Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio | make-up, BB krém, pudr, oční stíny, tužka na oči – 5 recenzí

Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio | make-up, BB krém, pudr, oční stíny, tužka na oči

Dnešní téma? Malování! A to se značkou přírodní kosmetiky Neobio, o které jsem vám dávala avízo na Instagramu. Stejně jako ostatní, i já si postupně upravuju názor, že ve vodách přírodní dekorativky se loví poněkud těžce a mezi slepými je zde i jednooký králem. Není to pravda. Viz můj oblíbený BB krém SO’BIO, který zase čeká na svůj velký den, až drobet chytnu barvu od sluníčka. Nebo tvářenka od stejné značky. Případně značky Couleur Caramel, 100% Pure, Cosm’etika, ZAO… A někdy i Alverde. Jediný důvod, proč se tyto značky míň prosazují než „klasika z drogerky“ je běžná (ne)dostupnost. V čemž mě utvrdil i můj hon za hennou…

Certifikované přírodní líčení z Německa – kosmetika Neobio

Zpátky k Neobio. Vybrala jsem si k ozkoušení celkem pět kousků z přírodní dekorativní kosmetiky – tekutý make-up, kajalovou tužku na oči, kompaktní pudr, BB krém a oční stíny. A moje dojmy…? :-)

Make-up, odst. 01 Light Beige

Mám mnohem raději BB krémy, než make-upy. Jednak je to kvůli tomu, že make-up je pro mě synonymem „velkého líčení“ a za další – BB krémy mívají většinou mnohem lehčí konzistenci a nižší krytí. Což mi maximálně vyhovuje. Tenhle Neobio adept mě ale velice rychle vyvedl z mého „bíbíčkového“ omylu.

Make-up Neobio je totiž tak lehoučký, že ho na pleti spíš tušíte, než vůbec vidíte a vnímáte! Což ale vůbec není na škodu. Naopak! Líbí se mi, že make-up pleť jemně a citlivě (nenapadá mě vhodnější slovo! :-) sjednotí a vylepší. Pro někoho to možná nebude plus, pro mě je právě tohle nižší krytí geniální a žádoucí. Hrozně se mi líbí, že make-up nemapuje, nezalézá do vrásek, nebo pórů a nedrolí se.

Určitě je vhodný pro bledulky! Nemá žádný oranžový podtón, ani na kůži neoxiduje.

Zkoušela jsem jej s podkladovou bází i bez. A spíš bych doporučila bázi použít. Výsledek je pak uhlazenější, dokonalejší a… Prostě to vypadá líp. Já testovala s bází od 100% Pure. Make-up s bází nádherně splynul a kdybych vám neřekla, že jsem použila make-up – nemáte šanci to poznat!

Konzistence je krémová, lehká a vůně spíše neutrální. Výhodu vidím i v tom, že se make-up dá v případě potřeby vrstvit a nedělá na pleti fleky či nevzhledné mapy.

BB krém 7v1

Nemyslela jsem, že je to možné – ale BB krém je ještě o odstín světlejší, než make-up. A taky o facku hutnější. K čemuž se ostatně vztahuje i můj první dojem z tohoto krému, kdy jsem jej zvědavě nanesla na suchou pleť, hned po vybalení z krabice. A zatrnulo mi… No sakra… Tohle bude průůůůů…švih…

Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio
Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio

Krém mi nešel vůbec roztírat. Resp. roztírat jo, ale jako kdybych jej nanášela na sklo! Co jsem nanesla, to jsem dalším tahem zase setřela. Štětcem to samé. Navíc mi na obličeji mapoval a cuckoval! Byla jsem HODNĚ rozpačitá. Vždyť je ten BB nádherně světlý! Toho se vzdát nechci!

Další den jsem dala krému znova šanci. A než jsem se začala podivovat nad tím, že se nejspíš přes noc odležel a stal se zázrak, uvědomila jsem si jednu věc. Poprvé jsem BB zkoušela na suchou kůži. Podruhé na pleť ošetřenou olejovou péčí. A světe div se, BB krém začal spolupracovat a dokonce s pokožkou splývat!
Z toho vyvozuju zásadní poznatek – že jsem asi objevila BB, který bude vhodný pro majitelky mastné pleti. A taky že my suchaři se v tomto případě bez výrazně hydratační a vyhlazující báze nehneme. Což ale nepovažuju za takový problém, protože jsem si na tenhle kosmetický krok už navykla a nepřijde mi na něm nic zvláštního.

Jo a ještě jeden užitečný detail – BB krém má SPF 6. Což sice není moc, ale vždycky je lepší zapálit aspoň malou svíčku, než nadávat na to, že je tma :-)

Kompaktní pudr

Vždycky jsem pro mou maličkost považovala pudr za jednu velkou zbytečnost. Ani nevím proč. Přitom jde o bomba záležitost, která vám pracně nanesený základ v podobě BB nebo make-upu nádherně „usadí“ a pleť jako kdyby zahalí jemným závojem. Samozřejmě počítám s variantou, že máte dobrý pudr a ne nějaké šméčko, které vám z obličeje stvoří sádrovou masku zahradního trpaslíka.

Já mezi hodně dobré pudry počítám i jednu kompaktní záležitost od Neobio. Mám nejsvětlejší odstín 01 Light Beige a na můj mrtvolně bledý obličej sedí jak ulitý. Příjemně zmatňuje kde je třeba a navíc mi hezky voní po pastelkách.

Pudr v sobě nemá absolutně žádné třpytky, ani nic podobně rozjasňujícího. Je čistě matný. Je zabarvený fakt jen lehce – nechcete zase připomínat Gejšu, že jo.

Jediné, nad čím jsem si ze začátku nebyla jistá, tak zavírání. Šlo ztuha. Ale jsem tvor nenechavý, a tak už se stihl lehce ochodit. Tedy všechno v pořádku :-)

Oční stíny duo – hnědá & šampaňská

Stejný obal jako pudr mají i stíny. Barvu jsem si vybrala neutrální, ať ji můžu používat normálně přes den. Nic proti zářivým odstínům, ale nějak jsem se ještě nedopracovala do téhle fáze. Výrazné rtěnky? No problemo. Naopak si je ještě užívám a vyhledávám je. Ale stíny? Eeeeej… Tady prozatím hlasuju za přirozenost a „nude“ barvičky. Což duo „brown & champagne“ splňuje na jedničku.

Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio
Přírodní líčení a veganská kosmetika Neobio

Světlejší stín je tělové barvy se studeným podtónem a droboučkými třpytkami. A dá se využít jak na rozjasnění pod obočí, tak do vnitřního koutku oka. A vlastně i jako podklad na celé pohyblivé víčko.

S tmavší variantou pak můžete klidně udělat oční linku (aspoň nemusíte rozmazávat tužku), nebo ji nanést taky na větší část víčka. Jen pozor na stínování, ať se vám nepovede udělat spíš jeden velký flek. Stejně jako světlejší varianta, i tmavší, čokoládový stín má v sobě drobné odlesky. Ale nic zásadního.

Co určitě doporučuju, tak používat bázi pod oční stíny. Jinak vás poměrně rychle čeká slitá linka. Ale… To je asi u všech stínů stejné.

Kajalová tužka na oči, 02 Chocolate

Dokonalá záležitost, která kdyby měla vysunovací tuhu, tak ji pasuji na nejlepší tužku na oči na světě! :-D Jsem totiž děsně líná osoba a než abych kolikrát hledala ořezávátko, radši se budu snažit malovat s „kopálem“ a linka bude namísto pěkné tenké čárky připomínat zlatá osmdesátá léta… Schválně – taky to tak máte?

Tužka má barvu hořké čokolády a dělá na mě dojem, že maluje ještě těsně předtím, než se tuhou dotknete kůže! Kreslí fakt skoro sama.

S ostrou tužkou se dá vymlovat naprosto výstavní linka, která se i dobře rozmazává. Tedy přesně tak, abyste zvládli efekt, kdy chcete vypadat upraveně, ale zase ne tak, aby bylo všem jasné, že jste se u zrcadla děsně snažili a s vyplazenou špičkou jazyka a tikem v druhém oku se snažili trefit ten kousíček těsně nad řasama. Tak tady s tou tužkou to zvládnete na pohodičku :-)

Akorát doporučuju celkově s ořezávacíma tužkama ať už na rty, nebo na očka zacházet více než opatrně. Nebo snad chcete, aby vám pak u strouhání a lámání tuhy tekly nervy? Tak vidíte. Tedy – jak se zlatem!

Veganská kosmetika s certifikovanou nálepkou NATRUE

Jestli jste ve fázi hledání skvělé přírodní dekorativky, ale nemáte na to půl výplaty, určitě k Neobio mrkněte. Jsem si jistá, že tam vyberete celou líčící sestavu!

Komentáře: 38

  1. Shoesmaniac Shoesmaniac 17 dubna, 2016

    achjo, jako bych se s těmi šedinami viděla :D
    Kosmetika vypadá výborně, musím mrknout, jestli mají i něco pro nebledule :)
    the killer heels

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      A že se to vždycky stane ze dne na den? Ať už odrosty vlasů, šediny, nebo najednou nemožnost vlasy upravit do nějakého příčetného účesu? :-D
      Pro nebledulky je tam ještě jeden odstín. Já brala automaticky ty nejsvětlejší :-)
      Bebe

  2. Fairychain Fairychain 17 dubna, 2016

    Já používala vždy Khádí, ale teď jedu v Lush, tu zbožňuju a vyjde mě i nejlevněji (dá na šest použití). :-) Neobio mi nějako uznačku hrozně připomíná a působí na mě sympatickým dojmem. :-)

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Taky jsem jednu dobu frčela na Khadí, ale pak mi nějak přestala vonět a začalo mě rozčilovat, že mi to vždycky teče po krku :-/
      LUSH je hodně v pohodě, barví skvěle a je bomba na vlnité a suché vlasy! :-)
      Neobio mi přijde jak kamarádka od vedle. Takové milé, hezké, bez záludností. Nevím, jak přesně popsat ten dojem, co na mě dělá :-)
      Bebe

  3. Daniela Daniela 17 dubna, 2016

    Tá kozmetika vyzerá super a je aj cenovo prijateľná (:

    Daniela

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      To ano! I jejich pečující kosmetika je cenově moc milá. A hlavně funkční :-)
      Bebe

  4. Fellien Fellien 17 dubna, 2016

    Mně se strašně líbí ten BB a pudr… Ale pudr nepoužívám tak nevím co se mi na něm vlastně líbí :D. Ten BB nejspíš někdy zkusím, mně zatím nejvíc vyhovuje BB od Alterry, vzhledem k jeho nízké ceně to bylo fakt překvápko, ale je skvělý a straaaašně světlý! :)

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Alterra tu na mě pomrkává na seznamu, ale ještě jsem se vůbec nedostala k tomu, abych jí dala šanci! Prodává v Rossmann, že jo? Tenhle obchod tu v okolí není, takže si na značku vzpomenu vždycky jen když ji někdo zmíní v komentářích :-)
      Bebe

  5. Primadonna Girl Primadonna Girl 17 dubna, 2016

    Voní po pastelkách :D Jsem ráda, že taky oceňuješ vůni pastelek! Pudru jsem si jako kouzelné záležitosti začala vážit, když mě na maturiťák líčila vizážistka (óóóóó) a na můj povzdych, že mi linky nejdou, říkala „ale to se musí totiž zapudrovat“, takže používám pudr častěji, než makeup. Taky jsem líná ořezávat a hlavně jsem expert na lámání hrotů a tuh (proto tak dobře znám vůni pastelek – tak dlouho vždycky ořezávám, než se mi povede ostrý hrot, až mám plno hoblinek a centimetrový špalíček), takže vysouvací tužky na oči vítám jako zázrak.

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Miluju vůni pastelek! Připomínají mi dětství a jedinou pozitivní vzpomínku ze školky – hlášku „prosím si kreslit pančelko“ a fakt, že jsem se dokázala v pohodě barevně podepsat :-D

      Linky zapudrovat? To nevím! Ale zkusím!

      Ještě k tomu ořezávání pastelek… Jelikož jich mám slušnou zásobu a pokaždé se rozhodnu, že je ořežu všechny najednou, tak pak tři dny hojím mozoly :-D

      Bebe

      • Péťa K. Péťa K. 17 dubna, 2016

        Přidávám se do klubu vyznavačů vůně pastelky ;) fixační pudr je prospěšný i pro sušenky ;) já toužím po tom od Ilia z nové letní kolekce :-)

      • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

        Péti, jako pastelky voněla třeba i tvářenka od SO’BIO! Tam jsem na tuhle vůni – nebo spíš přirovnání narazila poprvé a přišlo mi to děsně trefné :-)
        Značku Ilia jsem doteď neznala, ale prohnala jsem ji Googlem a totálně jsem se zamilovala do jejich rtěnky „Strike it Up“! Ta barva je úúúúžasnááá! ♥♥♥
        Bebe

  6. Monica Noir Monica Noir 17 dubna, 2016

    Aké nádherné fotografie! ♥ Ten Neobio make-up by som naozaj rada vyskúšala, už dlho chcem vyskúšať nejaký prírodný make-up, a zatiaľ mám na ne smolu, no tento vyzerá serióznejšie a kvalitnejšie ☺

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Děkuju moc, Moni! :-) ♥
      Ten make-up mi přijde velice příjemný! Akorát fakt doporučuju tu podkladovou bázi. Je to jako s tvářenkou – jakmile tohohle pomocníka jednou objevíš a zjistíš, jak funguje, už ho nedáš z ruky :-)
      Bebe

  7. eLBeautyBlog eLBeautyBlog 17 dubna, 2016

    Zajímavý článek! Já se přiznám, že dekorativka „přírodních“ značek mě nechává dost chladnou, maximálně se zmůžu na nějaký to Alverde… :D Na druhou stranu, čím se mi zhoršuje citlivost očí, tím víc o tom přemýšlím. Hlavně ty tužky na oči mě většinou dost zlobí. Takže díky za tip!

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Děkuju za komentář, Luci :-) Akorát k těm citlivým očím – paradoxně třeba přírodní řasenka nemusí být úplně krok správným směrem a může způsobit slzení víc, než její chemická kolegyňka. Ale u tužek nebo stínů se mi to ještě nestalo, aby mi očka dráždily :-)
      Bebe

  8. different is better different is better 17 dubna, 2016

    Your photos are sooo pretty! :)
    xoxo different is better <3

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Thank you! It’s so nice of you! :-* :-)
      Bebe

  9. Majda Majda 17 dubna, 2016

    Ahoj Bebe,
    na tento článek jsem se nesmírně těšila, jakmile jsem uviděla fotku na insta! :-) Vítám, že přišel tak brzy, protože se chystám z greenstore v brzké době udělat jednu velkou objednávku. :-)
    Jinak moc hezké recenze, krásňučké fotky. :-) Ten BB mě trochu mrzí, taky mám sušší pleť, takže asi nic pro mě. Podkladovou bázi jsem teda zatím “ neobjevila“ :-), nestačí třeba jen denní krém? Zatím s ním funguju a jde to. Asi si budu muset zas někde něco načíst…

    Měj se krásně!
    M.

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Ahojky Majdi,
      moc děkuju za pochvalu a milý komentář! ♥ Mám radost, že se ti postřehy takhle hodí! :-)

      Denní krém by stačit určitě mohl. Pozor ale na velkou vrstvu a časový odstup – mě se občas stane, že to neodhadnu a pak se mi BB nebo make-up drolí. Holt jsem kolikrát nedočkavá, nenechám krém pořádně vstřebat a ještě ho nanesu moc… A pak vypadám jak Michael Jackson těsně před rozkladem :-D
      Takže – nechat pořádně vcucnout a nedávat moc. A pak si myslím, že to bude fungovat :-)

      Bebe

      • Majda Majda 18 dubna, 2016

        Děkuji za rady. ;-)
        S Michaelem Jacksonem jsem zatím tu čest (naštěstí) neměla, snad mě to nepotká… :-D

      • Thespia Thespia 9 září, 2016

        A proto místo krémů používám oleje ;)

  10. Beauty Unearthly Beauty Unearthly 17 dubna, 2016

    Really interesting post…thx for sharing! xx

    • Bebe Bebe Autor | 17 dubna, 2016

      Thank you for visit and comment, Amira! :-)
      Bebe

  11. Lili Lili 19 dubna, 2016

    Teda Bebe já nevim, co opěvovat dřív!
    Ten make -up vypadá moc super! Koukla jsem i na tu bázi od 100% Pure, nejdřív jsem se rozplývala nad recenzemi a pak jsem začala přemýšlet s čim začnu kupčit, abych si jí mohla bez výčitek pořídit :-D. Asi se upíšu ďáblu no :-D. Ten BB od SO’BIO jsem si pořídila a musim říct, že když jsem ho zkoušela na ruku, tak mi přišel docela dost oranžovej, tak jsem z toho byla v rozpacích, ale říkala jsem si, když sedí tobě, tak to přece musí nějak fungovat. No a když jsem ho dala na pleť, tak úplně v poho a po oranžové ani stopa, kouzlo :-D.
    „Nemapuje, nezalézá do vrásek a nedrolí se.“ Myslím, že se dlouho na mém seznamu přání neohřeje a co nevidět ho pořídím ;-)
    Co se týče pudru, tak se mi moc líbí, jak si do těch fotek zakomponovala ty kytičky, brala bych ho i s nima ;-) Jinak vypadá tak hezky svěže a je super, že nemá žádné třpytky.
    A stíny s tužkou jsou taky moc sympatické. Jinak já taky nerada ořezávám, většinou až když mě kreslení s tim dře O:-) :-D
    No nic, píšu si seznam a jdu hledat sponzora ;-)!

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      U 100% Pure báze jsem udělala pokrok… Z několikaměsíčního slibování recenze jsem se dostala k tomu, že jsem bázi přesunula vedle notebooku a už spisuju poznámky! :-D

      Upsat se ďáblu? To se dá v našich končinách lehce nacvičit při podepisování daňového přiznání… :-D

      Lili a až najdeš sponzora… mail na mě je bebe@ruzovychroust.cz… :-D

      Bebe

  12. claire clairmont claire clairmont 19 dubna, 2016

    Ja si vlasy nefarbím :D Našťastie mám taký hnedo-medovo-zľahkablond odtieň a prípadné šediny vidieť asi tak skoro nebude :)
    Tie vecičky vyzerajú krásne, najmä mejkap, určite by som rada vyskúšala, musím očekovať, či sa to dá zohnať aj na SVK…

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      Šťastná to žena, pokud si vlasy barvit nemusí… Já tím maskuju šediny, které mě přepadly krátce po 20. roce. Takže když pak zaslechnu, že někdo si našel první šedivý vlas třeba po padesátce… Jen si závistivě povzdychnu a nechápu, jak je to možné :-)
      Bebe

  13. Namasteen Namasteen 19 dubna, 2016

    Hahaha…taky maluju děsným kopytem, a jen se děsím, aby si ji někdo nechtěl půjčit, já si přece umím ořezat tužku! :D

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      Což o to, já bych i tvrdila, že takové kopyto mám proto, že si maluju silnou linku… Ale už vidím ten dotaz se zdviženým obočím: „A to jako přes půl oka…?“ Takže tak… :-D
      Bebe

  14. Aknelka Aknelka 20 dubna, 2016

    Značku Neobio som už obzerala na nete a stále si ju pletiem so značkou So’Bio :D Priznám sa, že si dosť potrpím na obaly a tieto sú na mňa trocha nudné, ale zasa ak je niečo kvalitné, dám si povedať…

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      Písmenko sem, písmenko tam… Fajn kosmetika je to obojí! :-)
      A obaly jsou takové jednoduché a hodně obyčejné, pravda :-)
      Bebe

  15. Jana Jana 21 dubna, 2016

    Můžu se zeptat na podtón MU a BB? Líbí se mi děsně moc, ale mám problem, že skoro po všem jsem růžová jak prasátko, něco světlýho do žluta snad ani neexistuje. Děkuji :-)

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      Řekla bych, že obojí má podtón do růžova. Lehce. Malinko. Ale Jani, pokud chceš něco světlého a do žluta, mrkni na BB krém s oslím mlékem od SO’BIO. Ten je hodně do žluta! :-)
      Bebe

  16. Lenka Lenka 23 dubna, 2016

    Děkuji za hezké články, které tu máte :). Další jsou třeba tady: http://www.misshablog.cz/. Co myslíte? Jaká kosmetika je vaše nejoblíbenější? :)

    • Bebe Bebe Autor | 25 dubna, 2016

      A já moc děkuju za milý komentář a odkaz, Leni! :-)
      Bebe

  17. Sue Diamond Sue Diamond 20 května, 2016

    Na prírodnej dekoratívnej kozmetike mi vadí práve to, že u nás sa k nej v kamenných predajniach nedostanem a kupovať make-up cez net mi nie je zrovna po vôli. Človek si to predsalen chce ochytať, okukať a až potom vybrať peňaženku. Celkovo ale tieto produkty vyzerajú zaujímavo, i keď ja osobne preferujem práve stredné až silnejšie krytie, keďže mám na tvári nejaké nedokonalosti, ktoré potrebujem zamaskovať. Btw, ako som čítala ten úvod k článku, tak som si hovorila, že to je presne ako u nás. Minulý týždeň som si bola kupovať hennu a nemohla som ju za nič na svete zohnať v žiadnom obchode – tiež som chcela HennéColor. V jednom obchode síce túto značku mali, no len zábaly na vlasy, ale medenú hennu bohužiaľ nie. Takže som odišla z mesta dosť sklamaná..

    • Bebe Bebe Autor | 20 května, 2016

      Taky mi ta častá nedostupnost v kamenných obchodech vadí. A ne vždycky se chce člověku jet kvůli jedné věci do centra do BIOOO, že… Vlastně tady v okolí je jen pár miniaturních obchůdků, kde mají třeba 1-2 ks od každé věci a celkový sortiment bych hravě trumfla jedním svým šuplíkem v koupelně. Což je blbé, no :-)

      Sue, ještě k té Henné Color – teď jsem ji měla naposled na hlavě a vůbec mi nechytla. Ale jakože VŮBEC. Ani náznakem. První pokus byl parádní a já myslela, že jsem natrefila na nejlepší hennu na světě, ale tohle mě fakt nakrklo.
      A celkově sehnat hennu v kamenné prodejně je kumšt. Když jsem se sháněla po černé, tak Teta drogerie měla jen dva odstíny jakési mahagonové či co a další obchůdek sice vedl Khadí (tak v nouzi nejvyšší proč ne), ale taky jen hnědou a zrz. Grrrrr…
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít