Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Paletka Pretty Naked 100% Pure (recenze)

Paletka Pretty Naked 100% Pure
Paletka Pretty Naked 100% Pure (recenze)

Při proklikávání Míšina e-shopu Krásná Každý Den mě napadlo elegantně vyřešit svůj cestovní problém s dekorativkou. Jakože abych toho nemusela tahat tolik různých kelímků a pudrů a já nevím, čeho všeho. Odpovědí mi byla paletka Pretty Naked od 100% Pure s očními stíny, pudrem a tvářenkou. A bezvadným korektorem se zrcátkem. Obojí skladné a pro mé účely naprosto dokonalé!

Paletka Pretty Naked 100% Pure

Nevím proč, ale vždycky, když mi přijde nová paletka, mám tendenci s ní zacházet tak opatrně, jako kdyby mi měla v ruce každou chvíli bouchnout. Což trvá do doby, než postupně hrábnu štětcem do všech barev a trochu ji tím ochodím. Máte to někdo stejně? :-)

Paletka je papírová, ale přesto působí bytelným dojmem a je do ruky těžší, než jsem čekala. Uvnitř je zrcátko, které je moc šikovné, protože pokud nebudete mít k dispozici velké, bez problémů se u něj komplet nalíčíte. Papír obalu je lesklý vně i vevnitř, snadno otíratelný a špína se na něm nedrží. A pokud náhodou ano, třeba v okolí stínů, když v nich zakroužíte štětcem – stačí fouknout. A vše je čisté.

Paletka Pretty Naked 100% Pure
Paletka Pretty Naked 100% Pure
Paletka Pretty Naked 100% Pure

Všestranná paletka nejen na cesty

Paletka obsahuje rozjasňující pudr (Luminizer), tvářenku (Pretty Naked) a tři stíny (Flax Seed, Toffee a Chestnut). Barvy jsou pigmentovány ovocem a 100% Pure je prý jediná značka na světě, která tuto technologii používá a má ji i patentovanou. Všechny barvy jsou jemné a líbivé a využijete je při jakékoli příležitosti. Já se obávám, že po Guerlain Météorites lisovaném pudru půjde o další věc, do které brzy udělám štětcem díky každodennímu používání díru – tak moc mě paletka baví :-)

Chce to lehkou ruku při nanášení

Akorát tip – i když nesměle narůžovělé barvy svádí k tomu, abyste v nich štětec obalili ze všech stran a na obličeji s ním přitlačili, nedělejte to. Zdání klame a zvlášť světlejší pleť se může z přirozeného odpočatého vzhledu rychle změnit v zaprášený marshmallow. Máte-li ale lehkou ruku (nebo při ranním šeru tušíte, kolik vrstev si můžete dovolit), nemůžete šlápnout vedle a celek bude působit upraveně a pěstěně.

Paletka Pretty Naked 100% Pure
Paletka Pretty Naked 100% Pure

Rozjasňující pudr tónuje pleť hodně slabě do růžova a háže jemné odlesky. Nedoporučuji jej nanášet po celém obličeji, ale jen na „jablíčka“ tváří kvůli projasnění. Určitě nečekejte blýskavý rozjasňovač jak u diskotékové koule – pudr tvoří odlesky tak přirozené, jako kdybyste se sladce prolenošili nedělním dopolednem a na tváři neměli nic vylepšujícího. Jen drobky ze snídaně do postele :-)

Paletka Pretty Naked 100% Pure

Tvářenka

S pudrem se úžasně doplňuje a určitě je dobrý nápad používat oba produkty najednou a navrstvit je těsně pod/nad sebe. Nahoru rozjasňující pudr, maličko níž tvářenku. Krásně splynou a přechod mezi nimi nebude patrný. Nepřehánějte to s vrstvením, stačí tváře pákrát pohladit štětcem a máte hotovo. Žádné jasně ohraničené pruhy – to je vždycky trapas a nesluší to nikomu na světě. Jo a tvářenku bych klidně doporučila pro úplné začátečníky, jakožto první produkt tohoto druhu – perfektně se s ní pracuje!

Paletka Pretty Naked 100% Pure

Všechny stíny jsou jako… no… stíny :-D Nečekejte pigmentaci, se kterou byste překryli tetování. Stíny od 100% Pure oční víčko vyhladí, instantně vylepší a vytvoří mu sametově hebký vzhled. Jediný, kdo si bude jistý, že máte stíny, je ženská část populace – pánové budou schopni odpřísáhnout, že na očích nemáte nic. Víte, jak to myslím :-) Flax Seed stín může sloužit jako světlejší vyhlazující základ, který nanesete na celé oční víčko. Decentně zmatní a nenápadně sjednotí podklad, na kterém pak vynikne buď studenější šedý stín Toffee, nebo hnědý teplejší Chestnut.

Přírodní dekorativní kosmetika
Přírodní dekorativní kosmetika

Stíny práší středně, řekla bych. Kdyby byly v extra výrazných barvách, nejspíš by vám začalo tikat oko vzteky, že musíte mizíkovat nejen místo pod očima, ale i okolo nich. Proto doporučuji nejdřív namalovat oči a až pak mizíkovat kruhy pod očima korektorem. Stíny mají během nanášení tendenci opadávat a ušetříte si drahocenné minuty, které byste jinak strávili opravováním naprášených ťupek.

Stíny používám bez podkladové báze a nemám problém s jejich sléváním do linky – ani po několika hodinách.

Přírodní dekorativní kosmetika
Přírodní dekorativní kosmetika

Bonusový tip – chcete-li si vytvořit se stíny Toffee a Chestnut oční linku kolem řas (klidně vrchní i spodní), nabírejte barvu tenkým zkoseným štětečkem, který jste předtím navlhčili. Toffee vám vytvoří kouřový matný efekt, Chestnut zase bronzový nádech s lehkými odlesky.

100% Pure dlouhotrvající korektor Créme

Korektor je kouzelná věc, která při správném nanesení nakecá vašemu okolí, ktearak jste v noci chrupkali jak miminko a vůbec vám 3x neskočila kočka po hlavě, nebyli jste 5x čůrat a neusnuli jste až k ránu. Jestli ho potřebujete? Já ano. Téměř vždy. Patří k mé základní trojici spolu s řasenkou a tužkou na obočí. Taková výzbroj vždycky zachrání situaci do té míry, že se mě nebude x-krát za den někdo ptát, jestli nejsem nemocná :-)

Pro mě je zatím absolutní topka žlutý minerální korektor Everyday Minerals, který používám téměř denně. Jestli máte pocit, že vypadáte každé ráno jako panda a ne a ne se zbavit fialových kruhů pod očima, vřele doporučuju ho otestovat. Je bombastický!

100% Pure - paletka Pretty Naked + dlouhotrvající korektor Créme

Ale! Protože si dost dobře nemůžu oblíbit jen jednu věc a tu používat do skonání věků (o čem bych pak na blogu asi tak psala), rozhodla jsem se dát šanci i dalšímu korektoru, a to ovocem pigmentovanému kousku od 100% Pure. Jde o tuhý korektor v praktickém balení se zrcátkem. A stejně jako u paletky výš – i tady se obávám, že korektor v sobě „čoskoro“ bude mít vypoužívanou díru. Tak často po něm sahám!

Odstín

Barva je hodně světlá a řekla bych, že totožná s tuhým korektorem od ZAO (odst. Ivory), který jsem testovala dřív a teď si ho tuze oblíbila maměnka. Čistě subjektivně se hodnotím jako mrtvolně bledý exemplář, ale i já musím dávat bacha, abych to s korektorem nepřehnala a nevyrobila si kolem očí bílé fleky alá Donald Trump. Proto mi korektoru stačí jedna vrstva.

100% Pure - paletka Pretty Naked + dlouhotrvající korektor Créme

Tipy pro použití

Jak korektor ideálně nanášet? Doporučuju ho „vťupávat“ prstem – netahat, nenatírat, nemazat. Při nanesení prsty bude výsledek precizní a neviditelný. Kdyby to šlo ze začátku ztuha (doslova), nechte prst na kůži 2-3 vteřiny – korektor se nahřeje a v pohodě ho vklepete do ztracena.

Jo a dejte si bacha i na péči před malováním. Korektor se nesnáší s čímkoli mastným a olejovým – slévá se pak do vrásek. Na druhou stranu nemá rád ani extrémně suchý podklad, poněvadž tehdy umí zdůraznit šupinky. Takže – dejte si záležet, co pod korektor dáváte – stačí běžný oční krém, který není příliš mastný a necháte ho dobře vstřebat. A taky – doporučuji pudr kolem očí úplně vynechat, nebo zapudrovávat málo a s citem. Jinak se korektor taky umí usadit ve vráskách.

100% Pure - paletka Pretty Naked + dlouhotrvající korektor Créme

Shrnutí

Paletka
  • krásné jemné odstíny, které se budou hodit snad všem
  • používám bez podkladové báze
  • stíny se neslévají do linek a neflekatí
  • doporučuji nejdříve malovat stíny, poté až používat korektor – stíny mají při nanášení tendenci opadávat pod oči
  • pokud chcete vyrobit ze stínů Toffee a Chestnut oční linku, použijte zkosený úzký štětec, který předtím navlhčíte
  • balení je moc hezké a praktické – zavírá se na magnet
  • zrcátko je silně použitelné a šikovné!
  • paletka vám ušetří spooooustu místa při cestování!
Korektor
  • perfektně kryje kruhy pod očima a schová i pupínky
  • je HODNĚ světlý – jeden z nejsvětlejších (ne-li úplně nej), které jsem kdy měla
  • krytí je velmi dobré
  • nemá rád mastný podklad a silné pudrování – v obou případech se sleje do vrásek
  • pokud máte extrémně suchou pleť, použijte pod něj hydratační krém
  • doporučuji nanášet „vťupáváním“ bříšky prstů – nerozmazávat a netahat kůži!
  • pokud je korektor po nanesení příliš hutný, přitiskněte na něj na pleti prst a nechte barvu trochu nahřát – půjde pak snadno „rozklepat“ do ztracena

Abych to nějak důležitě shrnula – korektor i paletka jsou podle mě skvělé, jejich používání si užívám a baví mě a jen co budu zas balit cestovní malovací psaníčko, rozhodně mi budou stačit spolu s řasenkou a tužkou na obočí. A pár štětci. Takhle se šetří místo v batůžku a kabelce!

S jakou dekorativkou nejraději cestujete vy? ;-)

Komentáře: 6

  1. Pavlína Pavlína 5 listopadu, 2018

    Moc se mi líbí oba produkty. Paletka má opravdu krásné odstíny :)

    MagicBeautyLife

    • Bebe Bebe Autor | 11 listopadu, 2018

      Děkuju za komentář, Pavli! Paletka je opravdu vysoce využitelná a tuším by sedla většině lidí :-)
      Bebe

  2. BaruT BaruT 6 listopadu, 2018

    Ahoj Bebe :-) abych řekla pravdu, z korektoru bych asi nebyla úplně 100% nadšená, mám ten od Cosm’etiky a ten je takový sušší, že když ho dám pod oči, tak ho musím sakra dobře zapracovat prsty, aby nevylezly vrásky (zas tolik jich zatím nemám :-(), a tak nějak bych se bála, že bude ten od 100% Pure stejný nebo hodně podobný :-/… Zato paletka vypadá sakra dobře a ty oční stíny má přesně krásně sofistikované, jaké jsou fajn na denní líčení:-)) Barča

    • Bebe Bebe Autor | 11 listopadu, 2018

      Ahojky Baru :o)
      s Cosm’etika korektorem zkušenost nemám, ale přirovnala bych tenhle 100% Pure třeba i k tuhému Couleur Caramel. A tomu ZAO. Jsou si všechny hodně podobné – tuhé, chtějí trochu „rozpustit“ a zahřát a dobře zapracovat. Ale asi by to bylo to, co píšeš a je velká pravděpodobnost, že by Ti neseděl :-/
      No ale paletka je geniálně „kdykoli_použitelná“ :o) A dívala jsem se, že 100% Pure má ještě i další varianty – kromě Pretty Naked ještě i Pretty Naked II a Better Naked :-)
      Bebe

  3. Lili Lili 14 listopadu, 2018

    100 % Pure je pro mě synonymem dokonalé přirozenosti, ale s dostatečnou noblesou. Z jejích produktů prostě vyzařuje to něco, co způsobuje tik v ruce a riziko nuly na kontě, než bys řekl švec. Ale zase člověk ví, že za to i ten poslední halíř stojí. Po paletce pokukuji už dlouho, tak třeba jednou O:-).

    • Bebe Bebe Autor | 18 listopadu, 2018

      Vystihla jsi to dokonale, Lili! 100% Pure působí jaksi luxusně a má v sobě „cosi“ [lusknutí prsty], co člověka nutí obhlížet celou nabídku a radostně kolem sebe mávat platební kartou :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít