, že jde o další blbost, kterou doma prostě nepotřebuju. Ale jakmile zjistíte, že při nanášení masky nemusíte mít zašpiněné ruce a že vám polovina masky nezůstane mezi prsty, nebudete moci bez špachtličky žít. Její použití je strašně pohodlné a pokud používáte pleťové masky často, stane se pro vás nepostradatelným pomocníkem.

Gabriella Salvete

Nanášení masky je přesné a ve výsledku vlastně ušetříte i množství, protože vám nezůstává maska mezi prsty a nemusíte ji stírat a znovu nanášet na obličej. Výhodou je i to, že masku máte nanesenou rovnoměrně. Což je super hlavně u slupovacích masek, protože se vám nestane, že vám maska zasychá déle třeba kolem nosu, kde se vám podařilo nanést vrstvu silnější.

Pro mě je to jeden z nejužitečnějších vynálezů, které doma od Gabriella Salvete mám.

Kosmetický štětec na rozjasňovač

Stejný případ, jakou špachtlička na pleťovou masku. Do doby, než jsem měla štětec doma, jsem netušila, jak moc ho potřebuju. V každé sadě štětců byl pro mě odjakživa tento tvar štětce záhadou. Jakmile jsem ale objevila, jak funguje, nechápu, jak jsem se bez něj mohla obejít! Používám ho prakticky denně, a to nejčastěji na rozjasňovač od Christian Dior. Rozjasňovač nanáším pouze na vrcholky lícních kostí, a to tak, že štětec přiložím celou plochou na lícní kost a bílou hranou s ním párkrát lícní kost „zametu“. Tímto způsobem bude rozjasňovač působit přirozeně a nenápadně. Vlastně vám obličej projasní, ale na první dojem nebude nic výrazného vidět.

Gabriella Salvete
Gabriella Salvete

Když jsem zkoušela nanášet rozjasňovač s obyčejným štětcem (chundelatým), měla jsem rozjasňovač nanesený na zbytečně velké ploše pleti a nebylo to úplně ono. S vějířkovitým štětcem se pracuje s mnohem lépe a už bych ho neměnila.

Objemová řasenka Italian Dream

Štěteček řasenky je štětinkový a lehce tvarovaný. Je projmutý z obou stran, takže perfektně kopíruje tvar oka. Řasy se s ním krásně rozdělují a nehrozí, že byste třeba do koutku oka nanesli více barvy, než na vnější stranu očka.

Jde o jednu z nejlepších řasenek, se kterou snadno vytvoříte efekt oční linky, která řasy opticky zahustí. S řasenkou se maluje skvěle, řasy prodlužuje, neslepuje a viditelně zahušťuje. A to i člověku, který má řasy prořídlé a špatně viditelné.

Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

V jedné vrstvě působí řasenka velmi přirozeně. Pokud toužíte po efektu nalepovacích řas, naneste 2 nebo 3 vrstvy řasenky – vzhled mrkací panenky zaručen!

Dost se mi líbí, že řasenka vydrží v pohodě celý den, aniž by se rozmazávala pod okem, nebo se drolila. Není potřeba ji během dne opravovat. Dokonce jsem se přistihla, že po této řasence sahám asi nejčastěji.

Řasenka Magic Volume

Řasenka má štětinový kartáček zahnutý do obloučku. Řasy můžete malovat buď jeho vnější nebo vnitřní stranou. Vnitřní strana kartáčku vymaluje řasy přirozené a hezky oddělené. Pokud řasy přetáhnete vnější stranou obloučku na kartáčku, budou dlouhé a výrazné. Na rozdíl od předchozí řasenky (Italian Dream) tato řasenka nedělá efekt oční linky, ale řasy spíše prodlužuje a odděluje.

Pro mě je řasenka sázkou na jistotu, pokud chci vypadat co nejpřirozeněji. Ideálně tak, že jsem se vůbec nemalovala. Ostatně, taky vás vždycky fascinuje, když vám chlap řekne, že nejlíp vypadáte, když se nemalujete, ale vy jste přitom strávili u zrcadla půl hodiny?

Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

Stejně jako řasenková kolegyňka o pár odstavců výš, i tato řasenka vydrží celý den, aniž by se rozmazávala pod očima, nebo se drolila.

A ještě jsem zapomněla dodat, že ani jedna z řasenek Gabriella Salvete nedráždí oči, ani nedělá jinou neplechu. Myslím si tedy, že jsou obě vhodné i pro citlivější oči.

Oboustranný štětec na obočí a oční linky

Jde o další vychytávku z řady Gabriella Salvete TOOLS, kterou používám denně a která mi výrazně usnadňuje život. Byly doby, když jsem si nemalovala obočí vůbec. V chroustí prehistorické kosmetické době. Dneska už si neumím představit že bych ráno u zrcadla přeskočila obočí. Naopak je to kolikrát jediná věc, kterou upravuju. Plus třeba přidám ťupku make-upu pod oči.

Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

A vlastně to ani nezabere dlouho. Obočí jako první rozčešu štětečkem, abych vzápětí zkontrolovala s pinzetou, jestli nikde nepřebývá zbloudilý chloupek (a ten případně zlikvidovala). Následně obočí jemně vybarvím tužkou, nebo očním stínem. Což se dá perfektně udělat druhou stranou štětečku. Sice je původně určený na oční linky, ale tohle využití je snad ještě lepší.

Gabriella Salvete – spooousta pokladů za malý peníz

Myslím si, že dnešní výběr je extrémně povedený. Vzhledem k tomu, že většinu věcí, o kterých jsem psala, používám každý den, asi není potřeba dodávat víc. Podle mě fakt, že něco používáte a nedovede si bez toho představit život, mluví sam za sebe. A je to ta nejlepší recenze :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít