Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka (recenze)

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka

Pro svou “malovací rutinu” mám dva režimy, které se střídají velmi nepravidelně, silně nepředvídatelně, ale přesto s absolutní jistotou. V tom prvním po ránu absolvuju klasickou péči, která sestává z vyčištění pleti, tonizace a pečujících produktů. Sestavu obměňuju podle nálady, roční doby a samozřejmě věcí, které zrovna bedlivým okem sleduju a zkouším kvůli budoucí recenzi. Následuje líčení očí a obočí, přičemž jednoduše namaluju řasy, pročešu a zvýrazním obočí a nazdar. Ani BB, ani korektor – nic dalšího nepoužívám. Tuto variantu zařazuju v případě, že je venku horko k zalknutí. Nebo se chystám dlooouho cestovat a vím, že budu během dne potřebovat obličej kvůli klimatizaci určitě nakrémovat a osvěžit.

Režim č. 2

Ten začíná také důkladným opečováním. Pokračuje BB krémem a korektorem, vylepšením obočí ve stylu “takhle jsem se narodila“, namalování oční linky a někdy i jemných stínů. Nesmí chybět řasenka a pár “ťupnutí” velkým štětcem s tvářenkou. A hotovka. Zní to složitě? Ale kdeže! Celé je to otázka pár minutek – účelem totiž není stvořit si z obličeje omalovánky. Vždy a za všech okolností musí výsledek vypadat nenásilně a přirozeně (což ale nevylučuje červenou rtěnku!). Jako kdybyste si obličej vylepšili jen tak mimochodem za pochodu s kapesním zrcátkem. Ideálně by nikdo neměl poznat, jak se vám třepala ruka ve chvíli nejvyššího soustředění, když jste si s vyplazenou špičkou jazyka malovali linky. A o tom to je :o)

K tomu je ale třeba mít takové malovací vybavení, které vám dokonale pasne do ruky a vy nebudete muset řešit blbosti, jako rozmazávající se řasenku, drolící se BB krém/makeup, nebo obtiskávající se linky. Nenene. Použít a jít. Žádné stresování s tím – na to nikdo nemá čas!

A abych tady jen neplýtvala písmenky a stránkami, samozřejmě vám dnes ukážu, co všechno jsem v poslední době ze základních malovacích pomocníků vyzkoušela a jaké to bylo. Do testu jsem tentokrát zahrnula prodlužující řasenku Alcina, tekuté oční linky Dr. Hauschka, vyživující a fixační gel na řasy a obočí Dr. Hauschka, pudr na obočí Alcina, štěteček na obočí Alcina a trio očních stínů Dr. Hauschka.

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka

Alcina – prodlužující řasenka Amazing Lash, odst. 010 Black

Řasenku jsem si pracovně překřtila na “linkovou”. Proč? Používáte tekuté linky? A taky je malujete předtím, než řasy pročešete řasenkou? Já ano. Protože si neumím představit, dělat to obráceně. Akorát že když si nejdřív namaluju linky, tak jakákoli další řasenka mi z řas udělá jakési tenké chcípáčky. Tahle od Alcina ale ne. Řasy od sebe nádherně oddělí, zvýrazní je každou zvlášť a vypadá to dokonale. Přemýšlím, jestli za to může samotná konzistence řasenky, nebo spíš umělohmotný kartáček bez obvyklých huňatých štětin.

Přiznám se, že raději mám řasenky s klasickým kartáčkem, ač mi i ty s umělohmotným dělají hezké řasy. Pokud mám ale namalované linky, vždycky pak sáhnu po zubatém kartáčku z umělé hmoty. Nějak si s linkami rozumí líp.

Dojmy z testování

Za celou dobu, co Alcina řasenku používám, se mi nestalo, že bych pod očima našla večer byť jen sebemenší rozmazaný stín. Nic takového. Řasenka se neobtiskuje, nerozmazává a nedráždí oči. Akorát když slzím smíchy tím šíleným způsobem, kdy má člověk asi 10 vteřin na doběhnutí na WC, jinak si snad i učůrne… Tak to řasenka logicky nedá, poněvadž není voděodolná, to asi všichni chápeme :o)

Odlíčit jde řasenka tak snadno, až je mi to podezřelé! :-D Stačí pár tahů tamponkem s odličovačem a je fuč.

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

Dr. Hauschka – tekuté oční linky, odst. 01 Black

S očními linkami jsem měla ze začátku veliký problém. Chyba ovšem nebyla na straně produktu, ale na druhém konci aplikátoru – totiž ve mně. Zaboha jsem nedokázala najít polohu, ve které by se mi štěteček dobře držel v ruce a já mohla linku pohodlně vykreslit. Malovací tyčinka je poměrně dlouhá (aspoň na moje poměry) a pár cm navíc je při necvičeném zápěstí velmi znát. Jelikož je ale štěteček fantasticky úzký a nakreslíte s ním klidně i čárku tenkou jak řez nožem, bylo mi líto linky zatratit jen proto, že s nimi neumím pracovat. A tak jsem párkrát zatrénovala (a zase dílo odličovala), až se mi konečně podařilo najít správný chmat. Zjistila jsem, že to chce jen šikovně opřít špičku malíčku o tvář, aplikátor chytit ukazováčkem a palcem a trošku si ho opřít o prostředníček. Zní to komplikovaně, ale opak je pravdou a na úchop si rychle zvyknete.

Líbí se mi, že linky jsou černočerné a pohlcují snad i světlo žárovky :-D Kreslí se s nimi velmi přesně a není problém vymalovat tenoučkou mikrolinku jen podél řas, nebo výraznější linku, která k vašim očím přitáhne pozornost širokého okolí. Moc se ale neflákejte s malováním – linka vcelku rychle zasychá. Na druhou stranu – je to výhoda v případě, že spěcháte a potřebujete ještě rychle nalíčit řasy, párkrát zamrkat a utíkat.

Dekorativní kosmetika
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika
Dekorativní kosmetika

Výsledky z testování

Ač linky nejsou voděodolné (aspoň se na obale nic takového nepíše), označila bych je za VELMI trvanlivé. Celý den se vám z oka nehnou. A to i v případě, že budete slzet, jedno z jakého důvodu. To už se vám spíš rozmázne řasenka a vyštípe vám oko, než aby se byť jen o kousíček rozmazala linka. S čímž jde ruku v ruce kapku zdlouhavější odličování. Nebo takhle – jde to snadno, ale je třeba se vyloženě soustředit na oblast těsně kolem řas. Odtamtud jde linka odlíčit hůř.

Snad kromě nutnosti si trošku potrénovat nanášení (které jsem zvládla na jedničku – se musím pochválit), na linkách neshledávám sebemenšího nedostatku. Jsou fantastické a klidně bych si je pořídila znovu!

Dr. Hauschka – vyživující a fixační gel na řasy a obočí, odst. 00 Translucent

Původní plán byl jasný – používat gel večer po odlíčení na řasy a obočí. Protože obsahuje rostlinné výtažky a olejíčky a taková věc se pro výživu řas a obočí vždycky hodí. No… Vydrželo mi to jeden den. Na řasách nemá gel absolutně žádný účinek (a to ani jako podklad pod řasenku) a s růstem obočí vlastně helfnout taky nepotřebuju. Ať žije nerozhodnost. Co s gelem tedy? Geniální využití jsem mu vymyslela!

Obočí si zvýrazňuju buď tužkou, nebo stínem. Podle nálady. Někdy mám období “už nikdy stín”, jindy po tužce nesáhnu třeba dva měsíce. Je to různé. V obou případech ale vždycky řeším, jak to udělat, aby obočí zůstalo hezky učesané jedním směrem a nevypadalo, jako když střelí do vrabců. Ač hezky vystínovaných a vykreslených vrabců :-) S barevnými fixačními gely na obočí zacházet neumím, přestože jsem to několikrát trpělivě zkoušela. Tedy se nabízelo řešení v podobě průhledného fixátoru.

Výživa nejen k výživě!

A na to je právě Dr. Hauschka naprosto boží! Smířila jsem se s tím, že bílý kartáček časem získá světlouce hnědou barvu (na funkci to nemá žádný vliv) a používám ho na pročesání obočí buď před malováním, nebo po. Anebo obojí. Obočí získá na první pohled upravenější a pěstěný vzhled. Ale ne v tom smyslu, že jste strávili u zrcadla půl dne. Jestli totiž něco z duše nenávidím, jsou to mega slimáci s okraji ostrými jak podle pravítka, které si ještě někdo vymaluje ideálně fixou pomocí jedné souvislé linky. Anebo si kraje obočí nakreslí hranaté. Eh… [rozpačitý smajlík].

Jinak obočí po použití gelu není nějak ztvrdlé, nebo obalené gelovou hmotou. To vůbec. Vypadá hezky měkce. Jak ho učešete, tak je. A drží.

Dr. Hauschka - vyživující a fixační gel na řasy a obočí, odst. 00 Translucent
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Dr. Hauschka - vyživující a fixační gel na řasy a obočí, odst. 00 Translucent
Dr. Hauschka - vyživující a fixační gel na řasy a obočí, odst. 00 Translucent
Dr. Hauschka - vyživující a fixační gel na řasy a obočí, odst. 00 Translucent

Jo a abych nezapomněla – jako bonus hauschkovský gel i nádherně voní! Já bych v tom hledala směs přezrálé meruňky a pelargonie. Ve složení je položka “fragrance” (vůně) označena hvězdičkou s odkazem, že je tvořena směsí esenciálních olejíčků. Přesný poměr je nejspíše tajemství šéfa kuchyně. Ale voní to úžasně, to bez debat!

Složení

Zajímají vás další položky ze složení? Je to například extrakt z puchratky kadeřavé (mořská červená řasa), extrakt z listů zederachu (tropický strom), extrakt z listů čajovníku čínského, hektorit (měkký bílý minerál), nebo extrakt ze světlíku lékařského (bylinka na oči). Zajímavý mix!

Alcina – pudr na obočí Perfect Eyebrow, odst. 020 Greybrown

Od gelu se přímo nabízí téma stínu na obočí, když už jsem ho v předchozích odstavcích sama nakousla. Vybrala jsem si jeden kousek od značky Alcina v odstínu 020 greybrown (čili “šedohnědý). Jestli někdo z vás hledá stín na obočí k tmavým vlasům, který v sobě postrádá jakýkoli náznak teplé barevné palety, mohli byste radostí zaplesat právě nad touto barvou! Žádný zrzavý podtón se nekoná, tedy k hodně tmavým vlasům (a vlastně i černým) je to vyloženě paráda!

Alcina - pudr na obočí Perfect Eyebrow, odst. 020 Greybrown
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Alcina - pudr na obočí Perfect Eyebrow, odst. 020 Greybrown
Alcina - pudr na obočí Perfect Eyebrow, odst. 020 Greybrown
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka

Balení je echt dokonalé a když si ho přihodíte do kabelky (nebo na cesty), nepotřebujete k němu vlastně už nic. Kromě kartáčku na pročesání teda, ať zas nekecám. Ale pokud se bavíme čistě jen o vystínování obočí, najdete v krabičce vše, co potřebujete. Šikovný mini zkosený štěteček, stín i silně použitelné zrcátko. Ten typ balení, u kterého když vypotřebujete stín, buď si tam přikoupíte další, nebo budete krabku používat jako zrcátko.

Alcina – štětec na obočí

Ačkoli má v sobě Alcina stín mini štěteček, se kterým obočí hezky vymalujete, v pohodlí domova není od věci sáhnout po pohodlnější variantě s delší rukojetí. Protože je to rychlejší. Zkosený dlouhý štětec je o facku širší, než jeho mini varianta a také tužší, řekla bych. Obočí s ním vykouzlíte dokonalé a během pár tahů.

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka

Dr. Hauschka – trio očních stínů, odst. 04 Sunstone

Stejně jako u obočí, kdy na střídačku preferuju stín nebo tužku, i u očí dělím období na “bez stínů nemůžu být” a “dejte to pryč, vždyť je to otrava”. Momentálně existuju na 80% v období prvním a je to díky mini stínové paletce s nejoblíbenějšími (a pro mě nejvyužitelnějšími) barvami na oční víčka, které jsem vůbec mohla najít. Ostatně, co jiného chcete k barvě očí při kombinaci “zelené rámování, žlutý podklad a hnědý střed” najít, že jo? To si nestěžuju, aby bylo jasno. Svou barvu očí bych neměnila za nic na světě! Jen je legrace, když se vás někdo na barvu zeptá a vy nevíte, co mu vlastně odpovědět.

Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka
Líčení očí a obočí od Alcina a Dr. Hauschka

1. béžový – jde o studený světlý stín, který má cca 60% schopnost krytí. Kdybyste vedle sebe dali make-up a BB krém, stín je to druhé. Barva je hodně světlá a dokáže nenápadně sjednotit oční víčko. Jemně zakryje žilky, nebo vyrovná tmavé stíny kolem očí. Stín má v sobě drobné zlaté třpytky, které jsou viditelné při hodně blízkém zkoumání v zrcadle, jinak ne. Vlastně bych stín přirovnala k efektu, který umí oblíbené Meteority Guerlain. Dokonce jsem párkrát využila stín i na zakrytí kruhů pod očima. A jelikož chlap nic o pandích očích neříkal pár dní po sobě, předpokládám, že to bylo v pohodě :-D

2. růžový – něžná pudrová růžová, s nenápadným zlatým nádechem. Vůbec bych se nebála tento stín použít i místo tvářenky. Je někde na půli cesty mezi tvářenkou a rozjasňovačem, přičemž v sobě nemá žádné viditelné třpytky. Obsahuje jen jednolitou nazlátlou zář. A je to stín, který používám úplně nejčastěji. Jedna z nejhezčích růžových, které v malovacím šuplíčku mám!

3. hnědý – extra sametový matný stín, který v sobě vede takřka neznatelný rozjasňující podtón, podobně jako jeho růžový bráška. Na první pohled si toho nevšimnete, ale když se na stín na kůži podíváte z jiného úhlu, efekt zaznamenáte. Stín můžete využít jak na celé víčko, tak na vykreslení měkké linky (namísto té tekuté). Zkoušela jsem vystínovat i obočí. Ale jelikož má barva teplý podtón, není to k mým černým vlasům ono. Alcina stín na obočí je v tomto sázka na jistotu.

Trvanlivost stínů

Ohledně trvanlivosti stínů – pokud nepoužiju podklad, za pár hodin mi stíny udělají na očním víčku slitou linku (ač díky tlumeným barvám nepříliš výraznou). Ale prostě tam je. Jestli máte se sléváním do linek problém u stínů obecně, tohle rozhodně nebude výjimka a podkladová báze bude nutnost.

Abych to dnes nějak chytře shrnula – mám poslední dobou jakousi extra šťastnou ruku při výběru věcí na testování. Dneska ale budu jen chválit, protože mě výběr tuze baví. Veškerou kosmetiku Dr. Hauschka i Alcina používám ráda a nenapadá mě nic, co bych jí vytkla. A třeba v tom stínu na obočí už se mi pomalu ale jistě rýsuje drobná prohlubeň, i když to s množstvím nanesené barvy nijak nepřeháním. Ale když něco používáte denně… Tak to musí být znát, no :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít