Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30 (3 recenze)

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Letos byste na blogu asi těžko hledali článek, ve kterém se aspoň náznakem nezmiňuju o opalovacích krémech. Ospravedlňovat to nikterak nebudu. Poněvadž jestli byste si měli něco z chroustího kosmetického povídání odnést, tak to, že pokud chcete mít hezkou pleť, která nebude zbytečně brzy připomínat vysušenou harmoniku, bez opalovacího krému se neobejdete. To je daný fakt, jako že 1 a 1 jsou 2.

Také bych ráda podotkla, že jestli spoléháte pouze na SPF v make-upu, pudru, nebo denním krému, asi byste měli vedět, že potřebné množství opalovacího krému, které vám spolehlivě ochrání obličej, je „na dva prsty“. Vemte tubu s krémem, rozevřete dlaň a na ukazováček a prostředníček naneste čáru krému. Na celý prst, od dlaně až po poslední článek prstu. Tuto dávku byste správně měli použít na obličej, krk, dekolt a uši. A teď si to v duchu převeďte na zmiňovaný make-up, nebo denní krém. Tipuju, že by vám třeba make-upu „na dva prsty“ vyšlo minimálně na 14 dní, než na jedno použití…

Opalovacích krémů testuju vždycky povícero, protože je to můj neměnný rituál v každodenní ranní rutině a nesmí se stát, že bych nějaký opalovák doma neměla. Střídám pečující kosmetiku a s oblibou měním třeba olejíčky za krémy, nebo obráceně, případně přidávám a ubírám jednotlivé vrstvy podle nálady. Ale navrch jako poslední krok vždycky přijde opalovací krém. VŽDY.

A jelikož jsem rozmazlená holka, nepoužívám jen tak ledajaká mazátka, ale čtu složení a opalováky si vybírám tuze pečlivě. Ostatně, bylo by trochu komické si na obličej mazat jen tu nejlepší přírodní pečující kosmetiku a navrch nahodit opalovací blaf, který čapnu náhodně u pokladny v supermarketu, no ne?

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Dnešní recenze se tak bude týkat švédské značky Suntribe, o které jste si na blogu už mohli přečíst rozjásanou recenzi na přírodní minerální denní krém s SPF 20. Fantastickou záležitost, kterou vyzkoušíte jednou a zbytek života mě budete nenávidět a vymýšlet, jak mi přeposílat faktury za nákupy :-D

Nechť započne Suntribe léto!

Dostala jsem k vyzkoušení od obchůdku Krásná Každý Den hned tři opalovací krémy Suntribe – opalovací krém SPF 50 Active, opalovací krém pro děti SPF 30 vanilka a univerzální opalovací krém SPF 30. Každý je úúúplně jiný a hodí se pro jiné použití, resp. pro někoho jiného. Co je od sebe odlišuje a který si máte vybrat? Poradím!

Ekologie obalů dotažená k dokonalosti

Na obaly mrkněte na fotkách, ty jsou u všech krémů stejné a vlastně se v ničem neliší. Zajímavostí je, že Suntribe se snaží přemýšlet o kosmetice maximálně ekologicky, a to nejen co se týče složení, ale i obalů. Tuby krémů jsou totiž vyrobeny z 86% z cuktrové třtiny získané z udržitelných zdrojů. Navíc Suntribe používá štítky vytištěné na 100% recyklovaném papíru a inkoust nejvyšší ekologické kvality. Všechny ostatní tiskové materiály (jako jsou brožury, vizitky atd.) jsou vytištěny na recyklovaném a Nordic Swan ekologicky certifikovaném papíru z udržitelných zdrojů. Suntribe prý v kanceláři ani nemají tiskárnu, jsou plně digitální a tisknou pouze tehdy, když je to nezbytně nutné. Sympatické!

Složení, se kterým si nemusíte dělat starosti

Suntribe vždycky používá nejvyšší procento organických certifikovaných složek a jejich filozofie je jasná – výroba musí být zcela bez syntetických chemikálií, konzervačních látek, mikroplastů, alkoholu a parfémů. Výrobky navíc NEjsou ředěny vodou (a to je dosti ojedinělé!), což znamená, že díky vysoké koncentraci je nemusíte používat ve velkém množství, ale krémů stačí použít citelně méně.

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Mimo to, že je složení samozřejmě absolutně bezpečné pro použití na pokožku i u nejmenších miminek, neškodí ani životnímu prostředí. Pořád ale při zachování plné účinnosti kosmetiky – kompromisy se nepřipouští.

Jinak dost se mi líbí logika, kterou Suntribe uplatňuje na svou kosmetiku. Čtěte: „Kosmetika je jedním z nejvíce neregulovaných průmyslových odvětví na světě. To znamená, že v podstatě musíme jen věřit, že společnosti používají bezpečné ingredience. Jedná se ale o chybnou metodu … Často zjistíme, že určité složky jsou škodlivé pouze při zpětném prozkoumání. Když zjistíme, že určitá složka je škodlivá, je již několik let běžně dostupná na trhu. Způsob, jak se tomuto obecnému problému v kosmetickém průmyslu vyhnout, je používat pouze dobře testované a vědecky ověřené složky, které byly na trhu a dlouhodobě hodnoceny.“ Zdroj: Suntribe

Proto u Suntribe nenajdete žádnou složku, která je diskutabilní, nebo se u ní zrovna řeší, jestli je, nebo není škodlivá. Všechno je ok a basta fidli. A tak to má být.

Co dalšího mají krémy společné

Složení neobsahuje žádné nano částice. Kosmetika je striktně veganská, takže v receptuře nenajdete ingredience živočišného původu, a to ani včelí vosk, nebo med.

Krémy obsahují minerální filtr, který je pro kůži bezpečný a funguje ihned. Nevstřebává se do pokožky a není potřeba čekat, než ochrana proti sluníčku začne působit. Natřete se a jdete. Hotovka.

Všechny opalovací krémy jsou bezpečné pro použití v moři, protože neškodí korálovým útesům, ani mořským živočichům. A kdyby vás to zajímalo – víte, že 7 dovolenkových destinací zakázalo dovoz a používání opalovacích krémů, které poškozují mořský život? Jsou to Hawai, město Key West na Floridě, ostrov Palau, The U.S Virgin Islands, karibské ostrovy Aruba a Bonnaire a některé oblasti Mexika.

A teď už k poznatkům o jednotlivých krémech!

Suntribe Opalovací krém SPF 50 Active

Jde o poměrně hutný krém, který se překvapivě dobře rozmazává, aniž by z vás vyrobil bledého zombíka. Což je věta, kterou bych rozhodně nenapsala při prvním použití… Proč? Když jsem krém vyzkoušela prvně, nadávkovala jsem si klasické množství, jak jsem zvyklá. Takže třeba velikost malého lískového oříšku. A rozhodla jsem se, že je to super dávka na obě ruce. Jakmile jsem ale krém začala roztírat po paži, málem mě kleplo. Okamžitě jsem se proměnila ve fialovo bílou mrtvolu! TOHLE že půjde rozetřít?! A ještě možná do ztracena? A to jako jak, proboha?!

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Klid, jde to. Ale musíte si uvědomit, že před sebou máte koncentrovanou záležitost, u které opravdu není potřeba použít takové množství, jako u jiných opalovacích krémů (při zachování plnohodnotné ochrany, samozřejmě).

Kolik opalovacího krému použít

Obecně se jako potřebné množství opalovacího krému na obličej udává dávka 1-1,2 g. Pro srovnání – na tubě Suntribe se píše, že na 1 cm² máte použít 2 mg krému. To znamená, že na obličej vám vystačí 0,7 g. Jak to odhadnout bez vážení? Třeba čajová lžička pojme přibližně 4-5 gramů krému nebo tekutiny. Takže 1 gram bude asi čtvrtina čajové lžičky. Suntribe dáte ještě o cca třetinku méně.

Zní to složitě, ale jakmile tu dávku dostanete do oka (obrazně, v reálu nedoporučuju, pokud nejste masochista), nebudete s tím mít problém. Jinak co se týče množství na tělo – třeba na celou paži by vám mělo stačit použít cca 3,3 gramu krému Suntribe. A například na záda by to na mou maličkost mělo být asi 6,5 gramu krému. Takže něco málo přes lžičku.

A ještě k tomu roztírání – doporučuju si krém dávkovat po malém množství a to teprve rozmazávat. Nedávejte si do dlaně velkou dávku, kterou se budete snažit rozetřít najednou. Po kouskách vám to půjde mnohem lépe a nestane se vám, že byste skončili jako potomek ředitele vápenky. To samé platí pro obličej. Krém je výborně použitelný i na něj, ale roztírejte jej postupně a po troškách.

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Suntribe přírodní opalovací minerální krém
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Mimochodem – všimla jsem si, že Active krém normálně vyplňuje a žehlí póry, podobně jako podkladová báze! Zajímavá vlastnost! Zároveň je ale na kůži docela citelný, takže třeba oblékání není úplně pohodlné, poněvadž se vám oblečení „zadrhává“ o kůži. V plavkách něco podobného vůbec neřešíte, to dá rozum. Ale jestli potřebujete opalovací krém třeba do města, nebo na výlet, asi bych zvolila některou z variant níž – buď ten krém pro děti, nebo ten univerzální, tónovaný.

A ohledně vůně – krém Active nemá vůbec žádnou parfemaci a nepřebije vám tedy ani parfém.

Výdrží hravě trumfne kterýkoli opalovací krém, jaký jsem doteď měla a dostat ho z pokožky pryč bez mýdla snad ani nejde. Hodnotím na základě koupání v moři a blbnutí na paddleboardu. Ručník u moře nepoužívám – snad jen na sezení. Na obale se sice doporučuje vrstvu opalovacího krému obnovovat minimálně každé dvě hodiny, ale předpokládám, že je to právě pro situace – vyjdu z vody, otřu se ručníkem, mrsknu sebou na sluníčko a opaluju se.

Ale jak říkám – mořská voda s krémem nehne a nespálila jsem se ani za celé odpoledne, co jsem proplouvala na paddlu kolem pobřeží. Za mě rozhodně šikovný krém, který se hodí pro všechny, kteří se chtějí natřít, jít dovádět do vody a pustit nějaké mazání z hlavy. Krém dělá čest svému jménu a doporučila bych ho vyloženě pro sportování do vody, nebo pro celodenní dovádění na bazénu či u moře.

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Kamarád na cestách, kdyby byla potřeba přemáznout ještě i nos :-)
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
V dálce chorvatský Velebit. Návykový výhled!
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Tohle se nikdy neomrzí!

A ještě k tomu smývání krému – samotnou vodou jste bez šance. Chce to přidat mýdlo, pak krém ochotně sjede z pokožky pryč.

Suntribe Opalovací krém pro děti SPF 30 vanilka

Oproti variantě Active je krém pro děti mnohem méně hutnější a rozmazává se o hodně líp. Dokonce bych řekla, že ani nedá práci krém pořádně rozetřít a hádám, že je to prostě tím, jak je řidší. No aspoň nebudou dětičky držkovat, že to trvá dlouho, než je natřete od hlavy k patě. A je to zajímavé, protože konkrétně u krému pro děti bych čekala, že bude třeba hodně bělit, nebo zanechávat nějakou světlejší stopu – právě abyste viděli, kde jste prcka už natřeli a kde je potřeba ještě ochrannou vrstvu dodat. No nemůžu říct, že by mi absence bělení vadila, to ani náhodou!

Pro mě jde o krém, po kterém bych s radostí sáhla nejen k vodě, ale hlavně na běžné denní používání, kdy razíte do města, na výlet, nebo třeba na procházku. Prostě neděláte nic náročného, kde by byla potřeba vrstva jak blázen.

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Líbí se mi, že s tímhle krémem natřete pohodlně obličej i tělo, aniž by za sebou krém zanechával jakoukoli viditelnou stopu, nebo mastnotu. Ve srovnání s Active krémem se varianta pro děti hodí i k použití předtím, než se obléknete – oblečení po něm potom nedrhne (nevím, jestli si to umíte představit, co tím myslím :o)

Co je ale u této varianty největší tahák, je určitě krásná vůně. Má to být vanilka, ale já v tom cítím sojový suk. Víte, co – taková ta malá mňamka, které nesníte nikdy víc, jak jeden kus, protože je to hrozně moc syté :-)

Abych nezapomněla – varianta pro děti se dá výborně vrstvit, a to aniž by za sebou zanechávala zatíženou nebo mastnou kůži. Určitě bych krém „baby & kids“ nenechávala jen dětem, ale s radostí bych si jej pořídila i sama pro sebe. Je vážně super!

Suntribe Univerzální opalovací krém SPF 30

Podle mě jde o bratříčka minerálního denního krému SPF 20. Má naprosto stejnou barvu (žlutou) a nebýt toho, že zanechává lesklejší pokožku, vsadila bych boty, že si někdo spletl tuby. Denní krém je na pleti až skoro sametově matný, řekla bych. Tady ten univerzální krém je spíš lesklejší. Když ho doma před odchodem ven použiju na obličej, určitě mám potřebu ho ještě lehce přepudrovat. U vody to samozřejmě neřeším, tam je mi nějaký lesk u… plavek :-)

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Tento opalovací krém můžete klidně použít jako poslední vrstvu každodenní pleťové péče. Akorát nepočítejte s tím, že by tónování něco zakrylo, třeba jako make-up, nebo BB krém. Na to je opalováček moc malý pán a ani to není jeho účelem.

Stejně jako Active, ani univerzální krém nemá žádnou parfemaci. Možná bych si něco vzdáleně připomínajícího vůni vymyslela, kdybych chtěla hodně zapojit fantazii, ale věřte mi, že by z toho vyšlo maximálně něco na styl „mi to připomíná vlhkou omítku“, víc byste ze mě nedostali. Spíš bych se přiklonila k tomu, že krém nevoní nijak.

Roztírání je perfektní, vstřebávání ještě lepší, tam není vůbec co k řešení. Krém je ze všech tří testovaných nejřidší a roztírá se nejlépe, řekla bych. Na co bych chtěla jen upozornit, tak než tubu otevřete, pořádně ji protřepejte. Občas když je hodně teplo a máte krém venku, umí se z něj oddělit kapka nebo dvě oleje a když to nečekáte, můžete si pokydat oblečení. Párkrát třepněte a bude to ok.

Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30
Přírodní opalovací krém
Opalovací krémy Suntribe | krém pro děti SPF 30 vanilka, krém SPF 50 Active a univerzální krém SPF 30

Také se nelekněte, když v krému objevíte „cucky“, nebo nějaké zdrcnuté kousky. O nic nejde a na funkci to nemá pražádný vliv. Jen co se kousíčků dotknete dlaní, okamžitě se samy rozpustí a rozetřou. Akorát upozorňuju, abyste s tím počítali, že se něco takového může stát. S krémem jako takovým ale vůbec nic není. Spíš mě napadlo, jestli za to třeba nemůže obsažený kokosový olej, který se v teplotách pod 25°C mění na tuhou konzistenci. To by vysvětlovalo i ten občas oddělený olej při horku. Kokosák prostě takto funguje – tekutí a tuhne, jak se mu zlíbí.

Opalovací krémy Suntribe – závěrem

Tři krémy Suntribe jsou podle mě ideální průřez toho, co můžete v létě potřebovat. Jiný krém se vám bude hodit na sportování, nebo blbnutí ve vodě. Jiný bude lepší spíš na toulání se městem, nebo na každodenní použití na obličej, krk, nohy a ruce.

Co se mě týče, nejraději mám dětský krém, ten se mi zdá naprosto geniální a maximálně mi vyhovuje. Čekala jsem, že bude hodně viditelný, ale buď to moje kůže sežere, nebo začínám potřebovat brýle. Fakt mi nepřipadá, že bych měla pokožku výrazně světlejší. A navíc jsem si totálně zamilovala tu mlsnou vůni :-)

Modrý Active si šetřím spíš až na červenec a srpen, až budu trávit u moře většinu dne a abych moc nemusela myslet na mazací repete. Krém je hodně hutný a ochránil by podle mě i člověka, který by se osypal už jen při pohledu na sluníčko v televizi.

A co se univerzálního krému týče, bude se moc líbit všem, kteří jsou bílí jako stěna a nechtějí tento stav jakkoli přiživovat, kor když se mají svléct do plavek. Lehce tónovaný krém kůži velmi jemně sjednotí, ochrání a zkrášlí. Ideální stav.

Mě značka Suntribe a jejich opalovací krémy nadchly. Přírodní krémy na všechny příležitosti, které suprově fungují, nemusíte jich na sebe patlat kýbl, jsou bezpečné a skvěle se používají. Co víc si přát.

Co vy? Máte doma jeden krém na všechno, nebo rozlišujete opalovací krém na obličej a na tělo zvlášť?

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít