Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Dekorativní kosmetika L’Oréal: Pozor, zkrášlujeme! (11 recenzí)

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L’Oréal

Umíte si představit, že přijdete do drogerie, stoupnete si k regálu s jednou značkou a baj očko si povybíráte všechno, co vás zaujme? Já to takhle udělala. Online. V Elnino. A v tom virtuálním regálu byla dekorativní kosmetika L’Oréal. Čistě ze studijních důvodů jsem vzala průřez toho, co L’Oreál v líčení nabízí. Abych měla přehled. Vůbec s tím nesouvisí fakt, že jsem hamoun chamtivá a nejradši bych si barák zaskládala kosmetikou až po strop. Nene… :-D

Chtěla jsem vyzkoušet všechno, od stínů, řasenek, přes make-up až po rtěnky. A dojmy? Různorodé, řekla bych. A narazila jsem taky na pár věcí, které budete nutně potřebovat!

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L’Oréal

Rtěnka Glow Paradise

Výrazné rtěnky jsem si oblíbila poměrně pozdě. Ale o to přirozeněji a upraveněji se v nich dneska cítím. A na 100% souhlasím s tím, že svět je hned krásnější, když vyrazíte do ulic s červenými rty. Nude a nenápadné odstíny jsem postupně ze zásob vyřadila úplně, protože jsem si v nich přišla taková nijaká, nebo jak to říct.

Nejpohodlnější rtěnky na světě

Rtěnky z řady Glow Paradise jsem si vybrala hned dvě. A to nádherný morušový odstín 353 Mulberry Ecstatic Sheer a veselou rudou 350 Rouge Paradise Sheer. Obě rtěnky jsou na rtech velmi, ale VELMI pohodlné. Vnímáte je jako balzámek. Rty příjemně zvlhčí a ošetří a zároveň „zesametovatí“. Jakože když rty promnete mezi sebou, tak se vám k sobě nepřilepí, ani necítíte náznak suchosti. Jsou hedvábné a saténové. Pocit komfortu při nošení je 10/10.

Trvanlivost není úplně nejdelší vzhledem k tomu, že rtěnka je spíš balzámové konzistence. V tomto případě se dá říct, že za neuvěřitelné pohodlí se platí výdrží. Jídlo rtěnka nepřežije vůbec, pití se jakž takž dá. Tak jako tak ji ale poopravte. Budiž jí aspoň přičteno k dobru, že se vytrácí najednou a nedělá mi na rtech nepravidelné mapy.

Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Moje dojmy

Co se mi na obou odstínech moc líbí, je finish. Rty působí svěže a na pohled jsou vlhké a šťavnaté. U odstínu 350 to vypadá, jako kdybyste si na rty nanesli přezrálou rozmačkanou jahodu. Odstín 353 je stejně ovocně mlsný, jen si jahody vyměňte za moruše (inteligentně jsem odstín 353 zapomněla vyfotit – musím doplnit!).

Hodnocení? Jde o vzhledově nádherné rtěnky s věrnými ovocnými odstíny a budou slušet většině z vás. Pohodlí při nošení je nepopsatelné a návykové. Pokud rtěnky nenosíte, protože vás irituje vysušující a pnoucí pocit, zkuste tyhle Glow Paradise. Jedinou nevýhodu vidím ve výdrži, která není nijak oslňující. Navzdory tomu rtěnky nosím ráda, i když je musím během dne opravovat.

Sjednocující make-up True Match Super-Blendable Foundation

Ode dne, kdy jsem učinila velký objev a zjistila, že mám světlý odstín pleti se žlutým podtónem, stal se ze mě profík při výběru dekorativky. A make-upy, BB krémy, korektory a pudry si vybírám vcelku suverénně.

Make-up True Match je po dlouhé době klasický zástupce svého druhu, kterého jsem si pořídila. Většinou testuju BB krémy, nebo lehčí tónované krémy. Make-up jako takový se u mě objevuje zřídka. A tak jsem byla dosti zvědavá.

Odstín

Odstín 1.D/1.W jsem trefila na jedničku. Mé pleti sedí jako druhá kůže a ani s lupou byste nepoznali, že na obličeji něco mám. Nádherně mi splynul s pokožkou. Akorát tomu dávám tak měsíc maximálně a bude na mě odstín 1W světlý. Což by mi ani tak nevadilo, protože vím, že stačí pořídit kámoše v podobě 2W a bude to sázka na jistotu. Pro jistotu, že by to z výše uvedeného nevyplynulo: mám světlou pleť, která se opaluje do bronzova a má žlutý podtón. Tedy teplý. Proto hledám u make-upů slůvko „warm“ a jako čert kříži se vyhýbám všemu co jde do růžova, tedy „cool/cold“, nebo „neutral“. Pro upřesnění :-)

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
odstiny
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Bez jakéhokoli filtru, nebo úpravy. Mám na sobě jen make-up, žádný rozjasňovač, tvářenku, řasenku, nic. Ten make-up je prostě boží! Kryje i kruhy pod očima, aniž by na obličeji vyrobil nepřirozenou masku, nebo mrtvolný výraz. Lepší make-up jsem neměla. Nikdy.

Moje dojmy

Make-up True Match má klasické skleněné balení s pumpičkou, která suprově dávkuje jakékoli (i mini) množství. Určitě nezapomeňte lahvičku před používáním protřepat. Make-up je dost tekutý, výborně se roztírá a dobře s pletí splývá. Je až zarážející, jak dobře make-up kryje, aniž by ale vytvářel dojem nepřirozené masky. Já s ním v pohodě zakryju i kruhy pod očima, nebo pihy. To druhé nedělám, jen jsem testovala krytí. Make-up skryje všechno, co potřebujete a přitom zanechá pleť projasněnou a zdravě lesklou. Dá se i skvěle vrstvit, aniž by mapoval, nebo dělal jinou neplechu.

Za mě je to asi nejlepší make-up, jaký jsem kdy testovala. A kdybych si někdy potřebovala make-up koupit, šla bych najisto pro tento. Je vynikající!

Tip pro majitelky suché pleti: dejte si pozor, abyste neošidily pleťovou péči. Make-up neodpouští špatně připravenou pleť. Pokud kašlete na čištění, krémování a tak, spláčete nad výdělkem. Make-up zvýrazní šupinky a suchá místa. Pokud se pleti věnujete poctivě, nic takového vám nehrozí. Já používám každé ráno i opalovací krém a mažu make-up až na něj.

BB krém Age Perfect BB Cover

Top. Top strop. Odstín 03 Light Sesame je snad přirozenější, než moje vlastní barva pleti. Což mě přivádí k poznámce – dejte si na správném výběru podtónu dost záležet. Protože když ho netrefíte, budete vždycky vypadat divně a nemocně. Osobně vyzkoušeno. Když jsem na sebe zkusila naplácat BBčko s růžovým podtónem. Vypadala jsem velmi zvláštně…

Ve srovnání s make-upem BB krém kryje na 100%. Ani na kruhy pod očima ho nemusíte vrstvit. Skryje je okamžitě. Konzistenci má poměrně řídkou a je potřeba s tím počítat, než otevřete víčko. Vlastně mi BB krém připomíná tekutější korektor.

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Dekorativní kosmetika L’Oréal

Nelekejte se, pokud bude BB ihned po rozetření na pokožce divně sedět a nevstřebá se. Dejte mu 20 vteřin. Splyne s pokožkou tak věrně, že nebudete vědět, kde jste ho naneseli a kde ne. Okamžitě vyhlazuje pleť a zjemňuje ji. Dá se i v pohodě vrstvit, aniž by na pleti vytvářel mapy. Jo a ještě jeden detail – mám ve srovnání s make-upem pocit, že BB na pleti působí výživněji. Ne, že by se pod ním člověk potil, nebo tak. Ale je pro mě subjektivně malinko těžší, nebo jak to popsat. Přesto ale dost pohodlný.

Tvářenka True Match Le Blush

Stejný případ, jako výrazné rtěnky. Ve chvíli, kdy objevíte kouzlo tvářenky, svět už nikdy nebude jako dřív. Stačí dodat tvářím malinko barvy a vypadáte úplně jinak. Zdravěji a rozzářeněji. Ale tak nějak nenásilně. Jako kdybyste si vzpomněli na poslední vydařené rande a trošku vám u toho zrůžověla líčka. Nebo po návratu z delší procházky. Trochou růžové na tváře nikdy nic nezkazíte!

Já se rozhodla vyzkoušet odstín 120 Rose Santal, což je taková něžná starorůžová. Navzdory označení barvy vám ale rozhodně roky nepřidá – ba právě naopak. Navíc nositelku pasuje na nevinné stvoření, které je potřeba opečovávat a hýčkat. Se vždycky hodí :o)

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Dekorativní kosmetika L’Oréal

Tvářenka při nanášení nepráší a nemapuje. Výborně se vrství a odstín je přirozený a jemný. V balení je i placatý štětec, se kterým se tvářenka skvěle nanáší.

Řasenka Lash Paradise

Černohnědý odstín Black Brown je ideální pro přirozené zvýraznění řas, pokud chcete něco méně tvrdšího, než je klasická černá. Já po černohnědé sahám ve dny, kdy mám náladu na jemnější líčení ve stylu „takhle jsem se probudila“ (a strávila půl hodiny u zrcadla, ale to už nikdo vědět nemusí). Kombinuju černohnědou řasenku k béžovým a světlehnědým stínům (nebo nechám víčka úplně bez stínů).

Docela mě fascinuje kartáček. Klidně bych takovýhle typ dala povinně na všechny řasenky! Je klasicky hustě štětinkový, ale uprostřed mírně projmutý, jako kdyby kopíroval tvar oka. Fantasticky se s ním maluje! Řasy krásně rozčeše, neslepí a pozvedne. Během dne se nerozmazává a nedrolí. Nedráždí oči a netvoří pod nimi stíny.

Rozhodně bych po téhle řasence sáhla znovu, protože jí nemám absolutně co vyčíst. Perfektní řasenka, která „řasenkuje“, jak má – 10/10.

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Řasenka Volumissime Royale

Stejný případ, jako černohnědá kolegyňka o pár řádek výš, je i řasenka Volumissime Royale v odstínu Black. Kartáček je rovně střižený, s hustými štětinkami, které jsou kříženy přes sebe. Díky tomu se tahle řasenka hodí hlavně pro ty z vás, které to s řasami moc nevyhrály a mají je řídké nebo krátké. Pokud je potřebujete nabarvit a zvýraznit i ty nejmenší a nejdrobnější řasy, tohle bude ten pravý pomocník! Chytne a nabarví snad i to, co tam není.

Barva je nádherně sytá a výrazná, kartáček řasy pěkně oddělí a zvýrazní. Dá se s ním skvěle vytočit i v koutku oka a vymalovat tak všechno, co je potřeba. Řasenka řasy neslepuje, nerozmazává se a nedrolí se.

Můžu doporučit všemi dvaceti, je to skvělý kousek. A pokud bych měla volit mezi touto Volumissime Royale a černohnědou Lash Paradise, asi bych skončila jako v Sophiině volbě. Rozdíly jsou minimální, benefity 10/10.

Oční stín Age Perfect Cream Eyeshadow

Óóóó, tohle bylo něco už při prvním rozbalení! Jako čekala jsem, že mi bude bronzovo/zlatý odstín 06 Precious Bronze slušet. Ale že mi až takhle vytáhne barvu z očí, to by mě ve snu nenapadlo. Je to překrásná jednolitá bronzová záře, kterou jako kdybyste si ulovili v červenci na letní dovolené v prosluněném letovisku u moře. Naproti tomu odstín 02 Opal Pink je citelně něžnější a jemnější. A pokud zrovna nutně potřebujete ultra nevinný look a pohled plaché laně, zkombinujte tento stín s tvářenkou 120 Rose Santal. Úspěch zaručen. Ani na finančním úřadě na vás nebudou křičet :-)

Konzistence

Přestože by se mohlo zdát, že stíny budou stejné, není tomu tak. Co do konzistence je bronzový citelně sušší. Růžový je více krémový. Oba nanáším prstem, protože nesnáším, když mám opatlaný štětec od krémových produktů. Dost blbě se to čistí a výsledek stojí za prd. Takže u mě vedou prsty – přejedu bříškem prstu po stínu, máznu na oční víčko a tradá.

Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal
Dekorativní kosmetika L'Oréal

Dekorativní kosmetika L’Oréal

Ve výdrží líčení u mě vede stín růžový. Bronzový se začne dříve slévat do linek. Jako není to nic výrazného, co by mi rvalo žíly, ale navečer už to tam prostě vidím. Růžový to neudělá vůbec, nebo mnooohem později.

Dejte si také pozor na vrstvení. U bronzového to ani nezkoušejte – vrstva se začne tak po půl hodině „trhat“, nedrží to a výsledek není pěkný. U růžového se vám to moc nepovede ani namalovat, protože se vám budou vrstvy po sobě posouvat. Hádám, že je to kvůli větší krémovosti barvy. A skončíte s flekatým víčkem. Stačí jedna tenká vrstva.

Oční stín Color Queen Oil Eyeshadow

Nebyla jsem si moc jistá, proč jsem si vlastně odstín 01 Unsurpassed Matte vybrala. Je světlý, tělový, neutrální a pudrový. Sakryš, proč já něco takového vzala? Jsem měla vlčí mlhu, či co?

Jak geniální tah to byl, hodit tohoto drobka do košíku, mi došlo, až jsem si začala hrát s ostatními stíny. Tento nenápadný matný drobek je totiž skvělý „uklízecí“ a „ztrácecí“ stín! Vlastně nejlepší, jaký jsem zkoušela. O co jde? Když si na víčka nanesete barevné stíny, potřebujete jim nějak zahladit okraje a zneviditelnit přechody. Jak? Právě takovouto ne/barvou.

Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie

Menším chundelatým štětečkem párkrát přejedete po očním víčku na hraně barevného stínu a voilá – výsledek líčení jak od profesionála. Nikde žádné nepravidelnosti, zbloudilé barevné drobečky, nebo ostré přechody. Moc užitečný pomocník, MOC!

Fixační gel na obočí Unbelieva Brow

Nevím, jak u vás, ale já když si trochu po ránu neupravím obočí, vypadám jako blázen. Totiž takhle – čím jsem starší, tím déle vypadám, že jsem se právě probudila a jsem většinu dne docela opuchlá. Pokud to nekompenzuju kávou a nedám do oběda aspoň 3 kousky. Což se málokdy povede. Takže se výraz „právě jsem se vylíhla a nevím, čí jsem“ prodlužuje třeba do 3-4 odpoledne.

Nejlepší produkty líčení z drogerie
Nejlepší produkty líčení z drogerie

Když učešu a pár tahy umravním obočí, najednou mi tvář něco rámuje a přidává minimálně 2 hodiny spánku. Je to divné, ale vážně to tak funguje. Nejčastěji sahám po tužce na obočí Ere Perez, nebo setu na obočí Catrice. A aby se mi obočko nepocuchalo a vydrželo tak, jak jsem ho pracně učesala, fixuju ho miniaturním kartáčkem a gelem v transparentním odstínu od L’Oréal. Gel je hodně řídký, kartáček bezvadně malý, roztomilý a přesný a obočí díky tomu vydrží pěkné celý den.

Závěrem

Málokdy se stane, že se nad vším rozplývám a chválím, ale i takové dny jsou. Dekorativní kosmetika L’Oréal je dosti boží a je těžké sáhnout vyloženě vedle. Spíš je to o tom, abyste vybrali odstíny, které vám budou pasovat. A když se tohle povede, máte vyhráno :-)

Nejlepší produkty líčení z drogerie

Dekorativní kosmetika L’Oréal

Co na dnešní výběr říkáte? A je pro vás těžké si vybrat správný odstín make-upu?

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít