Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Recenze značky Lancaster: Skvělý letní krém s 6 recenzemi

Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)

V letním článku z půlky července se mi blogem mihla nová značka Lancaster. Z Monaka. V recenzi šlo o krém na prodloužení opálení, který sice stál pár desetikorun, ale z kůže stvořil hedvábné cosi, co jste měli nutkání otlapkávat pořád dokola a ujišťovat se, že jako ano, tahle hebká věc je odteď vaší součástí. Nadchlo mě to! A proto dnešní článek věnuju čistě jen této značce, abych ji prozkoumala blíž a zjistila, jestli šlo u krému o štěstí začátečníka, nebo jsem narazila na novou srdcovku. Zatím vás nechám ještě chvilku tápat, jak to dopadlo a mrkneme, co jsem zkoumání podrobila v posledních týdnech. K testování jsem vybírala z Elnino samé letní chuťovky, a to navzdory faktu, že si podzim letos se svým [antré] pospíšil a zabydlel se tu mnohem dřív, než jsme čekali. Lancaster velká letní recenze je tu!

Extra vymazlený letní výběr k testování

Letošní kosmetický rok je pro mě zatím ve znamení dvou zásadních objevů – naučila jsem se mistrně zacházet s bronzerem a konečně se mi podařilo do své ranní rutiny propašovat jako nezbytnou součást opalovací krém. A od toho se odvíjel můj výběr. Vyzkoušela jsem od Lancaster: BB krém s SPF50, tělový peeling před opalováním, bronzer s SPF10, zlatá slupovací maska pro rozjasnění a zpevnění pleti, samoopalovací sérum na obličej a tónovací kompaktní krém s SPF50. Člověku z toho SPF až oči přechází, viďte? :-)

Osvěžující BB krém s SPF50

V první chvíli jsem se upřímně lekla. TOHLE, že si mám dát na obličej? Ježišmarja, vždyť je to oranžovohnědé! Jak budu vypadat?!

Druhý dojem – ale zas to hezky voní. Jak intenzivní opalovací krém… Hmmmm, ona se ta věc dá docela slušně rozetřít a mizne hezky do ztracena. Tak že by…?

Třetí dojem – má to stejný barevný podtón, jako moje pleť. Když se víc opálím, můžu to použít samotné. Pokud se zrovna nebudu pohybovat v období “dovolená + 1 týden”, dá se to výborně míchat s opalovacím krémem. A to je právě moje každodenní využití. Dávám krém půl napůl s opalovacím krémem od Biodermy, nebo Nuxe. O krytí se v tomto případě vůbec nebavíme (ani ho nepotřebuju) – takový mix mi ale dokáže pleť sjednotit podobně, jako vyhlazující filtr na Instagramu. Pleť působí zdravě a prozářeně, nikoho by ani ve snu nenapadlo, že na sobě cokoli mám a já sama si v tom připadám skvěle!

Promíchejte se k dokonalosti!

BB a opalovací krém si míchám jako poslední vrstvu denní péče. Tedy po čištění, sérech (používám 2-3, podle potřeby – Vichy, Avéne, Elizabeth Arden kapsle) a pleťovém krému. Nikdy se mi nestalo, že by se mi na pleti začalo (i v takových vrstvách!) něco drolit, nebo mapovat. BB se vším dokonale splyne, pleť nezatíží a funguje znamenitě! Když ho srovnám s Payot CC krémem, tak největší rozdíl je v tom, že Payot jde barevně do růžova, zatímco Lancaster do žluta/bronzova. Tak jen vodítko, kdybyste někdo chtěli kupovat a nevěděli si rady. Ostatně, mohla bych možná udělat speciální článek jen s těmito dvěma krémy. Píšu si do úkolovníčku :o)

Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Lancaster velká letní recenze
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)

Tělový peeling před opalováním

Na výběr byly dvě balení peelingu a ano, přiznávám – mě prostě nedal spát ten pruhovaný žlutobílý! To je tak krásné a fotogenické, no ne?

Vůně mi připomíná něco letního z dětství. Nemůžu si vzpomenout jestli to bylo kokosové mléko po opalování, nebo vanilkový balzámek na rty.

Pidi mini

Samotný peeling je mikrodroboučký. Jako kdybyste si v Nice vyhlédli nejbělejší pláž, nabrali trochu jemného písku do dlaně, přidali k tomu něco mlsných voňavých přísad a zavřeli do pruhované tubičky. V každém případě mi každé peelingování evokuje odpoledne na pláži, kdy sedím u moře, nechávám si vodou omývat nožky a rukama se prohrabuju v písku, který svou jemností skoro připomíná hladkou mouku. Sakryš, mají to ale v Lancaster ošéfované ze všech stran, ty letní dojmy!

Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Lancaster velká letní recenze
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)

Bronzer s SPF10

Toto léto jsem se s bronzery vyřádila! Naučila jsem se ho podle jednoho videa nanášet na ta správná místa: ťupkáním velkým štětcem na vrcholky lícních kostí a kolem očí k vlasům do ztracena + na kořen nosu (v místě, kde vám sedí brýle). A paráda! Obličej dostává úplně jiné vyznění a je takový zdravější a hezčí na pohled (samochvála je boží věc :-). Jako podklad používám mix BB krému Lancaster a opalovacího krému Bioderma (Photoderm AKN Mat), pak tedy bronzer. Učešu obočí gelem (bezbarvým nebo barevným – podle nálady), dám rtěnku nebo balzámek a hotovo. Dál nemusím používat vůbec nic – ani řasenku. To je veškeré moje letní/minimalistické malování. Takhle jednoduché jsem to nikdy neměla! Buď jsem se nemalovala vůbec, nebo jsem to kolikrát přehnala a pleť se dusila. Teď jsem objevila kombinaci, která je naprosto dokonalá.

Balení, vůně, odstíny

Pár poznámek k samotnému bronzeru – dvou věcí si po otevření okamžitě všimnete. První – absence zrcátka. Druhá – vůně. Už ji pomalu beru jako typicky “lancasterovou”. Voní jako prázdniny, dovolená a opalovací krém. Perfektní!
Bronzer má v sobě 4 odstíny a jde (překvapivě) do bronzova – ne do hněda, ani cihlova. Prostě bronzová. Je to i moje barva, do které se na sluníčku opaluju, takže trefa do černého jak blázen. Stejně jako u BB krému.

S bronzerem se pracuje perfektně, dá se vrstvit od úplně neznatelných doteků štětce, až po výraznější bronzový nádech. Za mě spokojenost největší! Jo a začínám už štětcem likvidovat ten vyražený vzorek… To se mi u tohoto typu produktu snad ještě nikdy nestalo. Ať žije letošní léto!

A kdybyste pořád váhali, jestli něco takového stojí za pořízení… Viděli jste tu cenu…? :o)

Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Lancaster velká letní recenze
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)
Velká letní recenze kosmetiky Lancaster (6 recenzí)

Zlatá slupovací maska pro rozjasnění a zpevnění pleti

U slupovacích masek je ta potíž, že nikdy neodhadnete, jestli to bude zrovna ta, která vám obličej vysuší a stáhne, nebo ho sice nevysuší, ale zase bude blbě zasychat a ještě hůř se škrábat dolů. Tohle se děje tak u dvou třetin masek, které jsem kdy měla. Čest výjimkám.

U Lancaster masky mě totálně dostala jedna věc. Je zlatá! Jako doopravdicky zlatá! A normálně i ve složení je napsané “gold”! No považte!

Mňam!

Vůně je mlsně vanilková a kdybych nebyla srabík a nebála se toho, že zbytek článku budu dopisovat na oné místnosti, snad bych i ochutnala. Tak lákavě voní!

Dojmy z testování

K účinkům můžu napsat jediné – chcete-li doslova zazářit, masku potřebujete. Zapomeňte na kýčové třpytky, nebo obličej lesklý jak z friťáku. Maska na obličeji působí tak, že i kdybyste se tvářili jako kakabus, budete u toho rozzáření jak malé děcko, kterému Ježíšek naložil pod stromek dvakrát tolik dárků, než čekalo!
Jako hodně mě bavil i samotný proces maskování a běžela jsem se v tom ukázat i chlapovi. Kdy se vám až stane, že vám může říkat “zlato” a oba se u toho kuckáte smíchy? :-)

Sundávání masky je super pohodlné, protože se mi daří ji sloupnout celou najednou. V jednom kusu! Výsledek po maskování je famózní a rozhodně je to něco, co v arzenálu musíte mít. Takhle instantní vylepšující efekt na obličeji vám nezajistí ani hektolitry vody vypité den předtím, masáž, wellness a výhra ve Sportce najednou. Vážně pecka!

Kosmetika pro letní bronz
Lancaster velká letní recenze
Kosmetika pro letní bronz
Kosmetika pro letní bronz

Samoopalovací sérum na obličej

Zkombinujte toto sérum, Météorites pudr od Guerlain a YSL Touche Éclat a máte recept na dokonalost. Podle mě všechny tři věci vymýšlel tentýž člověk, protože vylepšují pleť tak přirozeně, až to není možné. Photoshop v praxi!

První dojmy jsou fantastické!

Lancaster sérum má konzistenci bílé emulze, která na světle háže nazlátlé odlesky podobně, jako některé holografické rozjasňovače. Po kontaktu s kůží se bílá barva mění na zlatou přímo před očima a vypadá to kouzelně! A ta vůně! Jako kdybyste našlapali do lahvičky vaši nejpovedenější dovolenou u moře, prodchnutou teplem slunce, slaným mořem a nasládlou vůní opalovacího krému. Překrásné!

Samoopalovací sérum podporuje produkci melaninu v pleti, čímž umožňuje získat přirozeně opálený odstín. Přičemž slůvko “přirozeně” bych podtrhla asi tak tisíckrát! Se samoopalovacími přípravky jsem velmi opatrná a jestli něco nesnáším, je to přespříliš opálený vzhled. Nelíbí se mi to hlavně v obličeji, protože se pak nemůžu poznat, vypadá to divně a ke mně to nesedí.

Lepší, než Eco by Sonya

Doteď jsem si myslela, že nejlepší na pleť je v tomto ohledu samoopalovací vodička Eco by Sonya. Ale ne. Ta byla na můj vkus po nějaké době příliš tmavá a mohla jsem ji použít tak 1x za 14 dní, když moc. Jinak se dělo to, co jsem popsala výš – v zrcadle jsem to sama pro sebe nebyla já a nelíbilo se mi to. Plus když jsem si čistila pleť ráno a večer, tamponek býval zabarvený. Sice lehce, ale byl. U Lancaster odpadá jak přehnané opálení, tak špinavé tamponky. Jediné, co sérum na pleti vykouzlí, je ten nejpřirozenější a nejjemnější opálený efekt, jaký si umíte představit.

Když si vezmete hodně zvětšovací zrcadlo a mrknete se na pleť, možná uvidíte mikroskopické pidiaturní zlatavé částečky. Menší než ty nejmenší ťupnutí špendlíkem. Nejsou to ani třpytky (to by musely být tak 10x větší), je to prostě jen zlatá zář, která s pletí dokonale splyne a vylepší ji. Bez čehokoli navíc.

Ideální pro všechny, kdo chtějí lehoučké opálení

Efekt opálení je podle mě třetinové síly, jakou udělá Eco by Sonya. Možná ani to ne. Lancaster sérum můžu nanést 3x po sobě (ráno, večer, ráno) a ve výsledku to nedá jednu opálenou aplikaci Eco by Sonya. Takže jestli máte osypky z představy, že byste skončili s něčím tmavým na obličeji, určitě sérum zkuste. Je boží!

Kosmetika pro letní bronz
Lancaster velká letní recenze
Kosmetika pro letní bronz
Kosmetika pro letní bronz

Tónovací kompaktní krém s vysokou UV ochranou SPF50

Kompaktní krém není líčidlo v pravém slova smyslu. Ani opalovací krém. Je to kombinace. Lehce tónující krém v podobě tuhého make-upu. Dá se nabírat jak houbičkou, tak prsty. Krém pleť sjednotí do o půl tónu světlejšího odstínu. A ve stejné chvíli, co ho nanesete, tak zasychá do matného výsledku.

Úplně nejvíc ho ale miluju, když ráno zaspím, nebo prostě spěchám a už před půl hodinou bylo na přípravy pozdě. Anebo když cestujeme hodně brzy ráno někam daleko a já si obličej na ksichtík tvořím třeba až po pár hodinách v autě, až začne působit kafe a já zaostřím na svět kolem sebe :-D

Minimální krytí

Krytí je tak na 25-30% – rozhodně nepočítejte, že s krémem zamaskujete kruhy pod očima. Ani omylem. Viditelně je ale zjemníte. To samé krytí pupínků.

Pokud krém použijete na pleť ošetřenou třeba jen hyaluronovým sérem a denním krémem, bude pro vás Lancaster bezproblémový. Máte-li ale v plánu pleť rozmazlit čímsi výživnějším, nebo vrstvíte více péče, připravte se na to, že se tónovací krém může začat drolit. Nic tragického, ale umí to udělat.

A ještě mě napadá zmínit – i když tónovací krém příjemně voní po opalováku (vlastně stejně, jako cokoli od Lancaster), přesto mi to nedráždí oči, ani když krém nanesu těsně k nim.

Kosmetika pro letní bronz
Lancaster velká letní recenze
Kosmetika pro letní bronz
Kosmetika pro letní bronz
Kosmetika pro letní bronz

A to je dneska všechno, co mě k tomu napadlo. Dotazy? :-) A jakou kosmetickou věc jste v létě nejvíc používali vy? :-)

Buďte první! Přidejte komentář

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

    Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

    Zavřít