Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Dekorativní kosmetika Physicians Formula (5 recenzí)

Physicians Formula - BB krém, řasenka, peeling na rty, paletka Shimmer Strips a gel na obočí
Dekorativní kosmetika Physicians Formula

Dnes bude velké premiérové povídání o novince z Elnino, kterou je americká kosmetika Physicians Formula ze Spojených států amerických. Existuje už od roku 1937 a pro svou ženu ji založil alergolog Dr. Frank Crandall. Jeho manželka totiž trpěla lupusem a toužila po líčení, které by její extrémně citlivou pokožku nedráždilo. Frank se rozhodl jí přání splnit a světlo světa spatřily produkty, které jsou na přírodní bázi, hypoalergenní a neobsahují 150+ nejznámějších a nejčastějších škodlivých ingrediencí, běžně obsažených v dekorativní kosmetice. Které to konkrétně jsou, vám ale nepovím, protože jsem se to nedočetla ani na ofiko stránkách. Tedy věřte nevěřte.

Pochopila jsem to tak, že Physicians Formula má několikero kolekcí/řad. Např. Murumuru Butter, Rosé All Day, Shimmer Strips, atd. Mně padla do oka řada Organic Wear. Uživatelským pročtením složení (přeci jen nejsem žádný studovaný chemik) jsem dospěla k závěru, že se kolekce nejenže přírodně tváří, ale ona přírodní opravdu je. Proto jsem neváhala a vybrala z ní sadu BB krému a řasenky. A aby toho nebylo málo, doplnila jsem výběr ještě růžovým peelingem na rty s šípkovým olejem. A neodolala jsem vábení víceúčelové hračičkové paletky Shimmer Strips a voděodolnému gelu na obočí v odstínu Medium Brown. Vše v rámci spolupráce s e-shopem Elnino.

Physicians Formula - BB krém, řasenka, peeling na rty, paletka Shimmer Strips a gel na obočí
Dekorativní kosmetika Physicians Formula

Věci vám ukážu postupně a doplním poznatky a samozřejmě i strašně užitečné komentáře :-)

Organic Wear BB krém SPF 20 (Light/Medium)

BB krémů už mi rukama pár prošlo. Přírodní, nepřírodní, geniální i totálně na chuja. Začínala jsem na Garnier BB krému. To byl lehce zabarvený krém, který vůbec nekryl a fungoval spíš na lepší pocit, než vylepšený vzhled. Pak jsem přesedlala na značku Skin79, jejichž VIP Gold byl můj favorit a těžko spočítat, kolik balení jsem si kdy koupila. Ať už ale lovím z paměti jakoukoli tubu, obsah žádné z nich nevoněl tak, jako Physicians Formula.

Znáte Sojový suk? Cukrátko za pár korun, které voní po kokosu, marcipánu, mandlích a rumu? Mlska mého dětství! BB krém je jeho voňavou kopií! Legrační je, že vůně vás provází i dlouho po natření obličeje. Sednout si těsně vedle někoho v MHD, spustíte mu Pavlovův reflex.

Konzistence krému je taková, že jí absolutně nemám co vytknout. Roztírání, vstřebatelnost, nedrolení, nemaštění, nemapování… Všichni ostatní – učte se tady, jak se to dělá! A mimochodem – můžu krém navrstvit, na co chci. Sérum, krém, olej, balzám, COKOLI. Přilne, rozetře se, vylepší pleť a stane se neviditelným. BOŽÍ!

Krytí je střední a v žádném případě netvoří efekt masky. A dá se i vrstvit, aniž by se BB drolil.

Physicians Formula Organic Wear BB krém SPF 20 (Light/Medium)
Physicians Formula Organic Wear BB krém SPF 20 (Light/Medium)

Barva? Pro mě DOKONALÁ! Asi takhle – cíleně se neopaluju a účelové grilování na pláži z duše nenávidím. Na sluníčku se ale pohybuju běžně, to zase ne že bych vylézala až po setmění. Ale je začátek srpna a tomu odpovídá i barva mé kůže. Mrtvolné make-upy a BB krémy, které běžně používám v zimě, bych teď mít nemohla. Logicky.

Celkové dojmy z BB krému

BB krém v odstínu Light/Medium na 100% nebude nic pro nejsvětlejší typy. Takže bledule na něj můžou rovnou zapomenout. Vy všichni ostatní, kterým už sluníčko vykouzlilo lehké opálení, po něm sáhnout můžete, protože jde vyloženě o letní záležitost. Jo a dodatek – ani po pár minutách a ani po delší době BB na pleti neoxiduje do oranžova, nebo netmavne. Jak ho natřete, tak zůstane.

Přijde mi na BB úžasné, jak s pokožkou splyne, sjednotí její tón a ještě ji zvládne i rozzářit. Ale tím dokonalým způsobem, který vám udělá víkend ve wellness, nebo pár tahů nejlepším rozjasňovačem. Jo a výdrž? Když večer krém odličuju, na tamponku je pořád barvy dost – takže asi maximální.

Organic Wear BB řasenka Ultra Black

Řasenka je v sadě s BB krémem a byla jsem na ni ukrutně zvědavá, poněvadž Physicians Formula nabízí řasenek asi bambilion. Díky čemuž jsem nabyla dojmu, že je asi budou umět. A umí…?

K balení řeknu jen toliko, že navzdory originalitě a zajímavosti si mě nezískalo. Něčím mě hrozně rozčiluje. Ať už je to divný tvar, nebo fakt, že mi kartáček jde blbě vyndat a vždycky musím pořádně zabrat a trochu škubnout, aby se štětinky dostaly přes hrdlo. Popisuju to prapodivně, ale chápete, že jo?

Při prvním dojmu jsem si povzdechla i nad samotným kartáčkem. Nebo vlastně gumovými štětinkami. Nemám tenhle typ aplikátoru ráda, protože mi většinou dělá z řas tenké chudáčky, nebo na ně nepřenese ani ždibek barvy. Anebo mi brvy slepí. Takže jsem si od řasenky od prvního otevření neslibovala nic. Ale… překvapila mě.

Physicians Formula Organic Wear BB řasenka Ultra Black
Kosmetika Physicians Formula
Physicians Formula Organic Wear BB řasenka Ultra Black

Aniž bych kartáček při vyndání jakkoli otírala o hrdlo lahvičky, okamžitě jsem začala malovat řasy více vykrojenou částí s kratšími štětinkami. Řasenka každou řasu krásně prodloužila, natočila a obarvila do temně černé. Aniž by je slepila. Vlastně mě docela šokuje, že mi na řasách navzdory očekávání nezůstávají žádné cucky, ani drobky, přestože kartáček vypadá, že nabírá barvy až moc. Druhou stranou kartáčku (kde jsou delší a hustější štětinky) pak řasy ještě 1-2x pročesávám. Čímž se od sebe oddělí i ty nejmenší řasičky a vypadá to, že mám řas minimálně o třetinu víc. A delší. Zajímavé!

Celkové dojmy z řasenky

Během dne se řasenka nedrolí, ani neobtiskává. Ani jsem nikdy nenašla žádné šmouhy pod okem. Odlíčit jde micelárkou perfektně a ještě se mi nestalo, že bych ráno pod okem objevila byť jen náznak řasenkové šmouhy.

Čili mé závěry… Řasenka je opravdu skvělá. Řasy prodlouží, natočí, zahustí, dokonale obarví, nedrolí se, neobtiskává, nerozmazává… A přesto mě na ní něco rozčiluje a nemůžu se dokopat po ní sahat častěji a nevím proč. Jestli tohle není důkaz, že jsem divná, pak už nic :-)

Organic Wear peeling na rty s šípkovým olejem Rose

Jestli milujete výrazné rtěnky a často vás trápí šupinkaté rty, pak si ošéfujte dvě věci – víc pijte a používejte peeling na rty. To první by mohlo eliminovat příčinu, to druhé vyřešit následky.

A že vás bude peelingování bavit, o tom vůbec nepochybujte. Zvlášť v případě, že sáhnete po kelímku, jehož obsah voní víc, než půl cukrárny a budete mít chuť ho sežrat! Doslova. Peeling je po vůni taky Sojový suk, ale mnohem sladší a medovější. I kousek mléčné čokolády bych tam našla, kdybych se jooo zasnila. Neuvěřitelná kombinace ingrediencí, kterou bych si s chutí namíchala místo nedělního zákusku po obědě! Úžasně mlsné!

Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Kosmetika Physicians Formula
Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Hypoalergenní dekorativní kosmetika

Použití je tuze jednoduché. Peeling nanesete pomocí špachtličky na rty a bříškem prstu jemnou kůžičku opatrně masírujete. Stačí chvilka. Za půl minutky nemáte co dělat. Jo a netlačte, protože kůže rtů je tenká, tak ať nenaděláte víc škody, jak užitku. Není to jako škrábat si paty :-) Poté peeling setřete papírovým ubrouskem. Na rtech vám díky obsaženým olejům zůstane tenká vrstva, která zabrání vysušování a vy budete mít pocit, že jste použili ukrutně dobrý balzámek. Vlastně se použití peelingu hodí i těsně před rtěnkou, protože zmiňovaná vrstvička vám poslouží jako fajn podklad, díky kterému nebudou rty suché.

Já už jeden peeling doma mám od Sante a je sice perfektní, ale tenhle je ještě o dost jemnější, chuťově nepřekonatelný a silně funkční. A díky mikromnožství, které na jedno peelingování spotřebujete, vás kelímek dost možná ještě přežije. Za mě jednička s hvězdičkou!

Víceúčelová paletka Shimmer Strips All-in-1 Natural Nude

U paletky mám tolik rozporuplných dojmů, že doteď nejsem schopná říct, co si o ní myslím a jestli bych si ji kdy koupila i “za svoje“. Zkusím to shrnout a vyberte si z postřehů, co je pro vás důležité.

Mám u balení nutně pocit, že je schizofrenní. Na jednu stranu se mi líbí ta promáklá část se zrcátkem. Poněvadž super schovka, že jo. A zrcátko se hodí. Na druhou stranu mě silně irituje představa, že tam uklidím použitý štětec a zrcátko si zašpiním a moje autistická část z toho chytne nerva.

U přední části jsem se zaradovala nad množstvím odstínů (12) a napadlo mě, že je super, kolik barev mám v kompaktním balení na výběr. Zároveň je mi ale záhadou, jak na tak maličké stínečky uživím velký placatý štětec, který byl v paletce přibalený… (molitanovou “paprčku” vůbec nepovažuju za použitelnou). S tím bych měla nabrat leda celý pruh barvy, ne…? Ale to je právě další zádrhel! Nenaberu vůbec nic. Přiložený štětec je pro tenhle produkt nepoužitelný. Má tak tuhé a tvrdé štětiny, že stíny nejenže nenabere, ale on je rozryje a rozpráší všude okolo. Když ale stíny naberu prstem, nebo jemnějším chundelatým štětcem, jdou barvy dokonale přenést na kůži, jsou překrásně pigmentované a nepráší.

Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Kosmetika Physicians Formula
Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Hypoalergenní dekorativní kosmetika
Physicians Formula Víceúčelová paletka Shimmer Strips All-in-1 Natural Nude

Celkové dojmy z paletky

Takže to zhodnotím takto. Ten produkt je sám o sobě perfektní. Pigmentace barev je nejlepší, co jsem kdy viděla. Stíny můžete využít na očka, ale mně příliš dlouho nevydrží a po 2-3 hodinách se slijí – leda je zkusit s podkladovou bází, kterou momentálně žádnou nemám. Fungují také jako rozjasňovač na tváře a pod obočí – mé nejčastější využití. Popř. v hodně jemném poprašku na celý obličej. Případně s nimi můžete vymalovat i linku těsně nad horními řasami. Ve všech případech budete z odstínů nadšení, protože jednotlivé barvy jsou tak jemňoučce namleté, že nerozeznáte jednotlivé třpytky a zaregistrujete jen jednolitou zář. Skoro bych to přirovnala k perlám od Guerlain.

Voděodolný gel na obočí Medium Brown

Už jste se někdy probudili s pocitem, že dneska nepotřebujete ani ždibek vylepšení a můžete nechat veškerá malovátka spát? Já jo. X krát. A vždycky to byla past! Kdykoli jsem do ní spadla, čekala mě během dne otázka, jestli mi náhodou není špatně, nebo nejsem nemocná. Ne, jsem v pohodě. Jen jsem nepoužila řasenku. Anebo pár tahy nezvýraznila obočí. Toť vše. Žloutenku, ani 3 v krvi nemám.

Takže se vždycky snažím (i ve spěchu) na obličej “něco hodit“, i když zrcadlo tvrdí, že to není nutné. Řasenka je jasná, to je otázka pár vteřin. No u obočí pořád bojuju. Teoreticky vím, jaký tvar mám tužkou vykreslit, abych vypadala, že jsem nic nepoužila a takhle pěkné “obočko” mám odjakživa. Ale celou akci bych u sebe přirovnala k malování očních linek. Někdy se mi povedou vyložené nádherné, že je mi skoro líto je večer odlíčit. A jindy jen nevěřícně kroutím hlavou, co jsem si to proboha na ten obličej namalovala. A musím začat znovu.

Voděodolný gel na obočí Medium Brown
Physicians Formula Voděodolný gel na obočí Medium Brown
Physicians Formula Voděodolný gel na obočí Medium Brown
Physicians Formula Voděodolný gel na obočí Medium Brown
Physicians Formula Voděodolný gel na obočí Medium Brown

V 99% případů používám na obočí strouhací tužku od Catrice. Osvědčená klasika. Nedávno jsem zkoušela i jeden parádní kousek od Chanel, ale v momentě, kdy jsem se rozhodla migrovat z černé barvy vlasů na zrzavou hennu, bylo třeba změnit i barvu na obočí. Teď si frčím spíš na hnědé. A jelikož k smrti ráda testuju cokoli nového, sáhla jsem i po voděodolném gelu na obočí. Protože ze všech stran slyším, že když se s ním naučíte pracovat, je úprava obočí otázkou několika sekund a drží vám pěkné celý den. Kdo by nechtěl, že jo.

Celkové dojmy z gelu

Zkrátím to takhle. Barva gelu je v pohodě. Voděodolnost můžu potvrdit už jen tím, že jsem gel zaboha nemohla dostat z ruky, když jsem si ho mázla na kůži při focení. Pomohl až peeling. Co mi ale dělá vrásky, je ten aplikátor. Nejsem schopná se s ním naučit pracovat, aniž bych si na obličeji vyrobila “brežněva“, nebo roztřepené udivené oblouky. Zkoušela jsem otírat štěteček do bezvědomí a nabírat jen mikromnožství barvy. Malovat jen špičkou. Nebo celou rovnou ploškou. Ale mně to prostě nejde. Myšlenka gelu na obočí se mi hrozně líbí (hlavně nemusíte strouhat tužku!) a věřím, že je to fakt rukama. Máte někdo fígl, jak na to? :o)

Kosmetika Physicians Formula – celkové dojmy

BB krém je suprový. Ten bez debat potřebujete. Řasenka stojí taktéž za pozornost a je VELMI dobrá, ač mezi námi nepřeskočila ona pověstná zamilovaná jiskra. “Chutňučký” a voňavý peeling na rty je věc, kterou si koupíte jednou, vydrží vám do důchodu a pokud používáte rtěnky, rozhodně ho uživíte a bude se vám líbit. U paletky se mi strašně líbí obsah jako takový, který je fantastický.

Ale za tu cenu bych chtěla i obal a štěteček, ke kterému nebudu mít výhrady a nebudu z nich mít tak rozporuplné dojmy. A gel na obočí? Ano, pokud s tímto typem produktu umíte pracovat a máte s ním zkušenosti. Anebo hodně motivace a nadšení se to naučit. Asi si gel zabalím na cesty a nevezmu si náhradní tužku na obočí. A bude to :-D

Co vy a značka Physicians Formula? Znáte? Používáte? A čím si malujete obočí? :-)

Komentáře: 3

  1. Lucie Lucie 8 srpna, 2019

    Jééé Bebe to jsou hezká malovátka, ta od PF. Já bych ráda vyzkoušela ten jejich proslulý bronzer :) Jinak na obočí používám teď nejčastěji gel Ka brow od benefitu, nebo nějaký barevný stín. Mám ráda když je moje obočí pokaždé jiné, tak proto si ho vykresluji třeba červeným stínem….

    Je mi líto že se Ti ztratily fotky! U tak krásného blogu? To bych byla mrtvá…

    • Bebe Bebe Autor | 8 srpna, 2019

      Luci, ty bronzery jsou vyloženě umělecká dílka! Moc pěkňučké! Akorát se obávám, že v mém případě by to skončilo tak, že bych je na poličku chodila obdivovat a bála bych se do nich sáhnout štětcem :-))
      A z Instagramu moc dobře vím, že ty se barviček nebojíš a potichu Tě za Tvou fantazii obdivuju! Co umíš vykouzlit třeba s paletkou stínů, to je pro mě neuvěřitelné! :-) Já jsem pravý opak a vrchol barevného líčení je pro mě výrazná rtěnka :-)
      Jop, z těch fotek mě málem škráblo a doteď občas vzteky něco nakopnu, ale postupně to dávám dohromady. Však nejde o život, tak co :-)
      Bebe

  2. Ivka Ivka 19 srpna, 2019

    mám řasenku taky, krásně řasy prodlouží, ale co fakt ne je, že se neuvěřitelně obtiskává, toto pole recenzí, co jsem si zpětně přečetla dělá hodně holkám pro mne jediné a největší mínus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít