Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Jaká je rakytníková vlasová řada Natura Siberica? Dozvíte se v dnešní recenzi :-)

Jestli si vzpomínáte, blogem nedávno proběhl článek o sprchovém gelu ze stejné řady. Tehdy si ho můj chlap objednal z Lékárna.cz a je z něj pořád tak nadšený, že odmítá vypotřebovat poslední 2 ml, abych prázdnou flašku nemohla vyhodit do plastů. Že prý s ní švihne sám, až si koupí nový gel.

Takže mi jedna oranžová lahvička v koupelně způsobuje tik v oku, ale nemůžu ji přestěhovat do koše, jinak bych týden poslouchala držkování, jak jsem mu to proboha mohla udělat. Taky si vaše drahá polovička křečkuje některé skoro dopotřebované věci a odmítá se jich vzdát, než koupí identického náhradníka? A to ani nemluvím o dvou tubách Frais Monde pleťového krému, že kterých byste vypreparovali tak jedno namazání, ale prostě se nesmí zatím vyhodit… :o)

Ale oki, já si zase schovávám prázdné skleněné obaly od kosmetiky s tím, že se jednou budou hodit, až si umíchám vlastní krém, pleťovou vodu, repelent… Takže nemůžu vlastně nic namítat. Každý syslíme něco :-D

A teď už k samotným kosmetickým poznatkům.

Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Rakytníkový šampon pro všechny typy vlasů

Dívala jsem se, že jsem vůni sprchového gelu přirovnala k rakytníkovým BonPari bonbonům (kdyby se teda vyráběly) a nemám důvod se od přirovnání odklánět ani teď. Celá řada voní podobně. Je kyselkavá, což je dost osvěžující, ale zároveň i sladká, tudíž je vůně líbivá a jen málokomu by mohla vadit. Si myslim. Pamatujete si někdo na lízátko, co se prodávalo s kyselkavým práškem v sáčku? Jak jste si do něj lízátko namáčeli, ksichtili se u toho jak sto čertů, ale stejně vám to strašně chutnalo a všechno jste poctivě snědli? Rakytníková řada mi tuhle mlsku hodně připomíná a baví mě!

Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Šampon má zářivě oranžovou barvu – jestli jste někdy viděli čistý rakytníkový olej, pak víte, že je doslova esencí “oranžovosti” a s největší pravděpodobností i odtud výsledný odstín pochází. Konzistence je akurátní – ani moc tekutá, ani přehnaně hustá, že byste museli skákat po flašce, abyste šampon dostali ven. Prostě značka ideál.

Líbí se mi, že šampon už od prvního použití hodně pění. Na první mytí stačí množství cca 2 lžiček, na druhé si vystačíte klidně s jednou. To odhaduju, protože si dávkuju šampon od oka, žádnou měrku fakt nepoužívám :o) Vlasy jsou po mytí krásně měkké, hebké a klouzavé. Nedrhnou jako po mýdle a jsou i na dotek příjemné.

Rakytníkový balzám pro všechny typy vlasů

Po šamponu vždycky použiju i balzám, protože jsou po něm vlasy uhlazené, neelektrizují a snáze se upravují. Což je hlavně díky keratinu, který jsem do nich cca před měsícem dávala, nebudeme si nic nalhávat a svádět to jen na smývatelnou kosmetiku. Ostatně, právě keratin hodně ovlivňuje moje recenzování šamponů aspol. Kdybych si nechávala svoje suché kudrlinky, zase bych vám tady popisovala jiné dojmy, to je jasné. Keratin do vlasů zažehluju od prosince 2012, takže jestli někoho zajímají dojmy ohledně vlasovky “před”, máte možnost si to dohledat v archivu blogu. Sakryš, jak ten čas letí! Letos, 11.11. to bude už 7 let, co chroustík existuje… :o)

Balzám/kondicionér voní stejně, jako šampon a poslepu bych možná identifikovala jen výrazněší “lízátko” u šamponu. Jinak jsou si podobné. Kondicionér je výrazně hustější než šampon, ani tak ale není problém ho z lahvičky vydolovat.

Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

S čím bych si ale dávala pozor, tak s dávkováním. Zvlášť, pokud máte jemnější vlasy. Rozhodně tu platí, že méně je více a jestli se vám vlásky rychleji mastí, soustřeďte se na to, aby kondicionér přišel jen do délek. Jinak vás čeká rychlejší plihnutí vlasů a mytí o den dříve, než jste zvyklí. Pokud to ale s množstvím nepřeháníte, bude vám balzám dobře sloužit, vlasy budou velmi snadno rozčesatelné, poslušné a lesklé. Způsob použití je klasika – vlasy umyjete šamponem, opláchnete a použijete kondicionér. Výrobce doporučuje nechat 3-4 minuty působit. Když ho ale smyjete za půl minuty, bude to na pohodu i tak.

Složení

Co se někomu může jevit jako nevýhoda, tak obsah silikonu Cyclopentasiloxane hned na třetím místě ve složení (složky jsou vždy řazeny sestupně podle obsaženého množství ve výrobku). Mně to žíly netrhá, ale je myslím důležité na to upozornit, pokud se někdo silikonům vyhýbá, nebo o nich ví, že mu zatěžují vlasy. Naopak někdo se bez nich ve vlasové péči neobejde a má bez nich vlasy “jako když střelí do vrabců”. Pokud silikony ve vlasovce řešíte, uvažte, co je váš případ a podle toho se rozhodujte :-)

Rakytníkový stylingový sprej na vlasy

Co to je a proč to používám? Sprej má podle výrobce zajistit modelování a dlouhotrvající fixaci a ochranu vlasů při tepelné úpravě účesu. Je prý ideální pro fénování, nebo narovnání vlasů pomocí vlasové žehličky.

Popravdě, pokud vidím, že se mi keratin už hodně vymyl/odrostl a potřebuju po umytí sahat po žehličce, používám na vlasy ochranný sprej Got2Be. Dosud jsem nenarazila na výrobek, který by ho v tomto účelu překonal. Ale jelikož byl Natura Siberica sprej v jedné sadě s šamponem a kondicionérem a mně přišlo hloupé se na něj jen dívat a vůbec ho netestovat, dala jsem mu šanci ukázat, co umí.

Péče o vlasy (šampon, balzám a stylingový sprej)
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)
Péče o vlasy (šampon, balzám a stylingový sprej)
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Tak tedy. Vlasy s ním lépe nevyžehlíte a rovné prameny vám s ním držet nebudou. Hádám, že ani vlnky, ale vyzkoušeno to nemám, poněvadž háro nevlním. A nevím proč, ale nemám v něj důvěru ani jako ochranu před teplem. Ale! Sranda je, že sprej přesto používám po každém mytí do ještě vlhkých vlasů a zbývá mi z něj už jen cca třetinka lahvičky. K čemu mi teda je?

Začetla jsem se do složení a hned na třetím místě objevila rakytníkový a amarantový olej (má hydratační a regenerační účinky a používá se i při vypadávání vlasů). Dále pak květovou vodu z heřmánku, šalvěje, nebo lípy. Nebo extrakty z ostružiníku, plicníku, borovice, večernice, kruhatky. A olej z borovice. Taková kombinace mi přece na hlavě nemůže uškodit! Spíš naopak!

Dojmy z testování spreje

Jak na mě tedy sprej funguje? Pomiňme, že voní jako jarová voda. Vzhledem k tomu, že poměrně rychle vůně vyprchá, mi to nevadí. Nejvíc jsem ale zaznamenala změnu v průběhu schnutí. Je fuk, jestli vlasy vyfoukám fénem, nebo je nechám uschnout jen tak na vzduchu. Víte, jak máte vždycky první den po mytí až moc lehké vlasy a kdybyste je nechali bez pěny, tužidla, kapky oleje či gelu, tak budou až moc “vatové” a rozlétané? A že nejhezčí jsou prostě vlasy druhý den po mytí? Zdá se mi, že sprej tenhle stav zdatně koriguje a díky němu vlasy už od prvního dne vypadají tak nějak… Normálně :-)

To je pro mě asi tak jediný výsledek. Plus dobrý pocit, že si šplíchám hlavu tolika echt gold rostlinnými výtažky a olejíčky. Což je pro vás ale informace trochu na prd a kupovat si sprej na vlasy jen “pro dobrý pocit” zní samo o sobě dost blbě, to uznávám.

Shrnutí a dojmy z celé vlasové řady

Šampon je parádní, určitě ho ráda doporučím a mám za to, že s ním nemůžete šlápnout vedle. Voní příjemně a líbivě, vlasy jsou po něm krásné, nadýchané a mě nenapadá vůbec nic, co bych na něm seplula a pohanila. I to balení je silně “dívatelné”.

U kondicionéru jsem musela trochu vychytat množství a vždycky si uvědomit, že “méně znamená více“. Pokud jsem to s dávkováním přehnala, vlasy mi rychleji splihly a musela jsem je dříve mýt. Taktéž zmiňuju obsah jednoho silikonu ve složení, což by někdo mohl vzít jako velezradu od výrobce, kdyby si toho před nákupem nevšiml. Takže upozorňuju :-) Jinak ale proti němu taktéž nic nemám a jsem s ním spokojená.

Péče o vlasy (šampon, balzám a stylingový sprej)
Rakytníková vlasová řada Natura Siberica (3 recenze)

Sprej vnímám spíše jako vitaminovou spršku s obsahem zajímavých extraktů, květových vod a olejů, která dělá pokožce hlavy dobře. Na tvarování vlasů to u mě nebylo vůbec a v případě žehličky vlasy nedržely. Ale sranda je, že prostě sprej používám dál, jen ho beru jako výživu a hydrataci, no :-)

Jo a jako veliké plus vidím i poměr ceny vs množství. To je na přírodní kosmetiku hodně pěkné. Šampon i kondicionér bych si klidně koupila sama, i kdybych je nedostala k recenzi. Stylingový sprej beru jako bonusovou hračku, která byla v sadě, tak ji prostě vypotřebuju. Ale že bych ji nutně potřebovala vlastnit znovu, to asi ne. Zas tolika benefitů jsem tam neobjevila. Celkově považuju rakytníkovou řadu “OBLEPIKHA” (облепиха = rakytník řešetlákový) za ohromně povedenou :o)

Komentáře: 18

  1. Marketa Marketa 29 července, 2018

    Bebe,ja na tenhle sampon a kondicioner nedam dopustit! :) Jen mam radu pro poskozene vlasy. A vyborna je i maska z teto rady,pouzivam 2x tydne pres mytim a vlasum to svedci! Navic ta vune…

    • Bebe Bebe Autor | 29 července, 2018

      Mě taky ohromně vyhovují, Markétko! A souhlasím, že vůně je paráda :-) Masku jsem ještě netestovala, ale už tu v komentářích někde proběhla chvála! Tak ji musím napsat na seznam k testování :o)
      Bebe

  2. Primadonna Girl Primadonna Girl 29 července, 2018

    Rakytníkový šampon mám a je to můj velký kámoš. Slyšela jsem, že Natura Siberica tak různě mění složení, občas šoupne silikon, kde předtím nebyl… A když jde někdo slepě pro přírodní péči a najde tam tohle, tak pění. Takže děkuju za upozornění, budu víc číst! Z rakytníkové řady jsem vyzkoušela ještě olejíčky – na vlasovou pokožku i na konečky, ale žádné zázraky v nich nevidím, takže se nejvíc raduju ze šamponu.

    Vtipné, jak si chlap střeží poslední kapky umývátka, to mě pobavilo :D

    Jo a u nás doma je nejoblíbenější NS šampon ten pánský s jelenem, ten se líbil mě, pak mi byl zabaven mužem a od té doby jiné nechce.

    • Bebe Bebe Autor | 29 července, 2018

      Jj, vzpomněla jsem si, že někdo NS v recenzi spílal, co to sakra má být za tajné změny ve složení, když na to ani neupozornili. Jak říkám, mě to u kondicionéru nevadilo, ale je myslím fajn to zmínit :-)
      Olejíček jsem měla nějaký pro růst vlasů myslím? Měl neuvěřitelně fotogenické balení, byl krásně oranžový, úžasně voněl a byla jsem s ním spokojená. Si vybavuju, že ho pak zkoušela i maměnka a taktéž chválila. Jestli ale dělal s vlasy něco výraznějšího, než jakýkoli jiný olejový zábal? To si už nevzpomínám :o)
      Šampon je ale zatím nej, o tom žádná.
      Pánský s jelenem? Jééé a jak to voní? :-D
      Bebe

      • Primadonna Girl Primadonna Girl 1 srpna, 2018

        Žjoooovaaaa ty vlasy!!! No to je přesně ten vtip/realita, jak kudrnatá chce rovné, rovná kudrnaté… protože já bych teda chtěla ty kudrnaté, namísto toho se to snažím simulovat “pomačkáním” mokrých vlasů a doufáním, že se jednou taková probudím… :D

        Ano ano, přesně TEN krásný olejíček s tím barevným obalem, jak voní jak bombari a je příjemný, ale bůhví, jestli něco dělá :D

        Pánský jelen voní tak jemně, nasládle, že pána rozhodně neurazí :)

        • Bebe Bebe Autor | 1 srpna, 2018

          Je to přesně tak – každý chce, co nemá :-D Kromě rovných vlasů třeba i schopnou kadeřnici… :-))
          Mě tak napadá. Maměnka používala na vlasy nějaký solný sprej od Schwarzkopf (modrožlutá lahvička) a ta jí dělala takové “měkké” vlnky jak od moře. A ještě to fantasticky vonělo. Tak leda ještě to prubnout ;-)
          Bebe

          • Primadonna Girl Primadonna Girl 4 srpna, 2018

            Kadeřnice je silné téma :D Letos jsem byla asi po třech letech znovu, ta moje “stará” je sice super číslo a dobře stříhá, ale nějak se mi tam přestalo chtít chodit. A ta paní ad článek o česání v předklonu mi poradila takovou vílu Rumunku v Praze, vypadalo to u ní jako kavárna a barbershop, měla tam papouška, stříhala mě v dlouhých princeznovských šatech, používá (doufám!) přírodní šampony (to bylo velké ne-e, proč nechodit ke kadeřnicím. Člověk se o něco snaží, ale pak mu na hlavu kydnou chemču, že) a nějak tak POCHOPILA moje vlasy a mi se prosímvás do druhého dne neroztřepily konečky, jako to bývalo kdysi! Říkala, ať je nechám růst a přijdu nejdřív za půl roku. Prostě wow!

            Nemáš ale svoje vlnkové vlásky po mamince? Jestli v tom nebudou spíš geny, než Schwarzkopf :D

            • Bebe Bebe Autor | 4 srpna, 2018

              Jeeej, to zní jako veliký objev, Primadonnko! Ale hádám, že by se na keratin asi netvářila, co? :-)
              Geny určitě, o tom není pochyb – že prý po tatínkovi, případně ob generaci po babičce :o) Ale ten sprej právě používala maměnka, protože má jemné vlásky a chtěla, aby jí trochu držely vlnky :-)
              Bebe

  3. Primadonna Girl Primadonna Girl 29 července, 2018

    P.S.: Taky jsem vlastně chtěla napsat, že jsem hned začala hledat složku archiv, kde bych dohledala historické fotografie a zjistila, jestli máš od přírody afro vlasy, nebo co jako ty vlnky. Nenašla jsem nic :D

    • Bebe Bebe Autor | 29 července, 2018

      Dost dobrá připomínka! Díky za ni! :-* Odkazuju na něco, co ani nemám v menu… :-) Složku “archiv” jsem právě doplnila vpravo do nabídky ;-) Jinak dřív jsem vlásky ani myslím moc nefotila, spíš mi šlo o odkázání na ty dojmy v recenzích. Jak vypadají moje původní vlasy je perfektně vidět v článku o Cocochoco keratinu :-)
      Bebe

      • Markéta Markéta 30 července, 2018

        Jééé, ale i ty vlnky ti, Bebe, sluší! :) Mám na hlavě něco podobnýho, akorát kratší mikádo a špinavou blond. Přemýšlím už delší dobu, že bych si ustřihla ofinu, jenže tu bych musela možná každý den žehlit, aby to vypadalo….Myslíš, že by nebylo od věci v tomhle případě zažehlit keratin jen do ofiny, aby byla hezky rovná a nemusela jsem se o ni pořád starat?

        • Bebe Bebe Autor | 31 července, 2018

          Děkuju, Markétko! :-D A taky jsem dřív nosila ofinu… Ale šílela jsem z toho, když venku sprchlo, nebo bylo vlhko a mě ofinka zkrepla. Takže moje nejčastější věta v pubertě byla – “ježišmarja, venku prší, zvlní se mi ofinka!” :-DD
          A ano, keratin jde použít jen na část vlasů, nebo na ofinu. Kadeřnice Páťa, ke které jsem na keratin chodila, tak říkala, že ho používá jen na ofinu třeba před dovolenou, aby se s tím pak nemusela česat :-)
          Bebe

  4. v3ronika v3ronika 29 července, 2018

    Tahle sada vypadá úžasně letně

    • Bebe Bebe Autor | 29 července, 2018

      Že jo? Celá rakytníková řada Natura Siberica je podle mě hodně fotogenická a taková rozjásaná :-)
      Bebe

  5. Everyday Everyday 5 srpna, 2018

    Sada vypadá opravdu zajímavě. O téhle značce už jsem něco četla, ale ještě jsem si sama nic nepořídila, ale časem to určitě napravím :) Nejvíc mě zaujal ten šampon.

    • Bebe Bebe Autor | 7 srpna, 2018

      Šampon je vážně super! Skvěle voní, je ho spousta, složení fajn, cena taktéž – nejde jinak, než doporučit :-)
      Bebe

  6. Pavla Kopuletá Pavla Kopuletá 6 srpna, 2018

    Já mám rakytníkovou tělovou řadu, tedy sprchový gel a tělový peeling. Teda vlastně sprcháč už nemám, ale ten peeling budu mít asi hodně dlouho, nějak neubývá :-) nádherně voní a láká k ochutnání, jen nevím, co by na to řeklo moje zažívání :-)

    • Bebe Bebe Autor | 7 srpna, 2018

      Sprchový gel je natolik boží, že nová várka už je na cestě – chlap v pátek objednával :-)
      A přiznám se, že pár peelingů už jsem nenápadně ochutnala… :-DD Ale jen těch cukrových, co měly jedlé složení od začátku do konce! Zas takový experimentátor nejsem, abych se vrhla na všechno :-D
      Bebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít