Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol

Aktualizace 9 prosince, 2025

Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol

Arganový olej nepatří jen do koupelny, ale klidně i do kuchyně.
V článku popisuju bio kulinářský arganový olej Arganeol od Sagrada Natura — jak chutná, jak ho používám a proč má smysl ho brát jako funkční potravinu, ne jen exotickou raritu.


Chtěla bych vám dneska povědět o jedné zajímavé věci, kterou si momentálně leju na saláty, brambory, pečenou zeleninu, nebo třeba i rybu. A to o kulinářském BIO arganovém oleji, který jsem dostala na ochutnání z e-shopu Sagrada Natura. Víte jak – arganový olej na ksichtík známe všichni. Je to neuvěřitelně funkční záležitost proti vráskám, která vyživí a hydratuje i tu nejsušší pleť na světě. To samé vlasy. Miluju „argaňák“ a doma ho mám pořád! Ale do doby, než mi přišlo mailem info, jestli bych nechtěla ochutnat i verzi do kuchyně, jsem neměla tušení, že se dá i jíst!

Přišla mi čtvrtlitrová láhev z tmavě zeleného, na pohled skoro až černého skla. Nálevka klasická, jako třeba u olivového oleje, která je tuze praktická – obsah se s ní dá dávkovat téměř po kapkách.

Voňavá úžasnost od Sagrada Natura

Vůně oleje? Určitě výrazná. Ale naprosto úžasná! Něco mezi pytlíkem pražených mandlí a sáčkem čerstvě rozbalených oříšků. Pro mě je natolik zajímavá a návyková, že i teď při psaní mám nos mastný, kterak k láhvi pořád ňufám, abych byla schopná poznatky přenést „na papír“ nějak autenticky :-D

Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol
Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol
Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol
Sagrada Natura BIO arganový kulinářský olej Arganeol

Od závislosti vás dělí jediné sousto!

Chuť? Zkusíte jednou a jste ztracení. A máte zaděláno na závislost. Asi takhle – těch 250 ml jsem si šetřila. Můj chlap na tyhle olejové věci není, a tak si mastím jídlo jen já :-D Ale za necelé dva měsíce jsem ťukla o dno, ani jsem se nenadála! Nutno ale podotknout, že ani kapička nepřišla na zmar! Používala jsem olej hlavně na zeleninové saláty (nebo čerstvé nakrájenou zeleninu na talířku) a ryby.

Anebo jsem si kolikrát nakrájela čerstvý chleba nebo housku, na talířek nalila třeba lžíci oleje a pečivo do něj namáčela… Óóómňomňom! <3 Na teplou kuchyni jsem arganový olej zkusila jednou (samo, že byl výsledek vynikající a ještě mi krásně voněl barák!), ale upřímně – přišlo mi jako strašná škoda si cosi podobného plýtvat na vaření! Olej Sagrada Natura je totiž za studena lisovaný (z pražených jader Argánie trnité) a přijde mi, že takovou věc je zkrátka zvěrstvo prohánět vysokými teplotami na pánvi :-)

Celkové hodnocení

Opakovala bych se. Ten olej je FANTASTICKÝ! Chuťově něco neuvěřitelného, co musíte vyzkoušet! Zvlášť, pokud máte třeba problém dostat do sebe čerstvou zeleninu, ač vaše tělo po ní skučí jak žíznivý po vodě. Stačí si nakrájené kousky pokapat troškou arganového oleje a budete se hlásit o zeleninový nášup, to vám garantuju, jakože se já jmenuju já! :-D


🐞 PR produkt, který jsem si vybírala podle vlastního uvážení.
Následné hodnocení je vždy čistě na mně – nikdo mi neslibuje doživotní zásoby čokolády, ani vinný sklípek v Provence.
Nejsem chemik ani dermatolog. Jsem kosmetický nadšenec, který sdílí vlastní zkušenosti a postřehy z praxe.
Co sedí mně, může nesedět vám – berte moje zkušenosti prosím jako inspiraci, nikoli jako jedinou možnou cestu.