Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Osvěžující čisticí gel Kvitok (recenze)

Osvěžující čisticí gel Kvitok
Osvěžující čisticí gel Kvitok (recenze)

Dnes vám ukážu osvěžující čisticí gel Kvitok, který mám z e-shopu Biobalíček. K vyzkoušení mě nalákalo jednak složení, které začíná zajímavou trojicí olejů “mandlový olej, meruňkový olej, arganový olej…”, druhak se mi tuze zalíbilo povídání o šetrném pročištění pleti a zabraňování vysoušení. Poznámku o účinném boji proti vráskám jsem sice vzala na vědomí, ale moc na taková tvrzení nedám. Zvlášť ne v případě čisticí kosmetiky.

Čisticí gel mám doma od začátku roku a za tu dobu jsem si na něj stihla udělat jednoznačný názor. Ve zkratce – ano, pomůže vám pleť vyčistit. Ale s tím NEvysušováním to není tak horké.

Používá se snadno. Pleť opláchnete čistou vodou a nanesete malé množství čisticího gelu, který vmasírujete do pokožky a necháte chvíli působit. Bohatě stačí doba, než se ve sprše namydlíte, abyste pak opláchli všechny bublinky od hlavy až k patě najednou. V případě, že používáte gel u umyvadla bez sprchování, během doby působení si třeba vyčistěte zuby. Nebo si odskočte a zahrajte jeden level Tetris. Však vy už na něco přijdete :-)

Osvěžující čisticí gel Kvitok
Osvěžující čisticí gel Kvitok
Osvěžující čisticí gel Kvitok

Po smytí můžete pleť ještě ošetřit tonikem, nebo pleťovou vodou, ale není to nutné. A pak nanášíte obvyklou krémovou péči. Potud vše v pořádku. Určitě můžu potvrdit, že pokožka je po použití čisticího gelu hezky jasná a čistá. Jenže! Už se nemůžu podepsat pod doporučení, které říká, že je třeba tímto gelem čistit pleť ráno i večer. Možná v případě normální a mastné pokožky by to bylo v pohodě. Ale rozhodně ne u suché. Zkoušela jsem to pár dní a vypadala jsem jak kapr šupináč. Ne tak slizce, ale s tolika odlupujícími se šupinkami kůže. Sice jsem měla pleť opravdu vypucovanou, ale křehkou, jako kdybych dělala reklamu na lupénkové lázně. Tudy cesta nevedla.

Slovenská přírodní kosmetika

Přesto jsem se ale nechtěla vzdát. Složení se mi líbilo, čistá pleť také. Navíc gel umí nějakým záhadným způsobem vysušovat pupínky a další den po použití buď neobjevím žádný nový, nebo maximálně jeden. A to je boží!

Tip k četnosti použití

Experimentovala jsem tedy s četností čištění a přišla jsem na jednu věc. Vlastníte-li suchou a aknózní kůži, používejte čisticí gel dvakrát, maximálně 3x týdně jako intenzivní kúru. A poté použijte ideálně něco silně hydratačního, ale lehkého a nemastného. Doporučuju sérum s kyselinou hyaluronovou (já teď sáhla jako SOS po Aura od Mylo – ač jde o oční kosmetiku). A až teprve poté naneste výživný pleťový krém. Mně taková kombinace funguje na jedničku, neucpává mi póry, netvoří další pupínky a aspoň chvíli vypadám jak člověk. Hlavně v době PMS bych se potřebovala takhle ošetřovat co dvě hodiny týden v kuse :-D

Slovenská přírodní kosmetika

Vůně, balení, konzistence

Ještě bych mohla dodat nějaké užitečné poznatky ohledně vůně a tak, že jo? Balení je malé (30 ml) a záleží logicky na četnosti použití, jak dlouho vám jeho obsah vydrží. V mém případě ho snad ani nespotřebuju. Bohužel není vidět dovnitř, tudíž odhadovat zbývající množství můžete jen podle váhy. Gel mi voní jako Klokanky s příchutí levandule. Pro můj nos velmi příjemná věc! Konzistence je gelová (překvapivě :-), po kontaktu s vodou se ale okamžitě mění na mléčnou emulzi, která se snadno roztírá a pod rukama doslova vodnatí a rychle se ztrácí. To vás může svádět k tomu, nadávkovat si několik pumpiček, protože “na pleti přeci nic není”. Nedělejte to. Stačí fakt málo. Spíš nechte gel chvilku působit.

Závěrem? Čisticí gel je silně funkční záležitost, kterou ale nemůžu používat tak často, jak doporučuje výrobce. Jinak mi pleť přesuší a ta zkřehne a loupe se. Pokud po gelu ale sáhnu 2-3x za týden a pak ji hodně hydratuju, umí mi na chvíli pomoci od výsevu dalších fujtajblů.

Komentáře: 13

  1. Lucie Lucie 21 února, 2018

    Krásné, hned si ho objednám. Na mojí smíšenou bude ideální. A ten zklidňující od Navia nemáš chuť vyzkoušet ? Ten by nemusel vysušovat.

    • Bebe Bebe Autor | 21 února, 2018

      Na smíšenou by to mohlo být super, Luci! ;-)
      A myslíš, že by ten zklidňující nebyl podobný? Liší se ve složení jen v použitých olejích. Zkusím si to tu někde poznačit na srovnání :-)
      Bebe

  2. Primadonna Girl Primadonna Girl 21 února, 2018

    Hmm sama nevím, jaký si udělat závěr, jestli bych ho chtěla nebo nechtěla vyzkoušet. Jako intenzivní péče o pupínky mi z tvého povídání přijde dokonalý, ale to nepotřebuju (ťuk ťuk do stolu za geny a nepoužívání HA). Jsem zvědavá, co v dalších dílech povíš :)

    • Bebe Bebe Autor | 21 února, 2018

      I ty jedna provokatérko! Prej “nepotřebuju”… Cha… Závidím ti! :-)
      Zatím mi nejvíc vyhovují pleťová mléka (jak jsem je jednu dobu zatracovala). Úplně fantastické je Mylo a mám doma ještě Alverde. A měla by mi přijít ještě čisticí novinka od Weledy, tak jsem zvědavá :-)
      Bebe

  3. zuzana zuzana 21 února, 2018

    Nejde mi do hlavy to vysusanie. V zlozeni su na prvych troch miestach oleje, ktore su jemne a hydratacne, nasleduje glycerin ( ok, rastlinny ) az potom mycia zlozka a aj ta ma olejovy zaklad. Pouzite esencie tiez nemaju dovod presusovat plet. Neviem, aku mas skusenost , ale gely, rovnako ako cistiace mlieka davkujem na navlhceny tampon . S nim cistim par sekund navlhcenu plet, okamzite zmyjem a docistujem chrpovym hydrolatom . Cela procedura par sekund, ziadne dlhe posobenie. Plet sa nema ako velmi presusit. Ak mam cistiaci olej, ten davam nasucho na kozu, supky dupky smydlim, olejujem,olejujem a zotieram teplou hned mokrou zinkou, vtedy nemam pocit sucha na plati vobec. Nikdy ale nemam cistice a odlicovace na pleti dlho. Fakticky par sekund a svoju robotu si urobia. Ci v tom nie je pes zakopany….v tej chvilke posobenia :)

    • Bebe Bebe Autor | 21 února, 2018

      Zuzi, přesně to jsem si říkala, když jsem se na gel dívala v e-shopu! Že složení vypadá úplně fantasticky. Nechápu, proč na něj moje pleť zareagovala tak přecitlivěle. Dělo se mi to i v případě, že jsem gel nanesla, rozetřela a hned opláchla. Mám ten ksichtík nějak poblázněný :-/
      Mimochodem – odkud bereš ten chrpový hydrolát? Od Soaphoria? Mě přišel boží na opuchlé oči! :-)
      Bebe

      • Zuzana G Zuzana G 21 února, 2018

        To je nafigu, ked aj vies, ze podla zlozenia by mala vec fungovat a ono just nie. Alebo ako toto cistidlo…..funguje viac ako ma. Mame v rodine na testovani od navie konopnu sadu, tak dam vediet ako funguje cistidlo na zmiesanu plet. Chrpa, u nas ma krasne meno – nevädza- je moja hydrolatova kralovna. Vyskusala som mnozstvo znaciek. Absolutna topka je soaphoria. Pride mi najcistejsia. Vo vacsine nestalych hydrolatoch je konzervant, co je pripad aj nevadzovych vod. Mojim prisnym testom presla aj huiles&sens kde je minimum konzervantu ( 0,6 %)ale uz to na pleti citim. Mim. ich slamienkovy hydrolat je 100% bio a je super. Este si spominam na my cosmetic, ale z tych som nebola nadsena. Obcas vyskusam aj nieco dalsie z francuzskych bio znaciek, ale vzdy sa pokorne vratim k soaphorii. Pre mna by mohli mat aj litrove balenie ????

  4. Hana D. Hana D. 21 února, 2018

    Mohu tě ubezpečit, že nejsi jediná. Mám citlivou alergickou pleť, která se olupuje a zároveň mám od 12 let akné, které mi nezmizelo, ani dermatolog nepomohl. Od té doby hledám kosmetiku, která mi nebude vadit a nezhorší olupování ale ani akné (Což je dost problém. Jak píšeš, kosmetika je buď na akné nebo na suchou). V poslední době mi sedí kosmetika od Argitalu Hypoalergenní vialkový denní krém a na noc si dávám Hydratační výživný krém se zeleným jílem. Teď na zimu si musím dávat ještě na den sérum Kolagen od Dulcii a na večer Peptidy (už mi “vyrašily” vrásky). A rozhodně růžová voda a pravidelné čištění pomocí peelingu a masky. Čistící gely se mi nějak neosvědčily. Přes léto i od Weledy čistící vodu s vilínem. Měla jsem i jiné pokusy, ale pokaždé jsem se vrátila k této kombinaci. Držím palce, ať toto období přežiješ, byť je to pro mne inspirace (Dulciu znám právě z tvých stránek :) ).

    • Bebe Bebe Autor | 16 března, 2018

      Hani, nikdy nevím, jestli mám být ráda, že nejsem jediná, nebo mi má být líto, že se s tím musí potýkat i ostatní :-) To olupování je strašně otravné, ale podle všeho nejvíc záleží právě na kosmetice a pitném režimu [přestávka na 3 loky vody]. Třeba teď testuju čisticí pěnu na obličej od Weledy a ač bych čekala, že suchou pleť pěna ještě víc vysuší, opak je pravdou. Už si spisuju poznámky pro recenzi. Stejně tak se tu brzy mihne i článek o čisticí vodě, toniku 2v1 a mléku od Weledy. Dostala jsem k testu všechny tři lahvičky a kombinace je to teda parádní!
      A taky na zimu musím péči vrstvit. Samotný krém je na mě malý pán a mám vysledováno, že mnohem víc mi svědčí “oblékat” ksichtík stejně, jako celého člověka. Po vrstvách :-D
      Jinak právě teď mi přijde, že hormony přešly do stadia “pojď, budem si z ní dělat srandu”. Jeden den se probudím a skoro začnu juchat, že vypadám jak člověk a do večera prásk! Pět pupínků na čele. Já bych se na to už nejradši vyprdla, jak říkala Keliška ve Slunce, seno :-D
      A mám velikou radost, že se sláva Dulcie šíří dál a dál! Mají úúúžasnou kosmetiku! ;-)
      Bebe

  5. Petra Petra 23 února, 2018

    Vyzerá dosť dobre a ten obal je tak krásny! Ja mám problematickú pleť, ktorá je miestami poriadne suchá a tiež by som potrebovala niečo, čo by bolo vhodné na takúto kombináciu, plus ešte na mastnú T-zónu. Ďakujem za tip! :)
    http://www.frenchstyle.eu

    • Bebe Bebe Autor | 16 března, 2018

      Peti, na mastnou pleť by ti gel sedět mohl! Hlavně, pokud je to v kombinaci s problematickou. Suchá místa bych spíš čistila něčím jiným :-)
      Bebe

  6. Veronna Veronna 25 února, 2018

    Som pyšná na to, že na Slovensku mame veľa skvelých a prírodných značiek. Od Navie som mala avokádový krém na mastnú pleť a naozaj mi vyhovoval. :)

    • Bebe Bebe Autor | 16 března, 2018

      Rozhodně mají být Slováci na co pyšní, Veru! Kosmetické značky máte doopravdy úžasné a já si vždycky při procházení e-shopy říkám, ještě že ten virtuální nákupní košík nemá limit… Občas do něj jen tak zkusmo nahážu “co bych potřebovala” a pak se nestačím divit… Zvlášť, když většina z obsahu pochází fakt ze Slovenska! :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít