Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

BB krém Cosm’etika (recenze)

BB krém Cosm'etika

Dneska vám představím BB krém Cosm’etika, kolem kterého jsem chodila poměrně dlouho s despektem a nedůvěrou. Proč? Pominu fakt, že se značkou nemám příliš zkušeností (jen tvářenka a rtěnka) a vypíchnu zásadní informaci, která mě pokaždé přinutila opovržlivě vyprsknout a překliknout v e-shopu na cokoli jiného. A totiž hláška: “…univerzální odstín, který se přizpůsobí každému barevnému odstínu středoevropského typu pleti.” Co je to prosím pěkně za blbost? Jeden odstín vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do zoxidované oranžády sváže :-) Ne, vážně. Jak může fungovat jeden odstín pro všechny? To je nějaká ptákovina, ne? I tak jsem se ale rozhodla BB krém vyzkoušet, přestože jsem se toho trošku bála.

Balení

Obal je hezký a funkční. Pumpička je šikovná a malou akurátní dávku krému zvládne odměřit perfektně. I vzhledově se mi balení líbí. Možná jediné, na čem bych zapracovala, je grafický design, ale to je věc vkusu. Také bych vyzdvihla fakt, že obal je průhledný, tedy přesně vidíte, kolik obsahu vám ještě zbývá. Nevěřili byste, jak mě nervovalo u Skin79, že jsem nedokázala odhadnout, kdy den V (vypotřebováno) nastane! A tak jsem měla vždycky v zásobě jedno nové balení.

BB krém Cosm'etika
BB krém Cosm’etika

Vůně

Co je velice zajímavé, tak vůně. Okamžitě se mi vybavilo oční sérum Aura od Mylo. V BB krému jsem totiž našla stejné medové tóny, ještě navíc ozvláštněné pudrem a několika žlutými Lipo čočkami. Není to výrazné, spíš jde o voňavé náznaky. Na pleti to není v žádném případě znatelné. Vůni objevíte jen v případě, že si přivoníte přímo k ruce, kam jste BB krém rozetřeli.

Krytí a odstín

Krytí je lehké a přirozené. Zapomeňte na hutnost ve stylu korektoru Catrice Camouflage. Tomu se neblíží ani z rychlíku. BB krém Cosm’etika bych zařadila někam mezi rozjasňující zlaté pero YSL Touche Eclat, Guerlain Météorites a SO’BIO BB. Pleť lehce tónuje, nějakým záhadným způsobem viditelně vylepšuje a sjednocuje její odstín. Ale ne výrazně. Jsem bledá jak mrtvola (a po zimě ještě víc!) a krém mi barevně sedí. Což mi přijde neuvěřitelné. Jak může proboha něco univerzálního sedět vyblitému leču, které potkávám každý den v zrcadle? Nechápačka.

BB krém Cosm'etika
BB krém Cosm’etika

Moje dojmy z testování

Jo a sranda je, že si změny všiml i chlap. Prý vypadám nějak jinak. Jako kdybych se hodně dobře vyspala. Až mě trochu mrzelo, že jsem musela s pravdou ven a přiznat barvu (“barvu” – haha!), že zrovna testuju nový BB krém.

Také jsem si všimla, že se BB krém neslévá do vrásek. A to i při různých podkladech. Zkoušela jsem sérum + arganový krém od Nobilis Tilia, nebo mandlový olej + mandlový krém od Weledy, případně samotné sérum Aura od Mylo. Vše naprosto v pohodě. Žádné mapy, drolení, slévání do linek, nic.

Roztírání je bezproblémové, snadné a musela bych být chromá na obě ruce a mít při aplikaci tři promile v krvi, abych na obličeji vytvořila špatně rozmazané a flekaté mapování. Třeba dneska jsem krém nanášela ve spěchu tím způsobem, že jsem si na hřbet ruky vymáčkla množství o velikosti 1/2 hrášku a to jsem rozetřela po celém obličeji víceméně poslepu. A mimoděk jsem si u toho vzpomněla na slova Inés de la Fressange (Se šarmem Pařížanky): “Není čas na krycí krém pod oči!” (ačkoli BB vám tmavé kruhy pod očima fakt nezakryje). Tváře, špičku nosu a “srdíčko” rtů jsem poprášila troškou rozjasňovače a voilá! Za 2 minutky nebylo co řešit. Výsledek pěstěný, sjednocený, nemastný, nevysušený, hezký. Jako mě nenapadá, co bych vytkla!

Cosm'etika - BB krém se stříbrem a jojobovým olejem
Cosm'etika - BB krém se stříbrem a jojobovým olejem

S výdrží také nemám problém. Za celý den nemám potřebu na obličeji něco opravovat, odličovat a předělávat. Prostě “na parádu”, jak říká starosta v seriálu Horná Dolná.

[opravdu moc se snažím objevit něco, co bych na BB krému pohanila a měla důvod odplivnout si jedovou slinu. Ostatně i proto v textu postupuju takhle po detailech a rozebírám kdeco. Ale já negativa prostě nenašla!]

Závěrem

Bez váhání bych tento BB krém postavila ještě NAD Skin79 a SO’BIO. Cosm’etika mě šokovala. O to víc, že jsem to nečekala. Trochu škodolibě jsem se těšila, jak vítězoslavně sepíšu pojednání na téma “nenechte se vysmát, jeden odstín pro všechny je kravina”. Vážně jsem hodně bledá. Když si s chlapem stoupneme vedle sebe u zrcadla, vypadáme jako black & white. A to podotýkám, že on rozhodně k tmavým typům nepatří. Je mi záhadou, JAK se míchá taková univerzální barva a jak je sakra možné, že to funguje. Ale evidentně na tom něco je. Jsem nadšená. Tohle je TEN dokonalý BB krém, který prozatím nemá v mém dosavadním testování obdoby. Jednoduše vzal moje BB modly a s přidrzlým úsměvem je sesadil z hvězdného piedestalu. A sedl si na jejich místo :-)

Komentáře: 16

  1. Lucie Lucie 28 března, 2018

    Tak to vypadá hodně dobře…dělám si na něj zálusk už delší dobu(ta cena, ta cena!), ale asi až dopotřebuju So bio, půjdu do něj…je fajn, že člověk nemusí vybírat odstín, když je jeden uni…na té ruce vypadá ale do oranžova…myslíš tedy, že půjde i na nesněhurkovskou pleť?

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2018

      SO’BIO je boží! Kterou variantu máš, Luci? Ten 5v1 nebo ten s tím oslím mlékem?
      Je docela problém make-up nebo BB vyfotit tak, aby to bylo věrohodné. Do oranžova jde malililinko na ruce, ale na obličeji úplně splyne. Ten SO’BIO 5v1 je podle mě na ruce oranžovější. Ale na pleti se taky rozplyne do ztracena, bez jakékoli známky oxidace barvy. Na nesněhurkovskou pleť bych si s tím taky troufla :-) Nemyslím si, že by to jakkoli bělilo, nebo vybledávalo současný odstín pleti, pokud je světlejší, než samotný BB.
      Našla jsem parádní a užitečné video s recenzí BB u Jenny na YT kanále Healthy Beauty – určitě mrkni! A já jdu přidat odkaz i do článku :-)
      Bebe

      • Lucie Lucie 28 března, 2018

        Mám ten 5 v 1, odstín 2. Koukla jsem na video a teda půjdu do něj, ale asi až na podzim, ten bb sobio je nevyčerpatelný…a v létě stejně používám jen pudr…
        Náhodou tu řasenku jsi nezkoušela? Chtěla jsem ji pořídit, ale ta recenze mě moc nepřesvědčila…

        • Bebe Bebe Autor | 6 dubna, 2018

          Luci, řasenku jsem zatím neměla, tak nedokážu říct nic bližšího :-)
          Bebe

  2. Mišel Mišel 28 března, 2018

    Mna tento BB krem zaujal davnejsie uz tym, ze obsahuje striebro a udajne by mal zlepsovat stav pokozky – resp pomahat hojit akne. Mas s tym tiez skusenost?

    • Bebe Bebe Autor | 28 března, 2018

      Mišel, krém používám na celý obličej i v případě, že tam mám zrovna zanícené pupínky. A žádného zhoršení jsem si nevšimla. Ale jestli dokonce zlepšení? Sakryš, tímhle směrem mě nenapadlo pokožku zkoumat! To musím ještě vypozorovat! :-)
      Když ale BB večer odličuju, pleť se mi zdá v dobrém stavu. Nakolik je to ale dílem pravidelného čištění a péče a nakolik je schopný to ovlivnit BB? To asi nejsem schopná posoudit…
      Bebe

  3. BarčaT BarčaT 29 března, 2018

    Ahoj Bebe a Tykuško!! (i když dnes o kočičkovi řeč nebyla;-))
    Aaaa, super!! V pondělí nebo úterý jsem z eshopu Krásná každý den objednávala jeden BB a celou dobu se modlím, až přijde, aby to nebyl propadák… Ale jsem s tím raději smířená, jinak by asi ukápla slza. Teď jsi mi dala Bebe VEELKOU, PŘEVELKOU! naději, že bude skvělý a sedne mi i odstín:-) Chichichi! Už se těším, až přijde a společně s řasenkou od 100% Pure, taky stráášně dlouho vyhlíženou, ozkouším a budu “přirozeně” krásná! :-D
    Chraň Tě BEBE :-D ruka Páně, jestli to tak nebude!! :-D
    Barča :-)

    • Bebe Bebe Autor | 29 března, 2018

      Ahojky Baru! :-D
      Takže jsi objednávala tenhle samý? Juj, tak teď abych se dala na modlení i já, aby Ti BB seděl! Kdyby náhodou něco, dej mi vědět dopředu, ať si stihnu najít s kočičkem úkryt :-D
      A 100% Pure řasenka je suprová volba! ;-)
      Pac a mňau i od Tykušky! :-) :-*
      Bebe

  4. Amaring Amaring 29 března, 2018

    Ahoj Bebe :) už delší dobu hledám nějaký přirozený, zdravě vypadající a ne moc matný makeup/BB krém, něco na ten způsob. Zkoušela jsem na tvé doporučení So’Bio 5 v 1, ten bez oslího mléka. Asi jsem jediná na světě, ale já jsem natolik bílá, že ani v létě, kdy maličko tmavnu, mi nesedl barvou, byl hrozně oranžový :( textura byla (po přidání kapky oleje) moc fajn, ale ta barva…
    Hrozně se mi teď líbí (a předem upozorňuji, že trendy jsou mi kdesi) taková ta lesklá, zdravá pleť. Nojo ale v 70% případu používám Lily Lolo MMU a ten je echt matný, i když i to se dá obejít. A přírodní tekuté makeupy mi moc nesedly až na 100% Pure (matný), Zao (saténový) a jeden nový od Alverde – skleněná flaštička s kapátkem, myslím, že je označený jako serum – foundation, ALE nesnese se s vodou, takže když se zapotíš nebo prší… eeh škoda mluvit, takže taky nic. Uvažovala jsem ještě nad Couleur Caramel, taky mají nějaký hydratační, vodovější makeup. Nemáš s ním náhodou zkušenost Bebe?
    Co jsem tím výlevem ale chtěla říct je, že mi tenhle BB přijde moc oranžový pro takovou bělobu jako jsem já, takže asi riskovat nebudu. :)
    Každopádně děkuji moc za recenzi Bebe, čtu všechny tvoje články a je to úžasné zpříjemnění dne a navíc se vždycky moc dobře bavím :)

    • Bebe Bebe Autor | 29 března, 2018

      Ahojky Amaring,
      děkuju za komentář! Mám vždycky velikou radost, když dostanu takhle milunkou odezvu! :-* :-)
      Hele a jestli byl na tebe SO’BIO tmavý i v létě, pak opravuju svoje tvrzení o tom, že jsem bledá! :-) Ta 01 mi právě pasovala výborně. Nevím, o kolik tmavší je třeba 02, to už by mohlo být moc i na mě.
      Taky mám ráda spíš efekt lesklejší pleti – člověk vypadá automaticky zdravější, zářivější, líbivější a já nevím, co všechno ještě. Matná pleť pro mě není. Navíc v ní vypadám jak moučný červ. Ehm :o)
      Couleur Caramel jsem zkoušela v prášku. Resp. minerální make-up. A ten byl teda DOKONALÝ! Photoshop v piksle. Doslova. Teď mám doma na testování něco podobného od Everyday Minerals, tak si zatím poznámkuju názory do deníčku. Článek bude během dubna. Co se týče tekutých make-upů od Couleur Caramel, ten jsem měla v tubě jeden (tekutý make-up s extraktem z bavlny, odst. Ivory). A šel hodně do matna, co si tak vybavuju. Že člověk skoro i vypadal, že použil pudr. Možná na mastnější pleti by to tak “nevyznělo”, ale u suché to bylo opravdu dost matné. Zas na druhou stranu byl ale pěkně světlý :-)
      Jinak Cosm’etika se mi asi nepodařila vyfotit úplně dokonale, proto jsem i přidala odkaz na video. Jukni i tam, je tam snad líp vidět.
      Měj se moc pěkňučko a ještě jednou díky za komentář! :-)
      Bebe

  5. Jana Jana 29 března, 2018

    Také nad ním už dlouho dumám. Bledule jsem celoročně a nemám ráda matné makeupy. Teď jsi mě nalákala ???? Když bys ho porovnala s BB 100%pure 10 luminous, je tmavší? Kuju.

    • Bebe Bebe Autor | 29 března, 2018

      Jani, řekla bych, že 100% Pure má podtón malililinko víc do růžova. A je výrazně hutnější. Cosm’etika se oproti tomu roztírá velmi snadno. A 100% Pure má taky lesklejší výsledek :-) To jsou asi jediné rozdíly.
      Bebe

      • Jana Jana 30 března, 2018

        Děkuji převelice Bebe. Moje peněženka to nerada uslyší, ale asi ho potřebuju…

  6. Maruška Maruška 12 března, 2019

    Tak já bohužel v žádném případě na základě vlastní zkušenosti nemohu potvrdit, že odstín je vhodný pro každý odstín pleti. Skutečně tomu tak není. Mám pleť velmi světlou, jsem světlý středoevropský (studený) typ a po tomto BB krému jsem pokaždé totálně oranžová, a to ať ho nanesu v sebeslabší vrstvičce. Nákup byl pro mě tedy bohužel vyhozené peníze. Kdo znáte make-up Ere Perez v odstínu Latte (ten mi barvou padne jako ulitý), tak jistě pochopíte ten rozdíl.

    • Bebe Bebe Autor | 19 března, 2019

      Maruško, prý záleží na tom, jakou “šarži” (říká se tomu tak?) člověk má. Ta starší se perfektně přizpůsobovala (tu mám já), zatímco ta nová je prý tmavá a jde do oranžova. Tak možná tam by mohl být problém.
      Ere Perez Latte? Jeeej, to je skoro bílá! Tak to se nedivím, že je Cosm’etika krokem vedle! :-) Ale je fajn, že nějaký výrobce myslí s odstíny i na ty nejsvětlejší typy pleti! :-)
      Bebe

      • Maruška Maruška 1 dubna, 2019

        To je sice možné, ale já holt měla tedy smůlu a BB-krém můžu vyhodit a skoro šest stovek je v nenávratnu. Odradilo mě to od značky jako takové, ať je česká jak chce. Pro mě je rozhodující kvalita a vhodnou pro mě, ne „národnost“ značky. A ano, make-up Ere Perez v odstínu Latte je přesně to pravé: žádné mastné oleje + naprosto odpovídající odstín. Nesouhlasím, že je skoro bílý, není, je jen hodně světlý – konečně něco pro nás Středoevropanky. (Odstín Honey je naproti tomu moc žlutý.)
        Hodně odstínů make-upu mají u Zuii, tam by si člověk asi také vybral (zkoušela jsem), jenže obsahují mastné oleje, což je na mastnější pleť i ve středních letech peklo. Ere Perez je patrně jediná zde dostupná přírodní značka, která v make-upech mastné oleje nemá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít